Як уварювали в процесі приготування

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Рецепт: Піца із сирним бортиком
Відеоролик: Рецепт: Піца із сирним бортиком

Зміст

Якщо ви захоплюєтеся вивченням кулінарних термінів, вам, ймовірно, доводилося чути про «уваривание». Уварювання - це зменшення кількості рідини в процесі приготування. При уварюванні виходить більш концентрований смак і більш щільна консистенція. Давайте розберемося, як же уварювали соуси, підливи і сиропи.

кроки

  1. 1 Помістіть рідина, яку ви будете уварювали, в каструлю або глибоку сковорідку, в залежності від рецепту. Чим більше поверхня дна каструлі, тим легше буде уварювати, тому що молекулам води буде простіше переміщатися. Тобто, у великій каструлі уваривание буде швидшим.
  2. 2 Поставте каструлю або сковорідку на середній або сильний вогонь і доведіть до кипіння.
  3. 3 Кип'ятіть, не накриваючи кришкою, поки кількість рідини не зменшиться до того обсягу, який необхідно за рецептом. Для більшості рецептів необхідно зменшити кількість рідини вдвічі. Точне вимірювання не потрібно, уварюйте на око.
  4. 4 Регулярно помішуйте рідина в каструлі, щоб уникнути прилипання або підгоряння. Якщо ви використовуєте сковороду з товстим дном, сміливо можете додавати вогонь, не боячись підгоряння.Товстий метал запобіжить занадто швидке нагрівання вмісту сковороди.
  5. 5 Продовжуйте готувати згідно з рецептом, після того, як уварювання завершено.
  6. 6 Зберігайте уварену рідина в морозильнику, якщо в ній немає високого вмісту цукру. Якщо це сироп, зберігайте його в герметичному контейнері в холодильнику. Якщо в уваренной рідини є шматочки м'яса або інших продуктів, вона повинна бути також заморожена. Прокип'ятіть перед подальшим застосуванням, причому розморожувати перед кип'ятінням не обов'язково.

Поради

  • Ви можете уварювали будь-яку рідину, щоб посилити її натуральний аромат.
  • Збийте уварену рідина, щоб надати їй блиск.
  • Уварюють високоякісні рідини, уваривание зміцнює всі аромати, неприємні в тому числі.
  • Подумайте про оригінальний смак рідини. Якщо вона занадто солона, після уварювання вона стане ще солоніша.
  • Щоб посилити аромати, уварюйте швидко.
  • Уварювання вина знизить його кислотність
  • Якщо уварювалася рідина не містить цукру - це соус, якщо містить цукор - це сироп.
  • При деглазірованіі теж застосовується уваривание, але в даному випадку випарується меншу кількість рідини, так як випаровування відбувається повільно.

попередження

  • Якщо ви накриє киплячу рідину кришкою, зайва волога не випарується.