Як виконати роботу, коли ви хворі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Массаж для грудничков | Запускаем в работу кишечник малыша с помощью упражнений | Конкурс в видео
Відеоролик: Массаж для грудничков | Запускаем в работу кишечник малыша с помощью упражнений | Конкурс в видео

Зміст

Під час хвороби краще побільше спати, не забувати пити багато рідини і робити все, щоб швидше одужати. Однак багато хто з нас не можуть дозволити собі просто відпочивати в очікуванні одужання. Деякі не мають оплачуваних лікарняних, а інші бояться, що за час хвороби накопичиться багато роботи або вони відстають у навчанні. Близько 90% людей хоч раз у своєму житті приходили на роботу, будучи хворими. Якщо вам, незважаючи на хворобу, необхідно виконати будь-яку роботу, ви можете зробити це, пом'якшивши неприємні симптоми і розбивши завдання на кілька простіших етапів.

кроки

Частина 1 з 3: Підтримка працездатності при хворобі

  1. 1 Вирішіть, чи варто вам йти на роботу, або краще залишитися вдома. Можливо, ви відчуваєте себе настільки погано, що слід залишитися вдома. В цьому випадку ви уникнете погіршення свого стану і не заразите своїх колег. Залишившись вдома, ви прискорите своє одужання, після чого зможете приступити до роботи з новими силами. Гарненько подумайте, чи не краще залишитися вдома і зайнятися лікуванням.
    • Якщо у вас висока температура (вище 38 градусів) або червоне горло, зверніться до лікаря. Слід також вдатися до медичної допомоги, якщо ви страждаєте від зневоднення організму або ваш стан не поліпшився через кілька днів.
    • Багато співробітників іноді не можуть дозволити собі брати лікарняний по тій або іншій причині. Якщо ви перебуваєте в подібному становищі, вам доведеться вжити заходів, що дозволяють працювати під час хвороби.
  2. 2 Запитайте своє керівництво, чи не можна вам під час хвороби працювати вдома, використовуючи віддалений доступ. Замість того щоб ходити в офіс, ви могли б протягом декількох днів виконувати необхідну роботу, сидячи вдома.Цей варіант прекрасно підходить як для працівників, дозволяючи їм швидше одужати, так і для роботодавців, позбавляючи їх від занепокоєння про те, що хвороба пошириться серед інших співробітників. Зателефонуйте своєму керівництву і поцікавтеся щодо такої можливості.
    • Для віддаленої роботи вам, швидше за все, знадобиться надійний комп'ютер (ноутбук) і високошвидкісний Інтернет, а також телефонний зв'язок.
  3. 3 Зберігайте спокій. Робота під час хвороби може послужити джерелом додаткового стресу, який, в свою чергу, послабить вашу імунну систему і затягне процес одужання. Зробіть кілька глибоких вдихів і скажіть собі, що все буде добре. Незважаючи на свою хворобу, ви зможете і виконати роботу, і одужати. Звичайно, необхідність працювати під час хвороби не дуже приємна, але незабаром ви видужаєте.
  4. 4 Якщо ви відчуваєте, що захворієте, організуйте свою роботу. Іноді за один-два дні до хвороби ми відчуваємо її наближення. З'являються втома, біль, сонливість. Якщо ви відчуваєте, що застудилися або захворієте чимось іще, приведіть в порядок свою роботу так, щоб не втратити продуктивність під час хвороби. Постарайтеся завершити якомога більше завдань і взяти частину роботи додому, щоб вам не було потрібно з'являтися в офісі.
  5. 5 Розбийте великі завдання на більш дрібні частини. Хвороба утруднить концентрацію уваги і знизить вашу витривалість. Щоб виконати роботу, розбийте її на ряд більш дрібних і легше здійсненних етапів. Для роботи під час хвороби добре підходить метод "помідора", при якому робочий час розбивається на невеликі інтервали по 25 хвилин, між якими влаштовуються короткі перерви.
    • Наприклад, замість того, щоб братися відразу за всю презентацію, робіть по одному слайду. Завершивши черговий слайд, влаштуйте невелику перерву, трохи подрімавши або випивши чашку чаю.
  6. 6 Працюйте над другорядними проектами. Під час хвороби постарайтеся працювати над не надто важливими проектами. Таким чином ви убережетеся від прикрих помилок в відповідальних проектах. Перш ніж приступати до виконання якоїсь важливої ​​роботи, подумайте, чи не краще відкласти її на потім, до вашого одужання. Під час хвороби намагайтеся вибирати рутинну, другорядну роботу.
    • Наприклад, під час хвороби ви можете зайнятися такою рутиною, як вивчення і чистка своєї електронної пошти, сортування файлів, складання робочого календаря на наступний місяць. Намагайтеся уникати завдань, виконання яких вимагає напруженої розумової діяльності (написання важливого звіту і так далі).
