Як дізнатися безпечну для гри дитини на вулиці температуру

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Все о кашле - Доктор Комаровский
Відеоролик: Все о кашле - Доктор Комаровский

Зміст

Тепла і прохолодна погода - це прекрасна пора для того, щоб дітвора гралася на вулиці.Зима і літо пропонують масу розваг: від ліплення сніговиків і катання на санях, до водних видів спорту. Але як дізнатися, що вашим дітям можна грати на вулиці в спеку або холод? Яка температура вважається безпечною, а яка ні? Розбираєтеся ви в поняттях "коефіцієнт різкості погоди", "тепловий індекс" і "відносна вологість? Насправді все просто. Невелика кількість базових знань про погоду і практичних порад допоможуть вам засвоїти головні принципи в прийнятті правильного рішення.

кроки

Метод 1 з 3: Вивчіть прогноз погоди

  1. 1 Перевірте локальний прогноз погоди. По-перше, почніть з місцевого прогнозу погоди. Увімкніть телевізор або зайдіть в інтернет, щоб дізнатися середньоденну температуру. Будьте пильні, якщо прогноз віщує негоду, звертаючи при цьому особливу увагу на надмірно високі температури або попередження про похолодання.
    • Перевірте температуру, якщо у вас за вікном є вуличний термометр. Він дасть вам деяке уявлення про погодні умови. Однак майте на увазі, що повноцінного уявлення про погоду ви при цьому не отримаєте: термометр вимірює лише температуру повітря. Він не фіксує нижчу або вищу температуру під впливом вітру або теплової індекс, через які на вулиці стає спекотніше або холодніше, ніж фактична температура повітря.
  2. 2 У сильні холоди залишайте дітей вдома. Суворий мороз може привести до гіпотермії, коли температура тіла занадто знижується, або навіть до обмороження. Спільнота педіатрів Росії рекомендує взагалі не випускати дітей з будинку при температурі нижче -25ºC Як би там не було, це є абсолютним межею температури, при якій шкіра починає замерзати протягом всього пари хвилин.
    • Настійно рекомендується залишатися дітям вдома, коли температура повітря опускається нижче -12ºC. Однак навіть якщо температура трохи нижче 0ºC, дітям все одно необхідно заходити додому раз в 20-30 хвилин, щоб зігрітися.
    • Державна метрологічна служба Росії випускає консультативні або попереджувальні оголошення про можливе переохолодженні, якщо вітро-холодового індекс настільки низький, що становить загрозу для життя людини. Якщо зона вашого проживання знаходиться в зоні ризику, ні в якому разі не випускайте дітей на вулицю.
  3. 3 У спеку залишайте дітей вдома. Спека несе в собі небезпеку у вигляді сонячного удару, теплового виснаження, викликаного перегрівом організму, опіків від розпечених предметів, таких як обладнання дитячого майданчика, сонячних опіків, а також надмірну спрагу, особливо під час активних ігор. Чи не випускайте дітей на вулицю, якщо температура перевищує 35ºC - 40ºC, і почекайте, поки спека спаде.
    • Якщо ваші діти рухливі або ви проживаєте в більш теплих кліматичних умовах, потрібно обмежити ігрову і спортивну діяльність до настання більш прохолодною пори, а виходити на прогулянку лише вранці та ввечері. Чи не гуляйте на вулиці в жарку погоду з 10 ранку до 4 вечора.
    • Всякий раз, коли намічається небезпечне для здоров'я людини підвищення температури, метеорологічна служба озвучує попередження і робить оголошення про майбутню надмірно високій температурі. Залишайте дітей вдома на цей період, якщо ви живете в зоні ризику.
  4. 4 Дотримуйтесь шкільним рекомендацій. У багатьох школах існує статут правил про те, яка погода підходить для прогулянок на свіжому повітрі. І якщо на вулиці стає занадто спекотно або холодно, то під час змін діти знаходяться в приміщенні. Ознайомтеся зі статутом школи і намагайтеся слідувати йому в домашніх умовах. На вулиці перебувати небезпечно, якщо під час перерви адміністрацією школи заборонено виходити на свіже повітря.

