Як знищити гриби

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
ЗАКРЫЛ ГРИБНИЦУ! Больше не выращиваю грибы! Что произошло? Выращивание шампиньонов.
Відеоролик: ЗАКРЫЛ ГРИБНИЦУ! Больше не выращиваю грибы! Что произошло? Выращивание шампиньонов.

Зміст

1 Висмикуйте гриби з землі відразу ж, як тільки з'являться їх капелюшки. Якщо дозволити грибам рости занадто довго, вони випустять суперечки, і грибів стане ще більше. Побачивши проростають гриби, просто витягніть їх з землі.
  • Також можна спробувати пройтися по грибам газонокосаркою або граблями, але при цьому існує ризик розповсюдити суперечки по решті частини газону.
  • 2 Належним чином позбавляйтеся від грибів. Не викидайте їх в компостну яму. Замість цього візьміть поліетиленовий пакет і покладіть в нього гриби відразу після того, як висмикне їх із землі. Як тільки пакет наповниться, туго зав'яжіть його і викиньте в сміттєву урну. Це не дасть грибним спорах розлетітися по вашому газону.
  • 3 Скористайтеся азотним добривом, щоб перешкодити зростанню грибів на органічних залишках. Добриво прискорить процес розкладання органіки і грибам стане нічим харчуватися. Необхідно використовувати близько 500 г азоту на кожну сотку землі.
    • Не використовуйте добрива тривалої дії або сухі водорозчинні азотні добрива.
    • Проводьте обробку добривом щорічно.
    • Також подумайте про використання фосфатних і калійних добрив. Добрива необхідно поєднувати в таких пропорціях: 3 частини азоту; 1 частина фосфату і 2 частини калію.
  • 4 Скористайтеся водою з милом, щоб знищити гриби. Змішайте 2-3 столових ложки (30-45 мл) рідини для миття посуду з 7,5 л води. Виконайте поглиблення в грунті навколо грибів за допомогою совка, садової лопатки або звичайної викрутки. Залийте поглиблення мильною водою.
  • 5 Правильно доглядайте за кімнатними рослинами в горщиках. Рослини в горщиках нерідко уражаються грибами і грибковими інфекціями. Їх часто перезволожують і тримають вдома там, де повітря застійний і теплий. Це відмінні умови для росту грибів. Нижче дано кілька рекомендацій, які дозволять захистити кімнатні рослини від грибів.
    • Висмикуйте гриби відразу ж після їх появи і негайно викидайте у смітник.
    • Забезпечте хорошу циркуляцію повітря, поставивши рослина на вікно або близько вентилятора.
    • Уникайте надмірного поливу. Дозвольте верхнього шару грунту підсохнути перед черговим поливом.
    • Використовуйте крапельницю для автоматичного поливу рослин, щоб підтримувати грунт всередині горщика вологою, а на поверхні - сухий.
  • Метод 2 з 3: Створення несприятливих умов для росту грибів

    1. 1 Забезпечте газону хороший дренаж. Гриби люблять вогкість і вологу. Якщо на газоні накопичується занадто багато води, необхідно забезпечити йому хороший дренаж. Нижче запропоновано кілька варіантів створення гарного дренажу для газону.
      • Якщо вода тече через газон через ухилу ґрунту, створіть перед газоном земляний вал, щоб перенаправити потоки води в більш відповідне місце.
      • Прикрасьте територію ставком, який буде збирати в себе надлишки води. За таким ставком легко доглядати і він може стати додатковим елементом декору для вашого газону або саду.
      • Влаштуйте під водостічними трубами відвідні дренажні стоки, щоб саме вони забирали в себе воду під час рясних дощів. Це не дозволить лишків води потрапляти на ваш газон.
      • Подумайте про створення підземного дренажу, наприклад, французького (з використанням траншей з гравієм), щоб сприяти стоку води і запобігти її застій.
    2. 2 Переконайтеся в тому, що грунт газону також володіє хорошими дренажними властивостями. Якщо у вас на ділянці глинистий грунт, то воді буде просто нікуди стікати, коли вона просочиться крізь траву. Вона буде накопичуватися і застоюватися. Якщо у вас є така можливість, спробуйте підмішати в грунт пісок або інший матеріал для поліпшення її дренажних властивостей, щоб вода краще просочувалася і не застоювалася.
      • Що стосується поливу, постарайтеся поливати газон з ранку, а не вночі. Сонце випаровує надлишки води, не даючи їй застоюватися і створювати середовище для розвитку грибів.
    3. 3 Обрізуйте дерева, щоб зменшити площу затінення. Зрізайте гілки близько до стовбура прямо у кори. Не залишайте сучків. Робіть зріз з нахилом вниз, щоб дощова вода не потрапляла на нього і не провокувала гниття.
      • Захистіть дерева від грибкової поросли за допомогою обрізки будь-яких мертвих і хворих гілок.
    4. 4 Очищайте газон від скошеної трави, щоб знизити затінення і поліпшити циркуляцію повітря.
      • Вручну пройдіться по газону граблями.
      • Скористайтеся газонним культиватором. Це пристрій можна спробувати взяти в оренду. Прочесавши газон культиватором, вам буде потрібно скористатися звичайними граблями, щоб прибрати обірвані травинки і дерен.
      • Якщо газон складається з морозостійких трав, проводите його культивацію в період між пізнім літом і ранньою осінню.
      • Якщо газон складається з теплолюбних трав, проводите його культивацію пізньою весною.
    5. 5 Подбайте про гарну циркуляції повітря, влаштувавши аерацію газону. Недостатня циркуляція повітря призводить до застою вологи, а там, де є надлишок вологи, будуть з'являтися гриби. Придбайте в господарському магазині аератор грунту і пройдіться їм по всьому газону. Аератор проколює отвори в грунті, допомагаючи зробити її більш легкою і повітряної.
      • Подумайте про застосування аератора, щоб не дозволити грибам вирости в застійної сирому середовищі.
    6. 6 Очищайте газон від розкладаються органічних залишків, які сприяють росту грибів. Прибирайте преющіе тирсу і дрібні гілки, які так подобаються грибам. Також стежте за тим, щоб на галявині не було екскрементів домашніх вихованців і інших розкладаються речовин, якими можуть харчуватися гриби. Не залишайте на газоні скошену траву, збирайте її граблями після стрижки газону або використовуйте газонокосарку зі збіркою трави. Прибирайте екскременти за своїми вихованцями. Обрізуйте з дерев сухі мертві гілки і прибирайте їх.