    • Корисно також працювати з чорновими, а не остаточними варіантами статей або проектів. Коли ваш стан покращиться, ви зможете переглянути і виправити їх. Тим самим ви знизите ймовірність помилок в остаточній версії документа.
  7. 7 розумно розставте пріоритети. Продуктивність працівників під час хвороби становить лише 60% від їх продуктивності в нормальному стані. Це означає, що вам необхідно як слід подумати про те, яку саме роботу потрібно виконати під час хвороби. Вивчіть розклад і крайні терміни, виділивши завдання, які необхідно завершити в першу чергу.
  8. 8 Не очікуйте від себе занадто багато чого. Слід розуміти, що під час хвороби ваша працездатність буде зниженою. Бережіть сили і не вимагайте від себе занадто багато чого. В іншому випадку ви можете затягнути процес одужання і навіть погіршити свій стан. Виконуйте роботу, якщо це необхідно, але і не забувайте відпочивати і лікуватися.
  9. 9 Подумайте про те, щоб відкласти деякі зустрічі і проекти. Буває так, що певну роботу необхідно виконати точно в строк, і вона не терпить зволікань. Однак нерідко ми можемо змінити свій робочий графік. Якщо ви захворіли, подумайте про те, чи не перенести вам деякі зустрічі - видужавши, ви зможете провести їх ефективніше.Попросіть відкласти зустрічі, які не потребують термінового проведення, а також ті, на яких від вас буде потрібно максимальна віддача.
  10. 10 Частіше влаштовуйте перерви. Під час хвороби треба частіше відпочивати і стежити за тим, щоб ваш організм не відчував нестачі рідини. Розбийте робочий час на невеликі інтервали, розділені перервами. Під час перерв заварюйте собі чай, навідуйтеся в найближче кафе або просто відпочивайте протягом декількох хвилин, поклавши голову на стіл. Ваша робота буде більш ефективною, якщо ви не будете підганяти себе, діючи в міру своїх сил.
  11. 11 Попросіть про допомогу. Якщо вам необхідно працювати під час хвороби, зв'яжіться з сусідами, друзями, родичами або колегами по роботі. Можливо, вони зможуть чимось підтримати вас: наприклад, пригостять вас супом або допоможуть відредагувати важливий документ. Всі ми іноді хворіємо, і близькі вам люди і колеги по роботі напевно не відмовлять вам у посильної допомоги.
    • Якщо ваші колеги проявили участь і допомогли вам, обов'язково віддячите їх, не відмовивши їм у допомозі, коли вони попросять вас про неї.
  12. 12 Пийте в три рази більше води, ніж кава. Важливо, щоб під час хвороби ваш організм не відчував нестачі рідини. Іноді при роботі нам потрібно чашечка кави, щоб збадьоритися. Не відмовляйтеся від кави, який допоможе вам зібратися з думками, але крім нього не забувайте пити і воду. На кожну чашку кави випивайте по три чашки води.
  13. 13 Влаштовуйте невеликі перерви на сон. Якщо ви працюєте вдома, періодично влаштовуйте перерви для того, щоб подрімати. Винагороджуйте себе сном за виконання чергового важливого етапу або завдання. Це додасть вам сили для подальшої роботи і допоможе вашому організму боротися з хворобою.
  14. 14 Заплануйте повернення до повноцінної роботи. Якщо під час хвороби ви працюєте вдома або у вас неповний робочий день, потратьте декілька хвилин і заплануйте свою діяльність після того, як оговтався від хвороби. Складіть список важливих справ, які слід виконати відразу після одужання, і почніть думати про те, як ви зробите це. Будьте уважні і включіть в список всі завдання, виконання яких довелося відкласти через хворобу.
  15. 15 Винагороджуйте себе. Заохочуйте себе за кожну успішно виконане завдання. Пригощайтеся смачною їжею, гарячими напоями, не забувайте подрімати, подивіться свій улюблений фільм. Пишаєтеся тим, що ви змогли зробити так багато, незважаючи на свою хворобу.
  16. 16 Постарайтеся використовувати час з користю. Можливо, ви відчуєте, що не в змозі виконати завдання, необхідні для роботи або шкільних занять. Наприклад, ви не зможете зосередитися через хворобу або просто будете не в змозі вийти з дому. Якщо ви відчуваєте себе настільки погано, що не можете зосередитися на роботі, постарайтеся провести час з користю, наприклад поспати. Це прискорить ваше одужання і повернення до повноцінної роботи. Ви можете також спробувати підбадьоритися, забравшись в будинку або приготувавши обід. Це дозволить вам заощадити час, коли ви відчуєте себе краще. Якщо ваше самопочуття не дозволяє вам зосередитися на роботі, спробуйте зайнятися яким-небудь іншою корисною справою.

