Як вести себе з чоловіком, який вам змінив

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Самооценка женщины: Советы психолога, что делать жене если муж не ценит и не уважает
Відеоролик: Самооценка женщины: Советы психолога, что делать жене если муж не ценит и не уважает

Зміст

Вирішити, як вести себе з чоловіком, який вам змінив, - це непросте завдання. Немає правильної відповіді на питання, чи потрібно намагатися виправити ситуацію і залишатися разом. Вам під силу лише підтримувати спілкування, прислухатися до себе і вирішити, чи варто рятувати ваші відносини. Якщо ви вирішили спробувати все налагодити, то дійте крок за кроком і проявляйте турботу про себе.

кроки

Частина 1 з 3: Чого не слід робити

  1. 1 Не звинувачуйте себе. Причини для зради не завжди очевидні, а звинувачувати у всьому себе може здаватися вам природним кроком. Можна порахувати, що ви віддалилися від чоловіка або проявляли занадто мало ініціативи в спальні. Можливо, ви занадто захопилися кар'єрою, і часу на відносини практично не залишилося. Такі обставини можуть мати на увазі, що ваші відносини потрібно налагодити спільними зусиллями. Однак важливо зрозуміти, що ніякі ваші дії не можуть змусити людину змінити вам, тому не слід звинувачувати себе за помилки чоловіка.
    • Звичайно, певні проблеми в стосунках могли виникнути з вашої вини, і необхідно чітко розуміти цей факт. Однак ніколи не дозволяйте собі думати, що ваші помилки - це виправдання зради чоловіка.
    • Якщо зациклитися на самозвинувачення, то легко забути про роль чоловіка в ситуації. Важливо бачити і його поведінку.
  2. 2 Не зациклюйтеся на третю людину. Якщо ви хочете якомога швидше звести себе з розуму, можна задавати мільйони питань про цю людину, годинами стежити за ним у соціальній мережі або навіть намагатися підлаштувати зустріч віч-на-віч. Може здатися, що якщо дізнатися про цю людину все, то ви зможете зрозуміти суть проблем ваших відносин, хоча в дійсності ви отримаєте не відповіді, а нову порцію болю.
    • Причина зради чоловіка рідко криється в людині, з яким вона сталася. Якщо ваш чоловік не переконаний, що він готовий побудувати з такою людиною серйозні відносини, то в більшості випадків зрада є лише вираженням незадоволеності собою або шлюбом. Не слід приділяти занадто багато уваги іншого чоловіка або жінки, оскільки так ви недостатньо думаєте про свого партнера або ваших відносинах.
    • Деякі деталі зміни можуть трохи заспокоїти вас, але часто краще не знати, як така людина виглядає, ніж заробляє на життя або інші подробиці, які відвернуть вас від суті або знизять вашу самооцінку. Вони того не варті.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Cherlyn Chong


    Коуч по відносинам Шерлін Чон - коуч по знайомствам і відновленню після розриву відносин, яка допомагає жінкам з успішною кар'єрою забути своїх колишніх і знову знайти любов. Також є офіційним коучем додатки для знайомств The League. Про неї писали AskMen, Business Insider, Reuters і HuffPost.

    Cherlyn Chong
    Коуч по відносинам

    Зрозумійте, що вам боляче, оскільки зрада впливає на ваше самосприйняття. Жінка завжди задається питанням, красивіше чи інша жінка і наскільки з нею добре дружину. Чоловік замислюється, чи отримує дружина більше сексуального задоволення з іншим чоловіком. Фактично партнер замінив вас іншою людиною, тому вам хочеться зрозуміти причини, але не слід зациклюватися на третю людину.

