Як мати успішні відносини

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как девушке стать предпринимательницей ♀ Путь к успеху Ксении Крячко | ТЫ МОЖЕШЬ
Відеоролик: Как девушке стать предпринимательницей ♀ Путь к успеху Ксении Крячко | ТЫ МОЖЕШЬ

Зміст

Любов - дуже важливий фактор, але щоб відносини були успішними в довгостроковій перспективі, потрібно більше, ніж просто почуття любові. І вам, і вашому партнерові потрібно працювати над собою і вашими відносинами.

кроки

Частина 1 з 3: Оцініть свої шанси на успішні відносини

  1. 1 Порівняйте свої життєві цінності. Ваші основні життєві цінності визначають ваш підхід до життя і любові. Порівняйте ваші власні цінності з цінностями партнера. Якщо вони кардинально відрізняються, то спосіб життя вашого партнера і ваш спосіб життя можуть бути занадто несумісними, щоб підтримувати тривалі відносини.
    • Візьміть до уваги всі основні життєві цінності, в тому числі і віру, соціальні переконання і плани на майбутнє. Наприклад, якщо ви безумовно хочете мати дітей, а ваш партнер виразно проти цього, то успішні відносини можуть виявитися неможливими.
    • Варто також порівняти ваші фінансові цінності. Врахуйте те, як ви і ваш партнер витрачаєте гроші. Коли у вас буде спільний бюджет, вам потрібно буде узгодити те, як ви будете витрачати і відкладати гроші.
  2. 2 Запитайте себе, чи заслуговує ваш партнер довіри. Важливо довіряти своєму партнеру, але потрібно дарувати свою довіру тільки тому, хто цього насправді заслуговує.
    • Візьміть до уваги пережите. Запитайте себе, чи був ваш партнер надійним, чи завжди вас підтримував. Партнер, який в минулому зраджував вас, може більше не заслуговувати вашої довіри.
    • Якщо ваш партнер вже довів, що заслуговує на довіру, але вам все ж важко довіряти йому, то, можливо, проблема криється в вас самих. Можливо, є якась не пов'язана з партнером причина, по якій вам так важко йому довіряти. Тоді вам потрібно буде вирішити цю проблему, перш ніж ви зможете побудувати тривалі відносини зі своїм партнером.
  3. 3 Подивіться, яка ваша сторона представлена ​​в стосунках. Різні люди природним чином витягають різні сторони вашої особистості на передній план. Буде набагато легше підтримувати успішні відносини з людиною, яка природним чином витягує на поверхню ваші позитивні якості.
    • По суті, вам потрібно запитати себе, чи задоволені ви тим, хто ви є в стосунках. Наприклад, якщо ці відносини змушують вас відчувати себе невпевнено, можливо, вони не будуть здоровими і не варто їх підтримувати, навіть якщо ваш партнер ненавмисно проявляє таку вашу сторону.
    • Якщо ви незадоволені тим, хто ви є в контексті відносин, можливо, ви зможете вирішити цю проблему за допомогою партнера або професійного психотерапевта.Вам потрібно буде визначити, чи можливо вирішити саме вашу проблему.
  4. 4 Перевірте вашу здатність справлятися з конфліктами. Подумайте про те, як ви і ваш партнер справляєтеся з конфліктами, як у відносинах, так і за їх межами. Хоча у вас завжди буде місце для вдосконалення, вам потрібна, принаймні, якась поточна основа для здорового вирішення конфліктів, якщо ви хочете, щоб стосунки тривали довго.
    • Успішні пари вміють визнавати проблеми, протистояти їм і вирішувати їх. Якщо ви ображаєтеся один на одного, зовсім уникаєте конфліктів або емоційно закриваєтеся після сварки, вам потрібно буде вдосконалити ваш спосіб справлятися з конфліктами, якщо ви хочете тривалих відносин.
    • Подібним чином, коли виникають зовнішні проблеми, ви і ваш партнер повинні бути в змозі підтримати один одного. Зближення зробить ваші відносини більш успішними, але коли ви віддаляєтеся один від одного, це поганий знак.