Частина 2 з 3: Пом'якшення симптомів хвороби

  1. 1 Подбайте про себе. Щоб ваша праця була ефективний, слід піклуватися про себе. Перш ніж приступити до роботи, постарайтеся максимально поліпшити своє самопочуття. Можливо, зняття симптомів і не прискорить одужання, але воно поліпшить ваш стан. Крім того, ви зможете краще виконати майбутню роботу.
  2. 2 Придбайте все необхідне. Пом'якшити неприємні симптоми можна за допомогою різних лікарських препаратів, продуктів і напоїв. Якщо у вас немає їх під рукою, можливо, варто сходити в найближчу аптеку або супермаркет і запастися ними.
    • Якщо ви відчуваєте себе погано, то можете попросити друга або члена сім'ї купити вам все необхідне.
  3. 3 Забезпечуйте свій організм достатньою кількістю рідини. Для поліпшення самопочуття і якнайшвидшого одужання надзвичайно важливо, щоб ваш організм не відчував браку рідини. Постійно тримайте при собі пляшку з водою. Добре також мати запас гарячого чаю. Хоча чай і не єдиний напій, який можна вживати під час хвороби, він допоможе зняти біль в горлі.
    • Не вживайте під час хвороби алкоголь, так як він здатний викликати зневоднення організму і уповільнити одужання.
  4. 4 Використовуйте спрей для носа. Відпускається без рецепта сольовий назальний спрей допоможе вам при закладеному носі, головного болю в області придаткових пазух носа і сезонної алергії. З його допомогою ви позбудетеся від зайвої слизу і алергенів, що дозволить вам ясніше мислити. Назальний спрей допоможе також пом'якшити слизову оболонку носа в тому випадку, якщо вона занадто суха або роздратована при застуді.
    • При використанні спрею для носа тримайте при собі серветки або носовичок - можливо, вам буде потрібно висякатися.
  5. 5 Посмокчіть кубики льоду. Це допомагає приглушити біль в горлі. Таким способом ви зможете також отримати додаткову рідину в тому випадку, якщо у вас настільки сильно болить горло, що вам важко пити.
  6. 6 Придбайте відпускаються без рецепта препарати. За допомогою таких препаратів можна зняти багато симптомів поширених захворювань. Наприклад, без рецепта можна придбати краплі і сиропи від кашлю, протинабрякові і знеболюючі засоби, препарати від нудоти.
    • Не приймайте відразу кілька препаратів, оскільки їх взаємодія може привести до неприємних наслідків. Уважно вивчайте інструкції із застосування, виконуйте рекомендовану дозу і стежте, чи немає у вас алергічної реакції. Вільно відпускаються препарати також мають побічні ефекти, тому не ставитеся до них як до нешкідливим цукеркам.
  7. 7 Уникайте зайвих подразників, таких як куріння. Багато хвороб можуть посилитися в результаті дії зовнішніх подразників (паління, сильні запахи хімічних речовин і так далі). По можливості намагайтеся триматися від таких подразників подалі. Наприклад, не засиджуйтеся в кімнаті відпочинку, якщо там курять. Намагайтеся, щоб навколо вас була чиста, охайна обстановка.
  8. 8 Використовуйте паровий зволожувач повітря. Такий зволожувач повітря, допоможе вам прочистити закладений ніс і нормально дихати. При цьому вдихаємо вологе повітря змочує слизову оболонку носа, допомагаючи вашому організму більш ефективно боротися з інфекцією. Запускайте зволожувач на ніч і, якщо можливо, ставте його на свій робочий стіл днем.
  9. 9 Їжте здорову, легко засвоювану їжу. Нерідко під час хвороби знижується апетит. Однак вашій імунній системі потрібно отримується з їжі енергія для того, щоб боротися з інфекцією. Намагайтеся вживати поживну, легко засвоювану їжу, таку як бульйони і супи. Тим самим ви наситите також свій організм рідиною, що дуже важливо під час хвороби.
  10. 10 Прийміть гарячий душ. Перш ніж приступати до роботи, постійте під гарячим душем. Це допоможе вам знизити біль і освіжити голову. Даний спосіб особливо корисний в тому випадку, якщо у вас застуда, грип, забитий ніс або ви відчуваєте сезонну алергію.
  11. 11 Прикладайте компреси. Під час хвороби ви можете відчувати жар або озноб. Холодні або теплі компреси допоможуть вам позбавитися відповідно від жару або ознобу. Крім того, компреси дозволять зняти м'язовий біль, що виникає при деяких захворюваннях (наприклад, грипі).
  12. 12 Якщо ваш стан не поліпшився протягом тижня, зверніться до лікаря. Для пом'якшення симптомів хвороби існує маса способів. Однак ці способи далеко не завжди сприяють лікуванню і повному відновленню здоров'я. У багатьох випадках пом'якшує симптоми засіб взагалі не допомагає одужанню.Якщо ви не змогли позбутися від хвороби за сім днів, слід звернутися до лікаря, щоб він встановив точний діагноз і призначив відповідне лікування.

