Як вести активне соціальне життя

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Южная Корея: шокирующая правда о жизни в Корее
Відеоролик: Южная Корея: шокирующая правда о жизни в Корее

Зміст

Уже третю суботу поспіль маєте намір влаштувати нічну вечірку? Якщо так, то, можливо, настав час розвивати свою соціальну активність. Звичайно, простіше сказати, ніж зробити, особливо якщо ви соромитеся або боїтеся шукати нових друзів і міняти свій звичний спосіб життя. Почніть з малого, встановивши контакт зі старими друзями, сусідами і знайомими, щоб створити своє коло спілкування.Також можна познайомитися з новими людьми, вступивши в який-небудь гурток за інтересами або записавшись у волонтери. Як тільки у вас з'явиться суспільне життя, зберігайте її, підтримуючи зв'язок з друзями. А також будьте хорошим другом для оточуючих.

кроки

Метод 1 з 3: Як знайти своє коло спілкування

  1. 1 Відновіть контакти зі старими друзями. Подумайте про людей, яких ви знали в минулому. Це можуть бути друзі по навчанню або з попередньої роботи. Можливо, у вас є приятелі з дитинства або знайомі, з якими ви разом ходили в який-небудь гурток чи секцію. Встановіть з ними зв'язок, щоб знову спілкуватися.
    • Наприклад, можна відправити повідомлення старого друга і написати: "Знаю, пройшло досить багато часу з моменту нашого минулого розмови, проте було б здорово відновити спілкування" або "Привіт, друже, як ся маєш?"
  2. 2 Зустрітися зі своїми сусідами. І хоча це не дуже прийнято в Росії, можна спробувати принести сусідам печиво або запросити на чай, щоб представитися. Сконцентруйтеся на тих сусідів, з якими ви могли б зійтися за віком або інтересам.
    • Наприклад, спробуйте постукати в сусідську двері і сказати: "Чи не хочете печива?" або "Я просто хотів (а) привітатися і представитися".
  3. 3 Будьте доброзичливі з людьми на навчанні або на роботі. Спілкуйтеся з однолітками в класі або групі, особливо з тими, хто сидить поруч з вами. Також робіть увагу своїх колег, щоб розширити коло спілкування.
    • Так, щоб зав'язати розмову, можна запитати однокласника або однокурсника: "Ти вже почав (а) готуватися до тесту?" або "Як пройшов іспит?"
    • Або можна запитати колегу: "Як пройшли вихідні?" або "Як пройшли збори?". Так ви проявите дружелюбність і товариськість.
  4. 4 Зустріньтеся з віртуальними друзями. Якщо ви спілкуєтеся з кимось в мережі, подумайте над тим, щоб перевести ці взаємини в реальне життя. Покличте людини на каву або запропонуйте людям з групового чату разом випити.
    • Наприклад, можна сказати: "З тобою цікаво листуватися, але може зустрінемося за чашкою кави?" або "Мені б хотілося продовжити нашу бесіду за кухлем пива".
  5. 5 Запишіться в гурток чи вступите в клуб за інтересами. Знайомтеся з новими людьми і спілкуйтеся з ними, наприклад, вступивши в шаховий або мовної клуб в школі. Або можна стати членом якоїсь групи на роботі (відділ з організації розважальних заходів або волейбольна команда).
    • Можна записатися на курси і поза навчанням або роботи. Наприклад, брати уроки малювання або активно займатися спортом.
  6. 6 Запишіться в волонтери в місцевих організаціях. Виберіть, чиї переконання ви поділяєте, і будь-що хочете внести свій внесок. Присвятіть цьому свого часу, щоб познайомитися з однодумцями і стати з ними ближче, при цьому допомагаючи іншим.
    • Так можна працювати в їдальні для бездомних або організовувати фестивалі місцевого мистецтва або музики.
  7. 7 Беріть участь в громадських заходах. Пошукайте групи в вашому місті, в яких ви могли б познайомитися з новими людьми на основі спільних інтересів. Так, якщо ви любите читати, то можете вступити в кружок книголюбів, а якщо вам подобається займатися спортом, то можна приєднатися до секції легкої атлетики. Сьогодні існують групи, що задовольняють практично будь-яким перевагам.
    • Вивчіть листівки в кав'ярнях чи пошукайте в соціальних мережах групи або заходи, які проходять у вашій місцевості.

