Як вилікувати висип на шкірі голови

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Шелушение кожи головы
Відеоролик: Шелушение кожи головы

Зміст

Висип на шкірі голови викликає таку ж біль і свербіж, що і висип на обличчі або спині, ось тільки вилікувати її набагато важче, адже її закривають ваше волосся.Єдиним позитивним моментом є те, що прищі приховані під вашими волоссям, але природні масла з вашого волосся або головного убору можуть ще більше погіршити становище і привести до виникнення нових прищів. Дізнайтеся, як вилікувати прищі на голові і прийміть профілактичні заходи, щоб запобігти повторному їх появу.

кроки

Частина 1 з 3: Препарати для місцевого застосування

  1. 1 Бензоілпероксід. Бензоілпероксід входить до складу безлічі лосьйонів і кремів від прищів. Він вбиває бактерії, які в іншому випадку могли б закупорити пори і привести до утворення нового прища. Бензоілпероксід також очищає цільову область від надлишку масла і відмерлих клітин шкіри. Бензоілпероксід в концентрації від 2,5 до 10% продається без рецепта.
    • До можливих побічних ефектів використання Бензоілпероксід можна віднести відбілювання волосся і одягу. Це може статися в тому випадку, якщо продукт гігієни має занадто великий вміст Бензоілпероксід. Наносите цей продукт на волосся або шкіру голови з обережністю.
    • До інших побічних ефектів належать сухість шкіри, почервоніння, печіння і лущення шкіри.
  2. 2 Нанесіть саліцилову кислоту. Саліцилова кислота є одним з найбільш поширених компонентів кошти від прищів. Її можна знайти в більшості очищающий засобів для особи і медичних серветках. Вона перешкоджає закупорці пір і навіть може прочистити пори, які вже були закупорені, зменшуючи наявні прищі на шкірі голови або на будь-якому іншому ділянці тіла. Саліцилова кислота продається без рецепта з концентрацією препарату від 0,5 до 5%.
    • До можливих побічних ефектів належать роздратування шкіри і легке печіння.
  3. 3 Альфа-оксикислота. Існує два види альфа-оксикислот: гліколева кислота і молочна кислота. Обидві форми альфа-оксикислоти часто використовуються в безрецептурних засобах від прищів, так як вони сприяють видаленню відмерлих клітин шкіри і зменшують запалення. Деякі дослідження показують, що альфа-оксикислоти стимулюють зростання нової більш гладкої шкіри.
  4. 4 Сірка. Деякі вважають продукти з вмістом сірки хорошими засобами від прищів. Сірка сприяє видаленню відмерлих клітин шкіри і надлишку масел. Сірка часто є одним з компонентів засобів для очищення шкіри і лікарських мазей.
    • Знайте, що деякі продукти з вмістом сірки можуть мати неприємний запах.

Частина 2 з 3: Рецептурні препарати

  1. 1 Ретиноїди. Ретиноїди - це вид мазевих основ, що представляють собою структурні аналоги вітаміну А. ретиноїди запобігають закупорку волосяних фолікул, тим самим зменшуючи ймовірність виникнення прищів.
    • Наносите кошти з ретиноїдами на шкіру голови ввечері. Спочатку наносите його три рази на тиждень, а коли ваша шкіра звикне до дії препарату, наносите його кожен день.
  2. 2 «Дапсон». «Дапсон» ( «Акзон») - це гель від прищів, який вбиває бактерію, очищає пори і не дає їм закупоритися. Його часто використовують разом з ретиноїдами місцевої дії, щоб максимізувати ефективність обох препаратів. До можливих побічних ефектів відноситься сухість шкіри, почервоніння і / або подразнення.
  3. 3 Антибіотики для місцевого застосування. У разі серйозної висипу, для лікування поточного спалаху хвороби та запобігання нової висипки вам можуть знадобитися антибіотики. Антибіотики часто застосовуються разом з бензоілпероксідом, щоб знизити ймовірність розвитку на шкірі стійкої до антибіотиків бактерії. Їх також поєднують з ретиноїдами для максимальної ефективності.
    • До найбільш поширених комбінацій антибіотиків для лікування прищів відносяться клиндамицин з бензоілпероксідом і еритроміцин з бензоілпероксідом.
  4. 4 Пероральні антибіотики. У разі помірної або сильної висипу вам можуть призначити антибіотики для прийому всередину. Антибіотики знижують поширеність бактерії, що викликає вугровий висип. Вони також зменшать запалення, до якої призводять прищі. Для лікування прищів найчастіше призначають тетрациклін, міноціклін і доксициклін.
  5. 5 Комбіновані оральні контрацептиви. Деякі жінки і дівчатка-підлітки з частими спалахами висипу виявляють, що комбіновані оральні контрацептиви сприяють лікуванню прищів. Ці препарати поєднують в собі естроген і прогестин, завдяки чому організм насичується як протизаплідними, так і захистом від прищів.
    • Серед таких препаратів можна назвати «Мікрогінон», «Триквилар», «Джес», «Мідіана».
    • До можливих побічних ефектів відноситься головний біль, підвищена чутливість грудей, нудота, збільшення ваги і періодичне міжменструальні кровотечі, хоча деякі відчувають і куди більш серйозні побічні ефекти, на зразок підвищеного ризику утворення тромбів. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб визначити, чи можна вам приймати комбіновані протизаплідні.
  6. 6 Дізнайтеся про антиандрогенних речовинах. Антиандрогенні речовини на зразок спіронолактону можуть бути призначені жінкам і дівчаткам-підліткам, які погано сприймають протизаплідні. Даний клас препаратів не дозволяє андрогенів впливати на сальні залози в шкірі.
    • Найбільш частими побічними ефектами можуть бути підвищена чутливість грудей, болючий менструальний цикл і можливе утримання калію в організмі.

