Як вести себе з людьми, які вас принижують

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 14 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ЗАСТАВИТЬ ОКРУЖАЮЩИХ ТЕБЯ УВАЖАТЬ!!! 1000% РАБОЧИЕ ПРАВИЛА!!!
Відеоролик: КАК ЗАСТАВИТЬ ОКРУЖАЮЩИХ ТЕБЯ УВАЖАТЬ!!! 1000% РАБОЧИЕ ПРАВИЛА!!!

Зміст

Неприємно, коли хтось вас обзиває або ображає. Люди здатні зачепити ваші почуття, коли насміхаються, критикують або принижують вас. Ви можете вести себе з людьми, які вас принижують, так, що вони перестануть це робити і залишать вас у спокої. Вам просто необхідно навчитися дбати про себе і знати, як поводитися з ними, коли це трапляється.

кроки

Метод 1 з 3: Негайно вирішите проблему

  1. 1 Не потрібно відразу ж відповідати. Якщо людина вас принижує, постарайтеся впоратися з проблемою без різкої відповіді. У відповідь образу чи ваша злість тільки додадуть йому впевненості. Він отримає, що хотів - відповідну реакцію від вас. Крім того, вам буде не дуже добре від виплеснутої люті або інших негативних емоцій. Ви можете зробити або сказати щось, про що пошкодуєте, або нашкодите собі стресовими відчуттями.
    • Зробіть глибокий вдих або два. Це допоможе вам зберігати спокій.
    • Повільно порахуйте до п'яти, поки не заспокоїтеся.
  2. 2 Не потрібно мстити. Можливо, ви захочете так само принизити кривдника, але тоді ви спустіться до його рівня. Крім того, це тільки посилить напругу і ніяк не вирішить проблему.
    • Як і у варіанті з відповідною реакцією, ваше відплата дасть йому те, чого він і домагався.
    • Навіть якщо дуже хочеться, не варто відповідати на грубі коментарі або образливі пости про вас, виставлені в соціальних мережах.
    • Чи не брешуть після конфлікту. На мить вам стане краще, але це анітрохи не вирішить проблему.
  3. 3 Не звертайте уваги. Іноді мовчання - найкраща зброя. Ігноруйте людини, який вас принижує, позбавляючи його задоволення від вашої реакції. Так ви не будете витрачати час і сили на того, хто цього не варто. Крім того, його погану поведінку дійсно буде дуже відрізнятися від вашого доброго поведінки.
    • Ведіть себе так, ніби ви нічого не почули.
    • Продовжуйте робити те, що ви робите, навіть не глянувши на кривдника.
    • Якщо людина не зовсім безглуздий, то, як правило, після того як ви його проігноруєте, він залишить вас у спокої.
  4. 4 Попросіть людини припинити. Так ви ясно дасте зрозуміти, що хочете, щоб він припинив принижувати вас.Якщо варіант з ігноруванням не спрацював або ситуація стала особливо неприємною або образливою, можливо, ваше прохання допоможе вирішити проблему.
    • Обов'язково говорите спокійним тоном. Дивіться людині в очі і говорите переконливо, впевнено і чітко.
    • Наприклад, якщо ваш одноліток ображає вас, зробіть кілька глибоких вдихів, а потім спокійно скажіть: «Припини мене принижувати».
    • Колезі можете сказати: «Мені не подобається, як ви зі мною розмовляєте і говорите про мене. Я хочу, щоб ви припинили мене принижувати ».
    • Якщо це друг, який насправді не має злих помислів, скажіть: «Я знаю, що ти не зі зла, але твої слова мене зачепили. Будь ласка, не роби більше так ».

