Як заробляти і накопичувати гроші

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 1 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Гроші на цеглі: як заробити, інвестуючи в нерухомість
Відеоролик: Гроші на цеглі: як заробити, інвестуючи в нерухомість

Зміст

Заробляти і збирати гроші непросто, особливо при відсутності природного таланту керувати фінансами і необхідності розплатитися з боргами. Здатність знайти джерело доходу - це перший крок, який дозволить відкладати гроші і виплачувати борги. Також потрібно змінити свої звички, щоб обходитися без непотрібних витрат і збільшити суму на ощадному рахунку.

кроки

Частина 1 з 3: Почніть заробляти

  1. 1 Шукайте роботу на повну ставку. Перший крок на шляху до накопичень - це пошук роботи з повною або частковою зайнятістю. Переглядайте потенційні варіанти на сайтах і в газетних оголошеннях. Щоб отримати роботу, потрібно знайти посаду, яка відповідає вашій кваліфікації, щоб ви могли показати свої переваги.
    • Щоб підвищити шанси на працевлаштування, складіть грамотне резюме та супровідний лист з урахуванням особливостей потенційного місця роботи. Потім слід розіслати заявки за кількома відповідним вакансіях. Оцінюйте свою придатність згідно резюме, досвіду та кваліфікації.
  2. 2 Знайдіть роботу з частковою зайнятістю. Якщо у вас вже є робота на повну ставку, але вам не вистачає грошей, то можна знайти додатковий підробіток. Це може бути робота з невеликими вимогами на кшталт офіціанта, бармена або співробітника роздрібного магазину. Також можна брати сторонні замовлення по вашій основним фахом. Наприклад, учитель зможе заробити ще трохи грошей, якщо буде виходити на заміну замість інших вчителів або проводити заняття в іншій школі.
    • Якщо ви хочете знайти підробіток на посаді офіціанта або бармена, то буде потрібно пройти спеціальні підготовчі курси. Знайдіть відповідні приватні заняття або зверніться в центр зайнятості.
  3. 3 Виконуйте разові роботи. Якщо вам не вдається знайти роботу з повною зайнятістю або дохід крім основної роботи, то розгляньте менш очевидні варіанти. Наприклад, можна чистити під'їзні доріжки від снігу, стригти сусідські газони або доглядати за сусідськими дітьми. Шукайте нескладну тимчасову підробіток, яка може стати більш регулярної - доставляйте щотижневі газети або доглядайте за дітьми.
  4. 4 Перетворіть хобі на джерело доходу. Можливо, ви любите в'язати гачком і робите капелюшки і шарфи для своїх знайомих. Перетворіть хобі на джерело доходу: відкрийте магазин в інтернеті, щоб продавати свої вироби. Також можна продавати речі на ринках і ярмарках. Займайтеся улюбленою справою і заробляйте.
    • Багато власників малого бізнесу починали з невеликих продажів з обмеженою кількістю товарів і продажами тільки в онлайн-магазині, особливо якщо самі займалися виробництвом, рекламою і збутом своїх виробів. Створіть магазин на додаток до основної роботи до тих пір, поки він не стане вашим головним джерелом доходу.

