Заряджання автомобільного акумулятора

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
НЕ ЗАРЯЖАЙ аккумулятор, пока не посмотришь это видео! Самый ПРАВИЛЬНЫЙ заряд автомобильного АКБ.
Відеоролик: НЕ ЗАРЯЖАЙ аккумулятор, пока не посмотришь это видео! Самый ПРАВИЛЬНЫЙ заряд автомобильного АКБ.

Зміст

Автомобільні акумулятори заряджаються двигуном вашого автомобіля, як правило, ви можете використовувати акумулятор протягом п’яти років, перш ніж його потрібно буде замінити. Але навіть найкращі акумулятори час від часу розряджаються - наприклад, якщо ви залишили увімкнене світло. Це може дуже дратувати, але, на щастя, дуже легко зарядити акумулятор.

Крок

Метод 1 з 3: Підготовка

  1. Визначте, який тип акумулятора у вас. Це потрібно знати, щоб визначити, який тип зарядного пристрою вам потрібен. Зазвичай десь на батареї вказано, який це тип батареї. Якщо ви не можете його знайти, перевірте веб-сайт виробника акумулятора. Також перевірте напругу, яка вказана на акумуляторі, або в інструкції з експлуатації автомобіля. Серед іншого існують такі типи акумуляторів:
    • Без технічного обслуговування
    • Вологий чел
    • AGM (поглинаючий скляний килимок)
    • Гелевий акумулятор
    • Акумулятор VRLA (рекомбінаційний акумулятор)
  2. Купіть зарядний пристрій. Придбайте зарядний пристрій, який відповідає типу акумулятора та призначеному використанню. Більшість зарядних пристроїв працюють на всіх типах акумуляторів, крім акумуляторів з вологими елементами. Існують швидкі зарядні пристрої, але також зарядні пристрої, які займають більше часу, після чого акумулятор розряджається менш швидко. Новіші цифрові моделі показують, наскільки акумулятор повністю заряджений, і автоматично зупиняються, коли батарея повністю заряджена. Старі прості зарядні пристрої потрібно вчасно відключити вручну, щоб припинити зарядку, щоб уникнути небезпечних ситуацій.
    • Прочитайте посібник користувача зарядного пристрою, щоб переконатися, що ви правильно використовуєте зарядний пристрій.
  3. За потреби вийміть акумулятор із автомобіля. У більшості випадків ви можете зарядити акумулятор, поки акумулятор все ще знаходиться в машині. Якщо це не спрацює, спочатку вимкніть всю електроніку в машині та зніміть спочатку заземлений стовп.
  4. Очистіть клеми акумулятора. Видаліть жир і бруд невеликою кількістю соди на вологій ганчірці або подушці для чищення. Клеми повинні бути чистими, щоб вони могли добре контактувати з клемами зарядного пристрою.
    • Ніколи не торкайтесь терміналів голими руками, особливо якщо на них білий порошок. Цей порошок - це, як правило, суха сірчана кислота, і вона може спалити вашу шкіру, якщо ви з нею контактуєте.
  5. Правильно розмістіть зарядний пристрій. Перемістіть зарядний пристрій якомога далі від акумулятора, наскільки вони будуть доходити до кабелів. Ніколи не кладіть зарядний пристрій поверх акумулятора. І завжди робіть це в добре провітрюваному приміщенні.
  6. Додайте дистильовану воду до елементів батареї, якщо це необхідно. Робіть це лише в тому випадку, якщо виробник призначив його для цього типу батареї, і в такому випадку ретельно дотримуйтесь інструкцій.
  7. Зніміть кришки комірок. Деякі батареї мають кришки на верхній частині батареї або під жовтою смужкою. Їх потрібно видалити, щоб газ, який накопичується під час зарядки, міг вийти.

Спосіб 2 з 3: Заряджання акумулятора

  1. Підключіть зарядний пристрій до електричної розетки. Використовуйте лише заземлені розетки, інакше ви ризикуєте пожежею.
  2. Помістіть затискачі на відповідні клеми акумулятора. Позитивний термінал зазвичай червоний і може бути прикріплений до позитивного терміналу зі знаком плюс (+). Інший затиск, як правило, чорний і може бути прикріплений до мінусової клеми зі знаком мінус (-). Не дозволяйте затискачам торкатися один одного або інших металевих деталей на батареї або поруч із нею.
  3. Увімкніть зарядний пристрій та встановіть зарядний пристрій на потрібну напругу. Прочитайте інструкцію з експлуатації автомобіля або акумулятора, щоб визначити, яка напруга є відповідною. Почніть заряджати.
  4. Простежте за батареєю кілька хвилин, щоб перевірити, чи все йде добре. Слідкуйте за відсутністю іскор, диму або рідин, що витікають. Якщо, здається, все в порядку, акумулятор зарядиться належним чином.
  5. Залиште зарядний пристрій та акумулятор у спокої, доки акумулятор не заповниться, що може зайняти всю ніч. Деякі зарядні пристрої можуть це зробити набагато швидше, але краще використовувати повільніший зарядний пристрій і запастися терпінням.
  6. Перевірте, наскільки заряджений акумулятор. Якщо зарядний пристрій каже, що акумулятор повністю заряджений, або якщо вказівник показує менше ампера, ви готові.
  7. Спочатку від'єднайте зарядний пристрій від розетки, перш ніж знімати затискачі. Встановіть кришки на акумуляторі та, якщо потрібно, поверніть акумулятор назад у машину.

Метод 3 з 3: В аварійній ситуації запустити акумулятор за допомогою перемичок

  1. Докладніше про запуск автомобіля з перемички. Якщо ваш акумулятор розрядився і у вас немає доступу до зарядного пристрою, ви можете запустити автомобіль на іншому автомобілі.

Попередження

  • Батареї містять кислоту. Не пошкоджуйте акумулятор і ніколи не залишайте його на сонці.
  • Не торкайтесь струмопровідного металу без належного захисту рук.
  • Переконайтесь, що затискачі прикріплені до правильного полюса: червоний на позитивному полюсі (+), чорний на негативному полюсі (-).