Як дізнатися, чи є у вас головні воші

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 20 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як виглядають воші?
Відеоролик: Як виглядають воші?

Зміст

Головні воші - це сірі комахи, які живуть на шкірі голови і харчуються кров'ю. Заразитися ними може хто завгодно, однак основна група ризику - це діти, які відвідують дитячий садок або школу. Найчастіше зараження починається менш ніж з десятка вошей, але потім вони розмножуються. Якщо ви дуже часто відчуваєте свербіння шкіри голови, перевірте, чи не з'явилися у вас ці паразити. Можливо, ви навіть побачите їх в волоссі самі, без сторонньої допомоги.

кроки

Метод 1 з 2: Перевірка на наявність вошей і гнид

  1. 1 Використовуйте гребінець з частими дрібними зубами, щоб виявити вошей. Воші швидко рухаються і уникають світла, а також ховаються ближче до шкіри голови, тому розгледіти їх крізь волосся може бути важко. Гребінець з частими дрібними зубами допоможе вам ретельно обстежити волосся, так як воші будуть в ній застрявати, і ви зможете їх побачити.
    • Ви можете перевіряти на наявність вошей як сухі, так і мокре волосся. Якщо ви перевіряєте мокре волосся, спочатку вимийте їх з шампунем і кондиціонером, а вже потім прочешіть гребінцем.
    • Спочатку розчешіть волосся звичайної щіткою, потім візьміть гребінець з частими зубцями і почніть розчісувати волосся ближче до чола.
    • Розчісуйте волосся від коренів до кінчиків, і після кожного руху гребінцем оглядайте її. Продовжуйте, поки не перевірите все волосся.
    • Можливо, людям з більш густим волоссям буде зручніше перевірити себе на наявність вошей після миття голови. У цьому випадку використовуйте кондиціонер або одну столову ложку оливкової олії, так вам буде легше розчесати волосся частим гребінцем.
  2. 2 Знайдіть гниди (яйця вошей) біля коріння волосся. Гниди не рухаються, так що їх легше буде виявити, ніж дорослих комах. Зверніть особливу увагу на область за вухами і там, де потилицю переходить в шию.
    • Гниди виглядають як дрібні білі крупинки, що причепилися до стрижня волоса.
  3. 3 Використовуйте лупу, щоб вошей було легше розпізнати. Іноді за вошей можна помилково прийняти лупа або бруд. Доросла воша розміром приблизно з насіннячко кунжуту, так що її цілком можна розгледіти неозброєним оком. Шукайте маленьких безкрилих комах сірого або бурого кольору.
  4. 4 Якщо ви виявили вошей або гнид, від них необхідно позбутися. Спочатку спробуйте лосьйон або шампунь від педикульозу, який продається без рецепта в будь-якій аптеці. Діючою речовиною зазвичай служить перметрин (в концентрації 1%). Використовуйте лосьйон або шампунь відповідно до інструкції, почекайте 8-12 годин, а потім знову перевірте голову на наявність активних вошей.
    • Можливо, лікування доведеться повторити через 7 днів.
  5. 5 Якщо звичайний протипедикульозними шампунь не допоміг, спробуйте більш сильний засіб, яке вам пропише лікар. Якщо безрецептурні засоби не приносять бажаного ефекту, можливо, вам випишуть 0,5% -ний розчин малатиона. Це сильний інсектицид, так що не застосовуйте його без призначення фахівця. Його потрібно буде залишити на волоссі на 12 годин, а потім ретельно змити водою і шампунем.
    • Можливо, зручніше за все буде нанести такий засіб перед сном і залишити на волоссі на всю ніч.
  6. 6 Прийміть заходи, щоб воші не поширювалися. Головні воші легко передаються, так що прийміть заходи, щоб запобігти подальшому зараження. Негайно виперіть весь одяг і постільну білизну в гарячій воді і знищіть всіх гнид і вошей, які ви вичешете з волосся.
    • Не діліться одягом, особливо головними уборами, а також щітками і аксесуарами для волосся.

Метод 2 з 2: Виявлення симптомів

  1. 1 Зверніть увагу на свербіж і поколювання шкіри голови. У людей зазвичай виникає алергія на слину вошей, яку вони вводять в шкіру, щоб не згорталася кров. Якщо у вас виник інтенсивний свербіж шкіри голови, перевірте на наявність вошей.
    • Хоча свербіж - це найпоширеніший симптом зараження вошами, у деяких людей взагалі не спостерігається ніяких симптомів.
  2. 2 Шукайте виразки на голові, викликані подряпинами від розчісування нігтями. Ці виразки іноді інфікуються бактеріями, присутніми на шкірі людини.
  3. 3 Шукайте маленькі червоні пухирі на шкірі голови. Вони виникають від укусів вошей і можуть загноїтися або покритися скоринкою.
    • У деяких виникає висип на задній поверхні шиї.

Поради

  • Дорослі воші будуть більш темними, якщо у людини темне волосся.
  • Для лікарських препаратів, що використовуються для боротьби з вошами, не завжди потрібен рецепт. Як правило, безрецептурних засобів цілком достатньо.
  • Ніколи не беріть і не давайте одяг, Музичні Спортивні форму, стрічки для волосся, головні убори, шарфи або шпильки людині, у якого є воші. Якщо не знаєте напевно, краще не ділитися такими речами взагалі ні з ким.
  • Пропилососьте підлоги і меблі, особливо там, де сидів або спав заражена людина. Втім, повторне зараження вошами або гнидами, що впали з голови і потрапили на меблі або одяг, малоймовірно.
  • Уникайте контакту з килимами, диванами, ліжками, подушками, м'якими іграшками, які були в контакті з зараженим людиною.
  • Не використовуйте спреї-фумігатори від комах, які можуть бути токсичними при вдиханні або попаданні на шкіру. Проти вошей вони абсолютно не потрібні і лише вам зашкодять.

попередження

  • В результат зараження вошами часто виникає свербіж. Будьте обережні і не чешіть сильно шкіру, щоб її не пошкодити.