Як відтворювати DVD диски в Windows Media Player

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Видео кодек HEVC для Windows 10 скачать бесплатно и установить
Відеоролик: Видео кодек HEVC для Windows 10 скачать бесплатно и установить

Зміст

З цієї статті ви дізнаєтеся, як відтворювати DVD-диски на комп'ютері під керуванням Windows. На жаль, плеєр Windows Media не підтримує DVD-диски в Windows 8 і 10; це означає, що потрібно використовувати безкоштовний медіаплеєр VLC.

кроки

Частина 1 з 3: Як встановити VLC

  1. 1 Відкрийте веб-сайт VLC. Перейдіть на сторінку https://www.videolan.org/vlc/download-windows.html в веб-браузері комп'ютера. Відкриється сторінка завантаження VLC.
  2. 2 натисніть Завантажити VLC. Це помаранчева кнопка в правій частині сторінки.
  3. 3 Дочекайтеся, коли VLC скочується. Завантаження інсталяційний файл почнеться протягом 10 секунд; якщо це не відбулося, клацніть по помаранчевій посиланням «click here» (натисніть тут) у верхній частині сторінки, щоб запустити завантаження вручну.
  4. 4 Двічі клацніть по установника VLC. Ви знайдете його в папці для завантажень.
  5. 5 натисніть Так, Коли з'явиться запит. Відкриється вікно інсталятора VLC.
  6. 6 Встановіть VLC. У вікні установника VLC натисніть «Далі» в нижньому правому куті вікна, а потім натисніть «Готово», коли установка завершиться. Тепер зробіть VLC основним відеоплеєром.

Частина 2 з 3: Як зробити VLC основним відеоплеєром

  1. 1 Відкрийте меню «Пуск» . Натисніть на логотип Windows в нижньому лівому кутку екрана.
  2. 2 Виберіть «Параметри» . Клацніть по значку у вигляді шестерінки в нижній лівій частині меню «Пуск». Відкриється вікно налаштувань.
  3. 3 натисніть додатки. Це опція у вікні налаштувань.
  4. 4 клацніть по Додатки за замовчуванням. Ви знайдете цю опцію в лівій частині розділу «Додатки».
  5. 5 Прокрутіть вниз до розділу «Відеоплеєр». Він знаходиться в нижній частині сторінки.
  6. 6 Клацніть по поточному відеоплеєра. Ця опція знаходиться в розділі «Відеоплеєр» і повинна бути такою: «Кіно і ТБ». Відкриється меню.
  7. 7 натисніть VLC . Ви знайдете цю опцію в меню. Тепер VLC буде основним відеоплеєром, в якому можна дивитися DVD-диски.

Частина 3 з 3: Як відтворити DVD-диск

  1. 1 Розпочніть відтворення DVD-диск автоматично. Вставте DVD-диск в оптичний привід комп'ютера - диск автоматично відкриється в VLC. Якщо це не відбулося, налаштуйте VLC (переконайтеся, що VLC закритий):
    • Вставте DVD-диск в оптичний привід комп'ютера.
    • Натисніть «Виберіть, що робити з DVD-дисками» в нижньому правому куті екрану.
    • Натисніть «Відтворити DVD-диск» у спливаючому меню в правому верхньому куті екрану. Тепер DVD-диски будуть автоматично відкриватися в VLC.
  2. 2 Відкрийте Маню «Пуск» . Натисніть на логотип Windows в нижньому лівому кутку екрана. Якщо система не повідомляє вас, що ви вставили DVD-диск в DVD-привід, виберіть DVD-диск у вікні «Цей комп'ютер» і налаштуйте автоматичне відтворення диска в VLC.
  3. 3 Відкрийте вікно Провідника . Натисніть на значок у вигляді папки в нижній лівій частині меню «Пуск».
  4. 4 клацніть по цей комп'ютер. Ви знайдете цю опцію на лівій бічній панелі вікна Провідника. Відкриється вікно «Комп'ютер».
    • Можливо, вам доведеться прокрутити ліву бічну панель вгору або вниз, щоб знайти цю опцію.
  5. 5 Клацніть правою кнопкою миші по імені DVD-приводу. У розділі «Пристрої та диски» в нижній частині вікна ви побачите значок у вигляді диска з написом «DVD». Клацніть правою кнопкою миші по цьому значку, щоб відкрити меню.
    • Якщо у вашої миші немає правої кнопки, клацніть по правій стороні миші або клацніть двома пальцями.
    • Якщо на комп'ютері є трекпад (а не миша), торкніться його двома пальцями або натисніть на праву нижню частину трекпада.
  6. 6 натисніть Відтворити в VLC. Ця опція знаходиться в меню. Тепер DVD-диски будуть автоматично відтворюватися в VLC.
    • Щоб відтворити більшість фільмів, натисніть «Відтворити», «Дивитися» або аналогічну кнопку на екрані з заголовком DVD-диска.

Поради

  • У Windows 7 Home (і вище) DVD-диски можна відтворювати в Програвачі Windows Media. Для цього вставте DVD-диск в комп'ютер, запустіть програвач Media Player і двічі клацніть по імені DVD-диска на правій панелі (якщо відтворення не розпочалося автоматично).
  • VLC підтримує більшість версій Windows (включаючи XP), але вам доведеться вибрати DVD-диск в самому програвачі VLC. Щоб відтворити вставлений DVD-диск в VLC, натисніть «Відкрити диск»> «Відтворити».

попередження

  • Як правило, неполадки з DVD-дисками не пов'язані з VLC або програвач Windows Media, а скоріше з поганою якістю дисків або збоями комп'ютерних комплектуючих (оптичного приводу).
  • У Windows 10 DVD-диски не відтворюються ні програвач Windows Media, ні додатком «Кіно і ТБ». Тому використовуйте VLC (або інший програвач з підтримкою DVD), щоб відтворювати DVD-диски.