Частина 2 з 3: Відкрийте ощадний рахунок

  1. 1 Виплатіть всі борги, щоб почати збирати гроші. Вам буде простіше відкладати, якщо спочатку розплатитися з усіма боргами по кредитних картах і іншими позиками. Виплачуйте борги щомісяця і завжди намагайтеся погасити максимально можливу суму, щоб швидше закрити всі заборгованості і не платити штрафи.
    • Можна налаштувати автоматичні платежі в банку, щоб кожен місяць погашати однакову суму. Регулярні виплати дозволять швидко і ефективно розрахуватися з боргами.
  2. 2 Відкрийте ощадний рахунок в банку. Коли борги будуть сплачені, відкрийте ощадний рахунок в банку. Обговоріть з працівником банку можливість відкрити ощадний рахунок, який можна буде поповнювати щомісяця без будь-яких мит. Деякі банки пропонують заохочення, якщо щомісяця вносити певну суму.
    • Деякі роботодавці дозволяють відразу переводити частину зарплати на ощадний рахунок. Обговоріть таку можливість.
    • Якщо ви хочете вберегти себе від витрати заощаджених коштів, відкрийте ощадний рахунок в іншому банку. Це дозволить повністю розділити ваші розрахунковий і ощадний рахунки, щоб у вас не було можливості швидко перевести кошти.
    • Також можна відкладати певну суму до оплати рахунків. Переводите частина зарплати на ощадний рахунок і тільки потім робіть регулярні платежі з розрахункового рахунку. Так ви завжди будете відкладати кошти і не зможете використовувати їх для зайвих витрат.
  3. 3 Приготуйтеся відкладати певну суму щомісяця. Визначте і дотримуйтеся мінімальної суми, яку потрібно вносити на ощадний рахунок щомісяця. Спочатку це може бути 5000-10 000 рублів, якщо у вас багато різних витрат. При зростанні доходів прагнете відкладати більше грошей і грамотно контролювати витрати. Відкладайте солідну частину доходу, щоб ваш ощадний рахунок продовжував зростати.
    • Розгляньте варіант з накопичувальної пенсією. Вона формується за рахунок страхових внесків роботодавців і доходу від їх інвестування. Щомісячні виплати з вашої зарплати дозволять доповнити базову страхову пенсію. Інвестуванням коштів майбутніх пенсіонерів керують професійні учасники ринку.
  4. 4 Використовуйте накопичені гроші в якості інвестицій для майбутніх покупок. Відкладати гроші кожен місяць не так вже просто, особливо при постійному спокусі купити новий одяг або щовечора вечеряти в ресторані. Поставте мету, щоб кожен рубль став інвестицією в майбутнє.
    • Виберіть дорогу покупку, для якої слід відкладати гроші на кшталт житла або другої освіти, подорожі на інший континент або навчання за кордоном. Чітка мета стане вашою мотивацією і допоможе регулярно поповнювати ощадний рахунок, щоб в результаті винагородити себе за старання і свідомість.

Частина 3 з 3: Змініть свої звички

  1. 1 створіть і дотримуйтеся бюджету. Якщо у вас ще немає бюджету, то пора його створити. Визначте необхідні витрати і переконайтеся, що ваші доходи покривають таку суму. Такий підхід також дозволяє відкладати гроші, оскільки ви зможете дотримуватися плану економії і не витрачати зайвого. Бюджет повинен включати такі витрати:
    • плата за квартиру і комунальні послуги;
    • проїзд;
    • продукти харчування;
    • різне: обслуговування автомобіля, шкільне приладдя, охорону здоров'я;
    • якщо вам потрібно виплачувати борги, то вкажіть їх в бюджеті в якості обов'язкових витрат, щоб скоріше розплатитися.
  2. 2 Почніть харчуватися вдома. Відвідування кафе або ресторани - вірний спосіб витрачати гроші на вітер, тому скоротіть таких витрати і почніть готувати вдома хоча б сніданок і вечеря. Якщо по дорозі на роботу ви любите купувати каву, то купіть пачку кави в зернах і готуйте напій вдома. Якщо ви ходите в кафе обідати, то беріть їжу з дому, щоб економити. Навіть мінімальна сума стане доповненням до вашого ощадному рахунку.
  3. 3 Перед поїздкою в магазин складайте список покупок. Плануйте страви на тиждень і купуйте продукти за списком, щоб не брати нічого зайвого. Купуйте всі інгредієнти, щоб готувати два-три страви в день. Також корисно вибрати день покупок на зразок суботи або неділі, в який відкриті фермерські ринки, а у вас достатньо вільного часу.
  4. 4 Купуйте недорогі продукти і стежте за акціями. Слідкуйте за спеціальними пропозиціями в місцевих магазинах і гіпермаркетах. Вибирайте недорогі альтернативи і купуйте товари зі знижками.
  5. 5 Складайте дрібниця в банку. Не потрібно зберігати дрібниця в гаманці і в кишенях куртки. Почніть складати всі монети в банку. Згодом у вас збереться достатня сума, яку можна буде внести на ощадний рахунок.
  6. 6 Обмірковуйте покупку дорогих речей хоча б 24 години. Якщо ви хочете уникнути імпульсивних покупок, то не поспішайте і почекайте хоча б добу, перш ніж купити щось дороге. Ретельно обміркуйте, чи потрібна вам така річ і чи варто вона своїх грошей. Це дозволить вам не шкодувати про витраченої сумі і не переплачувати, якщо аналогічний товар можна знайти дешевше в інших магазинах.
  7. 7 Сплачуйте покупки дебетовою карткою або готівкою. Покупки і необхідні витрати краще оплачувати дебетовою карткою або готівкою, щоб не влазити в борги. Дебетова карта дозволить стежити за витратами, а готівкові кошти наочно покажуть, скільки ви витрачаєте кожен день.
    • Наприклад, можна зняти конкретну суму для продуктів харчування на весь місяць, щоб потім розумно купувати продукти. Так ви не витратите зайвого і не вийдете за рамки бюджету.