Як вивести іржу з пофарбованої поверхні

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как убрать ржавчину с любого металла за 3 минуты
Відеоролик: Как убрать ржавчину с любого металла за 3 минуты

Зміст

Поява іржі на забарвлених поверхнях всередині або зовні будинку може завдати клопоту багатьом домовласникам. Замість того щоб дозволити плям іржі зруйнувати фарбовані поверхні в приміщенні або на подвір'ї, розберіться з ними за допомогою побутової хімії або спеціальних засобів для видалення іржі.

кроки

Частина 1 з 3: Використання побутової хімії

  1. 1 Очистіть поржавіли ділянку жорсткою щіткою і концентрованим розчином миючого засобу. Це дозволить видалити будь-яку іржу з поверхні фарби, не пошкодивши забарвлену поверхню. Візьміть пластикову або металеву щітку. Змішайте миючий засіб з водою і відскребіть всю іржу.
    • Перш ніж наносити фарбу або герметик, дайте ділянці повністю просохнути, щоб там не залишилося ні краплі вологи.
  2. 2 Використовуйте суміш харчової соди і води. Харчова сода виїдає іржу. Нанесіть соду на поржавіли ділянку, а потім візьміть щітку, змочену у воді, і соскребите іржу з пофарбованої поверхні. Тільки тріть акуратно, щоб не нашкодити самій поверхні.
  3. 3 Потріть уражену ділянку засобом для миття посуду і картоплиною. Якщо ви боїтеся нашкодити фарбованої поверхні або сама поверхня є крихкою, розріжте навпіл картоплину і занурте її в миску з засобом для миття посуду. Потім прикладіть половинку картоплі до пофарбованої поверхні і отскребая іржу.
    • Через якийсь час можете зрізати верхній шар картоплі, знову опустити його в засіб і продовжити соскребать іржу.
  4. 4 Використовуйте для видалення іржі наждачний папір. Для видалення іржі ви завжди можете скористатися наждачним папером. Щоб не нашкодити фарбованої поверхні під час шліфування, використовуйте наждачний папір дуже дрібної, дрібної або середньої зернистості.
    • Обов'язково надіньте захисні окуляри, щоб захистити очі при роботі з наждачним папером. Ви також можете надіти захисну маску, щоб не вдихати частинки наждачного паперу.
    • Якщо через надмірне скупчення іржі наждачний папір не допомагає, подумайте про використання спеціальної насадки для видалення іржі до дриля. При цьому на дриль надаватися шліфувальний круг, і їм видаляються будь-які стійкі сліди іржі.

Частина 2 з 3: Застосування засобів для видалення іржі

  1. 1 Використовуйте засіб для видалення іржі з низьким вмістом кислоти. Через кислоти фарба може потьмяніти або зовсім відпасти. Щоб не нашкодити пофарбованої поверхні, постарайтеся використовувати засіб для видалення іржі з нейтральним або високим показником рН, тобто з помірною і низькою кислотністю. Пошукайте засіб для видалення іржі з нейтральним показником рН в місцевому господарському магазині.
  2. 2 Нанесіть ґрунтовку на робочу область. Грунтовку ви зможете придбати в місцевому господарському магазині або в магазині фарб. Грунтовку використовують для того, щоб зупинити поширення іржі і перешкодити їй і далі руйнувати пофарбовані поверхні.
  3. 3 Нанесіть екологічно чистий засіб для видалення іржі. Якщо ви не хочете використовувати агресивні хімікати на пофарбованому ділянці, візьміть екологічно чистий засіб для видалення іржі. Вони виготовляються з натуральних інгредієнтів і легко можуть бути змиті водою. Ви можете придбати екологічно чистий засіб для видалення іржі в місцевому господарському магазині.

Частина 3 з 3: Усунення іржі на фарбі

  1. 1 Зніміть або замініть весь нержавіючий метал. Щоб запобігти повторному появи іржі, ви повинні визначити причину і розібратися з нею. Це може бути залізна решітка або НЕ корозійностійких деталь на пофарбованої поверхні, освітлювальна арматура або який-небудь предмет з заліза або сталі, що кріпиться до пофарбованої поверхні. Шукайте будь-які металеві предмети, які могли поржавіти, а потім зніміть або замініть їх на нержавіючі.
    • Навіть якщо кріплення і були виготовлені зі стійких до іржі матеріалів, на зразок алюмінію і міді, це не означає, що шурупи, болти та інші кріпильні елементи спіткала та ж доля. Вони-то і можуть привести до появи іржі. Перевірте шурупи і болти на предмет стійкості до іржі.
  2. 2 Нанесіть антикорозійну металеву ґрунтовку. Якщо ви хочете залишити на пофарбованої поверхні не ржавоустойчівие кріплення, обов'язково зніміть виріб зі стіни і нанесіть на нього антикорозійну металеву ґрунтовку. Це захистить метал і перешкодить утворенню іржі як на самому виробі, так і на пофарбованої поверхні.
  3. 3 Занурте цвяхи в забарвлену поверхню. Одним з найбільш частих джерел іржі є цвяхи, які заіржавіли в пофарбованої поверхні або вздовж іржавої поверхні. Пошукайте в пофарбованої поверхні іржаві цвяхи і замініть їх на нові. Використовуйте пробійник, щоб занурити цвяхи на 3 міліметри нижче основної поверхні. Це не дасть цвяхах утримувати вологу з повітря і іржавіти.
    • Після цього можете заповнити всі отвори в пофарбованої поверхні мастикою, яка не дасть проникнути волозі. Перш ніж наносити новий шар фарби, переконайтеся, що пофарбована поверхня вирівняна і очищена від іржі.

Схожі статті

  • Як видалити з килима латексну фарбу
  • Як залатати діру в стіні
  • Як почистити жалюзі
  • Як видалити фарбу з дерев'яних предметів або відновити їх
  • Як фарбувати порошковою фарбою
  • Як пофарбувати алюмінієвий сайдинг
  • Як пофарбувати новий теракотовий горщик
  • Як фарбувати дерево
  • Як пофарбувати кімнату
  • Як виправити шовную стрічку, яка відділяється від стіни