Як вивчити індонезійська мова

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
200 фраз - Португальська - Українська
Відеоролик: 200 фраз - Португальська - Українська

Зміст

Індонезійська мова вважається один з найлегших мов, завдяки простоті вимови і наявності всього 26 букв в алфавіті. Існує багато способів вивчити цю мову. Прочитайте вказані нижче кроки, щоб вибрати найшвидший і простий для себе метод вивчення.

кроки

  1. 1 Перш ніж почати, переконайтеся, що ви дійсно зацікавлені у вивченні цієї мови. Індонезійця не так просто зустріти на вулиці, і мова може бути марним, якщо тільки ви не збираєтеся відвідати саму Індонезію.Мова також буде корисний у сусідніх країнах, таких як Малайзія, Бруней або Східний Тимор. Для тих, хто володіє португальською, Східний Тимор стане ідеальним місцем, оскільки португальська також є офіційною мовою в даній державі. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Вивчати індонезійську може бути непросто, оскільки те, що ви зустрінете на листі, може значно відрізнятися від того, що ви зустрінете в розмовній мові.


    Rosmanita Riswari

    Перекладачка (індонезійська мова) Росманіта Рісварі - індонезійська перекладачка і менеджер проекту з більш ніж 10 роками досвіду в цій галузі. Є носієм індонезійського мови і живе в Індонезії.

    Rosmanita Riswari
    Перекладачка (індонезійська мова)

  2. 2 Поставте собі за мету. Будь-яка мова потребує часу на його вивчення. В цілому це в чомусь схоже на бодібілдинг: вам потрібно регулярно цим займатися і віддавати себе вивченню повністю. Навіть якщо ви не можете відвідати заняття, це не означає, що ви можете відпочити пару днів. Пам'ятайте, це довгограюча мета, а не спонтанне рішення. Багато людей кидають вивчення мови через місяць або пару тижнів, тому намагайтеся не втрачати мотивації, як би складно і важко не було.
  3. 3 Чи не пропускайте жодної букви. Індонезійська мова вимовляється так само, як і пишеться. У цьому він схожий з латиною і португальською мовою. Кожен склад складається з не більше ніж 1 гласною і 1-2 приголосних. Виняток становлять дифтонги.
  4. 4 Дотримуйтеся одного вимови голосних. Варіантів вимови голосних в цій мові не так багато. «A» на індонезійському мовою вимовляється як довгий «A». «E» вимовляється як «Е», «I» вимовляється як довгий «І», «O» вимовляється як «O». «U» може бути як довгим, так і коротким звуком «У». Подібно з латиною. «C» вимовляється як «Ч».
  5. 5 Спочатку вивчіть найпростіші речі. Опановувати основи - це найлегша і весела частина, ви відчуваєте себе досить впевнено і багато розумієте. Ось кілька основних слів і виразів на індонезійському мовою:
    • Terima kasih (ті-ри-ма ка-сі) - Дякуємо
    • Maaf (ма-аф) - Вибачте
    • Apa kabar? (а-па ка-бар?) - Як справи?
    • Permisi (пер-мі-сі) - Вибачте
    • Saya / Aku (са-я / а-ку) - Я (офіційно / неофіційно)
    • Anda / Kamu (ан-да / ка-му ) - Ти (офіційно / неофіційно)
    • Saya mau makan (са-я ма-у ма-кан) - Я хочу їсти
  6. 6 Оточіть себе мовою. Це вам стане в нагоді пізніше, особливо в дні, коли ви почнете втрачати мотивацію. Існує безліч веселих і зручних способів внести в своє життя чужу мову. Підпишіться на новинні розсилки індонезійської преси, почніть дивитися індонезійські фільми з субтитрами, слухайте індонезійську музику і пісні та інше.
  7. 7 По можливості запишіться на курси. Однак якщо ви не живете в Океанії або Східної / Південно-східної Азії, можливо, знайти курси буде не так вже й просто. Проте ви можете найняти репетитора або вступити в мовний клуб. Слідувати до мети набагато легше, коли є чіткий розклад і можливість взаємодіяти з іншими зацікавленими особами.
  8. 8 Купіть словник. Цілком ймовірно, що в книжковому магазині ви знайдете російсько-індонезійська словник, але не бійтеся запитати і іншу літературу. Словник допоможе вам в навчанні, особливо, коли ви будете зустрічати незнайомі слова. Онлайн-перекладачі можуть видати некоректний переклад, так що використовуйте тільки достовірні джерела.
  9. 9 Зробіть навчальні картки. Більшість людей не люблять цю частину, але без неї не обійтися. Випишіть важливі слова і вирази, які ви хочете запам'ятати. Використовуйте фломастери, маркери і навіть стікери, щоб зробити картки цікавіше і смішніше. Так як в індонезійському алфавіті представлені 26 латинських букв без варіацій, вам не складе труднощів надрукувати їх.
  10. 10 Слухайте мову. Як і всі мови, індонезійська має своє особливе звучання і ритм, з якими потрібно ознайомитися. Розмовний індонезійська мова трохи відрізняється від літературного і звучить трохи швидше.Тому краще всього почати тренувати слух з ранніх етапів.

Поради

  • Вивчіть основи індонезійського етикету і культури, так як це допоможе вам краще зрозуміти мову.
  • По можливості практикуйте розмовні навички з носіями мови. У порівнянні з іншими мовами, індонезійці кажуть дуже швидко.
  • Якщо є така можливість, більше спілкуйтеся з носіями мови з різних регіонів Індонезії. За великим рахунком індонезійські діалекти схожі з офіційним індонезійським, але все ж мають деякі відмінності.
  • Найкраще практикуватися з людиною, для якого індонезійська є рідною.
  • Знайдіть товариша або друга по листуванню, який може вам допомогти. В інтернеті ви зможете знайти безліч людей, що шукають друга по листуванню. Якщо ця людина з Індонезії, ви можете навчати його російській мові, а він вас своєму. Ви також можете попросити любого друга перевірити у вас знання слів, або ж ви можете дивитися фільми і передачі з субтитрами.
  • Використовуйте різні методи. Якщо ви хочете записати незнайоме слово, краще намалюйте картинку, яка з ним асоціюється. Наприклад, якщо ви записуєте слово «tangan» (рука), намалюйте поруч з ним руку, замість літерного перекладу. Так ви зможете швидше запам'ятовувати слова і краще розуміти їх значення.
  • Знайдіть друга в Індонезії, який знає російську.

Що вам знадобиться

  • словник
  • Картки-шпаргалки
  • маркери
  • Пошукова система в інтернеті (щоб шукати необхідну інформацію в мережі)