Як захистити себе і свій будинок від мух

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
17 лайфхаков самообороны, которые однажды могут спасти вашу жизнь
Відеоролик: 17 лайфхаков самообороны, которые однажды могут спасти вашу жизнь

Зміст

Мухи не завдають шкоди, але вони можуть бути дратівливими і неприємними, особливо якщо вони вторглися в ваш будинок. Якщо ви хочете тримати мух подалі від вас і вашого будинку, то ви повинні зробити деякі кроки, щоб захистити від мух свій будинок. Має бути прийнято деякі превентивні заходи і навіть створити кілька пасток для мух. Якщо ви хочете знати, як захистити себе і свій будинок від мух, виконайте наступні дії.

кроки

Метод 1 з 3: заманити в пастку або убийте

  1. 1 Використовуйте стрічки-липучки. Якщо у вас дійсно є проблема з мухами, повісьте стрічки-липучки в кімнату, щоб відлякати мух. Хоча це виглядає не дуже естетично, але це працює. Повісьте липучки на сонці за вітром для того, щоб вони працювали найбільш ефективно.
  2. 2 Використовуйте пастки для мух. Додайте пастки для мух за вікном або у дворі, щоб ловити набридливих істот. Не встановлюйте їх в кімнаті. Вони можуть бути досить смердючими, і запах швидко пошириться по вашому будинку.
  3. 3 Повісьте чисті пластикові пакети, наполовину заповненою водою, поруч з дверима і вікнами. Вода в мішках буде відбивати світло і дезорієнтує мух. Вони будуть не в змозі проникнути в ваш будинок.
  4. 4 Використовуйте павуків. Якщо ви помітили одного або двох павуків в кутках кімнати або звисаючих зі стелі біля вікна, не чіпайте їх. Якщо павуки не є небезпечними, вони допоможуть знищити мух і захистять вас і ваш будинок від цих набридливих істот. Наступного разу коли ви побачите павука в кімнаті, подумайте, чи дійсно потрібно вбивати його.
  5. 5 Використовуйте мухобойки. Якщо ви бачите муху, ви можете використовувати мухобойку, щоб припинити її страждання. Просто розташуйте мухобойку над мухою і використовуйте зап'ясті, щоб клацнути мухобойкой по комасі. Хоча мухобойка не вирішить проблем з усіма мухами, вона буде корисна, якщо муха наближається до вас, або, якщо ви бачите муху, що летить в вашу кімнату без запрошення.

Метод 2 з 3: Організуйте простір

  1. 1 Зачиніть вікна та двері. Якщо ви хочете тримати мух подалі від вас і вашого будинку, то ви повинні закрити вікна і двері, через які мухи можуть проникнути всередину. Якщо у вас є захисна сітка-екран від мух на вікні або дверях, то ви можете залишати їх відкритими, поки на сітці не з'являться отвори.
    • Якщо муха проникла в вашу кімнату, відкрийте двері або вікно, поки вона не вилетить, а потім закрийте його знову.
  2. 2 Прибирайте їжу подалі від мух. Якщо ви зберігаєте їжу в кімнаті або на кухні, ви повинні накривати її для захисту від мух - мухи люблять запах солодощів і м'яса і спробують наблизитися до вашої їжі настільки, наскільки вони зможуть. Ось кілька порад:
    • Після того як ви приготували їжу, перш ніж почати їсти, приберіть невикористані продукти і зайві порції (вони можуть залучити мух).
    • Коли ви закінчите є, вимийте посуд відразу ж, щоб частинки їжі не залучали мух.
    • Якщо ви прибрали їжу, переконайтеся, що всі контейнери щільно закриті.
    • Плодові мушки люблять фрукти. Не залишайте фрукти відкритими - накрийте їх марлею.
  3. 3 Дотримуйтесь особливої ​​обережності, щоб зберегти м'ясо від мух. Мухи особливо люблять запах підготовлюваного м'яса. Якщо ви готуєте м'ясо, [5] не забудьте прибрати будь-які залишки і помити посуд, коли ви закінчите.
    • Якщо вам потрібно залишити двері відчиненими, поки ви готуєте м'ясо, направте вентилятор на відчинені двері - це відлякає мух.
    • Якщо ви готуєте барбекю на відкритому повітрі, переконайтеся, що вікна і двері в будинок закриті.
  4. 4 Чистіть лоток вашого вихованця. Якщо у вас є кішка, а ящик для сміття знаходиться в кімнаті або будинку, то чистячи її лоток принаймні один раз в день, викидайте його вміст в сміттєвий контейнер або у відро для сміття на вулиці, щоб не привертати мух в ваш будинок. Якщо у вас є собака, викидайте вміст її лотка в закритий контейнер переважно за межами вашого будинку. Якщо у вас є двір, намагайтеся, щоб ваша собака не влаштовувала туалет у дворі. Це приверне мух до вашого будинку.
  5. 5 Щільно закрийте сміттєві відра. Переконайтеся, що кришки на сміттєвих відрах щільно закриті. Використовуйте пакети для сміття, щоб відходи їжі і інше сміття не прилипав до внутрішньої сторони сміттєвого відра. Ці заходи можуть допомогти запобігти появі мух в вашому домі.
  6. 6 Приберіть надлишки води з свого будинку. Мухи люблять вологу, тому переконайтеся, що ви не залишили калюжу води після прийняття душу або що ви не залишили вологий одяг після тренажерного залу в купі на підлозі. Не залишайте відкриті ємності з водою у вашій кімнаті, інакше це приверне мух.