Частина 2 з 3: Бережіть любов і зберігайте відданість

  1. 1 Будьте рівними. І ви, і ваш партнер повинні дивитися один на одного як на рівних. Ви обоє повинні визнати, що ви обидва в рівній мірі заслуговуєте любові, поваги і відданості. Якщо один партнер менше відданий, ніж інший, то відносини не зможуть тривати довго.
    • Якщо ви не готові відплатити послугою за послугу, то і не просіть про неї. Наприклад, якщо ви хочете провести вечір зі своїми друзями, ви повинні дозволити партнеру провести вечір з його друзями.
    • Розділіть ваші загальні обов'язки порівну. Розділіть домашні клопоти порівну і дайте один одному однакове право голосу при прийнятті рішень, які впливають на вас обох.
  2. 2 Висловлюйте любов один до одного. Потрібно висловлювати свою любов і через слова, і через дії. Попрацюйте над цим зі своїм партнером, щоб знайти правильний баланс саме для ваших відносин.
    • Говорити «я люблю тебе» дуже важливо, навіть якщо ви часто висловлюєте свою любов через дії. Дії говорять гучніше, ніж слова, але є часи, коли слова скажуть більш ясно.
    • Демонструйте свою любов невеликими проявами фізичної близькості і вдячності. Наприклад, тримайте свого партнера за руку, йдучи по вулиці, або зробіть йому сюрприз у вигляді невеликого подарунка, щоб показати, що ви про нього думали.
  3. 3 Поважайте один одного. Повага так само важливо у відносинах, як і любов. Якщо ви двоє не в змозі поважати один одного як людські істоти, то зв'язок між вами з часом зруйнується.
    • Приймайте свого партнера таким, яким він є. Замість того щоб намагатися змінити свого партнера прийміть всі його слабкості і зосередьтеся на його сильні сторони.
    • Потрібно також бути впевненим, що і ви, і ваш партнер поважаєте вас. Задовольняйте потреби вашого партнера, але не ставте їх вище власних.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Allen Wagner, MFT, MA


    Сімейний психотерапевт Аллен Вагнер - ліцензований психотерапевт в галузі сім'ї та шлюбу з Лос-Анджелеса, Каліфорнія. Отримав магістерську ступінь з психології в Університеті Пеппердайна в 2004 році. Спеціалізується на роботі з індивідуальними клієнтами і парами, допомагаючи їм поліпшити відносини. Разом зі своєю дружиною Талією Вагнер написав книгу "Married Roommates" ( «Одружені сусіди»).

    Allen Wagner, MFT, MA
    сімейний психотерапевт

    Повага - найважливіший компонент тривалих відносин. Сімейний психотерапевт Аллен Вагнер каже: «Якщо ви не поважаєте свого партнера або не відчуваєте, що його думка має для вас значення, все скінчиться тим, що ви будете більше критикувати його, ніж підтримувати, і ви обидва будете нещасними. Коли ваш партнер відчуває, що з вами він в безпеці, що ви його поважаєте і цінуєте, що він незамінний, тоді ви обидва будете набагато щасливіше ».