    Метод 3 з 3: Боротьба з Відьмина колами

    1. 1 Знайдіть відьомський коло. Ведьмин коло - це кільце зростаючих в траві грибів. Зазвичай його легко помітити, але часом капелюшки грибів бувають не помітні. У таких випадках відьомський коло являє собою кільце темно-зеленої трави. Іноді відьомський коло виглядає як кільце загиблої сухої трави.
    2. 2 Визначте, наскільки глибоко розташована грибниця ведьминого кола. Візьміть совок, садову лопатку або викрутку і розкопати грунт навколо грибів. Зверніть увагу на білі ниткоподібні переплетення в землі. Вони і будуть грибницею. Залежно від того, наскільки великою і глибокою виявиться грибниця, вам доведеться застосовувати різні методи знищення ведьминого кола.
    3. 3 Обробляйте відьомський кола аератором грунту, якщо грибниця росте не глибше 7,5 см. Почніть аерацію на 60 см далі кільця і ​​поступово просувайтеся до його центру.
    4. 4 Викопайте відьомський кола, якщо грибниці розташовані глибше 7,5 см. Візьміть лопату і викопайте землю з грибами. Заглибтеся при цьому на 30 см. Після того як дістанете саме кільце грибів, вам доведеться розширити розкопки на 30-45 см в обидві сторони від траншеї. А ще краще буде захопити по 60 см в обидві сторони. Деякі експерти радять взагалі викопувати все до самого центру кільця.
      • Поки будете копати, постарайтеся з'ясувати причину освіти ведьминого кола. Зверніть увагу на гниючу деревину, будівельне сміття і все інше, що може погіршувати дренаж води. В ході роботи усувайте всі ці причини.
    5. 5 Позбавтеся від грибів і зараженого грунту. Щоб уникнути поширення грибних спор по всьому саду, викиньте все в великий сміттєвий пакет. Туго зав'яжіть його і викиньте в сміттєву урну. Hе викидайте гриби і заражений ґрунт в компостну яму.
    6. 6 Засипте новий грунт замість вилученої. Утримайтеся від використання в цих цілях недозрілі компосту, в якому також можуть міститися спори грибів. (Перепрілий ж компост відмінно підходить для дренажу грунту і вважається стерильним, так як вже пройшов етап компостування).
      • Якщо у вас важкий глинистий грунт, додайте в неї пісок, щоб забезпечити кращий дренаж.
    7. 7 Подумайте про те, щоб засіяти оголений ділянку землі швидкозростаючою травою. Згодом трава сама собою закриє землю, але це відбудеться не так скоро. Якщо ви поспішаєте швидше надати своїй галявині нормальний зелений вигляд, покладіть на голу землю рулонний газон. Також замість цього можна засіяти землю насінням трави.

    Поради

    • Фунгіциди не надто ефективні в усуненні грибів, так як вони не вражають підземну частину грибниці. Якщо не усунути грибницю в грунті, гриби продовжать рости.
    • Якщо гриби ростуть на дереві, це говорить про те, що ця частина дерева мертва. У деяких випадках краще за все буде зрубати дерево повністю, особливо при глибокому ураженні грибковою інфекцією. Глибока грибкова інфекція може послабити ствол, через що дерево впаде і, можливо, завдасть вам додаткової шкоди.

    попередження

    • Спори грибів розносяться вітром з інших місць, тому гриби можуть завестися повторно, якщо ви створите для них сприятливі умови з наявністю тіні, вологи і перегною. Не припиняйте початих заходів після зникнення грибів, якщо тільки не хочете, щоб вони повернулися.
    • Так як гриби харчуються відумерлою і компостують природним матеріалом, часом від них неможливо повністю позбутися, не усунувши уражену область (наприклад, не усунувши гілки дерева або дошки паркану).
    • Деякі гриби отруйні. Не їжте виявлені вами гриби. Тільки професійні грибники здатні відрізнити деякі отруйні гриби від їх їстівних побратимів. Будьте обережні, якщо діти або домашні вихованці перебувають неподалік від дикорослих грибів.
    • Обов'язково мийте руки після контакту з грибами.

    Що вам знадобиться

    • граблі
    • Газонокосарка зі збіркою
    • Аератор грунту
    • тяпка
    • азотне добриво
    • фунгіцид

    додаткові статті

    Какопределіть жіноче і чоловіче рослина марихуани Какудалять відцвілі суцвіття троянд Какізбавіться від гедзів Какразмножіть кущ лаванди Каквисушіть лаванду Какразводіть сукуленти з листя Каквирастіть мох Какнайті чотирилисник Какобрезать і збирати лаванду Каквирастіть м'яту в горщику Какпосадіть насіння маку Каквирастіть алое з листа Какобрезать дуб Какобрезать алое