Як виробити ранкові звички для всієї родини

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 13 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
Бросили все и переехали на Бали: почему Бали это рай?
Відеоролик: Бросили все и переехали на Бали: почему Бали это рай?

Зміст

Ранковий план для всієї родини дуже важливий для виховання навичок відповідальності та самоорганізації в ваших дітях. Для дорослих це прекрасна можливість не відчувати себе з ранку незібраним і розбитим. Виберіть для свого плану найважливіші заняття і переконайтеся в тому, що вони дійсно збігаються з пріоритетами. Придумайте стимули, які допоможуть вашій дитині виконувати ранковий план. Ранковий план буде успішним, якщо ви будете дотримуватися його більшу частину робочих днів, якщо він буде простим і зручним для запам'ятовування і якщо ви не будете нервувати і дратуватися, коли члени вашої родини не виконують якісь планові ранкові обов'язки.

кроки

Метод 1 з 4: Ранковий план і режим дня

  1. 1 Встановіть час відходу до сну. Буде складно або неможливо дотримуватися ранкового плану, якщо ви і / або інші члени вашої родини не висипаються. Якщо хочете прокидатися енергійним і готовим до всіх ранковим справах, потрібно добре відпочити за ніч. Намагайтеся щоночі спати не менше семи годин. Молодим людям потрібно ще більше часу для сну. Підлітки повинні спати близько восьми годин в день, а учні початкової школи - близько десяти годин.
    • Ваш ранковий план повинен починатися відразу з моменту пробудження. Відповідно до цього розрахуйте свій час, в яке ви будете лягати спати.
    • Наприклад, якщо ви прокидаєтеся о 6:00, вам потрібно лягти спати близько 22:00.
  2. 2 Перевірте, наскільки план відповідає вашим пріоритетам. У ранковому плані повинні бути тільки ті справи, які по-справжньому важливі. Приберіть все заняття, в яких немає особливої ​​необхідності, користі або терміновості. Наприклад, в ранковий план не повинні входити такі заняття, як чищення взуття, прання або прогулянка з собакою. Запитайте себе, що найважливіше для вас і вашої родини вранці, і потім включите це в план.
    • У свій ранковий план ви можете включити, наприклад, чищення зубів з дітьми та сніданок.
  3. 3 Розпишіть ранковий план в логічній послідовності. Найкраще зробити так, щоб не дуже цікаві справи (одягнутися, почистити зуби, заправити ліжко) йшли перед тим, що більш цікаво (сніданок, перегляд телевізора, зустріч з друзями на зупинці). Тоді, якщо ваша дитина хоче скоріше приступити до сніданку, ви можете нагадати йому: «Перед сніданком тобі потрібно почистити зуби!»
    • Логічний порядок дій в ранковому плані допоможе вашій дитині зрозуміти, що план потрібно виконувати в правильній послідовності, щоб день вдався.
  4. 4 Для кожної дії необхідно передбачити запас часу. У кожного члена вашої родини має залишитися вранці трохи часу для себе. Це дозволяє людині сконцентруватися на тих діях, які важливі особисто для нього. Або, якщо хтось не встигає за всіма іншими, за цей час він може нагнати загальний темп. Використовуйте цей час для тих речей, які важливі саме для вас, або просто почитайте новини, відпочивайте, поки інші виконують свою частину ранкового плану.
    • Наприклад, ваша дочка може вважати частиною свого ранкового плану макіяж.
    • Або ваш чоловік вирішить, що потрібно начистити туфлі.
    • Або ви можете віддати перевагу виїхати з дому трохи раніше, щоб не потрапити в ранкові пробки.
  5. 5 Не вмикайте в ранковий план занадто багато домашньої роботи. Так, має бути час нагодувати собаку, випустити її ненадовго у двір, а діти повинні встигнути заправити ліжку. Але не треба поливати квіти, пилососити вітальню і мити посуд. Залиште ці довгі заняття на потім, коли все знову прийдуть додому і зможуть приділити цьому час.
  6. 6 Зніміть з дітей частину відповідальності, коли почнуться шкільні заняття. Змушувати їх виконувати ранковий план в перший день навчання - значить напрошуватися на неприємності. Якщо ви хочете, щоб вони легко вставали рано, почніть вводити ранковий план за тиждень до початку занять. Те ж саме відноситься і до дорослих. Якщо ви і ваш чоловік взяли тиждень відпустки, вам, швидше за все, захочеться все ці дні лінуватися вранці і спати якомога довше.Але за пару днів до виходу на роботу поверніться до суворого додержання ранкового плану.
  7. 7 У своєму ранковому плані не забудьте про зарядку. Дослідження показують, що якщо приділити трохи часу фізичним вправам до сніданку, то вам буде набагато легше підтримувати здорову масу тіла. Ви можете вийти на пробіжку, покататися на велосипеді, або зробити кілька віджимань і присідань.
    • Діти зазвичай більш активні протягом дня, і зарядка вранці для них не так важлива. Але якщо у вашої дитини зайву вагу, для нього теж можна запланувати кілька хвилин на вправи вранці.

