Як засмагати безпечно

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Хирург-онколог рассказал, как загорать максимально безопасно
Відеоролик: Хирург-онколог рассказал, как загорать максимально безопасно

Зміст

Ви хочете отримати гарну засмагу, але не хочете збільшувати ризик появи зморшок або виникнення раку шкіри? Правда полягає в тому, що жоден з варіантів засмаги не є безпечним, так як всі вони пов'язані з пошкодженням шкіри і підвищують ризик виникнення раку. Щоб трохи убезпечити себе, важливо дотримуватися певних правил, а краще використовувати кошти для засмаги, наприклад лосьйони або спреї. А ще краще - взагалі не засмагати.

кроки

Метод 1 з 3: Зробіть похід в солярій безпечніше

  1. 1 Прикривайте очі окулярами, призначеними для засмаги в солярії. Їх видають в солярії не просто так. Важливо захистити очі від випромінювання, якому ви піддаєте своє тіло, і окуляри забезпечать цей захист. Вони повинні щільно прилягати до очей.
    • Обов'язково використовуйте окуляри, спеціально розроблені для засмаги в солярії або під спеціальними лампами.
  2. 2 Починайте поступово. При такому методі засмаги краще проводити короткі сеанси, особливо в перший раз. Якщо ви пробудете в солярії занадто довго, ви можете обгоріти. Крім того, короткі сеанси дадуть кращий ефект в довгостроковій перспективі. Так загар лягатиме шарами поступово, і ви не обгорите.
    • Пам'ятайте: жоден відрізок часу можна вважати безпечним для засмаги. Поступове початок, можливо, знизить ваші шанси обгоріти, однак руйнівні наслідки від засмаги нікуди не подінуться.
  3. 3 Обмежте час для засмаги в залежності від типу своєї шкіри. Шкіра ділиться на шість основних типів (від світлого до темного). Виходячи з типу шкіри можна визначити рекомендований час для засмаги. Проте яким би не був ваш тип шкіри, загар все одно завдає їй шкоду.
    • Якщо у вас перший або другий тип шкіри, вам не варто користуватися соляріями взагалі. До першого типу відносяться люди з блакитними або зеленими очима і світлим волоссям. Ці люди завжди обгорають. До другого типу відносяться люди з карими або блакитними очима і світлими волоссям, які майже завжди обгорають.
    • Решта чотири типи шкіри: до них відносяться всі інші - починаючи з людей з карими очима і темно-русявим волоссям, які періодично обгорають, до людей з дуже темною шкірою. Працівники солярію повинні підказати, як довго вам слід засмагати до вашого типу шкіри.
  4. 4 Підтримуйте ефект, відвідуючи солярій тільки раз в тиждень. Якщо ви домоглися бажаного відтінку шкіри, скоротіть кількість сеансів до одного разу на тиждень. Так ви зможете підтримувати ефект від засмаги, але максимально знизите вплив ультрафіолетових променів. Однак майте на увазі: будь-який вплив піддає вас ризику виникнення раку шкіри.
  5. 5 Зовсім відвідуйте солярій, якщо вам ще немає 18 років. Якщо вам менше 18 років, ваша шкіра набагато вразливіші до появи опіків, ніж у дорослих. Тому дітям і підліткам ні в якому разі не рекомендується користуватися соляріями для отримання засмаги.

