Як успішно пройти тестування при прийомі на роботу

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 ВОПРОСОВ НА СОБЕСЕДОВАНИИ И КАК НА НИХ ОТВЕЧАТЬ
Відеоролик: 10 ВОПРОСОВ НА СОБЕСЕДОВАНИИ И КАК НА НИХ ОТВЕЧАТЬ

Зміст

Багато організацій проводять тестування кандидатів на вільні вакансії при прийомі на роботу. На основі результатів тестування роботодавець проводить оцінку особистості кандидата і визначає, наскільки він підходить для даної посади. У деяких тестах можуть бути передбачені розділи для перевірки математичних здібностей, рівня грамотності і володіння певним програмним забезпеченням. Заздалегідь поцікавтеся у фахівця з найму, з яким ви маєте справу, які питання включені в тестування. Так ви будете знати, до чого готуватися!

кроки

Метод 1 з 2: Проходження тесту на оцінку особистості

  1. 1 Поговоріть з менеджером з підбору персоналу та дізнайтеся, чого очікувати від майбутньої перевірки. Подібні тести націлені на виявлення особистісних якостей, тому в них немає вірних чи невірних відповідей. Проте менеджер цілком може дати вам загальне уявлення про теми, з якими ви зіткнетеся під час тестування. Ви можете задати наступні питання:
    • «Як я можу підготуватися до тесту?»
    • «Які навички будуть перевірятися в ході тестування?»
  2. 2 Потренуйтеся виконувати особистісні тести в інтернеті. Пошукайте в мережі тести по методиці Майєрс Бріггс і спробуйте пройти деякі з них. Відповідайте на питання чесно, щоб отримати найбільш точний результат. Проходження тренувальних тестів допоможе вам отримати уявлення про можливі запитання в тесті при прийомі на роботу.
    • Особистісні тести допомагають визначити, наскільки кандидат комунікабельний, раціональний і емоційний. Працедавці використовують їх, щоб оцінити особистісні якості претендента. Наприклад, щоб зрозуміти, товариський ви людина або замкнутий.
    • За допомогою тренувальних тестів ви зможете визначити особливості свого характеру, над якими варто попрацювати, щоб стати більш відповідним претендентом на цю посаду. Наприклад, якщо робота має на увазі активна взаємодія з людьми, варто підтягнути навички спілкування.
  3. 3 Відповіді, які ви будете давати в тесті, повинні показати, що ви підходите для даної роботи. Відповідаючи на питання, пам'ятайте про необхідні якості кандидата, позначених роботодавцем в оголошенні. Якщо компанія шукає амбітних людей, відповідайте так, щоб не виглядати людиною, які задовольняється малим. Якщо їм потрібен співробітник, який уважний до деталей, намагайтеся відповідати на питання послідовно і скрупульозно.
    • Відповідаючи на питання про себе, не будьте надто скромним, але в той же час будьте чесні і не приписуйте собі понад те, що у вас є.
  4. 4 Відповідайте на питання логічно і послідовно. У тестах на профпридатність можуть кілька разів задаватися одні і ті ж питання, але в різних формулюваннях. Якщо ваші відповіді будуть суперечливі, це може дати привід для підозр. Роботодавець може подумати, що ви намагаєтеся його обдурити або що у вас нестійка психіка.
    • Наприклад, якщо в одному з відповідей ви згадуєте про свою комунікабельності, але далі вказуєте, що вважаєте за краще проводити час на самоті, роботодавець може вважати це підозрілим.
  5. 5 Вибирайте відповіді, що показують вас як порядного і позитивно налаштованої людини. У тестах на професійні компетенції можуть бути питання, що перевіряють, наскільки претендент чесний, надійний і оптимістичний. Якщо ви піднесете себе як відразливого і нечесної людини, найімовірніше, роботодавець втратить до вас інтерес.
    • У тесті може бути наступне питання: «Чи вважаєте ви, що можна красти речі на роботі?» На таке питання відповідайте «ні». Якщо ви відповісте «так», роботодавець може подумати, що або ви цинік, або ви можете дозволити собі що-небудь вкрасти.
  6. 6 Продемонструйте, що ви вмієте працювати в команді. Люди, які не вписуються в колектив, як правило, не можуть похвалитися успіхами в роботі і рідко отримують підвищення.Якщо на підставі ваших відповідей буде видно, що ви закоренілий інтроверт або конфліктна людина, навряд чи роботодавець буде в вас зацікавлений.
    • На питання про те, чи вважаєте ви себе товариською, вихованим, неконфліктний тощо, по можливості відповідайте ствердно.
  7. 7 Вибирайте відповіді, які продемонструють, що ви врівноважена людина. Наймачеві важливо упевнитися, що ви здатні впоратися зі стресом і тримати себе в руках. Ніколи не вибирайте відповіді, які говорять про те, що суперечки з колегами і начальством для вас прийнятні. Також постарайтеся показати, що ви здатні виконувати доручення у встановлений термін і працювати в режимі багатозадачності. Так роботодавець зрозуміє, що ви будете спокійним і зібраним співробітником.