Метод 2 з 3: Розробіть план дій

  1. 1 Розберіться, чому людина так чинить. Люди, які принижують інших, можуть вести себе так з кількох причин. Це не завжди відбувається навмисне або з наміром вас образити. Розуміння мотивів поведінки людини допоможе вирішити, як вчинити з людиною.
    • Деякі люди роблять це, тому що не впевнені в собі або заздрю ​​вам. Принижуючи вас, вони намагаються підняти себе.
    • Деякі роблять це, тому що намагаються справити враження на кого-то або привернути до себе увагу. Наприклад, співробітник, який критикує вашу роботу перед начальником.
    • Інші не розуміють, що вони роблять це, або просто спілкуються в такій манері. Наприклад, бабуся, яка говорить: «Яка чудова сорочка. Вона приховує твій живіт ».
    • Іноді люди насправді не намагаються нагрубити або зачепити ваші почуття. Вони можуть просто вважати це нешкідливою жартом. Наприклад, один, який називає вас «коротун».
  2. 2 Позначте межі допустимого. Деякі коментарі просто дратують, і ви можете їх ігнорувати. Інші коментарі дійсно злі і образливі, і необхідно вжити якихось заходів. Якщо ви позначите ці кордони для себе, вам буде легше впоратися з проблемою.
    • Наприклад, коли ваш брат вас принижує - це дратує. Але ви знаєте, що він, швидше за все, робить це не всерйоз і насправді не намагається зачепити ваші почуття. Можливо, ви навіть не захочете обговорювати з ним цю тему, якщо тільки ситуація не вийде з-під контролю.
    • Але ось ситуацію зі співробітником, який постійно робить грубі зауваження, що засмучують вас, необхідно залагодити.
    • Якщо образи носять дискримінаційний характер або вимовляються досить часто, то людина перейшла всі допустимі межі, і йому про це необхідно повідомити.
  3. 3 Поговоріть з колегами і однолітками. Люди, які не знають вас досить добре, але принижують, найімовірніше, роблять це з поганих мотивів (або просто люблять дратувати інших). Не влаштовуйте сцен, але дайте їм зрозуміти, що так робити не потрібно.
    • Якщо можливо, поговоріть з віч-на-віч. Це позбавить людину від необхідності «влаштовувати уявлення» для інших людей і зберегти повагу обох сторін.
    • Ви можете сказати: «В ході обговорень ви висловили досить різкі коментарі з приводу моєї ідеї. Я ціную конструктивну критику, але не образи. Будь ласка, надалі не буде робитися, як ».
    • Якщо він почне принижувати вас, поки ви намагаєтеся поговорити про це, закінчите розмову.
    • Якщо ситуація триває або погіршилася, можливо, доведеться доповісти про це начальству.
  4. 4 Будьте більш твердим з друзями, братами і сестрами. Хоча це може початися як невинний жарт, але іноді ситуація може зайти надто далеко, і в такому випадку необхідно сказати людині, щоб він припинив. Не смійтеся, коли будете просити припинити все це або самі почнете лаятися. Він не буде сприймати вас всерйоз і приниження продовжаться. Коли будете вести розмову - будьте ствердні, говорите спокійно і чітко.
    • Наприклад, «Ха-ха-ха. Припини це, слонячі вушка »- не кращий спосіб сказати своїй сестрі, щоб вона заспокоїлася.
    • Подивіться їй в очі і спокійним, серйозним голосом скажіть: «Добре. Досить.Я розумію, тобі здається, що це забавно, але мене це дійсно зачіпає, тому я прошу тебе припинити ».
    • Якщо вона не відразу припинить, скажіть їй: «Я не жартував, коли просив тебе заспокоїтися», а потім залиште її одну. Швидше за все, вона прийде до вас і вибачиться. Іноді найближчі люди не розуміють, коли ми говоримо серйозно.
  5. 5 Будьте шанобливі з начальством. Іноді батьки, вчителі або керівники нас принижують, часто самі того не усвідомлюючи. Нехай ці люди знають, що їх підколки турбують вас, і що ви хочете, щоб вони припинили. Ваше прохання змусить людину задуматися про його вчинках і ваші почуття з цього приводу. Це також важливий крок у врегулюванні ситуації в довгостроковій перспективі.
    • Проконсультуйтеся на роботі з відділом кадрів і послухайте їх варіанти щодо того, як вам впоратися з приниженням начальства.
    • Поговоріть з ним наодинці, якщо вам так буде спокійніше. Це зробить розмову менш незручним для вас обох.
    • Спробуйте сказати: «Коли ви називаєте мою роботу бездарної, мене це дійсно зачіпає». Або: «Я знаю, що не завжди виконую всю свою роботу, але, будь ласка, не називайте мене ледачим. Це зачіпає мої почуття ».
    • Якщо вам некомфортно розмовляти з кривдником наодинці або ви відчуваєте, що він навмисно принижує вас - розкажіть ще комусь із дорослих, яким довіряєте, або зверніться до відділу кадрів.

