Як влаштувати кімнату для своєї кішки

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
4 ИДЕИ для КОТА своими руками
Відеоролик: 4 ИДЕИ для КОТА своими руками

Зміст

Хочете, щоб у вашої кішки було комфортне і спокійне місце для сну, їжі, ігор і відпочинку? Якщо у вас є вільна кімната, можна перетворити її в будиночок для кішки.Кішки люблять сидіти на сходах, ховатися, спостерігати і грати, тому, плануючи інтер'єр приміщення, враховуйте всі ці переваги.

кроки

Метод 1 з 3: Як зробити місце безпечним

  1. 1 Зробіть кімнату відокремленої. Вашій кішці буде набагато спокійніше в кімнаті, якщо їй не доведеться нервувати через постійних відвідувачів. Вибираючи приміщення, пам'ятайте про те, що в кімнаті повинно бути спокійно і там не повинні постійно перебувати люди і інші тварини.
    • Якщо у вас є собака, ваша кішка, швидше за все, буде ховатися в кімнаті від неї, тому собака не повинна мати можливість заходити в кімнату кішки. Встановіть невеликі двері для кішки, куди не змогла б пролізти собака. Можна також встановити спеціальне огородження, через яке собака не зможе перестрибнути.
    • Якщо ви не можете виділити цілу кімнату кішці, спробуйте влаштувати кішці куточок у своїй кімнаті. Нічого не станеться, якщо ви будете перебувати поруч з кішкою час від часу. Якщо у вас є кабінет, який ви рідко використовуєте, кішку можна поселити там.
  2. 2 Зробіть місце безпечним. Приберіть всі предмети, які можуть становити небезпеку для життя і здоров'я кішки. Позбавтеся від проводів і кабелів, токсичних рослин та інших предметів, які кішка може погризти.
    • Якщо вам потрібно зберігати в цій кімнаті чистячі засоби та інші токсичні речовини, поставте їх в шафку, який надійно закривається, щоб кішка не могла до них дістатися.
    • Приберіть всі предмети, які кішка може перевернути, або поставте їх по-іншому. Якщо у вас багато дрібничок, які стоять на полицях або на столі, заховайте їх за скляні дверцята.
  3. 3 Встановіть перегородки і влаштуйте місця, де можна ховатися. Кішки відчувають себе в безпеці, коли сидять на високому місці і звідти спостерігають за тим, що відбувається. Багатьом кішкам подобається ховатися в затишні місця.
    • Можна купити котяче дерево або будиночок, а можна зробити його самостійно з дерев'яних панелей і шматків килимового покриття.
    • Високі полки теж підійдуть, якщо кішка зможе застрибнути туди. Якщо кішка не любить стрибати, поставте поруч з полками маленький столик або високий стілець, щоб кішці було простіше забиратися наверх.
    • Кішки можуть ховатися за або під меблями, всередині котячих будиночків і в картонних коробках. Кішці сподобається спеціальна лежанка або ковдру в її улюбленому місці.
    • Запропонуйте кішці кілька варіантів.
  4. 4 Принесіть все необхідне. Кішка буде відчувати себе спокійніше, якщо все, що їй потрібно, буде знаходитися в одному місці. Залиште в кімнаті їжу, воду і лоток.
    • Деяким кішкам не подобається, коли їжа, вода і лоток стоять близько один до одного. Постарайтеся поставити їх якомога далі один від одного.
    • По можливості поставте кілька лотків і побільше мисок з водою. Найкраще поставити їх і в кімнаті кішки, і за її межами. Вам буде потрібно по одному лотку і мисці з водою на кішку плюс ще по одній додатковій штуці.
    • Якщо ви більшу частину часу проводите не вдома, спробуйте автоматизувати кімнату. Можна купити автоматичну годівницю, яка видавала б сухий корм в певний час, а також фонтанчик з водою. Можна навіть купити самоочищається лоток.
    • Важливо встановити як мінімум одну когтеточку - так кішка не буде дряпати меблі і шпалери.