Частина 3 з 3: Запобігання прищів на шкірі голови

  1. 1 Щодня користуйтеся шампунем. Багато миють голову через кожні кілька днів, але якщо ви страждаєте від частих спалахів прищів на голові, цього може бути недостатньо. Замість цього мийте голову кожен день шампунем, яким ви зазвичай користуєтеся. Це допоможе зменшити кількість масел в волоссі, що в свою чергу знизить ймовірність нового спалаху прищів.
    • Можливо, вам варто користуватися шампунем для глибокого очищення або чергувати такий шампунь зі звичайним. Часто прищі на шкірі голови з'являються через скупчення залишків коштів для укладання, мертвих клітин шкіри і шкірного сала, і шампунь для глибокого очищення здатний більш ефективно впоратися з ними.
    • Спробуйте не користуватися кондиціонером для волосся і подивіться, чи допомогло це. Кондиціонери зволожують волосся, через що на шкірі голови може залишитися занадто багато масел.
  2. 2 Уникайте відомих подразників. Якщо ви щодня миєте голову, але прищі виникають все так же часто, проблема може полягати в тих речовинах, які потрапляють на ваше волосся. Постарайтеся не користуватися косметичними засобами для волосся і подивіться, зникли чи прищі. Встановивши причину, поекспериментуйте з різними продуктами для волосся, щоб дізнатися, чи підходять вони для вашої шкіри.
    • Віддавайте перевагу продуктам на водній основі або з маркуванням «Не комедогенних». Це означає, що ці препарати не приведуть до закупорки пір і виникнення прищів.
    • Не наносіть продукти для волосся занадто близько до чола. Ви можете використовувати гель або помаду для волосся, але намагайтеся наносити їх тільки на основні пасма і не торкайтеся до шкіри голови або до чола.
  3. 3 Дозвольте шкірі голови «дихати». Деякі люди, які схильні до виникнення прищів на голові і носять бейсбольні кепки або спортивне спорядження (наприклад, шолом), мають підвищений ризик поширення прищів через тепла / тертя / тиску, що іноді зветься «механічним артіфіціальним акне». Якщо ви читаєте, що носіння кепки або шолома викликає у вас поява прищів, намагайтеся давати своїй голові частіше «дихати». Або ж, якщо ви змушені носити на голові захисне спорядження, надягайте під нього пов'язку з абсорбуючого матеріалу або накривайте чимось голову.
    • Якщо ви помиєте голову з шампунем відразу після того, як зніміть кепку / шолом, ви тим самим зменшите вірогідність виникнення прищів на шкірі голови.
  4. 4 Щодня розчісуйте волосся. Розчісування волосся сприяє видаленню відмерлих клітин шкіри і поділу пасом волосся, які склеїлися природними маслами.Це допоможе запобігти виникненню прищів як шляхом видалення відмерлих клітин шкіри, які могли закупорити пори, так і шляхом поділу пасом волосся, які утримали надлишки природних масел на шкірі голови.
  5. 5 Подумайте про те, щоб підстригти волосся. Якщо ви схильні до прищів на шкірі голови, стрижка волосся до більш прийнятною довжини і об'єму може знизити ймовірність повторного поширення. Наявність коротких і рідкісних волосся зменшить кількість масел, бруду і бактерій, які накопичуються на шкірі голови.

попередження

  • Чи не ковтайте саліцилову кислоту - вона лише для місцевого застосування. Також тримайте цей препарат подалі від дітей. Ні в якому разі не застосовуйте ацетилсаліцилову кислоту для дітей з симптомами грипу. Це може привести до синдрому Рейє, який може бути смертельно небезпечним для дитини.