Як встановити вентиляційну витяжку

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как установить вытяжку и вентиляцию своими руками
Відеоролик: Как установить вытяжку и вентиляцию своими руками

Зміст

У більшості будинків над плитою розташовується витяжка для освітлення та вентиляції. Якщо у вас немає такої або вам необхідно замінити або оновити її (наприклад, якщо у неї відсутня зовнішня вентиляція), то процес установки вас не утруднить. Завдяки невеликій ноу-хау ви з легкістю виконаєте самостійно завдання з оновлення вашого будинку. Наступні дії і ви виконаєте це завдання в лічені години.

кроки

Частина 1 з 6: Підготовка до встановлення

  1. 1 Перевірте, чи потрібно вам дозвіл. Це залежить від того, де ви живете, можливо, вам знадобиться дозвіл від міської ради на виконання даного проекту. Порівняйте з місцевими будівельними нормами з даного питання і, якщо необхідно дозвіл, дізнайтеся, як його отримати.
  2. 2 Зробіть виміри. Зробіть виміри того місця, де збираєтеся встановити витяжку, щоб вона туди ввійшла.
    • Просто переконайтеся, що витяжка буде розташовуватися на висоті 24-30 дюймів (60 76 см) від плити і буде покривати всю поверхню. В ідеалі виступ витяжки над пічкою повинен бути на 3 см більше, ніж поверхня плити.
  3. 3 Відключення кабелю живлення. Вимкніть кабель подачі живлення на квартиру або на витяжну шафу, якщо він є, в автоматі або електрощиті.Це необхідно з метою безпеки, щоб не отримати удар електричним струмом.
  4. 4 Демонтаж старої витяжки. Якщо у вас був встановлений витяжна шафа, то почніть з демонтажу фільтрів, потім верхньої кришки, яка закриває вентилятор і електродвигун. В кінцевому підсумку від'єднайте кабелі живлення і зробіть демонтаж болтів витяжки.
    • Попросіть кого-то потримати витяжку в той час, коли ви будете здійснювати розкрутку болтів, щоб витяжка не впала.
    • Скористайтеся вольтметром, щоб переконається у відсутності подачі живлення в дану кімнату, перш ніж приступити до наступних дій з демонтажу.
  5. 5 Розпакування нової витяжки. Вийміть з упаковки вентилятор, витяжку, короб і всі інші деталі.
    • Якщо вентилятор і фільтри прикріплені, то зніміть їх, щоб з'явився доступ до проводів. Також повинна бути панель над електричними проводами, яку слід від'єднати.
  6. 6 Видаліть заглушки з воздуховода і з проводів. Визначтеся, з якого боку буде підведений кабель і як буде розташований повітропровід (або над витяжкою, або за нею), що залежить від розташування старого витяжної шафи. У новій витяжці повинні бути підготовлені кріпильні зони з обох сторін, які відкриваються молотком або викруткою для розташування в необхідну для вас позицію.
    • Працюйте акуратно, щоб не пошкодити металеву частину витяжки при знятті заглушок.
    • Від заглушки проводів в повітроводі залишиться маленьке круглий отвір.
  7. 7 Створення контура. Наступним кроком буде створення контуру на стіні, в якій ви будете робити вентиляцію і укладати електричні дроти.
    • Перший спосіб - підійміть витяжку до рівня розташування і попросіть когось зробити позначки олівцем через отвори для кріплень.
    • Альтернативний варіант - виміряйте відстань між отворами, потім виконайте заміри на стіні, знайдіть центр виміряного відрізка і відзначте рівномірно отвори. Цей метод хороший тим, що вам не потрібен помічник. В інструкції до витяжки буде надана подальше опис по створенню відміток відповідно до цього методом.
    • Переконайтеся, що зроблені отвори як для воздуховода, так і для проводки.
    • Якщо отвори для воздуховода і проводів нової витяжки збігаються з отворами від старої, то не потрібно робити розмітку і додаткові отвори в стіні. У цьому випадку можете пропустити частину 2 і 3 і працювати з уже наявними отворами і воздуховодом.

Частина 2 з 6: Висвердлювання отворів

  1. 1 Висвердлювання зазначених отворів. Використовуйте дриль з довгим свердлом для висвердлювання отворів в кутах зробленого контуру. Просвердлите стіну наскрізь.
    • Отвір всередині кімнати і зовні будівлі повинні бути на одному рівні, що дозволить встановити заглушку воздуховода ззовні.
    • Якщо ваша плита розташовується у внутрішньої стіни, то вам необхідно встановити додатковий повітропровід для виведення вентиляції назовні. Повітропровід може проходити через шафи і між стельовими балками і виводиться назовні через найближчу зовнішню стіну.
    • Однак при розташуванні воздуховода переконайтеся, що він в результаті виводиться назовні. Ніколи не закінчуйте вентиляцію з виходом на горищі або десь ще всередині будинку. Це може привести до серйозних проблем.
  2. 2 Виріжте отвори для вентиляції і проводки. Використовуючи пилку для гіпсокартону, виріжте отвори в стіні.
    • Просвердлені отвори для електричної проводки в контурі допоможуть полегшити вирізку.
  3. 3 Прокладіть проводку. Витягніть як мінімум 12 дюймів (30 см) дроти через отвір для проводки, щоб підключити витяжку.
  4. 4 Виріжте вентиляційний отвір поза домом. Вийдіть надвір, знайдіть виконані маячкові отвори зовні будівлі. І зробіть контур зовнішнього вентиляційного отвору. Потім виріжте отвір в сайдинг.
    • Для виконання отвори через всю стіну скористайтеся сабельной, ножівкові пилами або вузької ножівкою. Видаліть ізоляційну засипку і інше сміття, який може перешкодити прокладці воздуховода.

