Як доглядати за карликовим пуделем

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Правила ухода за щенками собак длиношерстных пород.Содержание, груминг.Руководство пользователя.
Відеоролик: Правила ухода за щенками собак длиношерстных пород.Содержание, груминг.Руководство пользователя.

Зміст

Карликові пуделі - чудові, розумні персонажі, які добре розвиваються, якщо з боку власника вони постійно отримують увагу і любов. Це витривалі невеликі собаки, які добре доживають до підліткового віку, але, найімовірніше, в старшому віці їм потрібно ветеринарне увагу, для впевненості, що вони доживуть до поважного віку. Турбота про карликовій пуделі означає приділяти увагу вашої собаці і мати фінансову можливість забезпечувати її потреби, такі як регулярна стрижка, турбота про здоров'я в старості і профілактичне лікування, таке як процедура вигнання глистів.

кроки

Метод 1 з 6: Годування карликового пуделя

  1. 1 Виберіть їжу, яка підходить для віку вашої собаки. Залежно від віку, собаці потрібна різна кількість білка, калорій і інших поживних речовин. Є різні типи корму для собак, призначеного для цуценят, дорослих собак і людей похилого собак.
    • цуценята: Цуценятам потрібен більш високий рівень білка для їх м'язів, калорії для зростання і кальцій для здорових кісток. Якщо ваш карликовий пудель - щеня молодше 12 місяців, годуєте його собачої сумішшю, спеціально розробленої для цуценят. Вони зазвичай маркуються як «корм для цуценят» або продукти «для зростання». Вибирайте корм для цуценят, призначений для кімнатних собачок. Це пов'язано з тим, що розмір подушечки корму менше і з ним простіше справлятися крихітним зубкам вашого цуценя.
    • дорослі собаки: Коли ваша собака досягне віку приблизно 12 місяців, годуєте її їжею, призначеної для дорослих собак. Продовжуйте таке харчування, поки їй не виповниться приблизно 7 років. Ці продукти збалансовані за своїми поживними властивостями, щоб забезпечити потреби раціону дорослої собаки.
    • літні собаки: Коли ваш дорослий карликовий пудель досягне віку 7 років і вище, переходите до старшої їжі. Така їжа містить знижений рівень корисних речовин, таких як фосфат, який вважається більш складним для переробки нирками.Переходячи на старшу їжу, ви можете допомогти захистити ниркову функцію свого домашньої тварини.
  2. 2 Вибирайте повністю сухий раціон харчування. Варіантами годування будуть повністю сухий раціон (найчастіше відомий як подушечки) або м'який корм, заснований на консервованому кормі з додаванням печива. Сухий корм більш корисний для зубів собаки, тому що пережовування печива допомагає утримувати їх в чистоті. Консерви можуть більше призначатися для карликових порід, але липкий консервований або пакетований корм прилипає до зубів і сприяє утворенню бактерій.
    • Якщо це можливо, почніть утримувати свою карликового пуделя на повністю сухому кормі, щоб допомогти зберегти здоров'я зубів.
    • Шукайте їжу, призначену для карликових порід, вона робить пережовування подушечок менш проблематичним.
  3. 3 Розподіліть частоту годувань залежно від віку вашої собаки. Якщо вона ще щеня, то у неї менший за розмірами шлунок, і вона повинна харчуватися частіше, ніж доросла собака.
    • цуценята: Годуєте свого карликового цуценя пуделя часто маленькими порціями. Загальне правило - 4 прийоми їжі в день до 3 місяців; 3 прийому в день до 6 місяців; 2 прийоми в день від 6 місяців і протягом усього дорослого віку.
    • Дорослі та літні собаки: Годуєте доросле або літню собаку в 2 прийоми на день. Рекомендується два прийоми, тому що мала місткість шлунка пуделя означає, що він вважає за краще їсти меншими порціями, але частіше.
  4. 4 Давайте собаці більше води. Нехай завжди стоїть миска води, доступна вашої собаці. Міняйте воду щодня і мийте чашки кожні кілька днів.