Метод 2 з 3: Як спілкуватися з новими людьми

  1. 1 Вітайте людей в доброзичливій манері. Вперше зустрівши кого-то, почніть розмову з дружнього, невимушеного вітання, щоб людина зрозуміла, що ви хочете налагодити з ним зв'язок. Можна сказати "Привіт" або "Привіт", а потім представитися. Запитайте ім'я співрозмовника.
    • Доброзичливе, невимушене вітання може звучати так: "Привіт, я Маша. А тебе як звуть?"
  2. 2 При знайомстві запам'ятовуйте ім'я кожної людини. Намагайтеся запам'ятовувати імена, щоб потім використовувати їх під час бесіди. Для кращого запам'ятовування повторіть ім'я вголос один або два рази, а також переконайтеся, що правильно його вимовляєте.
    • Наприклад: "Руслан Авугалиповіч? Приємно познайомитися, Руслан Авугалиповіч".
    • Якщо ви забули ім'я, вибачитеся і попросіть повторити.
  3. 3 Демонструйте який володіє мовою тіла. Під час вітання зберігайте зоровий контакт. Тіло повинно бути повернуто в бік співрозмовника, а руки розслаблено лежати з боків. Також подайтесь злегка вперед до людини. Так ви покажете свій інтерес і захопленість розмовою.
    • Ще можна кивати і посміхатися, висловлюючи своє бажання спілкуватися і налагоджувати контакт.
    • Прийміть розслаблене положення тіла. Сидіть або стійте з піднятою головою і розправленими плечима, щоб продемонструвати відкритість, дружелюбність і впевненість в собі.
  4. 4 Підтримуйте світську бесіду, щоб краще пізнати людину. Світська бесіда - це коли ви говорите з кимось про його життя, намагаючись отримати більше інформації про нього. Якщо вас запитають у відповідь, ви також можете поділитися будь-якими деталями зі свого життя. Щоб почати світську бесіду, задайте питання про професії або освіті людини. Або, якщо ви перебуваєте на вечірці, можна поцікавитися, як ваш співрозмовник познайомився з господарем вечора.
    • Наприклад: "Так, як ви познайомилися з господарем?" або "Що привело вас сюди?".
    • Або: "Ким ви працюєте?" або "Який навчальний заклад ви закінчили?".
    • Після можна задавати будь-які питання щодо професії або освіти людини. Так бесіда буде йти своєю чергою і не вщухати.
  5. 5 Задавайте осмислені навідні запитання під час бесіди. Використовуйте інформацію, яку вам вже озвучили раніше. Запитайте про щось, що вам розповіли. Це перетворить світську бесіду в більш змістовну розмову.
    • Наприклад, запитайте: "Яке вчитися в Японії?" або "Яке працювати в польових умовах?".
  6. 6 Сконцентруйтеся на тому, що вас об'єднує. Знайдіть зі співрозмовником схожі інтереси. Це може бути улюблена телепередача, фільм або книга. Використовуйте це, щоб встановити зв'язок з людиною.
    • Наприклад: "Я теж дивлюся цей серіал. Яка твоя улюблена серія? " або "Я тільки що закінчив (а) читати цю книгу. Що ти думаєш про кінцівці? ".
  7. 7 Запропонуйте співрозмовнику зайнятися чим-небудь веселим або цікавим. Якщо вам здається, що ви налагодили дружній контакт, можна запропонувати разом зайнятися чимось, що подобається вам обом. Також ви можете покликати людину на зустріч з іншими вашими друзями або провести час, роблячи щось, що ви запланували на найближче майбутнє.
    • Наприклад: "Насправді, я збирався в книжковий магазин на зустріч з автором книги на наступному тижні. Хочеш піти зі мною?" або "Ми з друзями хотіли разом подивитися наступну серію, приєднаєшся до нас?".

Метод 3 з 3: Як підтримувати соціальну активність

  1. 1 Регулярно зустрічайтеся з друзями. Навіть якщо ви дуже зайнята людина, виділяйте в своєму розкладі час на своїх друзів. Знаходьте на них час, щоб зберігати свою соціальну життя активною.
    • Наприклад, можна домовитися зустрічатися в кафе за чашкою кави раз на місяць в один і той же день. Так ви відразу зможете виділити його в своєму графіку і відштовхуватися від цього, плануючи свої справи. Або раз на тиждень запрошуйте друзів на ігровий вечір, щоб всі могли побачитися один з одним.
  2. 2 Говоріть "так", коли вас запрошують кудись сходити або зустрітися. Не уникайте можливості провести приємний час у колі друзів. Будьте відкриті для всього нового і регулярно спілкуйтеся з людьми. Віддавайте перевагу позитивної відповіді, коли справа стосується запрошення зустрітися.
    • Також слід бути пунктуальним і доводити справу до кінця, якщо вже домовилися провести час з друзями. Будьте надійною людиною і не відмовляйтеся в останню хвилину без поважної причини.
  3. 3 Будьте хорошим слухачем для своїх друзів. Дружба будується на взаємовиручку.Бути хорошим другом і зберігати дружбу - значить вислуховувати людей, коли вони цього потребують. Намагайтеся знайти час, коли людині це необхідно. А також надайте емоційну підтримку.
    • Намагайтеся не засуджувати друзів, інакше це може привести до конфлікту в стосунках. Краще вислухайте і підтримайте, коли це буде необхідно.
  4. 4 Важлива не кількість друзів, а їх якість. На те, щоб знайти хороших друзів і підтримувати здорову соціальне життя, потрібно чимало часу. Спілкування з великою кількістю людей може виявитися непростим завданням. Краще сконцентруватися на дружбу з одним або двома людьми, які вам подобаються і яких ви поважаєте. Або можна знайти невелику групу людей, з якими ви будете пов'язані на більш глибокому рівні.