Як дізнатися, коли писати з великої літери назви професій в англійській мові

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 клас. Українська мова. Уживання великої літери
Відеоролик: 10 клас. Українська мова. Уживання великої літери

Зміст

Правилами граматики опанувати непросто, тим більше, що їх так багато і схоже, що всі вони мають величезну кількість винятків. Як і решта граматика англійської мови, правила використання заголовних букв при вказівці посади можуть часто збивати з пантелику. Однак в більшості випадків великі літери не потрібні. Випадків застосування заголовних букв всього кілька - приділіть трохи часу на їх вивчення, і ви зможете правильно писати будь-яку посаду або професію.

кроки

Метод 1 з 3: Посади, які пишуться з великої літери

  1. 1 Пишіть з великої літери імена власні. Це саме загальне правило. Воно означає, що унікальні назви конкретних суб'єктів (таких як «Paris», «Saturn», «Alex» або «Green Peace») слід писати з великої літери, а з малої літери - імена загальні, які відносяться до групи або виду суб'єктів ( наприклад, «city», «planet», «baseball player» або «environmental organization»). У випадку з професіями це говорить про те, що більшість з них пишеться з малої літери.
    • Однак, якщо посада відноситься до офіційної і єдиною в своїй роді, наприклад, «Queen of England», то вона пишеться з великої літери.
  2. 2 Пишіть з великої літери посади, які стоять перед ім'ям людини. Якщо певна посада вказана прямо перед ім'ям і відноситься до конкретної людини, як правило, вона є власною назвою, і тому зазвичай її пишуть з великої літери. Тобто «reverend James» має бути «Reverend James», а «doctor Smith» - «Doctor Smith» або «Dr. Smith ».
    • Зверніть увагу, що це правило діє тільки в разі звань, які були офіційно надані або присуджені. Наприклад, можна написати з великої літери «Professor Anita Brown», «Judge Regina Blake» і «President Flora Barnum», але не можна зробити те ж саме з такими професіями, як «artist», «race car driver» або «musician», наприклад: «This song is performed by musician Louis Armstrong».
    • Ще один спосіб визначити, чи варто писати посаду перед ім'ям людини з великої літери - подумати, чи є вона назвою або описом. Тобто варіант «Director of Marketing Joanna Russell» буде вірним, так як це офіційна назва посади Джоани. Якщо ж ви просто описуєте суть її посади, заголовні букви використовувати не треба: «marketing chief Joanna Russell».
  3. 3 Пишіть посаду з великої літери в підпису свого імені. В кінці листа (звичайного або електронного) або іншого повідомлення посаду слід вказувати з великої літери. Замість підпису «John Smith, editor in chief» має бути «John Smith, Editor in Chief».
  4. 4 Пишіть з великої літери посади, які використовуються замість імені. Якщо ви вказуєте звання людини замість його імені, особливо при прямому зверненні, потрібно використовувати заголовні букви.
    • Наприклад: «Can you make it to my graduation, Dad?» - або: «With all due respect, General, I disagree», - або: «I saw the Queen of England ride by today».
    • Це правило також діє в разі висловлення поваги, наприклад, «Your Honor» або «Your Highness».
  5. 5 Використовуйте великі літери з позиціями, якими наділяють людей. Деякі звання, наприклад, професора або наукового співробітника / члена ради, є іменами власними, так як вони єдині в своєму роді. Тому в даному випадку обов'язково пишіть посаду з великої літери, навіть якщо вона вказана після імені людини.
    • Наприклад: «Georgina Bourassa, the Barnaby G. Gray Professor of Circuses, taught for five years».
  6. 6 Не забувайте писати з великої літери всі слова в реченні. Тобто завжди пишіть з великої літери найперше, останнє і головне слово в посаді, однак це не відноситься до незначних словами, наприклад, приводами ( «of», «about» або «with»), спілкам ( «and», «but» або «or») або артикль ( «a», «an» або «the»).
    • Так, посаду «associate director of research and development for the cancer unit at Pharmacon» необхідно писати: «Associate Director of Research and Development for the Cancer Unit at Pharmacon».
    • Телемережі (наприклад, ESPN) або журналістські ЗМІ (наприклад, CNN) - це відмінні джерела, щоб визначити, які слова на посаді слід писати з великої літери, а які ні.
    • Крім того, можна скористатися посібникам з оформлення або ввести текст на спеціальному веб-сайті (наприклад, http://titlecapitalization.com/) і вибрати відповідний стиль.

