Як видалити катишки

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 способов избавления от катышек на одежде - Все буде добре - 19.02.15 - Все будет хорошо
Відеоролик: 5 способов избавления от катышек на одежде - Все буде добре - 19.02.15 - Все будет хорошо

Зміст

При тривалому використанні будь-яка тканина може змінити свою структуру, коли волокна на кінці відриваються і чіпляються за поверхню, створюючи непривабливі кульки з вовни, катишки. Таким чином, щільно пов'язані натуральні вироби з бавовни і шерсті можуть утворювати великі і дуже помітні катишки на речах. Проте, на тонко пов'язаних тканинах з текстилю або синтетичних тканинах, катишки з'являються частіше. Вони можуть навіть зачіпатися і збирати валяються волосся і шерсть, пил і крихти з навколишнього вас середовища. В результаті утворюються липкі катишки, де тканина може тертися один об одного, особливо під вашими руками. Видалення катишков з тканини забирає багато часу, але може бути виконано кількома способами.

кроки

Метод 1 з 5: електробритва

  1. 1 Покладіть предмет вашого одягу, на якій утворилися катишки, на плоску рівну поверхню, натягніть і зафіксуйте.
  2. 2 Увімкніть електробритву. Ви можете використовувати як електробритву, розроблену спеціально для чищення одягу, яку іноді називають електробритва для видалення катишків, так і електробритву, яку чоловіки використовують для гоління.
  3. 3 Переміщайте електробритву обережно уздовж поверхні тканини, проводячи її в тому ж напрямку, що і переплетення.
    • Ніколи не натискайте на бритву занадто сильно. Легким рухом почніть рух по поверхні, в міру необхідності, поступово, збільшуючи дотик, поки Бритва не видалить всі катишки.

Метод 2 з 5: Лезом вручну

  1. 1 Тримайте тканину натягнутою, як зазначено в методі з електричною бритвою.
  2. 2 Візьміть лезо - обережно, за один край, якщо це одноразова бритва або бритва, проводите легко "проти шерсті" під невеликим кутом.
  3. 3 Переміщайте лезо обережно, в напрямку переплетення вниз тканини, як ви йдете, зчищаючи катишки.
    • Зверніть увагу, що за допомогою цього методу дуже легко випадково врізатися в тканину і пошкодити її. Двосічне лезо показано на картинці.

Метод 3 з 5: Липкою стрічкою

  1. 1 Розмотайте частина липкої стрічки і закріпіть край її рулону.
    • Ви можете або розмотати стрічку в довжину і утримувати обома руками по краях на кожному її кінці і так обробляти поверхню тканини або відмотати скільки потрібно стрічки, щоб обернути один раз навколо руки, липкою стороною назовні.
  2. 2 Видаляючи катишки натягніть одяг. Натисніть липкою стороною стрічки на поверхню виробу, а потім, потягнувши, видаліть її. Велика частина катишков, прилипнув до стрічки, відірвуться.
  3. 3 Продовжуйте натискати стрічкою на тканину, поки не видалите всі катишки. У міру необхідності, відмотувати липку стрічку, відокремлюючи її від рулону, і переміщайтеся на ще не оброблені місця вироби.

Метод 4 з 5: Застібкою-липучкою

  1. 1 Придбайте невеликий відрізок застібки-липучки в будь-якому галантерейному магазині. Використовуйте тільки «зацепочную» сторону смуги застібки.
  2. 2 Прикладіть смугу застібки-липучки, повернувши гачками вниз, у напрямку катишков на тканини.
  3. 3 Потягніть цю застібку до себе прямо з тканини, і з її допомогою віддалиться велика частина катишков.
    • Маленькі гачки застібки-липучки можуть привести до пошкодження дуже делікатних тканин, тому використовувати цей метод потрібно обережно.

Метод 5 з 5: Пластмасовим гребінцем

  1. 1 Покладіть тканину на рівну поверхню і натягніть її, як і в інших методах з видалення.
  2. 2 Вставте пластмасовий гребінець зверху вниз по тканині в напрямку переплетення. Продовжуйте розчісувати, поки не видалите всі катишки.
    • Пластмасовий гребінець має дуже дрібні зуби на відміну від гребінця для волосся.

Поради

  • Ви можете зменшити кількість обробок одягу для видалення катишків, якщо будете носити її акуратно. Також використовуйте короткі діапазони прання і включайте таймер для делікатних речей, при цьому вивертаючи їх навиворіт перед пранням. Крім того ви можете зменшити поява катишков, якщо при пранні не будете надто перевантажувати машинку білизною.
  • Якщо у вас є собака, при догляді за нею використовуйте спеціальну щітку. Цей вид щітки має плоску або вигнуту основу з рядом тонких дротяних закінчень. Використовують її, щоб акуратно вичистити ворс тваринного по його напрямку. Мийте щітку після кожного використання для чищення собаки і, при необхідності, видаляйте катишки якщо вони занадто часто накопичуються.

Що вам знадобиться

  • Бритва для видалення катишків або чоловіча електробритва
  • Лезо бритви
  • Клейка стрічка
  • Застібка-липучка
  • пластмасовий гребінець