Метод 3 з 3: Прийміть превентивні заходи

  1. 1 Перевірте ваш будинок на наявність щілин. Заклейте всі щілини. Це допоможе вам заощадити енергію і запобігає появі мух. Перевірте ущільнювачі на вікнах, законопатьте щілини навколо вікон і дверей, переконайтеся, що вони не мають тріщин, і замініть їх, якщо це необхідно. Перевірте на витік всі труби на сходовому майданчику і в кондиціонері. Заповніть всі щілини, які ви виявите, монтажною піною.
  2. 2 Замініть всі зламані екрани-сітки на вікнах і дверях. Перевірте екрани-сітки, чи немає в них отворів, які не порвані чи вони - навіть якщо є маленькі отвори, цього може бути достатньо, щоб мухи проникли всередину. Замініть їх або тимчасово закрийте плівкою і подивіться, чи зміниться щось. Переконайтеся в тому, що краю екрану-сітки щільно прилягають, і що немає ніякої можливості для мух проникнути всередину.
  3. 3 Використовуйте рослини або трави, щоб захиститися від мух. Є багато трав і рослин, які відлякують мух, так що подумайте про створення міні-саду в своїй кімнаті і подивіться, як це відлякає мух. Ось деякі рослини і трави, які допоможуть вам боротися з мухами:
    • Базилік. Виростите базилік на вулиці біля вікна своєї кімнати і переконайтеся в його ефективності. Він відлякає не тільки мух, але і комарів, а також буде чудовою приправою до будь-якої їжі.
    • Лавровий лист. Ви можете виростити його на вулиці протягом літа, але взимку ви повинні занести його в приміщення. Ви також можете просто покласти в миску сухий лавровий лист, це відлякає мух.
    • Лаванда. Вона приємно пахне і відлякує мух. Ви можете розтерти її в порошок і посипати їм меблі. Вирощують її в квіткових горщиках або на грядках в городі.
    • М'ята. Поставте рослину м'яти в своїй кімнаті, вона захистить не тільки від мух, але і від бліх і мурах.
    • Пижмо. Пижмо - ще одна рослина, яке відоме своїми властивостями відлякувати мух, мурах, бліх.
  4. 4 Заведіть собаку. Собаки не тільки милі і привабливі створення, але вони ще люблять їсти мух. Розгляньте можливість завести собаку не тільки для того, щоб додати веселощів у ваше життя, але і щоб позбутися від цих набридливих мух.
  5. 5 Заведіть кішку. Кішки приємні і милі тварини і вони люблять грати з мухами. Це так забавно, коли кішки грають з мухами.

Поради

  • Пахощі - кращий вибір, якщо ви також хочете поліпшити запах у кімнаті.

попередження

  • Не дозволяйте маленьким дітям запалювати пахощі.
  • Електронні пастки для мух, встановлені на вулиці, можуть завдати шкоди білків і птахам.