Як заправити швейну машинку

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 25 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как заправить швейную машинку || Хочу Шить
Відеоролик: Как заправить швейную машинку || Хочу Шить

Зміст

1 Встановіть котушку ниток на стрижень для котушки. Встановіть котушку ниток на стрижень для котушки, розташований зверху на швейній машині. Котушка повинна розташуватися таким чином, щоб нитка з неї змотувалася проти годинникової стрілки.
  • Перевірте верхню сторону швейної машини на предмет наявності схеми заправки, перш ніж приступати до заправки катушечной нитки. У деяких моделей швейних машин зверху відображається невелика схема того, куди повинна йти нитку з котушки для подальшої заправки шпульки.
  • 2 Витягніть нитку з котушки. Потягніть котушкову нитку, щоб трохи відмотати її і обвести через дисковий натягувач нитки зверху на швейній машині. Зазвичай цей натяжітель розташовується з протилежного від котушки кінця верхньої сторони швейної машини приблизно над голкою. До дисковому натягувачем також може бути прикріплена невелика дріт, яка допомагає утримувати нитку на своєму місці.
  • 3 Закріпіть кінець катушечной нитки на шпульці. Далі необхідно всунути кінець катушечной нитки в один з отворів на Шульков, а потім накрутити кілька витків нитки на вісь шпульки для її первинної фіксації.
    • Знайте, що в магазинах тканин і товарів для рукоділля іноді можна купити вже заправлені шпульки, якщо у вас немає бажання возитися з намотуванням шпульок самостійно.
  • 4 Встановіть шпульку на стрижень моталки. Невеликий стрижень для намотування шпульки зазвичай також розташований зверху на швейній машині неподалік від штирька для котушки. Встановіть шпульку на цей стрижень. Потім посуньте стрижень вправо або посуньте вліво розташований поруч фіксатор (в залежності від конструкції швейної машини), щоб зафіксувати шпульку в положенні для намотування.
    • У момент фіксації шпульки повинен пролунати легкий клацання, коли ви посунете стрижень або фіксатор в потрібне положення.
  • 5 Почніть намотування шпульки. На кілька секунд запустіть намотування шпульки натисканням на педаль швейної машини або на спеціальну кнопку для намотування (якщо вона є у вашій швейної машини). Так ви забезпечите надійну фіксацію нитки на шпульці. Через кілька оборотів шпульки можна зупинитися, щоб обрізати кінчик нитки, що стирчить у неї з її отвори.
  • 6 Завершіть намотування. Обережно натисніть ногою на педаль швейної машини або знову натисніть кнопку намотування, щоб цілком заповнити шпульку ниткою. Намотування може припинитися автоматично, коли котушка буде повною, але якщо цього не станеться, зупиніть її самостійно, коли нитка буде накручена на шпульці вже майже врівень з її зовнішнім краєм.
  • 7 Зніміть шпульку зі штирька. Посуньте стрижень моталки або фіксатор у вихідне положення (якщо це не відбулося автоматично) і зніміть шпульку. Котушка і котушка все ще будуть пов'язані між собою ниткою, тому візьміть ножиці і розріжте її таким чином, щоб на шпульці залишився хвостик довжиною близько 5-7,5 см.
    • Як тільки котушка буде готова, можна буде приступити до заправки швейної машини.
  • Частина 2 з 3: Заправка верхньої нитки

    1. 1 Встановіть котушку на стрижень для котушки. Штирек для котушки буде розташований праворуч зверху на швейній машині. За розміром він помітно більше іншого штирі, призначеного для намотування шпульки, який також може бути поруч. Встановіть котушку на стрижень і відмотати з неї трохи нитки.
      • Котушка може вести себе більш стабільно при шиття, якщо встановити її таким чином, щоб нитка виходила з-за неї, коли ви дивитеся на неї спереду.
      • Якщо на швейній машині є схема заправки верхньої нитки, зверніть увагу на позначку про розташування котушкового штирі і про направлення змотування нитки з котушки.
    2. 2 Зачепите нитку за нітенаправітель. Витягніть нитку з встановленої зверху на швейній машині котушки. Простягніть нитку вліво по верхній стороні швейної машини і проведіть її через розташований там же нітенаправітель. Нітенаправітель є виступаючу зверху металеву або пластикову деталь, за яку чіпляється нитка, перш ніж піти вниз.
      • Обов'язково проведіть нитку за нітенаправітеля, а не перед ним, щоб потім вона могла спокійно спуститися вниз по передній стороні швейної машини і далі прокласти там свій U-образний маршрут.
      • Швидше за все, на машині буде присутній схема проведення нитки через цю ділянку.
    3. 3 Простягніть нитку вниз, щоб зачепити її за дисковий натягувач. Слідуючи вказівкам стрілок на корпусі швейної машини, потягніть нитку з нітенаправітеля на себе. Далі буде необхідно зачепити її за дисковий натягувач, розташований нижче спереду на корпусі швейної машини, а потім знову підняти нитку вгору і провести її через або уздовж другого нітенаправітеля (нерідко представленого щілиною). В результаті спереду нитка утворює собою витягнуту вгору букву "U".
    4. 4 Проведіть нитку через ниткопритягувач. Після оформлення ниткою своєрідною літери "U" вам буде потрібно зачепити нитка або провести через отвір розташованого вгорі нітепрітягивателя, а потім опустити її вниз у напрямку до голкової механізму. Ниткопритягувач являє собою металеву деталь, яка стирчить з корпусу швейної машини з щілини другого нітенаправітеля. У нітепрітягивателя є спеціальний отвір або гачок, через який повинна пройти нитку. Коли ви виконаєте цей крок, нитка вже прорисует спереду на корпусі швейної машини великий S-подібний зигзаг.
    5. 5 Всуньте нитку в голку швейної машини. Потягніть нитку до голки. Зачепите нитку за останній нітенаправітель над голкою (якщо він передбачений конструкцією швейної машини), а потім всуньте нитку в невелике вушко голки і з протилежного боку витягніть хвостик довжиною близько 10 см. Потім проведіть хвостик нитки під лапку швейної машини через наявну в її передній частині проріз .
      • Тепер верхня нитка швейної машини завжди наповнена, і вам залишається лише заправити нижню нитку перед тим, як можна буде приступити до шиття.

