Як поліпшити свою оцінку з математики

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 10 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Исправить Оценки До Конца Года *советы для школы* // Мотивация на Учебу
Відеоролик: Как Исправить Оценки До Конца Года *советы для школы* // Мотивация на Учебу

Зміст

Деяким людям математика дається важко. Якщо ви відчуваєте труднощі у вивченні математики і отримуєте низькі оцінки, не переживайте! Є кілька простих способів, які дозволять вам поліпшити оцінки з математики. При вивченні математики кращим способом засвоїти нові поняття та концепції є рішення задач. Відвідуйте заняття, задавайте питання і спробуйте займатися разом з однокласниками. Це допоможе вам не тільки підвищити оцінки, а й отримати задоволення від вивчення математики!

кроки

Метод 1 з 3: Класні заняття

  1. 1 Відвідуйте всі заняття з математики та намагайтеся не пропускати жодної лекції. В результаті вчитель побачить, що ви проявляєте інтерес до вивчення математики. Крім того, при регулярному відвідуванні занять вам доведеться витрачати менше часу на виконання домашніх завдань, так як ви вже засвоїте новий матеріал в класі. І нарешті, ви зможете вести докладний конспект, і вам не доведеться просити його у однокласників.
    • Якщо ви змушені пропустити заняття, заздалегідь повідомте про це вчителя (наприклад, по електронній пошті) і дізнайтеся, яку тему на ньому проходили. Попросіть також надіслати вам розглянуті в класі завдання, якщо це можливо, щоб ви могли виконати їхнього будинку.
  2. 2 Будьте уважні на уроках і беріть участь в обговоренні. Слідкуйте за поясненнями вчителя і тим, що він пише на дошці. Беріть активну участь в обговореннях, щоб учитель бачив, що ви уважні і докладаєте всіх зусиль до того, щоб краще засвоїти матеріал. В результаті ви придбаєте більше знань і навичок і зможете краще виконувати домашні завдання і контрольні роботи. Крім того, ви ще більше полюбите математику!
    • Намагайтеся не задивлятися в вікно, мріяти або думати про те, чим ви займетеся після занять. Крім того, відключайте під час уроку свій телефон і ноутбук (якщо тільки ви не використовуєте їх при вивченні математики).
    • Хоча ці заняття і можуть здатися більш приємними, ніж вивчення математики, краще не відволікатися, так як це може привести до низьких оцінок.
  3. 3 Старанно ведіть конспект під час лекцій. Уважно слухайте вчителя і записуйте все, що він пише і малює на дошці. При вивченні нового матеріалу постарайтеся записати всі необхідні дії, щоб детально переглянути їх пізніше. Якщо вчитель пише приклади на дошці, скопіюйте умови задач і їх рішення, щоб використовувати в подальшому.
    • Припустимо, вчитель пояснює, як обчислити площу трикутника. В цьому випадку можна записати приблизно наступне: «Площа = половина підстави (b) × висота (h). Якщо b = 20 і h = 10, площа = 100 ». Намалюйте також трикутник з ясно позначеними підставою і висотою.
    • Якщо у вас буде неакуратний і неповний конспект, вам буде складно згадати, про що йшла мова на уроках. Більш того, так знизиться ваша успішність.
  4. 4 Якщо у вас виникнуть будь-які питання, не соромтеся задати їх учителю. Учні з поганою успішністю часто утримуються від питань в класі, так як їх бентежить, що вони чогось не знають. Насправді найкраще ставити питання вчителеві - таким чином ви зможете вирішити всі труднощі.Якщо ви чогось не розумієте, підніміть руку і задайте питання! Цілком можливо, що ваші однокласники також не розібралися з цією темою.
    • Наприклад, можна задати наступне питання: «Я не до кінця зрозумів, що ви розповіли щодо послідовності дій. Чи слід спочатку виконувати ті операції, які укладені в дужки? » Можна також запитати: «Не могли б ви нагадати про різницю між операціями дзеркального відображення і обертання в геометрії?»
    • Якщо ви соромитеся або нервуєте під час уроку, можна задати питання вчителю після занять. Можна також зв'язатися з викладачем по електронній пошті, якщо ви соромитеся говорити з ним особисто.
    • Якщо ви вчитеся в старших класах, а ваш учитель працює в звичайний час, навідатися до нього в кабінет у вільний від роботи час і обговоріть те, що вам може бути незрозуміло.
  5. 5 Відвідуйте заняття з позитивним настроєм, щоб успішно виконувати контрольні роботи і тести. При виконанні контрольної роботи спочатку вирішите легкі завдання. Потім, якщо у вас залишиться час, перейдіть до більш складних завдань, які ви не до кінця розумієте, і подумайте над ними. Чітко записуйте рішення і отримані відповіді. Перевірте рішення після того, як виконаєте роботу, і переконайтеся в тому, що ви все зробили правильно.
    • Не поспішайте і не нервуйте під час контрольної роботи або іспиту. При цьому стежите за часом, щоб встигнути виконати всі завдання.
    • Якщо вчитель виявить, що ви допустили помилку, він вкаже на неї, що допоможе вам уникнути повторення подібної помилки в майбутньому.

