Як засмагати в похмурий день

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 17 Вересень 2024
Anonim
Как правильно загорать в солярии? Правила посещения  и безопасности солярия
Відеоролик: Как правильно загорать в солярии? Правила посещения и безопасности солярия

Зміст

Не дозволяйте похмурого неба встати на шляху вашого бажання позасмагати. Оскільки сонячні промені проникають крізь хмари, процес засмаги в хмарні дні нічим не відрізняється від засмаги в сонячні. Відлущування і зволоження шкіри підготує її до засмаги. Почніть засмагати вранці, перш ніж сонце стане шкідливим для шкіри. Врахуйте, що засмага по суті є пошкодженням шкіри, тому не засмагати занадто часто і обов'язково користуйтеся сонцезахисним кремом.

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка і захист шкіри

  1. 1 Позбавляйтеся від відмерлих клітин шкіри за 1-2 дня до засмаги. Використовуйте гель-скраб (який продається в більшості аптек) за один або два дні до засмаги, щоб видалити відмерлі клітини шкіри.Важливість відлущування полягає в тому, що він видаляє мертві клітини шкіри, які можуть блокувати сонячні промені, незалежно від погоди за вікном. А це може призвести до нерівномірного засмаги.
    • Не тріть шкіру занадто сильно, щоб не послабити вже наявний у вас загар.
    • Якщо ви віддаєте перевагу використовувати більш натуральний скраб, змішайте мелений мигдаль або кави зі звичайним гелем для душу.
  2. 2 Зволожите шкіру в ніч перед засмагою. Оскільки загар по суті є пошкодженням шкіри, ваша шкіра повинна бути якомога більш здоровою до засмаги. Напередодні засмаги нанесіть на все тіло свій звичайний зволожуючий крем. Особливу увагу приділіть таким проблемним ділянкам, як коліна і плечі.
    • Для максимального ефекту купите лосьйон для засмаги, спеціально призначений для зволоження шкіри на сонце. Якщо ви думаєте, що в похмуру погоду від нього немає ніякої користі, не забувайте, що сонячні промені проходять крізь хмари. Поки ви перебуваєте на вулиці, ви не захищені від сонця навіть в похмурі дні.
  3. 3 Пийте побільше води. За день до засмаги випийте більше води, ніж зазвичай. Чим більш зволоженою буде ваша шкіра, тим краще. Завдяки цьому шкіра не буде пересихати під час засмаги.
  4. 4 Перед засмагою нанесіть на шкіру шар сонцезахисного крему. Не нехтуйте сонцезахисним кремом навіть в похмурі дні. Завдяки сонцезахисному крему ви не тільки отримаєте легкий загар, але і захистіть шкіру від шкідливих сонячних променів. Для належного захисту від сонця використовуйте досить крему, щоб покрити все тіло.
  5. 5 Виберіть безпечний сонцезахисний крем. Використовуйте сонцезахисний крем, який захищає шкіру від УФ-A і УФ-B променів. Сонцезахисний крем з SPF 30 повинен забезпечити вас адекватним захистом. Крему з SPF вище 30 не забезпечують значно більший захист від сонця, ніж сонцезахисний крем з SPF 30.

Метод 2 з 3: Загоряйте з розумом

  1. 1 Загоряйте вранці. Якою б не була погода, найкраще засмагати рано вранці. Рекомендується засмагати до 10 години ранку, оскільки після цього часу сонце надає більш шкідливий вплив.
  2. 2 Виберіть відкрите місце. Знайдіть місце з мінімальною кількістю хмар. Якщо на вулиці похмуро, шукайте невеликі видимі проблиски сонця. Крім того, відповідне місце не повинно бути загороджений деревами або тінню від будівель.
  3. 3 Не засмагати нерухомо. Не лежіть на одному місці, поки загоряєте, так як це може призвести до нерівного загару. Періодично міняйте положення тіла, щоб всі його частини засмагли рівномірно. Наприклад, якщо ви лежите на спині, перекиньтеся на бік. Через кілька хвилин перекиньтеся на інший бік, а потім на спину.
  4. 4 Прагніть до рівномірного загару. Загоряйте по 20-30 хвилин на кожній стороні, щоб отримати рівний загар. При цьому остерігайтеся можливих почервоніння на шкірі. Якщо помітите почервоніння, перекиньтеся на інший бік або зробіть перерву. Шкіра повинна засмагнути, а не згоріти.
  5. 5 Робіть перерви кожні 20-30 хвилин. Не залишайтеся на сонці протягом довгого часу. Пошкодження шкіри в результаті тривалого перебування на сонці підвищують ризик розвитку раку шкіри. Кожні 20-30 хвилин заходите в приміщення або вставайте під тінь на кілька хвилин, щоб шкіра могла відпочити.
    • Дотримуйтесь цього правилу навіть в похмуру погоду. Сонячні промені досить сильні і з легкістю проходять через хмари.
  6. 6 Прийміть душ і зволожите шкіру. Коли закінчите засмагати, зайдіть усередину і прийміть швидкий душ. Змийте з шкіри все лосьйони і масла, які при тривалому контакті можуть закупорити пори. Зволожите шкіру після душу, так як вона, швидше за все, висохла під впливом сонця.
    • Неважливо, який душ приймати - гарячий або холодний.

Метод 3 з 3: Запобіжні заходи

  1. 1 Захистіть очі сонцезахисними окулярами. Навіть в похмурі дні очі потребують захисту від сонця. Якщо ви плануєте провести час зовні в денний час, надіньте сонцезахисні окуляри, щоб захистити очі від шкідливих сонячних променів.
  2. 2 Наносите на шкіру сонцезахисний крем протягом всього дня. Прочитайте інструкцію на упаковці крему, щоб дізнатися, як часто його потрібно наносити. Сонцезахисний крем слід повторно наносити протягом усього дня, щоб захистити шкіру від сонця.
    • Але якщо ви спітнієте або вирішите поплавати, то сонцезахисний крем змиється, і вам доведеться знову його нанести.
  3. 3 Не засмагати з 10:00 до 16:00 годин дня. Пікова активність сонця припадають між 10 ранку і 4 вечора. У цей проміжок дня сонячні промені найбільш шкідливі для шкіри. Не засмагати в цей час, щоб уникнути раку шкіри. Сонце дуже шкідливо в ці години, незважаючи на погоду.
  4. 4 Перевірте термін придатності сонцезахисного крему. Згідно поширеній помилці, сонцезахисний крем ніколи не псується, тоді як насправді це такий же косметичний продукт, як і інші, а тому він має термін придатності. Обов'язково перевірте термін придатності сонцезахисного крему. Якщо він минув, придбайте нову упаковку.