Як поліпшити оцінку з контрольної роботи

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТОП 12 ЛУЧШИХ ШПАРГАЛОК. Как списать на ЛЮБОЙ контрольной? Шпоры и Лайфхаки для школы
Відеоролик: ТОП 12 ЛУЧШИХ ШПАРГАЛОК. Как списать на ЛЮБОЙ контрольной? Шпоры и Лайфхаки для школы

Зміст

Контрольні роботи потрібні, щоб перевірити, наскільки добре ви засвоїли вивчений матеріал. Кожен учень прагне отримувати за них хороші оцінки. Якщо ви теж хочете поліпшити свої результати, в цій статті ми дамо вам кілька корисних порад. Зустрічайте наступну контрольну у всеозброєнні!

кроки

  1. 1 Уважно слухайте вчителя, коли він розповідає про те, що буде на контрольній роботі. Запишіть важливі моменти, щоб не забути їх: наприклад, які теми потрібно буде повторити і з чого складатиметься оцінка.
  2. 2 Уважно слухайте на уроці і записуйте ключові моменти. Робіть якомога більше заміток. Слухайте питання інших учнів і записуйте відповіді вчителя.
  3. 3 Запитайте вчителя, в якому форматі буде проходити контрольна робота - письмові відповіді на питання, тест множинного вибору, тест «вірно чи невірно», зіставлення, заповнення пропусків або есе. Можливо, що типів завдань буде кілька, особливо якщо це не проста контрольна, а підсумковий тест: наприклад, там буде завдання на вибір правильної відповіді, кілька коротких відповідей на питання і розгорнуту відповідь / есе.
  4. 4 Якщо вчитель не розповідає про те, які будуть завдання, перегляньте попередні контрольні роботи. Типи завдань, як правило, залишаються такими ж. Доброю думкою буде взяти питання попередніх контрольних або тестів і відповісти на них заново.
  5. 5 Вивчайте інформацію, яка, на ваш погляд, є найважливішою. Подумайте про те, що вчитель може включити в контрольну роботу. Не забудьте матеріал, даний вам на самостійне вивчення.
  6. 6 Визначте, який матеріал найважливіший, і починайте підготовку з нього.
  7. 7 Перегляньте всі записи з класу і виконані домашні завдання по темі, яку ви вивчаєте. Зверніть особливу увагу на помилки, які ви допустили, щоб не повторити їх, виконуючи контрольну роботу.
  8. 8 Вивчайте термінологію. Вивчіть спеціальні терміни і поняття по темі, по якій вам належить контрольна робота.
  9. 9 Перегляньте додаткові питання по темі, які ви не розглядали, коли виконували домашнє завдання. Постарайтеся відповісти на ці питання і подивіться, які з них викличуть труднощі. Закінчивши, дайте відповідь також на прості запитання.
  10. 10 Складіть оглядовий лист. Включіть в нього інформацію з підручника, замітки, які були зроблені на уроці, і останні домашні завдання, які ставляться до теми контрольної роботи. Попросіть одного показати його замітки, щоб отримати інформацію, яку ви, можливо, пропустили або не встигли записати в класі.
  11. 11 Поступово вивчіть весь матеріал, який ви зібрали. Перечитайте оглядовий лист, замітки і необхідні сторінки підручника. Коротко Підсумуйте подумки все найважливіше. Дайте відповідь на додаткові питання в підручнику. Постарайтеся, щоб весь матеріал вклався у вас в голові.
  12. 12 Попросіть одного задати вам питання по темі, що вивчається. Попросіть одного або члена сім'ї перевірити ваші знання з теми.
  13. 13 Визначте свій стиль навчання і внесіть необхідні зміни в процес підготовки.
  14. 14 Постарайтеся виспатися і грунтовно поснідати перед контрольною роботою. Будьте впевнені в собі і зберігайте позитивний настрій. Учні, які зберігають позитивний настрій, як правило, пишуть контрольні роботи на більш високі оцінки.
  15. 15 Будьте готові до контрольної роботи. Візьміть ручку (краще дві однакові) або олівець, в залежності від вимог вчителя. Якщо вам можна користуватися олівцем, не забудьте ластик.Якщо вчитель дозволяє пити воду в класі, обов'язково візьміть з собою пляшку води. Зробивши ковток води, ви зможете трохи підбадьоритися.
  16. 16 Чи не нервуйте і не переживайте про результат. Замість того щоб турбуватися, постарайтеся розслабитися і ретельно підготуватися до контрольної роботи. Скажіть собі, що ви напишіть цю контрольну роботу добре. Повторіть: «Я впораюся! Я можу це зробити! Це просто! Я знаю, як виконати ці завдання! » Це підсвідомо буде впливати на вашу самооцінку.
  17. 17 Пишаєтеся собою! Знайте, що, яку б оцінку ви не одержали, ви зробили все можливе, щоб отримати вищий бал.
  18. 18 Вірте в себе. Перед початком контрольної посміхніться і подумайте про те, що вас надихає. Так ви відчуєте себе впевненіше. Якщо у вас є талісман, на кшталт «щасливою» ручки або підвіски, нехай він буде з вами.

Поради

  • Займайтеся там, де вас ніщо не відволікає. Відкладіть телефон, планшет тощо подалі. Через кожні півгодини влаштовуйте 10-хвилинну перерву. Чи не перенапружуйтеся.
  • Коли ви робите замітки, спочатку прочитайте інформацію, перш ніж записати її. Якщо ви зрозумієте, що найважливіше, вам знадобиться менше записів. Запишіть спочатку найбільш важливі факти і ключові слова.
  • Якщо вам складно відповісти на якесь питання, запишіть все, що ви знаєте по цій темі. Так ви зможете систематизувати свої уявлення і додуматися до відповіді.
  • Двічі перевірте відповіді перш ніж здавати роботу, щоб переконатися, що ви не зробили помилок через неуважність і нічого не пропустили
  • Повторюйте матеріал протягом чверті / року, і перед контрольною вам доведеться лише лише злегка освіжити його в пам'яті.
  • Зробіть флеш-картки. З одного боку вкажіть об'єкт вивчення (людина / місце / річ / ідея), а з іншого боку запишіть якомога більше інформації про нього. Пишіть так, щоб інформація мала для вас сенс, а не просто списуйте її з підручника. Переглядайте ці картки постійно.
  • Їжте перед контрольними темний шоколад.
  • Слухайте уважно на уроці, і ви отримаєте високу оцінку на контрольній роботі.
  • Уважно прочитайте питання і, якщо це можливо, підкресліть ключові слова, такі як «опишіть», «поясніть» або «обчисліть».

попередження

  • Не поспішайте. Це може привести до того, що ви пропустите щось важливе.
  • Уважно читайте питання.
  • Якщо ви забули про контрольної роботи, швидко перегляньте необхідний матеріал, щоб згадати основні думки.
  • І ще раз: уважно читайте питання.

Що вам знадобиться

  • Конспект / нотатки, зроблені на уроці
  • Флеш-картки
  • Письмове приладдя (ручки, олівці і так далі)
  • папір
  • Час для підготовки