Як видалити цвіль в посудомийній машині

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЭТО ДОЛЖЕН делать КАЖДЫЙ ВЛАДЕЛЕЦ Посудомойки!!
Відеоролик: ЭТО ДОЛЖЕН делать КАЖДЫЙ ВЛАДЕЛЕЦ Посудомойки!!

Зміст

Можливо, ви думаєте, що посудомийні машини самі в змозі впоратися з власною очисткою, якщо вже вони дбають про чистоту ваших тарілок. Тим часом, потрапили в фільтр частки їжі можуть стати причиною неприємного запаху і зростання цвілі. Щоб позбутися від засилля цвілі, промийте посудомийну машину оцтом і харчовою содою.

кроки

Частина 1 з 3: Частка фільтра

  1. 1 Витягніть нижню полицю для посуду. Просто потягніть за неї, поки вона не виявиться зовні посудомийної машини. Переконайтеся, що на полиці при цьому немає посуду.
  2. 2 Витягніть фільтр. Фільтр можна знайти в нижній частині посудомийної машини. Шукайте круглу деталь поруч з водостічної трубою. Візьміться за верхню частину фільтра і поверніть його на чверть обороту проти годинникової стрілки. Потягніть фільтр на себе, щоб витягнути його з монтажного отвору.
    • У деяких старих моделях посудомийних машин замість фільтра ставили дробарку грубих покидьків (або подрібнювач відходів). Оскільки вони розмальовують надходить їжу, то і в очищенні, як правило, не потребують.
  3. 3 Промийте фільтр в кухонній раковині. Поверніть кран і підставте фільтр під теплу проточну воду. Нанесіть на губку засіб для миття посуду і протріть фільтр. Оскільки фільтр - це досить делікатна деталь, тріть обережно.
    • Якщо фільтр сильно засмічений харчовими відходами, вишкребіть їх зубною щіткою.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Слід прочищати фільтр посудомийної машини приблизно раз в 3 місяці. Просто вийміть його і промийте під проточною водою ».


    Ashley Matuska

    Професіонал прибирання Ешлі Матуска - власниця і основательніцв Dashing Maids, клінінгового агентства в Денвері, Колорадо, приділяє особливу увагу екологічності. Працює в клінінгової індустрії більше п'яти років.

    Ashley Matuska
    професіонал прибирання

  4. 4 Промийте фільтр і поверніть його на місце. Промийте фільтр під гарячою проточною водою. Вставте фільтр в кріпильний отвір в нижній частині посудомийної машини і поверніть його на чверть обороту за годинниковою стрілкою. Поверніть полку для посуду на її законне місце.
    • Перш ніж вставити фільтр назад в посудомийну машину, його можна не висушувати.

Частина 2 з 3: Частка оцтом і харчовою содою

  1. 1 Налийте в пластикову ємність один стакан (240 мл) оцту. Поставте відкриту ємність на верхню полицю. Закрийте посудомийну машину і виконайте цикл мийки в гарячій воді. Оцет видалить бруд і цвіль, які могли зібратися всередині посудомийної машини.
    • За винятком контейнера, заповненого оцтом, посудомийна машина повинна бути абсолютно порожній.
  2. 2 Насипте в посудомийну машину 240 г харчової соди. Переконайтеся, що посудомийна машина порожня. Висипати соду на дно машини. Залиште соду в посудомийній машині на всю ніч. Вранці запустіть короткий цикл мийки в гарячій воді. Сода поглине залишилися запахи цвілі.
  3. 3 Зубною щіткою видаліть залишки цвілі. На відміну від цвілі на стінках посудомийної машини, з якої оцет і харчова сода цілком в змозі впоратися, деякі кути і закутки (наприклад, біля ущільнювача дверцята і складаються маніпуляторів) можуть потребувати особливої ​​уваги. Занурте зубну щітку в мильний розчин і соскребите будь-яку знайдену цвіль.
    • Приділіть особливу увагу сливу і розбризкувачі в нижній частині посудомийної машини. Висока вологість і частки їжі роблять їх ідеальним місцем для зростання цвілі. Ретельно їх протріть.

Частина 3 з 3: Запобігання росту цвілі

  1. 1 Чистіть посудомийну машину раз на місяць. Недостатньо просто чистити посудомийну машину при появі цвілі. Сама поява цвілі в посудомийній машині - це не тільки неприємно, але й шкідливо для вас. Регулярне чищення запобігатиме не тільки зростання цвілі, але і викликані нею проблеми зі здоров'ям.
  2. 2 Залишайте двері злегка прочиненими між циклами. Вода, що залишається в посудомийній машині між циклами мийки, створює вологе середовище. Додайте сюди частинки їжі, і ви отримаєте ідеальне місце для зростання цвілі. Відкриті дверцята дозволить повітрю проходити через посудомийну машину, запобігаючи зростання цвілі.
  3. 3 Спорожните посудомийну машину і запустіть цикл мийки. Навіть якщо всередині немає посуду, обов'язково додайте в посудомийну машину миючий засіб. Якщо посудомийна машина оснащена функцією санітарної обробки, обов'язково включите її. Це збільшить температуру води, підвищуючи ефективність чищення.
    • Використовуйте миючий засіб на основі хлору для більш якісного очищення посудомийної машини.
    • Після завершення циклу очищення переконайтеся, що дверцята залишилася злегка прочиненими.

Поради

  • Якщо цвіль продовжує з'являтися, можливо, в посудомийній машині забився злив. Спробуйте почистити і його.
  • Не залишайте брудний посуд надовго в посудомийній машині, так як це може призвести до зростання цвілі.