  3. 3 Не намагайтеся знайти логічне пояснення. Може здатися, що вам буде простіше рухатися вперед, якщо ви знайдете логічне пояснення події (наприклад, почуття власного безсилля чоловіка після втрати роботи або надмірні залицяння іншого чоловіка, проти яких ваша дружина не змогла встояти), але не намагайтеся знайти сенс там, де його немає. Прийміть той факт, що вам боляче і потрібно знайти спосіб жити далі, але не варто думати, що пошук виправдань вчинку вашого партнера допоможе вам знайти вихід.
    • Образ думок вашого партнера в той момент, коли він вирішив змінити, може не піддаватися логіці. Не потрібно витрачати надто багато часу на спроби встановити точну причину зради - краще просто рухатися далі.
  4. 4 Не робіть ситуацію надбанням громадськості. Навіть якщо вам дуже боляче і ви неймовірно розгнівані, не потрібно піддаватися бажанню дати вихід почуттям і розповідати про все родичам, близьким друзям або навіть передплатникам у соціальній мережі. Якщо є хоч якась вірогідність, що ви захочете врятувати відносини, вам доведеться мати справу з тим, що люди будуть дивитися на вашого партнера і ваші відносини інакше до кінця ваших днів. Не потрібно повідомляти про ситуацію все на світі. Розкажіть тільки найближчим людям, які дійсно зможуть допомогти вам пережити ситуацію.
    • Якщо розповісти про подію все на світі, спочатку можна відчути полегшення, однак незабаром воно може змінитися болем і жалем. Ви напевно не готові до порад або осуду із сторони всіх, хто знає про ситуацію.
    • Якщо ви все ж вирішили розповісти про невірність чоловіка близьким друзям, будьте розсудливі, особливо якщо ви ще не вирішили, що робити з ситуацією. Якщо один вважатиме, що ви однозначно вирішили піти, то він знайде тисячу причин на підтримку вашого рішення, а ви не відчує полегшення і навіть можете випробувати незручність, коли вирішите зберегти відносини.
  5. 5 Не зациклюйтеся на думці друзів і рідних. Чи не повідомляйте про ситуацію великому колу осіб і не хвилюйтеся про думку тих, з ким ви вирішите поділитися. Близько можуть давати корисні поради, але в кінцевому підсумку потрібно вчинити так, як буде краще для вас. Не потрібно питати себе, що подумають інші, якщо ви вирішите піти або залишитися. В кінцевому рахунку це все не має значення, а вам не слід приймати рішень на основі поглядів інших людей.
    • Спілкування з близькими людьми напевно додасть вам сил і допоможе побачити ситуацію в новому світлі, але слід пам'ятати, що чужу думку ніколи не замінить ваше власне.
  6. 6 Не приймайте важливих рішень без всебічних роздумів. Коли ви дізнаєтеся про зраду, першим поривом може бути бажання зібрати речі або вигнати партнера з дому, але слід ретельно обміркувати свої дії. Безсумнівно, вам потрібно деякий час побути подалі від чоловіка, але не потрібно відразу ж говорити про розлучення або інших крайні заходи. Дайте собі час обміркувати те, що сталося і прийняти оптимальне рішення, щоб потім не шкодувати про поспішне вчинок.
    • Негайне рішення побути далеко один від одного може бути розумним, але не потрібно поспішати із заявами про розлучення. Навіть якщо інтуїція підказує вам, що це правильний крок, приймати рішення слід з ясною і холодною головою.
  7. 7 Чи не карайте партнера. Можливо, вам захочеться проявити жорстокість по відношенню до чоловіка, забрати цінні для нього речі або навіть змінити у відповідь, але така поведінка не допоможе вирішити проблему. Можна показувати, що вам боляче, вести себе холодно і триматися на відстані деякий час, але не потрібно навмисно змушувати партнера відчути себе гірше, інакше вам обом буде нестерпно погано.
    • Якщо карати чоловіка, то ваша гіркоту тільки посилиться, а відносини стануть нестерпними. Тимчасово віддалитися і вести себе холодно зовсім нормально, але навмисна жорстокість ніяк не виправить ситуацію.