Метод 2 з 3: Посади, які пишуться з малої літери

  1. 1 Не пишіть з великої літери неофіційні титули або загальні іменники. Якщо назва відноситься до професії або виду діяльності а не до конкретного або офіційним званням, заголовні букви не потрібні.
    • Наприклад: «Janice Buckley is a microbiologist», - або: «Here are some tips from painter John Green». В обох випадках назви описують професію, а не офіційне звання, тому їх не потрібно писати з великої літери.
  2. 2 Не пишіть з великої літери відокремлену посаду. Якщо поруч з посадою не вказані імена, і вона використовується в якості незалежного іменника, заголовні букви не потрібні. Це саме поширений варіант використання посад, і найчастіше їх не потрібно писати з великої літери.
    • Наприклад: «John, who is a salesperson, works at the dealership», - або: «The clerk helped us with the documents».
  3. 3 Використовуйте малу літеру, якщо звання в реченні зазначено після імені людини. Це правило діє незалежно від того, чи є звання особливим або загальним, офіційним або неофіційним.
    • Наприклад: «Jesse Roberts, editor in chief at Grammar Central, hates typos», - або: «Helena Briggs, social worker with the NHS, is a handling the case».

Метод 3 з 3: Посади, які пишуться з великої літери в матеріалах про прийом на роботу

  1. 1 Пишіть з великої літери посади, які виступають в якості заголовків в резюме. Вказуючи офіційну посаду в розділі з досвідом роботи, пишіть її з великої літери. Наприклад: «Director of Human Resources (2011 - Present)».
  2. 2 Не пишіть з великої літери посади, які знаходяться в основному тексті резюме. Якщо посаду є частиною пропозиції або пункту в резюме, наприклад, в короткому змісті або описі роботи, не використовуйте великі літери. Наприклад: «As director of human resources, I upped recruitment and decreased time-to-hire».
  3. 3 Дотримуйтеся одного порядку, озаглавлівая офіційні посади в супровідних листах. Не існує єдиного і чіткого думки про те, чи потрібно чи ні писати з великої літери спеціальні, офіційні посади, які вказані в супровідному листі. Головне, визначитися, яким варіантом ви будете користуватися і дотримуватися його у всьому тексті.
    • Якщо ви подаєте заявку на конкретну позицію, то можете взяти приклад більшості людей і писати її з великої літери в супровідному листі: «I am writing to apply for the Assistant Professor of American Literature post at Bard College». У такому випадку переконайтеся, що написали з великої літери та інші конкретні посади в вашому листі.
    • Кращий спосіб визначитися - це переглянути перелік вакансій на сайті компанії, щоб перевірити, чи пишуть вони з великої літери конкретні посади, які зустрічаються в пропозиціях, чи ні. Якщо так, значить і вам слід.
    • У будь-якому випадку запам'ятайте, що загальні назви посад ніколи не пишуться з великої літери в реченні. Наприклад: «I have more than twenty years of experiences as a director of human resources», - або: «I am looking for a position as a campaign manager in the nonprofit sector».

Поради

  • Якщо сумніваєтеся, не пишіть посаду з великої літери. Як правило, це не обов'язково, і більшість посібників по стилю схиляються до меншого використання заголовних букв.

попередження

  • Загальноприйняті норми можуть відрізнятися в залежності від географічного положення або навіть індустрії. Наприклад, існує різниця між американськими і британськими нормами, так само як і між нормами, які використовують біологи і журналісти. Обов'язково враховуйте це, коли пишете щось для конкретної аудиторії.
  • Якщо ви пишете щось по роботі, перевірте, чи є у компанії або організації керівництво, де ви можете дізнатися її переваги в використанні заголовних букв.