Метод 2 з 4: Дотримуйтесь ранкового плану

  1. 1 Одягніться. Після того, як прокинетеся, одягніться, і нехай ваш чоловік зробить те ж саме. Одягніться залежно від того, що ви будете робити далі. Якщо ви їдете на роботу, то і одяг на вас повинна бути відповідна. Якщо ж ви збираєтеся прокотитися на велосипеді або пробігти перед сніданком пару кілометрів, переодягніться в спортивний костюм.
  2. 2 Одягніть дітей. Якщо ваші діти вже досить дорослі, вони повинні прокидатися за своїм будильнику і одягатися самостійно. Якщо під час їжі ваші діти часто брудняться, розумно буде відкласти одягання на час після сніданку.
  3. 3 почистіть зуби. Можете перед сніданком почистити зуби всією сім'єю. Покажіть дітям, як чистити зуби правильно, як тримати щітку під кутом 45 градусів до поверхні ясен.
    • Нагадайте дітям, що потрібно чистити корінні зуби і язик.
    • Скажіть своїм дітям про те, що чисті зуби - запорука свіжого дихання.
  4. 4 Поснідайте. Сніданок - це їжа, з якої починається ваш день. Здорова їжа на сніданок допомагає поліпшити пам'ять, знизити ризик цукрового діабету і просто поліпшити ваш стан. Знайдіть прийнятні для себе варіанти здорового сніданку, які не потрібно довго готувати. Наприклад, шматочки яблук, полуниця і банан з двома скибочками зернового хліба - прекрасний рецепт смачного сніданку. Або ось ще варіант: смузі з капусти, чорниці та шпинату.
    • Обговоріть всією сім'єю, які варіанти здорової їжі вам подобаються. Купуйте ці продукти, щоб їсти вранці.
  5. 5 Заплануйте час на спілкування з дитиною. Якщо у вас маленькі діти, можете по п'ять хвилин пограти з кожним в ліжку, коли вони прокидаються. Нехай вони розкажуть вам, що їм наснилося. З дітьми старшого віку обговоріть плани на день за сніданком.
  6. 6 Надішліть дітей чекати автобус. Ваші діти повинні бути на зупинці хвилин за п'ять до того, як прийде автобус, щоб точно його не пропустити. Нагадайте їм не забути портфель і інші потрібні речі, які повинні бути зібрані заздалегідь і лежати на своєму місці.
    • Якщо хочете, можете проводити дітей на автобус. Якийсь час дітей потрібно проводжати, поки вони не запам'ятають дорогу до зупинки. Старші діти можуть бути незадоволені вашою присутністю на зупинці, де вони спілкуються зі своїми друзями. Якщо ви добре знаєте потреби і характер своєї дитини, можете вибрати, проводжати його чи ні, в залежності від його потреб і характеру.

Метод 3 з 4: Як привчити дітей до порядку

  1. 1 Познайомте всіх з планом, перед тим як застосовувати його. Для того, щоб діти краще засвоїли ранковий план, використовуйте рольові ігри. Наприклад, можна показати, як ранковий план виконують м'які іграшки. Почніть з того, як плюшевий ведмедик прокидається. Дорослий ведмідь каже: «Вставай, засоня!» Продовжуйте в тому ж дусі, поки не пройдетеся по всіх пунктах ранкового плану.
    • Під час гри не обов'язково дотримуватися час, вказаний в плані для кожного заняття. Ви втомити і себе, і дитину. Головне, щоб він зрозумів, як етапи плану слідують по порядку один за іншим.
    • Проведіть цю гру ввечері, а на наступний ранок починайте діяти за планом.
  2. 2 Складіть таблицю. Деяким людям зручніше сприймати інформацію візуально, а не на словах. Намалюйте таблицю або графік ранкового плану маркером на дошці і повісьте її на видному місці в будинку, щоб все, особливо діти, могли її бачити.У таблиці повинні бути перераховані всі елементи ранкового плану і вказано час їх виконання. Ось що може там бути:
    • підйом
    • чистимо зуби
    • Снідаємо
    • одягаємося
  3. 3 Обов'язково хваліть дітей. Ваші добрі слова будуть для них кращою мотивацією. Наприклад, коли ваша дочка одягається, похваліть її вибір одягу. Наприклад так: «Мм, сьогодні синя блуза! Відмінний вибір! Виглядаєш чудово ».
  4. 4 Перетворіть виконання плану в гру. Якщо ваша дитина ледачий і не готовий відразу почати робити все за планом, постарайтеся зробити виконання плану більш цікавим. Наприклад, попросіть дитину пограти з вами. Можна запропонувати встигати зробити щось з плану, поки звучить улюблена пісня. Наприклад, під першу пісню можна чистити зуби, під другу - одягатися і так далі.
  5. 5 Розробіть систему покарань і заохочень. Якщо ваші діти постійно не можуть виконувати ранковий план, подумайте про образливих покарання. Наприклад, якщо діти вчасно не встануть, в цей день їм буде заборонено дивитися телевізор.
    • З іншого боку, для дітей, які все добре виконують, потрібно передбачити заохочення. Наприклад, якщо ваша дитина вчасно все зробив і прийшов снідати, можете подарувати йому красиву наклейку або спеціальний кексік з чорницею.
    • Якщо ж з ранковим планом не справляється ваш чоловік, поцікавтеся, чому так виходить. Скажіть: «Я помітила, що ти не встигаєш вранці за всією сім'єю. Що я можу зробити, щоб ти встигав за нами? »