Частина 3 з 3: Запобігання розповсюдженню хвороби

  1. 1 По можливості тримайтеся осторонь від своїх колег. Якщо ви не можете не прийти в школу або офіс, намагайтеся звести контакти з оточуючими до мінімуму. Тримайтеся подалі від своїх однокласників або колег, щоб не заразити їх. Ще одним прекрасним способом працювати, не піддаючи своїх колег небезпеки заразитися, є спілкування з ними по комп'ютерній мережі і телефону.
  2. 2 Частіше мийте руки. Під час хвороби намагайтеся мити руки частіше, ніж зазвичай. Мийте руки теплою водою з милом протягом не менше 15 секунд, щоб повністю очистити їх. Тим самим ви зменшите небезпеку поширення інфекції по офісу, коли, наприклад, будете стосуватися дверних ручок або комп'ютерної клавіатури.
  3. 3 Прикривайте свій рот. Коли ви кашляєте або чхаєте, прикривайте рот носовою хусткою або рукавом. При чханні і кашлі легко поширюється інфекція, від якої ви хочете вберегти своїх колег. Намагайтеся не прикривати рот долонею, оскільки незабаром після цього хвороботворні мікроорганізми можуть виявитися на дверних ручках, комп'ютерній клавіатурі і інших предметах, до яких ви доторкнетеся. Прикривати рот рукавом (ліктем) набагато безпечніше.
  4. 4 Проводьте дезінфекцію поверхонь. Під час хвороби використовуйте дезінфікуючі серветки або спреї для очищення поверхонь, до яких торкаються інші люди. Наприклад, не забувайте протирати ручки дверей, ящиків столу і холодильника. Постарайтеся дезінфікувати будь-яку поверхню, до якої слідом за вами можуть доторкнутися ваші колеги.
  5. 5 Не користуйтеся загальними речами. Під час хвороби не використовуйте загальний комп'ютер, не пийте з одного кухля, не давайте колегам ваші степлер, ручку тощо. Якщо колега попросить у вас що-небудь, попередьте, що ви хворі, і тому буде краще взяти необхідний предмет у кого-то другого.
  6. 6 У разі заразної хвороби користуйтеся одноразовими предметами. Звичайно, чудово використовувати одні і ті ж звичні вам речі. Крім зручності, це допомагає зберегти навколишнє середовище і заощадити гроші. Однак під час хвороби варто злегка поступитися своїми звичками. Перейдіть на одноразові стаканчики, вилки і тарілки. Викидаючи їх відразу після використання, ви, можливо, вбережете своїх колег від інфекції.

Поради

  • Кращий спосіб зберігати високу працездатність в школі або на роботі полягає в тому, щоб не хворіти. Для цього вчасно проходите вакцинацію, щорічно робіть щеплення від грипу, частіше мийте руки і намагайтеся поменше торкатися свого обличчя.
  • Слід по можливості уникати виходу на роботу в період хвороби (так званого "презентеізма"). Якщо ви займаєте керівну позицію, намагайтеся, щоб ваші співробітники не виходили на роботу під час хвороби.

попередження

  • Не ризикуйте своїм здоров'ям заради роботи. Якщо ваш організм буде зневоднений, у вас почнуться труднощі з диханням, або занадто підвищиться температура, або ваш стан не покращиться через декілька днів, слід звернутися до лікаря. Ваша робота не варто того, щоб ви піддавали своє здоров'я серйозної небезпеки.
  • Пам'ятайте про те, що відвідування школи або роботи в період хвороби може уповільнити ваше одужання, а також піддати ризику зараження ваших однокласників або колег. Враховуйте це, вирішуючи, йти чи ні на роботу.