Як вигодувати теляти з "соски"

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
My Friend Irma: Irma’s Inheritance / Dinner Date / Manhattan Magazine
Відеоролик: My Friend Irma: Irma’s Inheritance / Dinner Date / Manhattan Magazine

Зміст



Телята з аукціону, як правило, забираються від своїх матерів, перш ніж вони отримують молозиво. Це призводить до високої смертності. Вигодувати телят з відра легше, ніж здається на перший погляд; щоб зберегти вищий відсоток бюджету, читайте цю інструкцію, вона забезпечить спосіб годування телят вручну, що має допомогти їм вижити і розвиватися. Цей спосіб особливо хороший для телят з аукціонного будинку.

кроки

  1. 1 Візьміть пляшечку і соску для теляти. Вам знадобиться приблизно один набір для кожного теляти. У кожного повинен бути свій набір; якщо немає, ви повинні будете вирішити проблему стерилізації обладнання між застосуваннями.
  2. 2 Годуєте молозивом в перші кілька днів. Якщо у вас є теля, він, ймовірно, пропустив своє натуральне молозиво. Молозиво має важливе значення для передачі антитіл, які зроблять вашу теляти сильним і в стані вижити при хворобі. Купіть замінник молозива і годуєте протягом приблизно чотирьох днів. Молозиво може бути отримано в замороженому вигляді з молочної ферми або від однієї з ваших корів, яка тільки що отелилась. Якщо ви розморожуєте заморожене молозиво, будьте дуже обережні, щоб не перегріти його, інакше ви знищите все антитіла в ньому. Університет штату Орегон пропонує розморожувати молозиво дуже повільно, використовуючи теплу воду або мікрохвильову піч на 60% своєї звичайної потужності, часто перемішувати в обох випадках і це займе близько 40 хвилин, щоб дістатися до потрібної температури для годування в 104 º F.
  3. 3 Лікуйте можливі симптоми стресу. Знаходження на великій відстані від своєї матері завжди надає несприятливий вплив на ссавців. Слідкуйте за ознаками стресу і остерігайтеся «дизентерії», стану, яке може привести до пневмонії і смерті вашого теляти. Є таблетки для лікування діареї, і якщо вони не допомагають, ви повинні будете запросити ветеринара. Діарея зменшується при більш частому годуванні меншою кількістю їжі на одну велику щоденну годівлю.
  4. 4 Перейдіть на молоко. Телятам потрібно молоко протягом першого місяця їх життя або близько цього. Вони можуть почати перетравлювати крохмаль і зерна від одного місяця, якщо це необхідно. Візьміть коров'яче молоко, замінник, або козяче молоко. Підготуйте молоко і годуєте з пляшки.
  5. 5 Складіть графік годування і дотримуйтесь його. В ідеалі, телята, вигодовуються вручну, повинні харчуватися два рази в день із замінником молока в пляшці. Теля не може пити багато на початку (через вік, стресу і т.д.), але кількість їжі буде зростати в міру зростання здорового апетиту. Більш слабким телятам, можливо, буде потрібно більш часте годування; дійте залежно від обставин і потреб здоров'я теляти.
  6. 6 Тримайте теляти в теплі і в компанії інших тварин, таких як інші телята, кози, вівці і т.д.
  7. 7 Годуєте яйцями. Їх можна підмішувати в молоко. Цей крок не обов'язковий. Замінник молока в пляшці також дуже необхідний для здорового теляти.
    • Якщо теля паплюжить (рідкий пінистий пронос) продукти електроліту, такі як «Vytrate» слід давати двічі на день. Тварина отримає такі необхідні мінерали.
  8. 8 Відучувати його. У віці близько трьох місяців, почніть скорочувати кількість молока і замініть молоко сухим замінником з водою. Зробіть це, якщо теля їсть рясне кількість твердої їжі, такої як манна або іншу марку якісних, спеціально розроблених гранул для теляти. Спочатку і поки теля не засвоїть інші корми, ви можете посипати корми замінником молока, щоб змусити його з'їсти. Годуєте зерном і сіном. Є комерційно доступні харчові продукти «calf starter», які можна придбати, щоб допомогти з переходом від молока на твердий корм.
  9. 9 Навчіть теляти насолоджуватися людської компанією. Доглядайте за своїм телям, і привчите його до недоуздками, мотузці / повідця щоб можна було водити його в міру необхідності, для передачі між загонами і т.д. Вік двох місяців ідеально підходить для початку його навчання. Щоб тренування обуздиваніе проходили легше, теляті можна надіти поводок і тримати його на прив'язі кілька днів, щоб він звик до цього.

Поради

  • Прищепити теляти антибіотиками (доступно в магазині кормів).
  • Якщо у вас є молоко кіз, ви можете тримати козу по вигодовуєте теляти. Ми доїмо наших кіз, а потім змішуємо одне яйце, також, як ви робите з коров'ячим молоком. Ми втратили всього кілька телят, в той час як наші сусіди втратили 50% телят намагаючись замінити молоко.
  • Ця історія цікава, якщо ви хочете зважити переваги між годуванням з відра або з соски; вона зазначає, висоту, необхідну для ідеального харчування, тип соски, і дає основи фізіології невеликих телят, як вони ростуть; пояснює, як змінюється їх шлунок, як він росте і, що годування має відповідати цьому.
  • Телята можуть бути хворі або слабкі, тому вони повинні бути щеплені, так як вони не отримали молозиво від своїх матерів. Пряма заміна молока або коров'ячого молока не завжди виходить, коли вони занадто маленькі або занадто слабкі. Ми починаємо годувати наших телят в такому співвідношенні: 1 пінта (0,5 л.) Коров'ячого молока / 1 яйце. Телята повинні харчуватися за регульованим графіком - 3-5 невеликих прийомів їжі в день.

попередження

  • Стерилізують обладнання і ретельно очищайте його після кожного використання. Бактерії можуть бути в залишках молозива і молока, в пляшках і через це теля може захворіти.
  • Не давайте теляті смоктати молоко протягом перших двох днів, як тільки він встане на ноги. Якщо він починає буцати козу, він може пошкодити її вим'я, і ​​тоді ви втратите козу.

Що вам знадобиться

  • молозиво
  • Пляшка і соски
  • Коров'яче молоко або замінник молока або козяче молоко
  • Стартовий корм для телят
  • Сіно, зерно
  • теплий сарай
  • догляд обладнання
  • Недоуздок і поводок
  • Планований час для годування (тримати його регулярно)