Частина 2 з 3: З чого почати

  1. 1 Визначте свої вимоги. Обміркуйте свої вимоги до партнера до початку розмови. Не потрібно просто починати розмову про зраду і відразу переходити до сліз або намагатися згладити кути. Складіть план дій, щоб партнер розумів, яких кроків ви чекаєте від нього, якщо він хоче продовжити відносини. Це повинно сприйматися не як покарання, але як план спільних дій.
    • Повідомте, що партнеру необхідно зробити, щоб ви погодилися продовжувати відносини. Такі дії можуть включати спільні або роздільні консультації у психолога, чіткі дії, які допоможуть вам відновити почуття, щоденне спілкування або проживання в різних кімнатах, поки ви не будете знову готові спати в одному ліжку.
    • Якщо ви думаєте про розлучення, то вам слід якомога раніше знайти адвоката. Це визначить ваше положення при переговорах.
  2. 2 Не поспішайте. Навіть якщо ви дійсно готові пробачити чоловіка або повернутися до звичайного життя, важливо розуміти - вам буде потрібно багато часу, щоб відновити довіру і почуття, які були раніше. Навіть якщо ви обоє готові докласти зусиль, щоб зберегти відносини, може знадобитися чимало часу, перш ніж все повернеться до «нормального» стану речей і ви знову будете відчувати ніжність до партнера. Це абсолютно нормально. Якщо ви будете поспішати, то можливі проблеми.
    • Неможливо пробачити партнера або повернутися до попереднього стану речей в одну мить. Можуть знадобитися місяці або навіть роки, щоб відновити довіру.
    • Вам теж не слід поспішати. Може пройти багато днів, перш ніж ви знову будете готові спати в одному ліжку з чоловіком, разом вечеряти в ресторані або займатися справами, які дарують вам радість. Будьте готові до цього.
  3. 3 Дайте вихід своїм почуттям. Чоловік повинен знати, що ви відчуваєте. Розкажіть про свій гнів, біль, відданого довірі і зачеплених почуттях. Не потрібно прикидатися, ніби ситуація вас зовсім не зачепила. Покажіть вашу реальну біль і почуття. Якщо ви не готові чесно і відкрито розповісти про свої почуття, то ви вже ніколи не зможете будувати спільне життя. Важливо не закриватися, навіть якщо ви соромитеся і боїтеся показати свої справжні почуття.
    • Якщо ви хвилюєтеся перед розмовою або боїтеся забути важливі деталі, можна записати все думки, якими ви хочете поділитися. Так ви не заплутаєтеся і не забудете нічого важливого.
    • Якщо ви занадто схвильовані для обговорення події, дайте собі необхідний час і підготуйтеся до відвертої розмови. Звичайно, неможливо бути абсолютно спокійним під час такої розмови, проте при необхідності завжди можна трохи почекати. При цьому не потрібно постійно відкладати розмову.
  4. 4 Задайте питання, на які ви хочете отримає відповіді. Можливо, ви хочете дізнатися деякі подробиці зради. Якщо ви хочете зібрати деталі воєдино, можна запитати, скільки разів це відбувалося і коли, як все почалося або що ваш партнер відчуває до іншої людини. Якщо ви хочете зберегти можливість зберегти відносини, то двічі подумайте, чи варто розпитувати про подробиці, які краще не знати.
    • Задавайте будь-які питання, які допоможуть вам краще зрозуміти нинішній стан речей у відносинах. При цьому краще не намагатися задовольнити свою цікавість, оскільки відповіді на такі питання можуть поранити вас ще сильніше.
