Як забути того, кого ви любите

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТПУСТИТЬ ЧЕЛОВЕКА | Как стать психологически свободным | Расставание
Відеоролик: КАК ОТПУСТИТЬ ЧЕЛОВЕКА | Как стать психологически свободным | Расставание

Зміст

Все рано чи пізно закінчується, і це стосується і відносин. Зараз вам здається, що пережити розставання неможливо, але це не так. Згодом - і за певних зусиль - біль почне йти, і ви почнете знову відчувати себе собою.

кроки

Метод 1 з 3: Як випустити почуття назовні

  1. 1 Не тримайте все в собі. Плачте. Ридайте. Кричіть в подушку. Вигукуйте грубі слова в порожнечу. На першому етапі ви будете почувати себе нещасним (дружиною). Вам потрібно змиритися з цими почуттями, щоб відпустити їх і жити далі.
    • Вчені встановили, що душевний біль може фіксуватися в головному мозку як реальна фізична біль. Мозок людей, які переживають душевну травму, нагадує мозок залежного від кокаїну. Кращий спосіб подолати душевний біль - випустити емоції назовні.
    • Заперечення не принесе вам користі.Негативні почуття не пропадуть і навіть можуть повернутися в майбутньому, якщо ви будете просто ігнорувати їх.
    • Якщо ви звикли долати емоції за допомогою фізичної активності, запишіться в тренажерний зал або почніть бити грушу або людський муляж.
  2. 2 Не дозволяйте собі злитися. Можливо, в глибині душі ви відчуваєте злість. Це нормально, але не варто вивертати свою біль навиворіт або маскувати її агресією. Через злості ви будете почувати себе менш уразливим (дружиною). Можливо, вам здається, що злість дозволяє вам контролювати ситуацію і направляє вашу енергію в певне русло. Однак щоб пережити біль і змиритися з поточною ситуацією, важливо дозволити собі відчувати те, що ховається під злістю.
    • Злість - це вторинна емоція. Можливо, під агресією ховається відчуття покинутості, розчарування, відчуття, ніби вас використовували, відкинули, не любили. Всі ці почуття роблять людину уразливою, тому злість може бути засобом самозаспокоєння.
    • Щоб зрозуміти, що криється під злістю, прислухайтеся до того, що ви говорите собі. Якщо ви думаєте, що вас ніхто ніколи не полюбить, можливо, ви переживаєте через те, що вас відкинули і що вас не люблять. Спробуйте фіксувати свої думки протягом дня, щоб зрозуміти, що ви відчуваєте.
    • Злість може ставати нав'язливою. Якщо ви несхвально висловлюєтеся про свого колишнього партнера при друзях або згадуєте кожну неприємну дрібницю в діях цієї людини, ваші думки продовжують повертатися до цієї людини. Іншими словами, злість засліплює вас і не дає жити далі.
  3. 3 Балуйте себе. Купуйте собі цукерки, їжте морозиво прямо з банки. Купіть дизайнерську сумку або нове електронний пристрій, про який ви давно мріяли. Запишіться на спа-процедуру, пообідайте в новому модному бістро, про який всі говорять. У вас важкі часи, тому вам потрібно щось, що підніме вам настрій, і це нормально.
    • Коли людині погано, він часто тягнеться до їжі, яка може його заспокоїти. Вчені з'ясували, що свідоме потурання своїм бажанням необразливо, але за умови, що людина не зловживає цим і не забуває про своє здоров'я.
    • Встановлюйте для себе обмеження. Якщо ви залізете в борги, назбираєте будинку купу непотрібних речей або наберете 20 кілограмів, вам стане гірше. Балуйте себе, але в межах свого бюджету, і уникайте дій, які будуть діяти на вас швидше руйнівно.
  4. 4 Слухайте музику. Можливо, вам захочеться послухати сумну музику. Всупереч поширеній думці, через сумної музики вам не стане гірше. Сумна музика створить ілюзію того, що хтось відчуває те ж, що і ви, і що ви не самотні в своїх почуттях. Крім того, якщо ви будете плакати і підспівувати, ви будете випускати свої емоції назовні. Завдяки цьому ви відчуєте себе краще.
    • Терапевтичний ефект від музики доведений дослідженнями. Музика може уповільнювати пульс і допомагати боротися зі стресом.
  5. 5 Дозвольте собі відчути порожнечу. Коли ви поплачете, у вас може виникнути відчуття порожнечі всередині. Не хвилюйтесь. Це нормальна реакція.
    • Нерідко почуття спустошення - це реальне відображення виснаження організму. Плач і інші форми вираження емоцій забирають багато сил. Через це людина може відчувати слабкість і небажання що-небудь робити.
  6. 6 Поговоріть з друзями. Близький друг допоможе вам пережити цей важкий період. Часом розмова про свої почуття дозволяє випустити їх назовні і жити далі. Друг допоможе вам зрозуміти, що те, що ви відчуваєте, - нормально. Крім того, якщо ви розповісте про свої почуття, вам буде простіше зрозуміти їх і вирішити проблему.
    • Можна поговорити як з другом, який буде готовий дати вам пораду, так і просто з одним, який зможе вас вислухати. Поговорити про емоції так само важливо, як і привести своє життя в порядок.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Crisis Text Line


