Як вибрати манго

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выбрать спелый манго
Відеоролик: Как выбрать спелый манго
1 Візьміть манго в руки і пощупайте його. Стиглий манго на дотик м'який як авокадо або персик, але не пухкий, ви не зможете проткнути шкірку фрукта пальцем. Беріть манго потверже, якщо не збираєтеся є його протягом декількох днів.
  • 2 Огляньте фрукт. Вибирайте круглі і пухкі манго, такі фрукти смачніше. Круглий манго теж відрізняється хорошим смаком. На стиглих манго можна помітити коричневі плями або крапки - це нормально. Не купуйте тонкі і плоскі фрукти, вони в'яжуть. Не беріть зморщений манго, він вже не встигне.
  • 3 Понюхайте манго біля плодоніжки. Стиглі манго мають різкий фруктовий аромат. Не беріть фрукт, від якого виходить кислий чи схожий на спирт запах - такий плід переспів. З огляду на те що манго містить натуральний цукор, плоди мають властивість бродити, тому кислий запах говорить про те, що манго почав гнити.
  • 4 Не звертайте уваги на колір. Колір стиглого манго може бути найрізноманітнішим: від жовтого, зеленого, до червоного і рожевого. Все залежить від сезону, тому, вибираючи хороший, стиглий манго, не треба зациклюватися на кольорі фрукта. Краще ознайомтеся з різними сортами манго і в який сезон вони дозрівають.
  • 5 Різноманітність манго. Залежно від сезону і місця дозрівання манго можуть мати різний колір і смак. Навчіться дізнаватися хороший фрукт. Розрізняють 6 сортів манго.
    • Атаульф має солодкий і кремоподібний смак. У такого фрукта маленька кісточка і більше м'якоті. Вони маленькі, овальні, яскраво-жовтого кольору. Атаульф дозрівши, набуває темно-жовтий колір, крім того, на шкірці можуть утворитися невеликі зморшки, це говорить про те, що фрукт добре дозрів. Атаульф зростає в Мексиці, його можна придбати з березня по червень.
    • Френсіс має насичений пряний і солодкий смак. Він яскраво жовтого кольору з зеленими вкрапленнями. Його форма нагадує букву "S". Колір стиглих фруктів стає повністю жовтим, зникають зелені відтінки. Френсіс проростає на маленьких фермах в Гаїті. Його можна купити в період від травня до липня.
    • Хейден відрізняється насиченим смаком з ароматним відтінком. Цей вид манго яскраво-червоного кольору з жовтими і зеленими відтінками, крім того на ньому є маленькі білі крапки. Хейден буває середнього або великого розмірів, овальної або круглої форми. У стиглого манго даного сорту зелений відтінок переходить в жовтий. Даний фрукт росте в Мексиці, його можна придбати з квітня по травень.
    • Кейт відрізняється солодким, фруктовим смаком. Цей фрукт овальної форми зеленого або темно-зеленого кольору з рожевим рум'янцем. Навіть якщо фрукт поспіє, його колір не зміниться і залишиться зеленим. Кейт зростає в Мексиці і США, його можна купити в період з серпня по вересень.
    • Кент має насичений солодкий смак. Він великий і овальний, темно-зеленого кольору з темно-червоним рум'янцем. Стиглий фрукт має жовтий колір і вся шкірка покривається крапочками. Кент зростає в Мексиці, Перу і Еквадорі. Його можна купити в період з січня по березень і з червня по серпень.
    • Томмі Аткінс мають м'який, солодкий смак. У цього сорту темно-червоний рум'янець, шкірка може мати зелений, помаранчевий або жовтий колір. Форма фрукта довгаста або овальна. Перевірити фрукт на стиглість можна помацавши його, колір стиглого фрукта не відрізняється від незрілого. Томмі Аткінс виростає в Мексиці та інших регіонах Південної Америки. Його можна придбати в період з березня по липень і з жовтня по січень.