  5. 5 Пройдіть медичну перевірку. Як би ніяково це не звучало, відразу після звістки про зраду партнера вам обом негайно слід пройти медичну перевірку. Ніхто не знає, які хвороби могли бути у людини, з якою змінив ваш партнер, тому краще подбати про своє здоров'я. Ваш чоловік може стверджувати, що в цьому немає необхідності, але це правильний крок для вашої безпеки.
    • Цей процес також допоможе вашому партнерові усвідомити тяжкість свого проступку. Відносини з іншою людиною під час відносин з вами поставили вас під загрозу, і це важливо визнати.
  6. 6 Вислухайте партнера. Безсумнівно, ви відчуваєте біль, образу, злість, зрада і багато інших емоцій, яким потрібно дати вихід, але важливо вислухати свого партнера. Навіть якщо це останнє, що ви зараз хочете робити, вам необхідно вислухати протилежний погляд, якщо ви хочете внести ясність і зберегти відносини. Можливо, ви дізнаєтеся про нові почуттях або невдоволення партнера, про які не підозрювали.
    • Несправедливо вважати, що партнер не має права розповісти своє бачення ситуації або відчувати певні почуття. Можливо, ви не готові дізнатися про почуття партнера, однак потрібно дозволити йому виговоритися, якщо ви хочете рухатися далі.
  7. 7 Покращуйте спілкування кожен день. Коли ви почнете розмовляти про зраду, прагнете кожен день покращувати ваше спілкування. Намагайтеся говорити відкрито і чесно, регулярно і без пасивної агресії.Навіть якщо це здається вам неможливим після дій вашого чоловіка, важливо спілкуватися якомога краще, щоб все налагодилося.
    • Коли будете готові, домовтеся розмовляти кожен день, усувайте всі відволікаючі фактори і обговорюйте нинішній стан речей. Якщо розмови стомлюють вас і змушують знову відчувати жахливі почуття, то намагайтеся більше говорити про сьогодення і майбутнє, а не про минуле.
    • Дуже важливо запитувати один одного про почуття і відчуття. Зараз саме час, щоб проявити пильність і зосередитися на відносинах. Вам буде складніше рухатися вперед без ефективного спілкування.
    • Вчіться висловлювати свої почуття від першої особи. Наприклад, краще сказати: «Мені сумно, коли ти не вітаєшся зі мною після повернення з роботи», - замість фраз від другої особи, таких як: «Ти не звертаєш на мене уваги, коли приходиш з роботи», які звучать як звинувачення.
  8. 8 Прийміть рішення, хочете Чи ви все виправити. Якщо ви почали говорити про зраду, вам необхідно прийняти важливе рішення: чи вважаєте ви, що зможете пробачити чоловіка і повернути здорові відносини, або переконані, що у вас немає спільного майбутнього. Не обманюйте себе в питанні, чи варто спробувати врятувати відносини. Важливіше за все не поспішати і подумати, щоб не приймати поспішних рішень.
    • Якщо ви поговорили з чоловіком, висловили свої почуття і почули його погляд на події, а потім неквапливо обдумали ситуацію, то прийшов час прийняти рішення.
    • Якщо ви вирішили спробувати зберегти відносини, будьте готові докласти значних зусиль. Якщо ви вирішили, що все скінчено, то прийшов час зайнятися розлученням. Дізнайтеся правила подачі заяви і всі правові нюанси.