    Безкоштовна цілодобова кризова підтримка по СМС Crisis Text Line надає безкоштовну цілодобову підтримку по СМС в кризових ситуаціях. Людина, що потрапила в таку ситуацію, може відправити текстове повідомлення на номер 741741, щоб отримати допомогу від навченого кризового психолога. Служба вже обмінялася більш ніж 100 мільйонами повідомлень з американцями в кризових ситуаціях і стрімко розширюється.

    Crisis Text Line
    Безкоштовна цілодобова кризова підтримка по СМС

    Дайте собі час, якщо вам важко говорити про минулі відносини.Співробітник Crisis Text Line радить: «Відкритися і розповісти про особисті стосунки може бути непросто, і на це потрібна мужність. Коли мова йде про делікатних питаннях, краще б порепетировать розмову, перш ніж звертатися до друзів або членів сім'ї. Як варіант, запишіть все те, що ви хочете обговорити, з тим щоб нічого не забути, або призначте певний час і дату, коли ви зможете спокійно поговорити. Головне, пам'ятайте - робіть це тільки тоді, коли будете готові. Абсолютно нормально, якщо на це буде потрібно якийсь час ».


  7. 7 Ведіть щоденник. Якщо не хочете обтяжувати друзів або якщо вам незручно говорити про почуття, напишіть про них. У ведення щоденника безліч плюсів. Щоденник допоможе вам зрозуміти свої почуття і думки, розібратися в поведінці інших, позбутися від стресу, вирішити проблеми і вирішити суперечку (якщо спробувати поглянути на ситуацію з точки зору іншої людини).
    • Можна писати в щоденнику про свої почуття або про події, про які ви не можете розповісти іншим.
  8. 8 Обмежте час, протягом якого ви дозволяєте собі відчувати смуток. Безумовно, потрібно дозволяти собі відчувати смуток, але важливо розуміти, що в якийсь момент вам буде краще залишити біль в минулому і жити далі. Невдалі відносини не повинні заважати вам рости і розвиватися у всіх сферах життя. Дайте собі час, але не бійтеся повернутися до життя і знову почати робити те, що ви робили раніше.
    • Призначте дату або виберіть тимчасові рамки. Дозвольте собі оплакувати відносини протягом половини терміну відносин. Протягом цього часу плачте і переживайте стільки, скільки вам потрібно. Після цього почніть жити далі, навіть якщо вам все одно хочеться плакати.