Метод 2 з 3: Розрахуйте коефіцієнт комфортності погоди або теплової індекс

  1. 1 Перевірте погоду на "відчувається температуру". Через те, що температура повітря не завжди відображає реальні відчуття нашого організму, складно відразу вирішити, чи варто відпускати дітей гуляти, тому що існують і інші чинники, що впливають на тепло і холод, особливо це стосується вологості повітря і переохолодження під впливом вітру . Величина, яку ми хочемо отримати, називається "відчувається температурою". Після того, як ви проведете розрахунки для вітру і вологості, це число покаже реальний коефіцієнт того, наскільки нам буде жарко або холодно на вулиці.
    • Переохолодження відбувається під впливом вітру і з'являється внаслідок дії відчувається температури в холодну погоду. Ми відчуваємо істотне зниження температури повітря відкритими ділянками шкіри. Метеорологи обчислюють вітро-холодового індекс за допомогою складних формул. Проте, в інтернеті ви можете знайти графіки або калькулятори, які прорахують всі за вас. Вам необхідно знати тільки температуру повітря і швидкість вітру. На графіку буде відображено фактор переохолодження під дією вітру протягом дня.
    • Індекс тепла - це відчутна температура в жарку погоду. Індекс тепла показує температуру, яку відчуває людський організм з урахуванням вологості повітря. Він також обчислюється за допомогою складних формул, але в інтернеті є графіки, в яких все вже зроблено замість вас. Вам тільки потрібно знати температуру повітря і відносну вологість протягом дня.
  2. 2 Дізнавшись коефіцієнт різкості погоди, обчисліть зони підвищеної небезпеки. За даними державної метеорологічної служби, як тільки коефіцієнт різкості погоди падає нижче -7,7ºC, обмороження може статися протягом наступних декількох хвилин. За логікою розрахунків, заздалегідь залиште своїх дітей вдома.
    • Наприклад, при температурі повітря -1ºC поривчастий вітер зі швидкістю всього 16 км / год знижує коефіцієнт різкості погоди до -6ºC, який якраз є межею для безпечної прогулянки. При температурі повітря -4ºC і легкому вітрі в 8км / год коефіцієнт різкості температури становить -7ºC.
  3. 3 Обчисліть зони підвищеної небезпеки, дізнавшись індекс тепла. Як і в першому випадку, перевірте, яка відчутна висока температура небезпечна і безпечна для здоров'я. Розглянемо наступний приклад: якщо відносна вологість становить 70%, температура повітря в 32ºC відчувається як 36ºC, а при відносній вологості в 80%, температура повітря в 35ºC відчувається як 45,5ºC. Тут обидві відчутні температури небезпечні для здоров'я.
    • Не упускайте з виду сонячне світло. Глобальний вплив сонця підвищує індекс тепла на 9ºC. І теплової індекс в 36ºC відчувається як 44,5ºC.