Метод 2 з 6: Стрижка та розчісування карликового пуделя

  1. 1 Бережіть шерсть вашої собаки від сплутаності. У пуделів кучерява жорстка шерсть, яка постійно зростає. У пуделів шерсть не линяє таким же чином, як у інших порід. Їх шерсть випадає, але заплутується з іншою шерстю. Це означає, що у пуделів велика ймовірність утворення в шерсті вузликів і колтунів.
    • Цуценята мають м'який покрив, який починає бути схожим на дорослий хутро приблизно з 6-9-місячного віку. Повний перехід до дорослого вовни може зайняти у вихованця до 18 місяців.
  2. 2 Доглядайте за шерстю своєї собаки кожен день. Знайдіть декілька хвилин кожен день, щоб розчесати її. Це буде служити подвійної мети: ви полегшите розплутування вовни і приділіть йому трохи такого необхідного уваги.
  3. 3 Використовуйте гребінець або щітку з жорсткою щетиною. Щоб розчесати ковтуни, використовуйте гребінець або щітку, яка продається в зоомагазині. Вам також слід використовувати і гребінець, і щітку на різних частинах тіла.
  4. 4 Збризніть шерсть собаки водою. Перш ніж почати розчісувати, розпорошите трохи води на шерсть вашого пуделя. Це допоможе уникнути накопичення статичної електрики. Вода також може допомогти запобігти заплутування сухого волосся.
  5. 5 Розчісуйте ділянку за ділянкою. Відокремте шматок вовни і тримайте його між пальцями. Розчісуйте шерсть від коренів до кінчиків.
    • Розчешіть всю шерсть собаки і обов'язково зробіть це за вухами і під животом.
  6. 6 Подрезайте шерсть вашої собаки кожні 3-8 тижнів. Шерсть пуделя постійно зростає і, щоб вона виглядала акуратно, потрібно постійно її підрізати. Залежно від того, наскільки довгою ви хочете зберегти шерсть вашої собаки, намагайтеся підрізати її кожні 3-8 тижнів.
    • Зазвичай це робиться в салоні для собак, але якщо у вас є хороші ножиці для собак, трохи практики і велика кількість часу, ви можете самостійно навчитися стригти свою собаку.

Метод 3 з 6: догляд за вухами пуделя

  1. 1 Розглянемо висмикування волосся на вухах вашої собаки. Карликові пуделі мають як правило, дуже волохаті канали. Шерсть на тілі поширюється до вушного каналу і може заблокувати його - трохи нагадує носіння пухнастих навушників весь час. Проконсультуйтеся з ветеринаром, щоб встановити відповідний графік для вищипування вовни в вухах.
    • Думки деяких експертів розходяться в тому, чи варто залишати або видаляти цю шерсть. Аргументом для вищипування вовни є те, що це дозволяє краще циркулювати повітрю і, таким чином, знижує шанси на інфекції вуха, і те, що видалення вовни може також допомогти у звільненні від вушної сірки. Деякі, однак, стверджують, що вищипування вовни може заподіяти вашої собаці біль і викликати запалення.
  2. 2 Слідкуйте за проблемами з вухами. Слідкуйте за вухами вашої собаки ретельно, особливо якщо ви не видаляєте шерсть. Будьте пильні з приводу вушних інфекцій (що характеризуються неприємним запахом, густою чорною сіркою або витіканням рідини з вуха) і обережні зі сторонніми предметами в вусі (якщо постійно чеше вухо або схиляє голову в одну сторону).
  3. 3 Відвідайте ветеринара, якщо ви помітили проблему. Якщо ви помітили ознаки того, що ваша собака має проблеми з вухом, попросіть вашого ветеринара перевірити на захворювання. Вони можуть порадити вам, видаляти чи шерсть з вуха, і як часто.

Метод 4 з 6: Турбота про зуби карликового пуделя

  1. 1 Використовуйте дитячу зубну щітку для зубів вашої собаки. Карликові пуделі схильні до утворення зубного каменю. Це може привести до неприємного подиху і сприяє погіршенню стану ясен і втрати зубів. Для чищення зубів використовуйте м'яку дитячу зубну щітку.
    • Ви також можете використовувати пальчиковую щітку, яку можна придбати у вашого ветеринара або в великих магазинах для домашніх тварин.
    • Ви можете зменшити скупчення зубного каменю, якщо будете годувати вашу собаку сухим кормом. М'який корм може створити більше проблем із зубами. Якщо ваша собака їсть м'які корми, візьміть в звичку чистити зуби собаки кожен день.
  2. 2 Використовуйте зубну пасту для собак. Спеціальну зубну пасту для собак можна придбати в зоомагазинах. Ніколи не використовуйте зубну пасту, призначену для людей. Якщо собака ковтає зубну пасту з такими інгредієнтами, як фторид, вона може отримати розлад шлунка.
  3. 3 Акуратно чистите зовнішню поверхню зубів. Використовуйте невелику кількість зубної пасти на зубній щітці. Розмістіть голову собаки, так, щоб ви змогли почистити їй зуби.
  4. 4 Давайте вашій собаці кожен день жувати стоматологічну жуйку. Якщо ваша собака не дає чистити їй зуби, щодня давайте їй зубну жуйку. Це допомагає очистити жувальні зуби (моляри) в задній частині рота.
    • Варто витратити час і зусилля на збереження зубів вашого вихованця в чистоті, щоб зменшити кількість професійних очисток зубів, які можуть йому знадобитися.