Метод 2 з 3: Як обірвати всі зв'язки

  1. 1 Уникайте непотрібних контактів. Не дзвоніть, не пишіть людині і не потрапляйте йому на очі нібито випадково. Якщо хочете залишити людину в минулому, вам слід відгородитися від нього, щоб і ви, і він могли залікувати рани.
    • Звичайно, це буде непросто, якщо ви разом вчитеся або працюєте. В цьому випадку слід максимально обмежити контакти і залишити тільки те взаємодія, яке необхідно для роботи або навчання. Не намагайтеся всіма силами уникати людини, але і не шукайте його компанії.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Amy Chan


    Коуч по відносинам Емі Чан - засновниця Renew Breakup Bootcamp, відновного табору, де практикується науковий і духовний підхід до зцілення після закінчення відносин. Її команда психологів і коучів всього за 2 роки роботи допомогла сотням людей, а табір був відзначений CNN, Vogue, The New York Times і Fortune. Її дебютна книга "Breakup Bootcamp" ( «Табір розбитих сердець») буде опублікована видавництвом HarperCollins в січні 2020 року.

    Amy Chan
    Коуч по відносинам

    На те, щоб прийняти розрив відносин, потрібен час. Засновниця Renew Breakup Bootcamp Емі Чан говорить: «Коли довгий час перебуваєш у відносинах, мозок звикає отримувати дозу допаміну при взаємодії з партнером. Після розриву ваша нейронна мережа повинна перебудуватися, з урахуванням того, що колишнього партнера більше немає поруч. Згодом, якщо виключити будь-які зв'язки з людиною, нейронні зв'язки ослабнуть. Кожен раз, коли ви так чи інакше взаємодієте з колишнім партнером, переглядаєте старі листи від нього або перевіряєте його сторінки в соціальних мережах, ці нейронні зв'язки знову активуються. Так що подібного краще уникати ».

  2. 2 Не стежите за людиною в інтернеті. Перестаньте перевіряти його сторінки в соціальних мережах, читати його блог або дивитися інші сторінки. Якщо ви будете зациклюватися на тому, що людина робить зараз, вам буде складно рухатися далі.
    • Якщо вам так і хочеться зазирнути на його сторінку, видаліть його з друзів.
    • Якщо людина коли-небудь надавав вам доступ до своїх облікових записів, попросіть його змінити пароль, щоб у вас не було спокуси стежити за ним.
  3. 3 Не погоджуйтеся на близькість з цією людиною. Це стосується як емоційної, так і фізичної близькості. Вам комфортно з цією людиною і, можливо, навіть зручно. Однак за забезпечення взаємодії - не найкраща ідея, оскільки вам доведеться заново переживати розставання, коли цей зв'язок обірветься.
    • Не займайтеся сексом з цією людиною по старій пам'яті і не спите з ним час від часу, зберігаючи дружні стосунки.
    • Такі дії можуть мати негативний вплив на емоційний стан як чоловіків, так і жінок, але жінкам зазвичай складніше. Через фізичну близькість у жінок виробляється окситоцин - гормон, які викликає відчуття прив'язаності. Через це вам буде складно забути людини - ви будете прив'язуватися до нього сильніше.
    • Емоційна близькість також небезпечна, навіть якщо ця близькість була в минулому. Цей зв'язок глибша, через що вам буде складно остаточно розлучитися з чоловіком.
  4. 4 Сховайте все, що нагадує вам про людину. Навіть якщо ви обірвете всі зв'язки і будете уникати прямого взаємодії з людиною, вам все одно буде складно забути людини і жити далі, якщо ваш будинок наповнений пам'ятними речами.
    • Найкраще зібрати всі речі і десь зберігати їх до моменту, поки ви не зможете дивитися на них спокійно. Можна не прибирати речі (диски, фільми), а повернути їх людині.
    • Не викидайте речі і не спалюйте їх, як би боляче вам не було. Викинуте не можна буде повернути. Якщо ви пошкодуєте, що викинули дорогий годинник або плакат з автографом улюбленого виконавця, на концерт якого ви ходили з коханою людиною, можливо, ви пошкодуєте про це пізніше.
  5. 5 Почніть підтримувати дружні відносини, коли будете готові. Хоча це може здатися неможливим, насправді підтримувати дружні відносини з колишнім хлопцем або дівчиною можна. Якщо дружити не вийде, принаймні, ви зможете поважати один одного і спокійно перебувати в одній кімнаті.
    • Не змушуйте себе ставати друзями з людиною. Якщо ви не можете подолати біль, а спілкування все тільки ускладнює, не мучте себе.
    • Почніть налагоджувати відносини тільки після того, як змиріться з поточним станом речей і зрозумієте, що у вас більше немає романтичного інтересу з людині. Психологи, які займаються відносинами, говорять про те, що людині потрібен час, щоб біль вщух, а для цього потрібно не спілкуватися. Потім спокійно поговоріть з людиною про те, якими можуть бути ваші відносини.
    • Чи не намагайтеся занадто сильно. Якщо один раз ви вже зробили крок назустріч, але людина не відреагував, прийміть той факт, що зберегти відносини неможливо, і живіть далі.

