Як видалити пігментні плями

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Перекись водорода  от ПИГМЕНТНЫХ пятен и веснушек на лице.
Відеоролик: Перекись водорода от ПИГМЕНТНЫХ пятен и веснушек на лице.

Зміст

Пігментні плями - це плоскі коричневі, чорні або жовті плями, які з'являються на шиї, руках і обличчі. Вони бувають викликані в першу чергу сонцем і зазвичай починають з'являтися, коли людина досягає 40-річного віку. Пігментні плями абсолютно безпечні, так що немає ніяких медичних підстав для позбавлення від них. Однак вони видають вік людини, тому багато чоловіків і жінки бажають їх видалити з естетичних причин. Ви можете позбутися від пігментних плям з допомогою ряду різних методів: за допомогою препаратів для зовнішнього застосування, що продаються за рецептом і без, використовуючи домашні засоби або вдавшись до професійних процедурам.

кроки

Метод 1 з 3: Безрецептурні і рецептурні препарати

  1. 1 Використовуйте гідрохінон. Це дуже ефективний відбілюючий крем, який може значно зменшити поява пігментних плям.
    • Гідрохінон - речовина токсична. Досить безпечної вважається концентрація до 2%. 4% гідрохінон не слід застосовувати без нагляду лікаря.
    • Майте на увазі, що гідрохінон був заборонений у багатьох європейських і азіатських країнах, через його потенційних канцерогенних властивостей. Однак він як і раніше широко поширений в США. У Росії однозначного заборони на нього немає, але і в список зареєстрованих лікарських засобів він не входить.
  2. 2 Використовуйте третиноин, якщо він доступний. Третиноїн ( «Ретин-А») є відмінним засобом від старіння шкіри.Цей продукт використовується для боротьби зі зморшками, поліпшення текстури і еластичності шкіри і усунення плям на шкірі, в тому числі викликаних впливом сонячних променів.
    • Третиноїн - це похідна вітаміну А, доступна у вигляді крему або гелю різної концентрації. На даний момент в Росії не зареєстровано препаратів з третиноїном, але якщо у вашій країні вони доступні, проконсультуйтеся про їх застосування з лікарем. Це лікарський препарат, а не просто косметичний крем.
    • Третиноїн допомагає усунути вікові пігментні плями, отшелушивая шкіру, видаляючи зовнішній шар шкіри з гіперпігментацією і відкриває її новий, свіжий шар.
  3. 3 Використовуйте продукти, що містять гліколеву кислоту. Гліколева кислота - тип альфа-гідроксикислоти, яка зазвичай використовується для хімічного пілінгу. Вона відлущує шкіру, зменшуючи появу зморшок і пігментних плям.
    • Гліколева кислота зустрічається в формі крему або лосьйону, який зазвичай потрібно нанести і залишити на шкірі на кілька хвилин, а потім змити.
    • Гліколева кислота досить агресивна і іноді викликає почервоніння і дискомфорт. Після використання продуктів, що містять гліколеву кислоту, шкіру завжди необхідно зволожувати.
  4. 4 Використовуйте продукти, що містять саліцилову і еллаговую кислоту. Було виявлено, що поєднання цих інгредієнтів допомагає освітлити пігментні плями. Попросіть дерматолога або косметолога порадити вам підходяще засіб або читайте склад коштів, щоб знайти таке, де присутні обидва цих з'єднання.
    • Можливо, вам вдасться знайти крем або лосьйон, де міститься і саліцилова, і еллаговая кислота.
  5. 5 Використовуйте сонцезахисний крем. Він, звичайно, не позбавить вас від уже існуючих пігментних плям, проте запобіжить формування нових (так як їх головним чином викликає сонце).
    • Крім того, сонцезахисний крем не дасть існуючим пігментних плям потемніти і стати більш помітними.
    • Слід наносити сонцезахисний крем на основі оксиду цинку і фактором захисту SPF не менше 15 кожен день, навіть якщо на вулиці немає спеки або яскравого сонця.