Метод 3 з 3: Подбайте про себе

  1. 1 Не приймайте це близько до серця. Слова цієї людини відображають лише його сутність, а не вашу. Якби він був щасливою людиною, то не став би витрачати так багато часу на приниження оточуючих його людей. Крім того, швидше за все, він робить це не тільки з вами, а й з іншими людьми. Якщо дасте йому принизити вас, то він переможе. Не дозволяйте йому знизити вашу самооцінку або викликати у вас негативні почуття.
    • Нагадайте собі всі свої кращі якості, склавши список ваших позитивних характеристик.
    • Запишіть, що він сказав про вас. Для кожного приниження напишіть три речі, які доводять, що воно не відповідає дійсності.
    • Складіть список всіх приємних речей, які інші люди говорять про вас.
  2. 2 використовуйте стратегії зняття стресу. Коли людина вас принижує, це може викликати стрес, особливо якщо ситуація відбувається регулярно. Вивчіть і застосуєте техніку зниження стресу, яка допоможе впоратися з кривдником і емоційною напругою.
    • Щоб зберігати спокій, коли ви перебуваєте з цією людиною, займіться медитацією або робіть комплекс вправ по глибокому диханню.
    • Практикуйте усвідомленість, так вам буде легше впоратися зі стресом і навіть не сприймати серйозно слова такого, що принижує вас людини.
    • Щоб зняти напругу, перенаправьте свою енергію на спорт (наприклад біг або плавання).
  3. 3 Зверніться за підтримкою. Якщо людина постійно вас принижує або перейшов усі межі, ви обов'язково повинні розповісти комусь і попросити про допомогу. Також необхідно зробити це, якщо кривдник - впливова фігура, наприклад, вчитель, батько або керівник. Інша людина може надати вам велику допомогу. Він може заступитися за вас або навіть доповісти про те, що відбувається в потрібні інстанції.
    • Розкажіть людині, якій довіряєте, про ситуації, що склалася. Повідомте якомога більше деталей, щоб він зміг зрозуміти ваше становище. Попросіть ради про те, як вам вирішити проблему.
    • Для цього можна просто попросити друга бути поруч з вами, коли ви говорите людині припинити принижувати вас.
    • А, можливо, знадобиться доповісти про ситуацію в відповідні інстанції.
  4. 4 Спілкуйтеся з позитивними людьми. Проводити час з людьми, які відносяться до вас добре, - відмінний спосіб побороти стрес, викликаний приниженнями. Це також допомагає вам піклуватися про себе в цілому. Часу з позитивними людьми зменшить ваш стрес. Також ви відволічетеся від людини, який вас принизив, і своїх почуттів з цього приводу.
    • Постарайтеся регулярно спілкуватися і розмовляти з людьми, які вас підтримують.
    • Не кажіть тільки про людину, яка вас принижує - проводите час весело!

попередження

  • Якщо приниження стосуються раси, віку, статі або інвалідності, то обов'язково інвентаризують інцидент і доповісте про це.
  • Якщо ви відчуваєте загрозу або можете фізично постраждати, негайно зверніться в потрібні органи.