Метод 3 з 3: Забезпечте дітям комфортну температуру

  1. 1 Одягайте дітей відповідно погоді. Ви повинні планувати гардероб згідно з жаркими або холодними погодними умовами. Одягайте дітей відповідно до їхніх запланованого проведення часу. Для зимової прогулянки необхідно надіти пальто або зимовий комбінезон, рукавиці, шарф, шапку і чоботи. Необхідно надягати багатошарові наряди при середній температурі, а легкі для спекотної погоди.
    • При виборі гардеробу в холодну погоду зупиніться на багатошарової одязі. Рухомим дітям дуже швидко стане жарко, навіть якщо на вулиці мороз. Проблема полягає в тому, що вони почнуть потіти, їм стане незручно через відволожилася одягу, а тіло втратить тепла набагато швидше, що призведе до ризику гіпотермії. Одягайте дітей таким чином, щоб вони могли зняти важкий пальто, якщо спітніли.
    • Спробуйте спосіб з використанням трьох основних шарів. Внутрішній, який утримує вологу і перешкоджає її поширенню на більшу частину тіла (на відміну від бавовни, для цього підійдуть поліестер і сучасні матеріали). Середній шар необхідний для утеплення. Він складається з вовни або флісу і навіть може включати в себе кілька проміжних шарів. І, нарешті, верхній шар, який є захистом проти вітру, дощу та холоду.Як правило, це пальто з капюшоном, шапка, синтепонові штани і так далі.
  2. 2 Слідкуйте за ознаками надмірного переохолодження або перегріву. Якщо дитина занадто замерз або перегрівся, це повинно послужити для вас сигналом. Розпізнавши деякі з цих ознак у свою дитину, заведіть його додому, щоб зігріти або дати йому охолонути. Викликайте дитячого лікаря, якщо протягом декількох хвилин симптоми не проходять. У тому випадку, якщо симптоми придбали серйозний характер, наберіть 112 або зателефонуйте в аварійно-рятувальну службу.
    • Висока температура може спровокувати м'язові спазми і навіть непритомність. Все це ознаки сонячного удару або теплового виснаження. Запаморочення, слабкість, нудота або відсутність координації є ознаками того, що здоров'я дитини в небезпеці. Темний колір сечі говорить про зневоднення організму.
    • Дитина, який занадто замерз, може і не зізнатися в цьому. Так що якщо він говорить, що йому холодно, обов'язково повірте його словами. Навіть незначна тремтіння є першою ознакою гіпотермії. Більш серйозні симптоми включають запаморочення, голод, нудоту, втому, прискорене дихання і відсутність координації.
  3. 3 Слідкуйте, щоб діти пили досить води. Щоб уникнути нездужань, пов'язаних з перегрівом, переконайтеся, що дитина п'є достатньо рідини. Це найкраще, що ви можете зробити в цілях профілактики. Як сказано вище, правильно підібраний одяг перешкоджає перегріванню і втрати рідини. Діти повинні бути одягнені по погоді. Занадто спекотна або щільний одяг призведе до перегріву організму дитини.
    • Діти менше потіють і мають меншу площу випаровування з поверхні тіла, ніж дорослі. Дозвольте дитині грати, як йому подобається, і не примушуйте до збільшення фізичного навантаження або посиленої активності в жарку погоду.
    • Прохання не розцінювати прохання дитини про те, що він хоче пити, як перша ознака зневоднення. Жага, насправді, не є показником. Зберігайте в доступному для дітей місці воду та інші напої, які підходять для вживання в відповідну пору року. Якщо у дитини сталася значна втрата рідини або інтенсивне потовиділення, витре з нього піт і поповните запас мінеральних речовин, давши йому випити спортивний напій або пероральний розчин електроліту "Pedialyte".
  4. 4 Нанесіть сонцезахисний крем і уникайте прямих сонячних променів. Цуратися сонця необхідно не тільки для того, щоб дітям було прохолодно. Це вбереже шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів і запобігає виникненню сонячних опіків, які дуже шкідливі для них.
    • Дитина повинна використовувати сонцезахисний крем протягом усього року, і навіть взимку, в якості одного із способів захисту від сонця. Використовуйте крем з рівнем захисту шкіри SPF не менше 30.
    • Уникайте найбільш інтенсивних сонячних променів під час максимальних температур з 10 ранку до 3 годин дня. Крім того, намагайтеся постійно бути в тіні, будь то природна тінь від дерева або ж штучна, від парасольки.

попередження

  • Ніколи не залишайте дитину одну в машині, особливо під час спекотної погоди або морозу.
  • Ніколи не дозволяйте дитині грати без нагляду поблизу річки, озера, на березі і т.п. Чи не вміє плавати дитина може впасти в водойму і потонути. Це особливо актуально навесні, коли рівень води стає вище звичайного внаслідок танення льоду.

Що вам знадобиться

  • Термометр і радіо / інтернет доступ до поточним прогнозом погоди
  • Одяг по погоді