Як вимити пляшку для води Camelbak

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Простой способ отмыть 20 литровую бутыль от грязи и зелени.
Відеоролик: Простой способ отмыть 20 литровую бутыль от грязи и зелени.

Зміст

Спосіб очищення пляшки для води Camelbak залежить від ступеня її забруднення. Якщо вона лише трохи забруднилася, використовуйте розчин з харчової соди або купіть очищувальну таблетку, щоб провести глибоке очищення пляшки. З іншого боку, якщо в пляшці утворилася цвіль, її потрібно обов'язково продезинфікувати. Змішайте воду з відбілювачем, щоб ретельно вимити і продезінфікувати пляшку для води Camelbak.

кроки

Метод 1 з 3: Частка харчовою содою

  1. 1 Змішайте ¼ склянки (60 мл) харчової соди з ¾ склянки (180 мл) води на одиницю об'єму пляшки (в літрах). Вода повинна бути гарячою, але не кипіти, інакше ви зіпсуєте пляшку. Гарненько розмішайте соду.
    • Наприклад, якщо у вас пляшка Camelbak об'ємом 2 літри (8,45 склянок), змішайте ½ склянки (120 мл) харчової соди і 1,5 склянки (360 мл) води
    • У розчин також можна додати ¼ склянки (60 мл) білого оцту. Коли оцет вступить в реакцію з содою, розчин почне шипіти і пінитися. Зачекайте, поки розчин перестане шипіти, і тільки потім вилийте його в пляшку.
  2. 2 Вилийте розчин в пляшку. Струсіть її протягом 30 секунд, а потім дайте розчину 5 хвилин, щоб настоятися.
    • Якщо ви додали оцет, відкрийте основний клапан (подалі від особи), щоб випустити накопичене тиск.
  3. 3 Підніміть пляшку над головою і стисніть соску гідратора, щоб розчин потік в трубку і мундштук. Покладіть пляшку на бік і дайте розчину настоятися протягом 30 хвилин. Через 30 хвилин вилийте розчин.
    • Переконайтеся, що клапан спрямований в бік від особи.
  4. 4 Щітками почистіть пляшку і трубку. Візьміть щітку або губку і почистіть ними пляшку. Почистіть трубку спеціальною щіточкою для трубок. Видаліть з пляшки і трубки сліди соди і інший осад.
    • Купуйте щітки в місцевому будівельному або господарському магазині або придбайте набір для чищення від фірми Camelback, в який входять різні щіточки.
  5. 5 Промийте пляшку мильним розчином. Змішайте ¾ чайні ложки (3,7 мл) м'якого мила з ¾ склянкою (180 мл) води на одиницю об'єму пляшки (в літрах). Перелийте мильний розчин в пляшку і струшуйте протягом 30 секунд. Затисніть соску гідратора, щоб розчин потік в трубку, після чого вилийте його.
  6. 6 Сполосніть пляшку теплою водою. Ретельно сполосніть пляшку, поки не видалите всі залишки мила і розчину, що чистить. Злийте з пляшки якомога більше води, щоб вона швидше висохла.
  7. 7 Розберіть пляшку на частини і залиште висихати на повітрі. Покладіть пляшку і її частини верх дном на полицю в кухні або у ванній кімнаті. Замість цього деталі пляшки також можна залишити на вулиці (тільки не на сонці).
    • Відкрийте пляшку ватною паличкою або іншим предметом, щоб вона повністю висохла.

Метод 2 з 3: За допомогою таблеток для чищення гідросистеми

  1. 1 Заповніть пляшку гарячою водою. Киньте в пляшку одну очищувальну таблетку. Закрийте ковпачок. Покладіть пляшку на бік і почекайте 5 хвилин, поки таблетка не розчиниться. Після цього струсіть пляшку протягом 30-40 секунд, щоб поширити засоби для чищення.
    • Таблетку для чищення гідросистеми можна замовити в інтернеті.
    • Замість таблетки для чищення гідросистеми можна купити очищувальну таблетку для стоматологічних протезів.
  2. 2 Стисніть соску гідратора. Стисніть соску, щоб очищуючий розчин потік в трубку і мундштук. Коли розчин виявиться в трубці і мундштуці, почекайте 15 хвилин, щоб він настоявся. Через 15 хвилин розчин можна буде вилити.
  3. 3 Приготуйте мильний розчин. Змішайте ¾ чайної ложки (3,7 мл) м'якого мила з ¾ склянки (180 мл) води на одиницю об'єму пляшки (в літрах). Вилийте мильний розчин в пляшку. Знову стисніть соску гідратора, щоб мильний розчин потрапив в трубку і мундштук.
    • Струшуйте пляшку протягом 30 секунд, після чого вилийте розчин.
  4. 4 Від'єднайте трубку. Почистіть всередині трубки спеціальною щіточкою для трубок. Потім візьміть щітку побільше або губку і почистіть всередині пляшки.
    • Чистіть пляшку і трубку до тих пір, поки не приберете весь осад.
  5. 5 Сполосніть деталі пляшки теплою водою. Промивайте їх, поки не видалите всі залишки мила. Швидше за все, вам доведеться промивати її два або три рази. Віднесіть розібрані частини в добре провітрюване місце, наприклад, у внутрішній дворик або в ванну кімнату, щоб вони там просохли.
    • Вставте в отвір пляшки паличку, щоб воно залишалося відкритим і пляшка змогла повністю висохнути.

Метод 3 з 3: дезінфікуванню пляшки

  1. 1 Наповніть пляшку теплою водою. Потім вилийте в неї пів чайної ложки (2,46 мл) відбілювача. Стисніть соску, щоб розчин потік в трубку і мундштук.
  2. 2 Струшуйте пляшку протягом 20 секунд. Потім дайте розчину настоятися протягом 30 хвилин. Якщо в пляшці повно цвілі, почекайте годину або добу (24 години), після чого вилийте розчин.
  3. 3 Почистіть пляшку. Щіткою очистіть пляшку від цвілі і плям. Після цього від'єднайте трубку і за допомогою спеціальної щіточки почистіть усередині трубки.
    • Після чистки на пляшці ще можуть залишатися плями від цвілі. Незважаючи на це, пляшкою можна сміливо користуватися (за умови, що ви ретельно її вимили).
  4. 4 Сполосніть пляшку теплою водою. Промийте пляшку хоча б п'ять разів, щоб прибрати сліди відбілювача. Не забудьте також сполоснути трубку і мундштук.
  5. 5 Висушіть пляшку на повітрі в добре провітрюваному місці. Не забудьте залишити пляшку відкритою, щоб вона повністю висохла. Поверніть пару паперових рушників або візьміть ватяну паличку і вставте її в отвір пляшки, щоб воно не закривалося.

Поради

  • Зберігайте пляшку в морозильній камері, коли не використовуєте її, щоб в ній не завелося цвілі і грибка.
  • Проводьте глибоке очищення пляшки через кожні 3-4 використання.

Що вам знадобиться

  • Харчова сода
  • білий оцет
  • м'яке мило
  • Таблетки для чищення гідросистеми
  • відбілювач
  • кругла щітка
  • Щіточка для чищення трубок
  • Губка
  • Ватні палички
  • Паперові рушники