Метод 2 з 3: Виконання домашніх завдань і контрольних робіт

  1. 1 Робіть домашні завдання в спокійному місці, де ніщо не завадить вам. Виконуйте домашні завдання в тихому місці, а не в переповненому людьми шумному приміщенні. Наприклад, можна виконувати домашню роботу на самоті в своїй спальні без музики і друзів. У такій обстановці ви краще засвоїте досліджуваний матеріал, а також перейметеся духом математики!
    • При виконанні домашніх завдань користуйтеся своїм конспектом і підручником. Якщо ви зіткнетеся з труднощами, можливо, варто освіжити в пам'яті те, про що розповідав учитель на заняттях.
    • Привчіть себе так само старанно виконувати домашні завдання, як ніби ви вирішуєте завдання на іспиті. Можна сприймати домашню роботу як «репетицію» контрольної роботи або іспиту.
    • Чим більше ви засвоїте при виконанні домашніх завдань, тим вище зможете підняти свою оцінку з математики.
  2. 2 Повністю виконуйте домашні завдання. Кожен раз вирішуйте всі завдання і відповідайте на всі поставлені запитання. Якщо ви пропустите всього лише одну задачу, це автоматично знизить вашу оцінку з математики. Наприклад, якщо ви пропустите два завдання з 20, найвища можлива оцінка складе 90% від максимальної. Тому не шкодуйте часу на те, щоб повністю виконати домашнє завдання.
    • Якщо ви не знаєте, як вирішити ту чи іншу задачу, або не впевнені в тому, що все зробили правильно, зверніться за допомогою до вчителя або однокласника.
    • Якщо у вас немає часу звернутися до кого-небудь за допомогою, вирішите задачу так, як зможете. Навіть якщо ви помилитеся, вчитель оцінить вжиті вами зусилля. Він побачить, що ви намагалися.
  3. 3 Приділяйте додатковий час вивчення тих розділів, які нелегко вам даються. Багато учні отримують оцінки нижче середньої тому, що вивчають лише ті теми, які не викликають у них дискомфорту. Однак якщо ви хочете підвищити свої оцінки з математики, необхідно вивчити і те, що ви не зовсім добре розумієте. Загляньте в свій конспект і підручники, щоб краще зрозуміти складний матеріал. Як випливає потренируйтесь вирішувати складні завдання і перевірте отримані відповіді.
    • Якщо у вас знайдеться небагато вільного часу, пошукайте математичні завдання в інтернеті або перегляньте додаткові завдання в підручнику. Приділяйте особливу увагу тих розділів, які ви не до кінця зрозуміли або за якими отримуєте зазвичай низькі оцінки.
    • Після того як ви вирішите додаткові завдання, звірте отримані відповіді з наведеними в кінці підручника.
  4. 4 Пояснюйте однокласникам важкі теми. Таким чином ви краще засвоїте матеріал і зможете використовувати свої знання при виконанні контрольних робіт та домашніх завдань. Якщо ви поясните будь-яку математичну концепцію свого однолітка, то краще зрозумієте її самі. Можна також розповідати про вивчений матеріалі своїм батькам, братам і сестрам або навіть друзям, які не навчаються разом з вами. В результаті ви краще засвоїте його самі і підвищите свої оцінки!
    • Запитайте 2-3 однокласників, чи не потрібна їм допомога у вирішенні складних завдань, і покажіть їм, як вони вирішуються, щоб поліпшити свої навички і закріпити пройдений матеріал.
    • Можна сказати так: «Останнім часом я вирішував досить багато завдань, в яких використовуються квадратні рівняння, і, по-моєму, непогано освоїв цей метод. Якщо ти не проти, я міг би допомогти тобі вирішити кілька завдань і показати, як це робиться ».
  5. 5 Відвідуйте навчальну групу або математичний гурток, щоб вчитися зі своїми однолітками. У групі ви зможете обговорити з однокласниками лекції з математики, домашні завдання і пройдений матеріал. Спільне навчання є прекрасним способом навчитися вирішувати завдання і підготуватися до контрольних робіт та іспитів. Регулярно займайтеся з однолітками і однокласниками - таким чином ви допоможете один одному у вивченні математики. В результаті ви напевно зможете підвищити свої оцінки за контрольні роботи і домашні завдання.
    • Якщо ви серйозно налаштовані на поглиблене вивчення математики, дізнайтеся, чи немає у вашій школі математичного гуртка. Математичний гурток допоможе вам познайомитися з іншими любителями математики і розвинути математичні навички.
  6. 6 Вивчайте відповідний матеріал за 3-4 дня, щоб заздалегідь підготуватися до контрольних робіт і тестів. Щоб підвищити свою оцінку з математики, необхідно успішно виконувати контрольні роботи і тести, тому дуже важливо як слід готуватися до них. Приділяйте вивчення математики приблизно 30-60 хвилин кожен день. Перечитайте розділи, яким буде присвячена контрольна робота, і перегляньте домашні завдання, щоб не допустити колишніх помилок. Напередодні ввечері вирішите 5-6 завдань з тих тем, які зустрінуться на контрольній роботі.
    • Як випливає виспіться перед контрольною роботою або іспитом і прийдіть в клас підготовленим. Напередодні ввечері ще раз перегляньте свій конспект, після чого відразу ж ляжте спати.
    • Всупереч поширеній думці, зубріння є одним з найгірших способів підготовки до іспиту. В результаті ви не тільки сильно втомитеся перед іспитом, а й будете пам'ятати визубрений матеріал лише протягом декількох днів.
    • Подумки уявіть, що ви отримали на іспиті високу оцінку. Позитивний настрій дуже важливий!
  7. 7 Займайтеся математикою з індивідуальним репетитором. Якщо вам важко даються складні математичні концепції і ви хочете підвищити свої оцінки, спробуйте займатися з репетитором. Індивідуальний репетитор зможе дохідливо пояснити вам складні теми, недостатнє розуміння яких знижує ваші оцінки. Можливо, він зробить це інакше, ніж ваш шкільний учитель, а також допоможе освіжити в пам'яті забутий матеріал.
    • У багатьох вузах є підготовчі курси з математики для майбутніх абітурієнтів. Спробуйте записатися на подібні курси або пошукайте індивідуального репетитора.
    • Якщо ви вчитеся в школі, поговоріть зі своїм учителем математики і попросіть його порекомендувати вам відповідного репетитора. Не виключено, що він знає викладача, який зможе допомогти вам.
    • Спробуйте пошукати репетитора в інтернеті.