Частина 3 з 3: Як відновити відносини

  1. 1 Робіть так, як краще для вас. На жаль, жоден журнал, друг, родич або психолог ніколи не скаже, яке рішення краще для вас або вашої родини. Якщо у вас є діти, тоді ситуація ускладнюється ще більше. Може здаватися, що є тільки один пошук правильної відповіді, але в кінці кінців слід прислухатися, що вам підказує серце. Пошук істини може зайняти багато часу, але найважливіше зрозуміти, що ніхто не може нав'язати вам, що вам потрібно робити або відчувати, особливо ваш чоловік.
    • Ця думка може лякати, оскільки вам напевно буде потрібно час на пошуки відповіді. Якщо інтуїція вже намагається підказати вам, то слухайте уважно.
  2. 2 Прийміть рішення пробачити чоловіка. Пам'ятайте, що прощення - це рішення і вибір, а не випадок. Якщо ви готові пробачити чоловіка або хоча б спробувати це зробити, то прийміть відповідне рішення. Прощення не впаде з неба, тому вам потрібно докласти зусиль. Для початку потрібно визнати, що ви спробуєте все виправити.
    • Будьте щирі з чоловіком. Ваше бажання або небажання простити не повинно бути загадкою. Повідомте партнера, що ви хочете спробувати налагодити стосунки.
  3. 3 Проводьте час разом без обговорення зради. Якщо ви хочете відновити відносини, то вам з партнером необхідно проводити час разом без обговорень факту зради. Займіться улюбленими справами і не відвідуйте місця, які можуть нагадувати про зраду. Постарайтеся почати з самого початку і відтворити міцний фундамент для відносин за допомогою щоденних занять, перш ніж прискорювати темп подій.
    • Можливо, вам сподобається разом займатися новою справою начебто кулінарії або подорожей за містом. Це допоможе вам побачити відносини в новому світлі. При цьому стежите за тим, щоб партнер не страждав від неприємних занять в спробах загладити свою провину.
  4. 4 Проявляйте турботу про себе. У ситуації зі зрадою турбота про себе може здаватися далеко не найважливішою справою. Можливо, вир складних емоцій заважає вам пам'ятати про прийоми їжі або прогулянках на вулиці і відпочинку. Якщо ви хочете пережити цей важкий час і знайти в собі сили відновити відносини, то продовжуйте піклуватися про себе. Не забувайте про наступні аспекти:
    • Намагайтеся спати хоча б 7-8 годин щоночі.Якщо вам не вдається заснути в одному ліжку з партнером, то спокійно обговоріть альтернативні варіанти.
    • Забезпечте собі три здорових прийому їжі в день. Подбати про своє фізичне і психічне здоров'я і не піддавайтеся спокусі «заїдати» стрес і харчуватися шкідливими продуктами на кшталт солодощів. Жирні продукти можуть бути причиною млявості.
    • Займайтеся фізкультурою хоча б 30 хвилин в день. Фізичні навантаження і час, проведений на самоті без думок про зраду, корисні для душі і тіла.
    • Ведіть щоденник. Робіть записи хоча б кілька разів на тиждень, щоб розібратися в думках.
    • Чи не ізолюйте себе. Проводьте час з друзями та родичами, щоб відчувати турботу.
  5. 5 Зверніться до психолога. Консультації походять не всім, але вам з партнером слід спробувати різні рішення. Не бійтеся, що ви будете відчувати незручність, адже може виявитися, що на консультаціях у психолога ви з партнером зможете безпечно поділитися своїми почуттями. Вам слід знайти такого фахівця, якому ви будете довіряти, щоб відкрито висловлювати свої думки на сеансах.
    • Якщо для вас це важливо, повідомте партнеру, що цей крок навіть не обговорюється. Партнер потоптав вашу довіру, тому він повинен прийняти таке рішення заради вас.
  6. 6 Поговоріть з дітьми. Якщо у вас є діти, то вирішити ситуацію зі зрадою буде ще складніше. Діти напевно відчують напругу в будинку, тому краще чесно і відкрито визнати, що між вами виникли проблеми. Не обов'язково вдаватися в деталі. Скажіть дітям, що ви їх любите і намагаєтеся разом знайти оптимальне рішення.
    • Якщо ви хочете завершити відносини, не дозволяйте партнеру використовувати дітей як аргумент для збереження шлюбу. Чоловік може наполягати, що дітям буде краще жити в повній сім'ї, але діти навряд чи будуть відчувати себе комфортно, якщо батьки постійно сваряться і більше не люблять один одного.
    • Знаходьте час для дітей навіть в такій важкій ситуації, оскільки діти зроблять вас сильніше.
  7. 7 Зрозумійте, коли потрібно зупинитися. Якщо ви доклали всіх зусиль, щоб врятувати шлюб, але все ще не готові пробачити чоловіка і продовжувати відносини, то вам краще розлучитися. Не потрібно злитися на себе за нездатність пробачити партнера, навіть якщо він дуже старається знову заслужити вашу довіру. Деякі речі неможливо пробачити. Якщо ви не в змозі продовжувати відносини і вважаєте, що зробили все можливе, то настав час прийняти рішення.
    • Не потрібно злитися або ображатися на себе за неможливість пробачити. Ви доклали зусиль, але першопричиною є той факт, що партнер порушив вашу довіру.
    • Якщо ви змогли продовжити відносини, то не потрібно соромитися і звинувачувати себе, що ви «здалися» і пробачили зраду. Ви зробили вибір, який вважаєте оптимальним для сім'ї та відносин, тому ніхто не сміє вас засуджувати.

Поради

  • Можна спробувати взяти на хвилину стільниковий телефон партнера і вибрати пару незнайомих вам номерів. Зателефонуйте таким контактам з прихованого номера та подивіться, хто візьме трубку.
  • Більш ніж імовірно, що номер не буде підписаний конкретним ім'ям, щоб не викликати у вас підозру.

попередження

  • Не потрібно діяти як ревнивий партнер і показувати, що вас цікавлять будь-які відомості. Не слід нічого вигадувати. Завжди можна поставити пряме запитання.
  • Не проявляйте зайвої цікавості, інакше людина постарається швидко замести всі сліди.