Метод 4 з 4: Як забезпечити успішність свого ранкового плану

  1. 1 Дотримуйтеся його. Якщо ви не виконуєте свій ранковий план, це вже не ранковий план. Це просто набір різних справ, якими ви іноді займаєтеся вранці. Не натискайте кнопку відстрочки сигналу на будильнику, і не дозволяйте робити це іншим членам сім'ї. Не приймайте ніяких виправдань недотримання ранкового плану.
    • Якщо хтось захоче змінити ранковий план, дайте йому висловитися. Обговоріть зміни всією сім'єю і спільно вирішите, чи можете прийняти заміну.
    • Як батько, ви повинні спокійно відхиляти будь-які неприпустимі зміни в ранковому плані (наприклад, ваші діти можуть відмовитися чистити зуби вранці).
  2. 2 плануйте заздалегідь. Виберіть одяг, яку ви надягнете з ранку, ще ввечері. Нехай ваші діти і чоловік зроблять те ж саме. Зберіть сумки на роботу. Попросіть дітей, щоб вони зібрали підручники і зошити, щоб не шукати їх з ранку на бігу. Це заощадить вам час з ранку, наприклад, на те, щоб не поспішати за сніданком.
    • Також з вечора зберіть дітям обіди. Якщо ви або чоловік обідаєте на роботі тим, що берете з дому, зберіть обід на наступний день і собі.
  3. 3 Тримайте речі в порядку. Знайдіть місце, куди кожен член сім'ї може поставити свою сумку або портфель. Ви з чоловіком можете зберігати там ключі, гаманці і окуляри. У дітей там будуть шкільні ранці, контейнери для обідів і наочне приладдя. Ідеальне місце для цього - невеликий столик біля вхідних дверей.
  4. 4 Чи не ускладнюйте. У вашому ранковому плані не повинно бути непотрібних подробиць. Замість того, щоб розписати, що буде їсти на сніданок кожен член вашої сім'ї, простіше назвати пункти плану коротко: «Підйом», «Зарядка» «Сніданок». Такі пункти як «Спуститися на перший поверх» або «Накрити на стіл» краще залишити за рамками і не включати в сімейний ранковий план.
  5. 5 Нехай ваш план залишиться гнучким. Залиште в ньому простір для невеликих змін і компромісів. Наприклад, якщо вашій дитині подобається зубна паста з м'ятою, а не з корицею, підтримуйте його. Або, якщо хтось вважатиме за краще полуницю бананів, дозвольте цю заміну.
  6. 6 Чи не дотримуйтеся плану кожен день. У вихідні дні та у свята цього робити не потрібно. Висипайтеся, проводите дні більш розслаблено. Нехай вся сім'я відпочине. Це профілактика вигорання через постійного поспіху і життя за суворим ранкового плану.
  7. 7 не гарячіться. Якщо ви з ранку бігаєте по всьому будинку і підвищуєте голос на всіх підряд з приводу виконання ранкового плану, це тільки додасть проблем, і ніяк не допоможе його виконати.Замість криків присядьте і подивіться в очі дитині. Поясніть йому: «Мені потрібна допомога. Будь ласка, давай зробимо все за планом, щоб сьогоднішній день пройшов як треба ».
    • Зробіть кілька глибоких вдихів, щоб заспокоїтися. Вдих - три секунди, через ніс, видих - п'ять секунд, через рот. Повторіть три-п'ять разів, поки не розслабитеся.
    • Ніколи не кричіть, не сваріться і не піднімайте руки на ваших дітей за те, що вони не виконали ранковий план.
    • Якщо ваш чоловік напружений і не встигає виконувати ранковий план, краще, що ви можете зробити, це заспокоїти його. Скажіть йому: «Я бачу, що ти трохи відстаєш від ранкового плану. Давай просто трохи посидимо і зробимо дихальну гімнастику ».

Поради

  • Пам'ятайте, що немає універсального способу організувати ваш ранковий план. Самостійно визначте, що важливо для вас і вашої родини, і включіть це в ранковий план.