Метод 3 з 3: Освоєння математичних понять і концепцій

  1. 1 При вирішенні завдань записуйте кожен крок на папері. Подумайте, які дії слід зробити, щоб вирішити отриману математичну задачу. Запишіть кожен крок на окремій ділянці листа і послідовно вирішите кожну задачу.Не намагайтеся вирішувати завдання в розумі і просто записувати готові відповіді. Уникайте також спокуси використовувати лише калькулятор замість того, щоб записати кожен етап рішення. Якщо вас чекають більш складні дії, ніж множення і ділення, ви легко можете пропустити деякі кроки і припуститися помилки, що дасть невірний результат і знизить загальну оцінку.
    • Припустимо, потрібно знайти площу кола. Спочатку визначте радіус кола і помножте його на 2, щоб отримати діаметр. Після того як ви обчисліть діаметр, помножте його на число пі (3,14), щоб знайти площу. Окремо запишіть кожен крок!
    • Якщо ви будете записувати всі свої обчислення на папері, то зможете отримати правильні відповіді та підвищити оцінку. Крім того, це допоможе вам побачити всю послідовність кроків, необхідних для вирішення задачі. В результаті математика буде здаватися вам менш примхливої ​​і загадковою.
    • Краще записувати рішення олівцем, а не ручкою, щоб при необхідності ви легко могли стерти допущені помилки.
  2. 2 Вирішуйте додаткові завдання, щоб упевнитися в тому, що ви як слід засвоїли ту чи іншу тему. Після того як ви виконаєте обов'язкове домашнє завдання, вирішите пару додаткових завдань, щоб закріпити знання і вміння. Потім перевірте, чи правильні відповіді ви отримали. В кінці більшості підручників з математики наведено відповіді на деякі або всі містяться в них завдання. Якщо ви отримали неправильну відповідь, спробуйте вирішити задачу ще раз або попросіть вчителя пояснити вам неясні моменти.
    • Припустимо, ви вивчаєте алгебру, і у вас виникли проблеми зі складанням і множенням негативних чисел. Не пошкодуйте часу і вирішите 2-3 завдання на цю тему, і ви почнете краще розуміти її.
  3. 3 Застосовуйте математику до реального життя, щоб зробити її більш зрозумілою. Математика може здаватися занадто абстрактної і відірваною від повсякденного життя. Проте вона може бути застосована до багатьох повсякденним питань і явищ. Наприклад, теорема Піфагора допомагає встановити зв'язок між різними розмірами і формами, а за допомогою математичної константи е можна краще зрозуміти процеси росту. Знайдіть застосування математики в повсякденному житті, і вона стане значно конкретніше і цікавіше.
    • Навіть ті розділи математики, які здаються повністю відірваними від реальності, наприклад негативні числа, знаходять своє застосування в цілком прозаїчних речах. Наприклад, негативні числа виявляються корисними при розгляді таких важливих речей, як фінансовий борг.
  4. 4 Як випливає освойте ті основні поняття, які будуть потрібні вам для вивчення більш складних концепцій. До таких основних понять математики відносяться додавання, віднімання, множення і ділення. Необхідно твердо освоїти ці повсюдно використовувані арифметичні дії, перш ніж переходити до вивчення більш складних розділів, наприклад алгебри або тригонометрії. Переконайтеся, що ви цілком оволоділи ними.
    • Якщо вам важко даються будь-які інші основні математичні навички, в інтернеті є безліч освітніх сайтів з математики.