Метод 2 з 3: Як зробити приміщення цікавим

  1. 1 Зробіть так, щоб кішка могла дивитися у вікно. Кішки люблять виглядати у вікно, тому вашому вихованцеві підійде приміщення з вікном і зручним підвіконням.
    • Якщо підвіконня маленький, поставте поруч стіл або стілець або встановіть полицю. Можна купити спеціальне сидіння для кішок, яке кріпиться до вікна.
    • Кішкам подобаються вікна ще й тому, що там можна погрітися на сонці. Влаштуйте для кішки лежанки на вікнах, де сонце світить в різний час.
    • Великі вікна (особливо панорамні) і скляні двері можуть турбувати кішку, особливо якщо на вулиці є тварини.Приклейте до нижньої частини вікна матову плівку і встановіть поріжок для кішки. Можна також поставити перед вікном рослини або меблі, щоб кішка могла за ними ховатися, якщо буде потрібно.
  2. 2 Дозволяйте кішці виходити на обгороджену територію на вулиці, якщо ви живете в приватному будинку. Якщо у вас є така можливість, встановіть на вулиці клітку і з'єднайте її з кімнатою кішки. Переконайтеся в тому, що клітина досить міцна, що кішка не зможе вибратися і що ніхто не зможе забратися всередину, крім неї.
    • Можна купити клітку або зробити її самостійно. У будь-якому випадку потрібно буде переконатися, що клітина надійна.
    • Якщо у вас немає можливості влаштувати кішці вихід на вулицю, можна зімітувати природу за допомогою домашніх рослин. Кішки люблять жувати листя, тому важливо вибирати тільки ті рослини, які не заподіють шкоди здоров'ю вихованця. Спробуйте посадити траву для кішок - вона швидко зростає.
  3. 3 Дайте кішці іграшки. Домашні кішки нудьгують, якщо їх не розважати. Щоб кішка завжди була енергійною, у неї має бути багато варіантів розваг.
    • Встановіть в кімнаті побільше полиць на різній висоті, щоб кішка могла пересуватися по всій кімнаті, не спускаючись на підлогу.
    • Розкладіть по кімнаті дрібні іграшки на зразок мишок або складіть їх в корзину, з якої кішка могла б їх діставати.
    • Купіть головоломки для кішки. Можна ховати ласощі в спеціальні іграшки, щоб кішка намагалася сама зрозуміти, як їх можна дістати.
    • Спробуйте запропонувати кішці технологічні іграшки, які активуються рухом або рухаються непередбачувано. Це дозволить кішці не забувати свої природні інстинкти.
    • Щоб кішці було цікаво, переставляйте речі і частіше пропонуйте їй щось нове.
    • Пам'ятайте, що кішкам не потрібні дуже дорогі іграшки. Можна зробити з картону тунель, і він займе кішку на довгі години. Проявіть винахідливість.

Метод 3 з 3: Як оформити кімнату

  1. 1 Пофарбуйте приміщення. Кішці буде все одно, як виглядає кімната, якщо їй вистачає іграшок, тому колір може бути будь-яким. Пофарбуйте кімнату в який-небудь приємний колір і прикрасьте стіни сердечками, картинками з рибками, пахвами або зображеннями природи.
    • Стіну також можна прикрасити наклейками і фотошпалерами. Коштують вони недорого.
  2. 2 Подумайте про підлоговому покритті. Можливо, з підлогою нічого не потрібно робити, але якщо кімната потребує ремонту, виберіть покриття, яке підійде кішці. Воно повинно бути міцним і простим в прибиранні.
    • Якщо кішка час від часу ходить повз лотка, не застилаєте підлогу килимом і не укладайте паркет. Плитка, вінілове покриття та лінолеум прибирати набагато простіше. Якщо кішка буде жити в підвальному приміщенні, нанесіть на підлогу шар покриття з епоксидною смолою.
    • Якщо покриття холодну і тверде (наприклад, плитка), покладіть на підлогу килимок, який можна було б прати в машині.
  3. 3 Додайте в кімнаті зображення кішки. Закріпіть знімки на корковій дошці, вставте їх в рамки, роздрукуйте і повісьте на стіну.
    • Можна розвинути тему кішок і помістити в кімнату плакати і дрібнички з кішками, лапками або з рибками. Якщо в кімнаті є полки, поставте на них книги про кішок.
  4. 4 Влаштуйте собі місце для спілкування з кішкою. Кімната повинна бути зручна і для людини - ви адже захочете грати і спілкуватися зі своїм вихованцем. Поставте в кімнату зручне крісло або диван.
    • Якщо ви плануєте проводити в кімнаті багато часу, поставте телевізор.
    • Не забувайте, що в кімнаті повинно бути тихо і спокійно. Можна приходити до кішки, але не варто кликати туди юрбу друзів.
    • Коли будете в кімнаті кішки, не беріть її з полиці на руки - нехай вона прийде сама.
  5. 5 Замаскуйте лоток. Якщо кімната кішки виконує ще якусь функцію і ви не хочете бачити лоток, подумайте, як його можна приховати. Можна заховати котячий туалет за декоративною перегородкою або поставити в куток, де його не буде видно. Можна навіть замовити спеціальну тумбочку і поставити в неї лоток.

Поради

  • Якщо ваша кішка ніколи раніше не бачила дверцята для кішок, їй потрібно буде час, щоб звикнути до неї. Покажіть кішці двері і дозвольте їй самій розібратися з нею.
  • Кішці може бути спокійніше в новій кімнаті, якщо там будуть речі з вашим запахом. Залиште кішці ковдру або майку, яка пахне вами, щоб кішка могла згорнутися на ній.
  • Не змушуйте кішку входити в кімнату або грати з новими іграшками. Вона повинна зробити все сама.