Метод 2 з 3: Використовуйте засоби для штучної засмаги

  1. 1 Спробуйте використовувати професійний спрей для автозасмаги. Один з варіантів отримання безпечної засмаги - це звернутися до фахівця, який розпорошить спеціальний засіб на ваше тіло. Бонусом в даному випадку є те, що фахівець зможе розпорошити спрей більш рівномірно, ніж це зробите ви самі в домашніх умовах.
    • Будьте обережні: чи не вдихайте спрей і стежте, щоб він не потрапив в очі.
  2. 2 Використовуйте лосьйон з ефектом штучної засмаги в домашніх умовах. Для початку прийміть душ і проведіть процедуру відлущування шкіри за допомогою мочалки, щоб засмага ліг більш рівномірно. Зачекайте, поки шкіра висохне, потім нанесіть лосьйон на тіло ділянку за ділянкою.
    • Втирайте лосьйон круговими рухами. Після того як ви завдасте лосьйон на всі частини тіла, обов'язково помийте руки, щоб на них не залишилося плям. Можна також проводити процедуру в рукавичках.
    • Проведіть по колінах злегка змоченим рушником. Коліна, як правило, вбирають більшу кількість кошти, через що вони виглядають темніше, якщо їх не протерти.
    • Дозвольте засобу висохнути, щоб не залишити плям на одязі.
  3. 3 Використовуйте спреї чи лосьйони замість таблеток для засмаги, які приймають всередину. Як правило, в таких таблетках міститься речовина кантаксантин, яке і надає шкірі відтінок засмаги. Однак ці кошти небезпечно приймати, так як вони можуть завдати шкоди печінки. Вони також можуть викликати алергічну висип і проблеми із зором.

Метод 3 з 3: Уникайте впливу ультрафіолетових променів спектру А і В

  1. 1 Не женіться за базовим засмагою. Згідно поширеному міфу, базовий загар захищає шкіру від отримання сонячних опіків. Однак наявність засмаги не захищає шкіру - ймовірність отримати сонячний опік і раніше залишається. Крім того, будь-який загар небезпечний, так як він пошкоджує шкіру і збільшує ризик розвитку раку шкіри. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Diana Yerkes


    Професіонал догляду за шкірою Діана Йеркіс - головний косметолог в Rescue Spa NYC в місті Нью-Йорку. Є членом Об'єднання професіоналів догляду за шкірою (ASCP), має сертифікацію за програмами Wellness for Cancer і Look Good Feel Better. Здобула освіту за косметології в Інституті Аведа і Міжнародному інституті дерматології.

    Diana Yerkes
    Професіонал догляду за шкірою

    Важливо захищатися від сонця, але необов'язково уникати його зовсім. Діана Йеркс, провідний косметолог Rescue Spa NYC, каже: «Вплив ультрафіолетових променів - підступний процес, тому що єдиний спосіб наситити організм вітаміном D - це вийти на сонце. Однак неможливо повернути назад ушкодження, нанесені сонцем, тому, якщо ви отримаєте сонячний опік, вас наздоженуть наслідки цього пізніше в житті ».


  2. 2 Зрозумійте, що солярій не безпека сонця. Можливо, ви думаєте, що похід в солярій - це безпечний варіант отримати засмагу. Однак правда полягає в тому, що лампи в солярії так само, як і сонце, виробляють ультрафіолетові промені спектру А (а іноді і В). І хоча від сонця виходить і інше випромінювання, в тому числі ультрафіолетові промені спектру В, вибір на користь солярію не врятує вас від імовірності розвитку раку шкіри в більш пізньому віці.
  3. 3 Не купуйте в будинок лампи для засмаги. Це ще один варіант, який багато людей вважають більш безпечним, ніж загар на сонці. Однак вони так само, як солярії і сонце, виробляють шкідливе випромінювання. Крім того, оскільки їх можна використовувати вдома кожен день (навіть взимку), можливо, ви будете відчувати спокусу користуватися ними частіше, ніж іншими варіантами, а це ще більше зашкодить шкіру.
  4. 4 Захищайте шкіру перед виходом на вулицю. Шкідливе випромінювання може завдавати шкоди шкірі з плином часу, тому замість того, щоб зіграти, слід захищати її. Перед виходом на вулицю наносите сонцезахисний крем (SPF 30 або вище). Крім того, намагайтеся не виходити на сонце між 10:00 і 16:00. Можна також прикривати шкіру за допомогою одягу з довгими рукавами і ховатися під тінню парасольки.

Поради

  • Якщо ви любите засмагати, обов'язково відвідуйте дерматолога один раз в рік, щоб фахівець перевірив вас на наявність ознак раку шкіри.
  • Незважаючи на те що проведення часу на сонці насичує організм вітамінів D, краще і безпечніше приймати спеціальні харчові добавки.

попередження

  • На великих висотах або ближче до екватора ризик пошкодження шкіри підвищується.