Частина 3 з 6: Установка заглушки

  1. 1 Проштовхування заглушки. Розмістіть заглушку в отворі і протолкніте всередину, щоб переконається в достатній довжині воздуховода для виведення вентиляції назовні.
    • Якщо довжини не вистачає, необхідно придбати подовження, яке кріпиться до заглушки болтами і ізоляційною стрічкою.
    • За таким же принципом, якщо повітропровід занадто довгий, то необхідно його обрізати ножицями по металу.
  2. 2 Замажте зайву порожнину навколо отвору. Вийміть заглушку і замажте порожній простір навколо отвору, в тому місці на стіні, де буде розташовуватися кромка (фланець) вентиляційної заглушки. Це створить найкраще ущільнення.
  3. 3 Встановіть заглушку воздуховода. Просуньте до упору заглушку і закріпіть болтами на зовнішній стіні будинку.
  4. 4 Навколо заглушки загерметізуйте ліщнюю порожнину. Нанесіть герметик навколо фланця заглушки для повної герметичності.

Частина 4 з 6: Монтаж воздуховода

  1. 1 Підключення проводки. Поверніться на кухню і попросіть помічника підняти витяжку. Витягніть дроти зі стіни і з'єднайте їх з проводами витяжки та зафіксуйте їх за допомогою кабельного затиску.
  2. 2 Укрутите болти наполовину. Встановіть витяжку на місце і затягніть болти до упору.
    • Підніміть витяжку вгору, щоб вона з'єдналася з повітропроводом.
  3. 3 Перевірте за рівнем. Поки болти не затягнуті повністю, перевірте, щоб отвори витяжки розташовувалися на одному рівні з воздуховодом. Якщо є розбіжність, то вигвинтите болти і повторно просвердлите отвори.
  4. 4 Затягніть болти. Розмістіть витяжку до упору під шафкою.

Частина 5 з 6: Підключення проводки витяжки

  1. 1 Підключіть чорні дроти. Чорні дроти йдуть і для вентилятора, і для освітлення. Підключіть обидва до проведення в стіні, перекрутивши наявні кінці.
    • Оголені дроти накрийте з'єднувальним ізолюючим затискачем.
    • Якщо оголеного дроту для підключення не вистачає, то зніміть оплетку з кінців проводів за допомогою плоскогубців.
  2. 2 Підключіть білі дроти. Повторіть процедуру, описану в першому пункті, з білими проводами вентилятора, ламп і стіни.
  3. 3 Підключіть заземлення. Провід заземлення вашого будинку повинен бути зеленого кольору або оголеним мідним. Підключіть його до зеленого заземлювального болта і затягніть його.

Частина 6 з 6: Закінчення монтажу

  1. 1 Встановіть кришку, вентилятор, лампи і фільтр. Покладіть на місце електропроводи і накрийте їх кришкою. Слідуючи інструкції до витяжки, підключіть вентилятор і лампочки, і перемістіть фільтр на місце.
  2. 2 Увімкніть подачу електроживлення. В автоматі або електрощиті відновіть подачу електрики.
  3. 3 Протестуйте витяжку. Включіть освітлення і вентилятор, щоб переконається в їх працездатності. При роботі витяжки вийдіть на вулицю і перевірте, щоб повітря з кухні надходив по воздуховоду назовні.
    • вологий і промаслений повітря, який не виводиться за повітроводи, може пошкодити стіни.

Корисні поради

  • При монтажі воздуховода переконайтеся, щоб він був встановлений акуратно, оскільки це впливає на правильність функціонування демпфера.
  • Існують повітряні витяжки, в яких не вимагається під'єднання до повітропроводу, але такі витяжки менш ефективні, оскільки просто рециркулируют дим, вологий і промаслений повітря в кухні і не виводить назовні. Якщо ви збираєтеся встановити витяжку без воздуховода, то придбайте витяжна шафа з вугільним фільтром, оскільки він краще очищає повітря.
  • При покупці витяжки переконайтеся в достатній потужності вентилятора для очищення повітря на кухні, перевіривши номінальну потужність в куб.фут в хвилину. Цей показник вказує на те, скільки кубічних футів повітря витягує вентилятор в хвилину. В ідеалі придбайте витяжку з потужністю в два рази більше площі вашої кухні.
  • Зніміть шафи, що знаходяться поблизу робочого простору, збільшуючи робочу зону.
  • При просверливании стіни з цегли або штукатурки використовуйте тонкостінне діамантове свердло.Просвердлите кілька близько розташованих отворів у зовнішній стіні і за допомогою зубила зробіть отвір.

застереження

  • Одягніть пилозахисну маску і окуляри при установці витяжки, щоб захистити очі від пошкоджень і вдихання шкідливих часток.
  • Повітряна витяжка повинна бути підключена до воздуховоду. Не намагайтеся встановити повітряну витяжку без воздуховода, це може серйозно зашкодити витяжку або завдати шкоди вашому житлу.
  • Якщо у вас не було витяжки взагалі, то при установці вам може знадобитися допомога електрика по прокладці або додаванню необхідної проводки.