Метод 5 з 6: стежте за здоров'ям вашого пуделя

  1. 1 Щорічно відвідуйте ветеринара, якщо у вас молода собака. Моніторинг здоров'я вашої собаки лежить на чолі з регулярними візитами до ветеринара. Для собак у віці до 7 років, відвідувати ветеринара слід щороку. Ветеринар перевірить наявність ознак хвороби, буде своєчасно прищеплювати і лікувати вашу собаку від паразитів і глистів.
  2. 2 Водите літніх собак до ветеринара кожні 6 місяців. Собаки у віці старше 7 років повинні відвідувати ветеринара кожні 6 місяців. Ветеринар виявить наявність симптомів хвороби, буде своєчасно прищеплювати і лікувати вашу собаку від паразитів і глистів.
  3. 3 Слідкуйте за щепленнями і лікуванням від паразитів у собаки. У відповідальних власників домашні тварини регулярно прищеплюються і лікуються від паразитів, таких як блохи.
    • Вакцинація необхідна, навіть якщо ви всюди носите вашого пуделя, або він рідко виходить з дому. Це тому, що деякі інфекції, такі як парвовирус, особливо витривалі і можуть прикріплятися до вашого взуття. Таким чином, вони можуть як і раніше становити небезпеку навіть для самих домашніх пуделів.
    • Поговоріть з вашим ветеринаром про імплантацію мікрочіпа вашої собаці. Мікрочіп допоможе вам відстежити собаку, якщо вона загубиться.
  4. 4 Простерилизуйте сучку пуделя. Одна з проблем здоров'я карликового пуделя - це схильність до цукрового діабету (diabetes mellitus).Гормони, пов'язані з естрального циклу (течкой) у сучки, можуть викликати діабет. Таким чином, буде мудрим рішенням, якщо ваша сучка пуделя буде простерилізована.
    • Якщо стерилізація робиться до другої тічки самки, це також робить благотворний вплив і значно знижує ризик розвитку раку молочної залози. Часто у карликових пуделів це починається в підлітковому віці. Кожен раз, коли у суки тічка, це послаблює слизову матки і робить її більш схильною до розвитку піометри (гнійного шару), що потенційно загрожує інфекцією в матці. Таким чином, стерилізація, навіть якщо собака поки здорова, виключає можливість захворювання, інакше, коли собака буде потребувати невідкладної операції, в подальшому житті анестезія може представляти вищий ризик для її життя.
    • Кастрація пса пуделя не дає ті ж переконливі переваги для здоров'я. Кастрація пса в основному робиться, щоб запобігти небажаному розмноження і контролювати поведінкові проблеми, такі як агресія або домінування.
    • Поговоріть з вашим ветеринаром, щоб дізнатися більше. Обговорення здоров'я вашої собаки з вашим ветеринаром дасть вам гарне уявлення про те, що вибрати.
  5. 5 Слідкуйте за хворобами вашої старіючої собаки. Невеликі, але життєрадісні карликові пуделі часто доживають до двозначного віку. Вони, проте, як правило, страждають від проблем зі здоров'ям, коли старіють. Діабет, погані зуби і хвороби серця є найбільш поширеними. Ці проблеми, як тільки виявляються, можуть бути проконтрольовані для того, щоб допомогти вашому вихованцеві прожити довге і активне життя.
    • Слідкуйте за ознаками, які вказують на проблеми, такі, як спрага, часті випадки сечовипускання, кашель, відсутність енергії, поганий запах з рота, труднощі при жуванні або втрата ваги. Якщо ви виявите один з цих симптомів, зверніться до свого ветеринара.

Метод 6 з 6: Дресирують карликового пуделя

  1. 1 Тренуйте вашу собаку сидіти і стояти. Карликові пуделі дуже кмітливі і люблять розумову стимуляцію дресирування. Кожен раз, коли ви годуєте свою собаку, командуйте їй сидіти або стояти, перш ніж поставите її миску. Після того, як вона сяде, покладіть миску. Говоріть ці команди кожного разу, і скоро ви навчите собаку сидіти без винагороди.
  2. 2 Дресирують вашу собаку підходити, коли її кличуть. Коли ви знаходитесь вдома, витратьте хоча б пару хвилин на годину, щоб навчити цуценя дізнаватися кличку. Робіть це, називаючи його ім'я. Коли він реагує і біжить до вас, повторіть його ім'я, а потім дайте йому ласощі.
  3. 3 Винагороджуйте за хорошу поведінку. Вся дресирування повинна бути заснована на винагороді, що означає, що потрібно ігнорувати погану поведінку і нагороджувати за гарне. Не піддавайтеся спокусі лаяти цуценя, тому що ваша увага - саме по собі нагорода. Замість цього, не звертайте увагу на погану поведінку і заохочуйте, якщо він зробив щось хороше.
    • Наприклад, коли ви його покликали і він приходить, дайте йому ласощі.
  4. 4 Тренуйте вашу собаку, щоб вона проводила свого часу самостійно. Карликові пуделі стають дуже прив'язаними до своїх власників і можуть страждати від розлуки, коли їх залишають. Щоб запобігти цьому, навчіть цуценя проводити час самому з його раннього віку. Це може бути щось просте, як наприклад, залишити його в своїй будці протягом десяти хвилин, поки ви перебуваєте в іншій кімнаті, або привчити його бути вдома одному, поки ви виходите у справах.
  5. 5 Грайте зі своїм собакою кожен день. Карликові пуделі розквітають від розумової стимуляції, так що приділяйте хоча б 20 хвилин два рази на день, щоб грати з вашої собакою.
    • Дайте їй кілька головоломок для собак, щоб зайняти її. Вони доступні в великих зоомагазинах або онлайн магазинах для домашніх тварин).
    • Багатьом карликовим пуделям сподобаються заняття, такі як спортивні тренування в командах, адаптовані до дрібних порід.