Метод 2 з 2: Проходження тесту на оцінку професійних навичок

  1. 1 Запитайте у менеджера з персоналу, які навички будуть перевірятися в ході тестування. Залежно від посади ви будете проходити перевірку на володіння одним або декількома навичками. Напишіть менеджеру короткий електронного листа у ввічливій формі з проханням пояснити, як буде проходити тест. Наприклад, ви можете написати:
    • «Я хотів би уточнити деякі моменти з приводу тестування. Зокрема, як буде проходити тест і які теми будуть в нього включені. Дякую за відповідь".
  2. 2 У разі необхідності спробуйте пройти тести з правопису, граматики і математики. Це найпоширеніші навички, на володіння якими вас можуть перевірити при прийомі на роботу. Однак перед цим все-таки дізнайтеся у фахівця з персоналу, чи будуть ці теми включені в тест. Деякі кадрові агентства надають можливість пройти тренувальне тестування на своїх сайтах. Якщо вам потрібно підтягнути знання з математики, ви можете взяти в бібліотеці або купити в книжковому магазині збірники відповідних тестів.
    • На основі результатів тренувальних завдань визначте, які знання вам необхідно підтягнути перед проходженням тесту.
  3. 3 Повторіть теми з математики, які можуть зустрітися в тесті. Вирішуйте математичні завдання хоча б одну годину на день. Якщо хочете прогресувати швидше, збільште кількість годин на підготовку до тесту. Якщо у вас є друг, що розбирається в математиці, попросіть його допомогти вам. Якщо якісь з тренувальних завдань вам ніяк не даються, обов'язково постарайтеся розібратися в тому, що вам незрозуміло.
    • Зосередьтеся на вивченні матеріалу з математики, який найбільш актуальний для вашої посади. Наприклад, якщо ви проходите співбесіду на позицію архітектора, можливо в тесті вам попадеться завдання на розрахунок вимірювань.
  4. 4 Навчіться навичкам письма. При необхідності відпрацюйте знання з граматики і правопису, потренуйтеся друкувати на клавіатурі. Приділяйте цьому мінімум годину в день в період підготовки. Якщо потрібно, збільшіть час на підготовку. Покажіть свої роботи комусь, хто вміє писати тексти, і запитайте, над чим варто попрацювати, які знання варто підтягнути.
  5. 5 Потренуйтеся в роботі з програмами, якими повинен володіти кандидат на посаду. Якщо в оголошенні вказано, що претендент повинен бути знайомий з певним ПО, вам, можливо, доведеться продемонструвати свій рівень на тестуванні. Припустимо, якщо роботодавець вимагає знання Excel, вам можуть зустрітися завдання, пов'язані з цією програмою.
    • Якщо перед тестом вам необхідно відпрацювати навички роботи з тією чи іншою програмою, потренуйтеся виконувати завдання вдома. Це допоможе вам не розгубитися під час тестування.
    • Почитайте керівництва користувача, розміщені в інтернеті, якщо вам потрібно освіжити знання про цю програму.
  6. 6 Створіть обстановку, що розташовує до виконання тесту. Якщо ви проходите тест будинку, усуньте відволікаючі фактори, такі як телевізор. Вам потрібно повністю зосередитися на тесті.Якщо ви проходите тест в офісі, візьміть з собою пляшку води або будь-яку іншу річ, з якою ви будете почувати себе комфортно.
  7. 7 Зберігайте спокій під час проходження тесту. Якщо ви занервували, зробіть кілька глибоких вдихів. Якщо ви не можете відповісти на питання, поверніться до нього пізніше після того, як відповісте на інші питання. Намагайтеся не думати про те, чи приймуть вас за підсумком на цю роботу. Замість цього направте всі уявні сили на те, щоб правильно відповісти на питання.
  8. 8 Уважно читайте питання. Побіжного прочитання не завжди достатньо, щоб зрозуміти питання. Якщо питання незрозуміле, прочитайте його знову. Якщо ви прочитали питання кілька разів, але він все ще незрозумілий, спробуйте хоча б здогадатися, що від вас вимагається. Якщо залишиться час, поверніться до нього трохи пізніше.