Як зменшити здуття живота, викликане клітковиною

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Napitak koji topi salo sa stomaka za SAMO 7 dana (RECEPT)
Відеоролик: Napitak koji topi salo sa stomaka za SAMO 7 dana (RECEPT)

Зміст

Раціон з високим вмістом клітковини має масу достоїнств. Клітковина допомагає контролювати вагу і рівень холестерину і запобігає запори. Клітковина також покращує травлення. Проте, клітковина часто стає причиною здуття живота, в якому б вигляді вона не надходила в ваш організм. Так як бактерії розрізняються за своєю здатністю до перетравлювання різних видів клітковини, то різні джерела клітковини можуть призвести до різного кількості газу. Кожна людина реагує на клітковину по-своєму, тому наберіться терпіння і пробуйте різні джерела клітковини, ви обов'язково знайдете те, що підходить саме вам, і клітковина принесе вам тільки користь, без здуття і газоутворення.

кроки

Метод 1 з 2: Коригування дієти

  1. 1 Зрозумійте різницю між розчинної і нерозчинної клітковиною. Дуже важливо знати, що існують дві форми клітковини, а також ви повинні знати, в яких продуктах міститься розчинна, а в яких нерозчинна клітковина.
    • Розчинна клітковина розчиняється в воді, утворюючи гелевидний речовина, що знижує рівень холестерину і рівень цукру в крові. Вона також уповільнює травлення і частіше призводить до газоутворення. Розчинна клітковина міститься в вівсяних висівках, ячмені, горіхах, насінні, бобах, сочевиці, гороху та деяких фруктах і овочах.
    • Нерозчинна клітковина не розчиняється у воді. Вона покращує просування їжі по травному тракту, а також прискорює травлення. В результаті від нерозчинної клітковини утворюється менше газів, ніж від розчинної. Нерозчинна клітковина міститься в таких продуктах, як пшеничне борошно, пшеничні висівки, горіхи, зелена квасоля і картопля.
  2. 2 Замініть продукти, багаті розчинною клітковиною, на продукти, багаті нерозчинної клітковиною. Важливо також дотримуватися балансу при вживанні клітковини і є продукти, багаті як розчинною, так і не розчинною клітковиною. Так ви і збережете здоров'я, і ​​збагатите дієту клітковиною. Щоб зменшити газоутворення, замініть деякі продукти, що містять розчинну клітковину на продукти, що містять нерозчинну клітковину.
    • Наприклад, вівсяні висівки складаються в основному з розчинної клітковини, а пшеничні висівки складаються з нерозчинної клітковини. Тому кекси і каша з пшеничних висівок приведуть до меншого газоутворення, ніж просто їжа або кекси або вівсяних висівок.
  3. 3 Вживайте в їжу сушену квасолю замість консервованої. Бобові відомі як основна причина газоутворення в організмі, але сушена квасоля приносить менше проблем. Вимочуйте квасоля протягом ночі, це скоротить негативні наслідки для вашої травної системи.
  4. 4 Уникайте вживання цвітної капусти, білокачанної капусти та брокколі. Ці продукти багаті клітковиною, але викликають здуття живота і підвищене газоутворення. Скоротіть вживання цих продуктів до 1 разу на місяць або замініть їх іншими овочами, які призводять до меншого газоутворення.
    • Листові овочі, такі як шпинат, зелень і салат, складаються практично їх однією нерозчинної клітковини, тому вони є хорошим джерелом клітковини і не викликають підвищеного газоутворення.
    • Уникайте вживання сирих овочів, оскільки організму важче їх перетравлювати, отже, це призведе до газоутворення.Варіть овочі на пару або готуйте їх іншим способом перед вживанням.
  5. 5 Додавайте клітковину в свій раціон поступово. Бактеріям в вашому шлунку і тонкому кишечнику потрібен час, щоб підлаштуватися під перетравлення клітковини. Якщо ви введете в свій раціон відразу багато клітковини, це може привести до газоутворення, здуття живота, спазмів і діареї. Збільшуйте дозу на 5 грам в день протягом 1-2 тижнів, даючи вашому організму досить час для адаптації.
    • На початку прийому клітковини ви можете зіткнутися з здуттям живота і газоутворенням. Але з часом ваш організм звикне до клітковині, здуття і газоутворення зменшаться самі по собі.
  6. 6 Норма споживання клітковини для дорослої людини - від 20 до 35 грам. Це рекомендована доза клітковини для дітей старшого віку, підлітків і дорослих, приймати більше 35 грам клітковини в день не рекомендується.
    • Діти молодшого віку, не з'їдають в день такої кількості калорій, щоб досягти цієї норми. Але в раціоні дітей повинні бути цільнозернові продукти, свіжі фрукти, листові овочі, так згодом вони розвинуть толерантність до клітковині, що стане в нагоді в більш дорослому віці.
  7. 7 Пийте воду з кожним прийомом їжі. Вода допомагає проштовхувати клітковину по вашій травній системі. Вода допомагає запобігти затвердіння клітковини і її застрявання в твердому кишечнику. Нестача води і застій клітковини в організмі може привести до неприємних моментів у ванній кімнаті.
    • Якщо ви п'єте каву протягом дня, не забувайте вживати і достатню кількість води. Кав'ярень має сечогінну властивість, він виводить рідину з організму, в вид сечі. Це може призвести до зневоднення. На кожну випиту чашку кофеінізірованного напою має припадати 2 склянки декофеїнізованої напою. Занадто багато кофеїну, обтяжене дієтою з високим вмістом клітковини, може призвести до запорів і газоутворення.

