Як загладити образу

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 3 Липня 2021
Дата Оновлення: 23 Червень 2024
Anonim
Как Восстановить Обувь за 5 Минут | Убрать Царапины и Морщины
Відеоролик: Как Восстановить Обувь за 5 Минут | Убрать Царапины и Морщины

Зміст

У вас з'являється це жахливе відчуття всередині кожного разу, коли ви розумієте, що ваші дії негативно вплинули на кого-то другого. Щоб загладити образу ви повинні бути готові впоратися з наслідками, вибачитися і рухатися далі. Ці кроки можуть бути так само корисні при технічних помилках на роботі, як і при особистому образі. Уміння справлятися з помилками - це одна з найбільш значущих можливостей для особистісного зростання.


кроки

Частина 1 з 3: Визнайте провину

  1. 1 Визнайте, що ви зробили щось не так. Боріться з бажанням поховати таємницю. Щоб визнати свою помилку потрібно бути більш сильною особистістю, ніж щоб ігнорувати її.
  2. 2 Подумайте про найближчих і довгострокові наслідки своїх дій. Багатьом дітям кажуть "Подумай над тим, що ти зробив". Дорослим також варто задуматися і зрозуміти, кому вони завдали шкоди, а в деяких випадках це можуть бути навіть кілька людей.
  3. 3 Подумайте про час. Якщо є майбутні наслідки, пов'язані з неправильним вчинком, вам варто спробувати виправити ситуацію, перш ніж вона вийде з-під контролю. З іншого боку, вичікування деякого часу може бути правильним рішенням в тих випадках, коли конфронтація може образити людину, а холодна голова допоможе вам досягти своєї мети.
  4. 4 Подумайте про причини, за якими ви діяли саме так і які змусили вас вести себе таким чином. Це не пошуки виправдань, а скоріше спосіб допомогти вам уникати такої поведінки в майбутньому.

Частина 2 з 3: Візьміть на себе відповідальність

  1. 1 Не звинувачуйте інших. Природно, кожному хочеться покласти провину на іншого. Проте, якщо ви приймете на себе повну відповідальність, це може стати найчистішим і простим способом загладити образу.
  2. 2 Не користуйтеся оборонної позиції і не шукайте виправдань. Подібно звинуваченнями, виправдання за образу можуть змусити жертву відчути, ніби ви намагаєтеся ухилитися від вибачень.
  3. 3 Вибачитеся за свої дії прямо і щиро. Поясніть людині, що ви визнаєте, що вчинили неправильно і шкодуєте про таке своїй поведінці.
  4. 4 Дозвольте людині ставити вам питання. Дайте людині можливість запитати, чому, або сказати щось про те, як його образив ваш вчинок. Намагайтеся не позичати оборонної позиції, навіть якщо людина відповідає емоційно.
    • Майте на увазі, що хоча ви, можливо, підготувалися з вибаченнями, людина, можливо, не підготувався з відповіддю. Емоційна реакція на образу - це абсолютно нормально.
  5. 5 Не просіть вибачення. Вибачення - за вами, прощення - за скривдженим. Воно повинно прийти в той час і в тому випадку, коли людина буде готовий пробачити.
  6. 6 Повторіть всі ці дії і з іншими людьми, яких ви, можливо, образили. Вам варто постаратися вибачитися перед усіма, хто постраждав прямо або навіть побічно.

Частина 3 з 3: Отримуйте уроки зі своїх помилок

  1. 1 Подумайте трохи про свої відчуття. Дозвольте собі відчути провину або печаль. Конфронтація була, швидше за все, дуже важкою і для вас.
  2. 2 Подумайте про те, чому ви навчилися на цьому досвіді. Внесіть будь-які зміни в свою поведінку, щоб уникнути подібної ситуації в майбутньому.
  3. 3 Поговоріть з ким-то про процес, через який ви пройшли. Це може бути для вас емоційним періодом. Розмова з одним або психологом може бути корисним.
  4. 4 Рухайтеся далі. Коли ви виконаєте ці кроки, прийміть те, чого ви навчилися, і зрозумійте, що в майбутньому ви зможете підходити до таких ситуацій більше зріло і з великим досвідом.
  5. 5 Не варто відчувати себе винуватим після того, як ви прийняли ці заходи, щоб загладити провину. Занепокоєння про те, що знаходиться поза вашим контролем, швидше за все, зашкодить тільки вам, після того як скривджена людина пробачить і забуде. Повторюйте девіз "Ніхто не досконалий".