    Частина 3 з 3: Заправка нижньої нитки

    1. 1 Зніміть кришку з човникового механізму. Човниковий механізм зазвичай ховається під кришкою, яка розташована на платформі корпусу швейної машини безпосередньо перед голкою або трохи збоку від неї. Знайдіть цю кришку і відкрийте. Усередині ви побачите човник, в який буде необхідно вставити і заправити шпульку.
      • Кришка човникового механізму повинна зніматися без праці. Якщо у вас не виходить її зняти, звіртеся з керівництвом до швейній машині, щоб переконатися в тому, що ви дійсно намагаєтеся відкрити човниковий механізм.
      • У деяких моделях швейних машин на самому човнику може бути присутнім ще одна захисна кришка. Її також буде необхідно зняти, щоб дістатися до місця, куди вставляється котушка.
    2. 2 Відмотати зі шпульки близько 10 см нитки. Перш ніж вставити шпульку в човник, необхідно відмотати з неї близько 10 см нитки. Цього має бути достатньо для того, щоб верхня нитка змогла підчепити і витягнути наверх нижню нитку, коли ви провернеться махове колесо швейної машини.
      • Переконайтеся, що ви відмотав зі шпульки досить довгий хвостик, щоб потім його можна було підчепити верхній ниткою.Десяти сантиметрів зазвичай більш ніж достатньо, тоді як занадто короткий хвостик нижньої нитки просто не дасть її підчепити.
    3. 3 Вставте шпульку в човниковий пристрій, розташоване під голкою. Перевірте схему заправки шпульки в човник, відображену на кришці човникового механізму, щоб не помилитися з напрямом шпульній нитки. Заправте шпульку в човник відповідно до вказівок схеми.
      • Якщо ви потягнете хвостик шпульній нитки вправо, котушка повинна без будь-якого праці почати обертатися в човнику.
      • Закрийте човниковий механізм, коли вставите в нього шпульку. Якщо у човника човникового механізму є додаткова кришка, не забудьте повернути на місце і її.
    4. 4 Виведіть наверх нижню нитку. Поки що нижня шпульних нитка знаходиться під голкової пластиною. Щоб вивести її вгору через отвір голкової пластини, покладіть праву руку на махове колесо, розташоване на правій стороні швейної машини, а лівою рукою притримайте кінчик верхньої нитки. Кілька разів проверніть махове колесо у напрямку до себе, поки верхня нитка не витягне на собі петлю нижньої нитки. Візьміться за петлю і витягніть назовні кінчик нижньої нитки довжиною близько 10 см.
      • Якщо нижня нитка не підчепити, перевірте човниковий відсік, щоб ще раз переконатися в тому, що нитка змотується зі шпульки в правильному напрямку і при цьому йде досить легко. Якщо нитка йде з трудом, можливо, на шпульку намотано занадто багато нитки, в такому випадку потрібно відмотати з неї зайвий обсяг ниток.

    Поради

    • У більшості швейних машин процес заправки приблизно однаковий. Якщо вам здається, що використовувана вами швейна машина не схожа на стандартні, постарайтеся розшукати інструкції для швейних машин, схожих на вашу, або просто самі спробуйте вгадати правильний варіант заправки.
    • Пошукайте схему заправки швейної машини на її корпусі. У багатьох випадках виробники швейних машин друкують на них допоміжні лінії і стрілки, яких необхідно дотримуватися.
    • Зверніться до керівництва по експлуатації швейної машини, якщо воно у вас є. Деякі виробники в даний час роблять цю інформацію доступною онлайн, тому можна зробити невеликий пошук в мережі по найменуванню вашої моделі швейної машини, щоб отримати більш конкретні інструкції саме для неї.

    попередження

    • Заправляйте голку при вимкненому швейній машині. Можна отримати серйозну травму, якщо випадково натиснути ногою на педаль, коли ваші пальці ще тільки намагаються всунути нитку у вушко голки.

    Що вам знадобиться

    • Котушка ниток
    • Шпулька (пластикова або металева)
    • Швейна машина