Метод 2 з 2: Вживання професійних продуктів

  1. 1 Приймайте такий препарат, як Beano. Beano - це продається без рецепта препарат, який містить натуральні ферменти для запобігання здуття живота і газоутворення при прийомі клітковини. Beano скорочує кількість газу, що виділяється на клітковину, яку ви їсте, і скорочує кількість газів, які ви виробляєте після їжі.
    • У деяких дослідженнях Beano представлений як ефективний препарат для полегшення при здутті і газоутворення при вживанні їжі, багатої на клітковину.
  2. 2 Проконсультуйтеся з лікарем перед тим, як почати приймати клітковину. Щоденний прийом таких препаратів, як Метамуцила і Konsyl, може бути дуже ефективним способом зробити прийом клітковини комфортним для організму. Перед тим як почати прийом клітковини, обов'язково порадьтеся зі своїм лікарем, особливо якщо ви приймаєте інші медикаменти, які можуть вступити у взаємодію з клітковиною.
    • Почніть прийом клітковини з невеликої кількості, щоб організм адаптувався до нового препарату, і щоб ви уникли здуття і газоутворення. Пийте більше води протягом дня.
    • Прийом добавок з клітковиною може зменшити здатність вашого організму поглинати деякі медикаменти, наприклад, аспірин, варфарин (торгові матки Варфарин, Варфарекс, Кумадіна, Мареван) і карбамазепін (торгові матки Зептол, Карбалепсін ретард, Тегретол, финлепсин). Ці добавки також можуть знизити рівень цукру в крові. Лікар повинен відкоригувати дозування медикаментів або інсуліну, якщо у вас діабет, і ви хочете приймати клітковину.
  3. 3 Сходіть до лікаря, якщо у вас спостерігаються болі в животі, діарея, стілець з кров'ю. Напади надмірного здуття живота, відрижка, газоутворення можуть пройти самі по собі. Але якщо симптоми не зникають, або у вас постійні болі в животі, діарея, стілець з кров'ю, незапланована втрата ваги, болі в грудях, обов'язково сходіть до лікаря.
    • Ці симптоми можуть вказувати на проблеми травної системи.

додаткові статті

Какпітаться правильно Какочістіть свій організм натуральними засобами Каквесті здоровий спосіб життя Какесть повільно, щоб уникнути переїдання Какхорошо покакать Какпонізіть кислотність шлунка в домашніх умовах Какспеціально викликати відрижку Каквставлять ректальні супозиторії Какуменьшіть біль в жовчному міхурі Какбистрее перетравлювати їжу Какбистро позбутися від нудоти Каквивесті гази з кишечника після операції Какснізіть рівень АЛТ Каквилечіть Хелікобактер пілорі натуральними способами