Метод 2 з 3: Домашні засоби

  1. 1 Використовуйте лимонний сік. Лимонний сік містить лимонну кислоту, яка допомагає вибілювати пігментні плями. Просто нанесіть трохи свіжого лимонного соку безпосередньо на пляму і залиште на 30 хвилин, а потім змийте. Робіть це два рази на день, і через один-два місяці ви побачите результати.
    • Лимонний сік робить шкіру більш чутливою до сонячного світла (і може зробити пігментну пляму ще гірше), тому ніколи не залишайте лимонний сік на шкірі, якщо ви виходите на вулицю.
    • Якщо у вас дуже чутлива шкіра, лимонний сік може викликати роздратування, так що спробуйте перед застосуванням розбавляти його наполовину водою.
  2. 2 Використовуйте сколотини. Маслянка містить молочну кислоту, яка відбілює шкіру таким же чином, як лимонна кислота з соку лимона. Наносите трохи безпосередньо на ваше пігментну пляму і залиште на 15-30 хвилин, а потім змийте. Робіть це два рази на день.
    • Якщо у вас дуже жирна шкіра, хорошою ідеєю буде перед застосуванням додати в сколотини трохи лимонного соку, щоб шкіра не стала сальної.
    • Для кращого результату можна додати в сколотини томатного соку, так як помідор також має відбілюючі властивості, які можуть допомогти зменшити пігментні плями.
  3. 3 Використовуйте мед і йогурт. Вважається, що поєднання меду і йогурту допомагає зменшити пігментні плями.
    • Просто змішайте в рівних кількостях мед і йогурт і нанесіть безпосередньо на пігментну пляму.
    • Залиште на 15-20 хвилин, потім змийте. Робіть це два рази на день.
  4. 4 Використовуйте яблучний оцет. Це домашнє засіб служить для самих різних цеоей, в тому числа і для боротьби з пігментними плямами! Нанесіть трохи яблучного оцту безпосередньо на пляму і залиште на 30 хвилин, а потім змийте.
    • Використовуйте яблучний оцет тільки раз в день, так як він може сильно висушити шкіру.Ви повинні побачити поліпшення десь через шість тижнів.
    • Для більшого ефекту змішайте одну частину яблучного оцту з однією частиною цибулевого соку (який можна отримати, протерши дрібно нарізану цибулю через сито) і наносите цю суміш на пігментні плями.
  5. 5 Використовуйте алое вера. Алое широко використовується для лікування різноманітних проблем зі шкірою, в тому числі і пігментних плям. Просто нанесіть трохи свіжого соку алое вера (якщо у вас є ця рослина, також іменоване столітник, просто відламайте лист) на пляму і залиште, поки він не вбереться.
    • Так як алое вера - дуже м'який засіб, необхідності змивати його немає. Однак ви можете зробити це, якщо відчуваєте, що шкіра залишилася липкою.
    • Якщо у вас немає рослини алое, можете купити гель алое вера в магазині косметики або аптеці, яка торгує натуральними засобами. Він подіє так само добре.
  6. 6 Використовуйте касторове масло. Кетамін відоме своїми цілющими властивостями для шкіри і довело свою ефективність в лікуванні пігментних плям. Нанесіть трохи касторової олії безпосередньо на пігментну пляму і помасажуйте хвилину або дві до повного вбирання.
    • Робіть це два рази на день, вранці і ввечері, і приблизно через місяць ви повинні побачити результат.
    • Якщо ви страждаєте сухістю шкіри, ви можете змішати трохи кокосового, оливкової або мигдального масла з касторовою для додаткового зволоження.
  7. 7 Використовуйте сандал. Вважається, що сандалове дерево має ефективні омолоджуючі властивості і часто використовується, щоб зменшити поява пігментних плям.
    • Змішайте щіпку порошку сандалового дерева з парою крапель рожевої води, гліцерину і лимонного соку. Нанесіть цю пасту на пігментну пляму і залиште на 20 хвилин, потім змийте холодною водою.
    • В якості альтернативи можна вмассіровать безпосередньо в пігментну пляму краплю чистого ефірного масла сандалового дерева.

Метод 3 з 3: Професійне лікування шкіри

  1. 1 Поговоріть з лікарем-косметологом або дерматологом про видалення пігментних плям лазером. Лазер IPL (з інтенсивною пульсацією) особливо ефективний для освітлення пігментних плям. Під час процедури інтенсивний пучок світла проникає в епідерміс і омолоджує шкіру, розщеплюючи пігмент і знищуючи плями.
    • Процедура видалення пігментних плям лазером не є болючою, але може викликати деякий дискомфорт. Тому за 30-45 до процедури на шкіру наносять знеболюючий крем.
    • Кількість необхідних сеансів буде залежати від розміру і кількості плям, які необхідно обробити. Як правило, потрібно 2-3 сеансу, кожен з яких може тривати від 30 до 45 хвилин.
    • Незважаючи на те, що після процедури вам не знадобиться часу на відновлення, все ж у вас можуть виникнути почервоніння, набряклість і чутливість до сонячного світла.
    • Хоча лазерне лікування є надзвичайно ефективним, його основним недоліком є ​​вартість. Залежно від типу використовуваного лазера (електрооптичний рубіновий, олександритовий, подвійний лазер Fraxel) і кількості пігментних плям, ціни можуть істотно відрізнятися, але починаються, як правило, від 2500 рублів за сеанс.
  2. 2 Спробуйте микродермабразию. Микродермабразия - це неінвазивна процедура, в якій використовується високий тиск повітря. Через насадку зі спеціального апарату на шкіру направляється потік мікрокристалів, які відлущують верхній шар шкіри, видаляючи темні клітини з гіперпігментацією.
    • Микродермабразия не вимагає часу на відновлення і не має ніяких побічних ефектів.
    • Сеанс триває від 30 хвилин до 1 години, в залежності від оброблюваної області. Сеанси лікування проводяться з інтервалом в 2-3 тижні.
    • Як правило, для позбавлення від маленького пігментної плями потрібно 2-3 сеансу.
  3. 3 Спробуйте хімічний пілінг. При хімічний пілінг розчиняються старі, відмерлі частинки шкіри, і на її місці з'являється нова, сяюча.Оброблювану область ретельно очищають і наносять на неї кислотну гелеобразную субстанцію. Потім її нейтралізують, щоб зупинити процес.
    • Побічні ефекти включають почервоніння, лущення і підвищену чутливість шкіри. На відновлення може знадобитися час, коли краще залишатися вдома.
    • Як правило, достатньо двох сеансів, між якими має пройти 3-4 тижні.
    • Одне з досліджень показало, що поєднання пілінгу Джесснера з пілінгом трихлороцтової кислотою ефективніше видаляє рубці від вугрової висипки, ніж кожен з цих пілінгів окремо, так що, можливо, це вірно і для видалення пігментних плям. Запитайте лікаря-косметолога, чи може такий пілінг допомогти вам.

Поради

  • Пігментні плями також називають печінковими плямами, сонячними плямами або лентіго.
  • На додаток до використання сонцезахисного крему, пошкодження шкіри під впливом сонячних променів можна запобігти, якщо носити одяг з довгим рукавом і капелюхи.

попередження

  • Якщо пігментні плями змінило розмір або колір, зверніться до лікаря, так як це може бути ознакою раку шкіри.