    • Спробуйте також пошукати в інтернеті спеціалізовані форуми, де збираються любителі математики.
  5. 5 Як випливає запам'ятайте поточну тему, перш ніж переходити до вивчення наступного нового матеріалу. При вивченні математики знання поступово накопичуються. Ви не зможете зрозуміти більш складні розділи, якщо спершу не освоїте базові поняття та концепції. Читайте і перечитуйте наведені в книгах приклади, дивіться навчальні відеоролики на DVD або в інтернеті, а коли зустрічаються складні питання, звертайтеся за допомогою до вчителя.
    • Припустимо, ви вчите, як знайти площу різних геометричних фігур. Як випливає опануйте цим навиком, перш ніж переходити до більш складних тем, таким як обертання і відображення фігур щодо осей, інакше у вас не буде міцної основи для того, щоб зрозуміти більш складні питання.
  6. 6 Визначте свої слабкі місця і поліпшите їх. Ніхто з учнів не володіє однаково добре всіма розділами математики. Можливо, ваша оцінка недостатньо висока через те, що ви погано розбираєтеся в деяких темах! Перегляньте результати контрольних та домашніх завдань і визначте, за яким розділах ви отримали найгірші оцінки. Перечитайте ці розділи в підручнику, вирішите декілька додаткових завдань і порадьтеся з учителем щодо того, як можна поліпшити свої знання. Незабаром ваші оцінки стануть вище!
    • Припустимо, вам важко дається тригонометрія. Щоб краще освоїти цей розділ, вивчіть способи обчислення кутів в трикутниках різного типу. Можна також зробити флеш-картки, які допоможуть вам запам'ятати такі основні поняття, як «синус» і «косинус».
    • Чи не виправдовуйте себе фразами на кшталт «я думаю, що поділ стовпчиком занадто складно для мене» або «тригонометрія вище мого розуміння, і нічого з цим не поробиш».
  7. 7 З'ясуйте відповідний вам стиль навчання - це допоможе вам краще зрозуміти математику. Згадайте ситуації, в яких ви найкращим чином запам'ятовуєте новий навчальний матеріал. Наприклад, подумайте, коли ви відчували найбільше задоволення від занять в класі: коли вирішували завдання самостійно, слухали вчителя, розбирали завдання разом з однокласниками або міркували над ними абстрактно? Чим повніше ви зможете використовувати відповідний вам стиль навчання, тим краще засвоїте математичні поняття і концепції і тим самим підвищите свою оцінку.
    • Якщо вам подобається вирішувати математичні завдання і головоломки, пошукайте їх в інтернеті.
    • В інтернеті є безкоштовні тести, за допомогою яких можна визначити свій стиль навчання.
    • До основних стилів навчання відносяться візуальний, вербальний, соціальний, слуховий, фізичний (кінестетичний), логічний і одиночний.

Поради

  • Поговоріть зі своїм учителем математики і дізнайтеся, чи не міг би він давати вам додаткові домашні завдання і рекомендації щодо того, як поліпшити свої знання математики.
  • Вивчення математики може бути досить стомлюючим заняттям. Якщо ви відчуєте, що почали втомлюватися посеред виконання домашньої роботи або читання навчального матеріалу, зробіть п'ятихвилинну перерву, трохи прогуляйтеся і подихайте свіжим повітрям.
  • Щоб підкріплювати сили під час уроку, беріть з собою пляшку води і потягуйте її кожні п'ять хвилин, якщо відчуєте, що втомлюєтеся і втрачаєте концентрацію. Можна також використовувати корисні легкі закуски, наприклад горішки.