Метод 3 з 3: Як жити далі

  1. 1 Виходьте з будинку. Гуляйте. Подорожуйте. Відправляйтеся в невідоме місце або туди, де ви вже бували. Важливо вибратися з ліжка і почати щось робити, навіть якщо найбільше вам хочеться лежати весь день і дивитися сумні фільми.
    • Рухайтеся. Фізичні навантаження допоможуть вам пережити біль. Якщо ж ви будете весь день лежати на дивані, ви почнете ненавидіти себе.
  2. 2 Спілкуйтеся з друзями. Друзі допоможуть вам пережити розставання, навіть якщо вам складно розповідати їм про те, що у вас на душі. Коли вам потрібно буде відволіктися і відчути, що ви комусь потрібні, проведіть вечір в місті з друзями.
    • Ваші друзі теж оцінять це, особливо якщо ви приділяли їм мало часу через стосунки або переживань після розриву.
    • Не дозволяйте друзям нав'язувати вам нових людей, якщо ви ще не готові до відносин.
  3. 3 Знайомтеся з новими людьми. Це може здатися складним завданням, проте так вам буде простіше прийти в себе. Знайомлячись з людьми, дозволяйте собі думати про те, що може знайтися ще хтось, хто оцінить вас по достоїнству. Можливо, ви також зрозумієте, що і у вас є вибір.
    • Знаходьте нових друзів або починайте нові відносини. Часом нові друзі навіть краще нових відносин, оскільки в дружніх відносинах немає невизначеності. Завдяки цьому вам буде простіше відновитися.
  4. 4 Любіть себе. Важливо пам'ятати, що ви гідні любові, що б не думав або ні відчував хтось ще. Складіть список того, що вам подобається в собі: посмішка, дотепні зауваження, любов до книг і так далі. Приділяйте час того, що для вас важливо, якщо вирішите почати нові стосунки.
    • Робіть те, що вам подобається, особливо якщо в попередніх відносинах ви рідше займалися цим або робили це тільки для того, щоб справити враження.
    • Не звалювати на себе всю провину. Зрозумійте, що іноді люди просто не можуть бути разом. Це не означає, що ви винні або що ви не гідні любові.
  5. 5 Не поспішайте. Не змушуйте себе починати відносини, якщо не готові. Ви відчуєте, коли ви будете готові. Чи не підганяйте себе і прислухайтеся до себе. Одного разу ви зрозумієте, що можете знову любити когось.
    • Якщо змушувати себе повертатися в стосунки або займатися з кимось разовим сексом, можна зробити собі гірше, особливо коли ви зрозумієте, що ви погодилися на близькість з людиною, який вам навіть не подобався.

Поради

  • Поради, наведені вище, допоможуть як в ситуації, коли ви просто були закохані в когось, так і в разі, якщо у вас були стосунки з людиною.
  • Важливо пам'ятати, що на все потрібен час. Займайте себе чим-небудь і приділяйте собі увагу. Завдяки цьому ви перестанете сумувати, плакати або думати про людину дуже часто.
  • Робіть те, що вам подобається. Подумайте, що приносить вам задоволення. Малюйте, танцюйте, спілкуйтеся з друзями, грайте в відеоігри.
  • Щоб поплакати, пошукайте цитати про розбите серце або невзаимной любові. Вони налаштують вас на потрібний лад.