  4. 4 Надавайте підтримку. Вам потрібно буде весь час підтримувати один одного. Підбадьорює один одного, коли ситуація змінюється в гіршу сторону, і поздоровляйте один одного, коли справи йдуть добре.
    • Вислухайте скарги і інтереси партнера.Коли можливо, давайте поради, але ніколи не варто недооцінювати значення плеча, на якому можна виплакатися.
    • Ви також повинні дати своєму партнеру можливість підтримати вас. Зізнайтеся партнеру в своїх симпатіях, антипатіях, страхах і мріях. Будьте якомога більш відкриті в цьому.
  5. 5 Вдосконалюйте всі аспекти близькості. Як емоційна, так і фізична близькість дуже важлива в стосунках. Ви повинні відчувати таку ж сильну емоційну зв'язок зі своїм партнером, як і фізичне тяжіння.
    • Приділяйте час того, щоб виглядати добре один для одного. Більшість часу годі й вбиратися, але в особливих випадках вам варто докласти трохи більше зусиль в свій зовнішній вигляд, щоб ваш партнер зрозумів, наскільки ви все ще привабливі для нього.
    • Ваші любовні відносини повинні грунтуватися на міцній дружбі. Ви повинні вміти ділитися секретами, сміятися і плакати один з одним.
  6. 6 Залишайтеся позитивними. Люди з позитивним ставленням, як правило, в цілому відчувають більший успіх у всьому. Це вірно майже для всіх сфер життя, і ваші стосунки не виняток.
    • Залишайтеся вдячними за свої відносини і не приймайте ніякої їх аспект як належне.
    • Приділіть час заохоченню позитиву у відносинах. Говоріть своєму партнеру позитивні твердження, принаймні, в п'ять разів частіше негативних коментарів.
  7. 7 Пробуйте щось нове разом. Щоб запобігти застій у відносинах, ви повинні час від часу разом розділяти нові враження.
    • Обговоріть різні варіанти, якими ви можете зайнятися, та звертайте увагу на свої індивідуальні переваги. Є деякі види діяльності, які, як ви знаєте, не сподобаються вашому партнерові, але сподобаються вам, і навпаки. Уникайте цих занять, коли можливо, і зосередьтеся на новому досвіді, який може принести однакове задоволення вам обом.
  8. 8 Знаходьте час для себе. Незважаючи на те, що ви і ваш партнер повинні в якомусь сенсі бути «одним цілим», але ви обидва все ж є окремими особистостями. Вкладайте в себе як в особистість, щоб у вас було достатньо енергії для вкладу в стосунки.
    • Проводьте час наодинці з собою, займаючись тими своїми заняттями і хобі, які не приносять задоволення вашому партнерові. Проводьте також спокійний час на самоті, присвячуючи його медитації і розслабленню.
    • Підтримуйте зв'язок з вашими друзями і сім'єю. Чудово, якщо ваш партнер добре ладнає з усіма вашими іншими близькими людьми, але корисно мати і свій власний окремий коло спілкування.

Частина 3 з 3: справлятися з конфліктами

  1. 1 Правильно розставляйте пріоритети. Двоє людей в стосунках завжди будуть стикатися з розбіжностями, але деякі з цих проблем будуть більш серйозними, ніж інші. Боріться в важливих битвах і відпускайте незначні.
    • Запитайте себе, чи має поточний розбіжність тривалі наслідки. Якщо немає, то, можливо, його варто відпустити. Якщо так, можливо, вам потрібно разом знайти рішення.
  2. 2 Спілкуйтеся відкрито і чесно. Ви завжди повинні бути щирими один з одним, але ефективне спілкування особливо важливо під час сварки чи іншого розбіжності.
    • Ніхто не вміє читати думки. Замість того щоб змушувати свого партнера гадати, просто прямо викладіть йому те, що вам потрібно або чого ви хочете від нього. Ви зможете досягти певного рішення тільки при відкритому спілкуванні.
  3. 3 Співпереживайте. Постарайтеся поставити себе на місце партнера і подумати про його потребах. Коли ви навчитеся співпереживати почуттям свого партнера, ви, можливо, будете менше сердитим і більш готовим перейняти його точку зору.
    • У кожної людини є недосконалість. Замість того щоб розглядати примхи свого партнера як слабкості, прийміть те, що ці його риси просто є частиною його цілісної особистості.
    • Багато недоліки пов'язані з невпевненістю, так що якщо ви будете чіплятися до них під час сварки, це тільки погіршить ситуацію. Краще прагнете до конструктивної бесіди і критиці.
  4. 4 Ідіть на компроміс. Трохи давайте і трохи забирайте.Замість того щоб думати, що рішення розбіжностей має строго відповідати або вашим ідеалам або ідеалам вашого партнера, постарайтеся досягти консенсусу, який задовольнить обидві ваші точки зору.
    • Наприклад, якщо у вас виникла суперечність з приводу того, як проводити ваші побачення, придумайте спосіб включити в них те заняття, яке сподобається вашому партнерові, і то заняття, яке сподобається вам. Якщо це не спрацює, погодьтеся дозволити своєму партнерові розпланувати це побачення за умови, що таке побачення будете планувати ви.
  5. 5 Дуже активно реагуйте на проблеми. Коли у ваших стосунках виникають проблеми, придумуйте способи активно їх виправляти, замість того щоб зациклюватися на самих проблемах.
    • Наприклад, якщо ви двоє перестали проводити час разом, почніть планувати час для ваших відносин. Заплануйте побачення з вечерею або виберіть заняття, яке сподобається вам обом. Прикладіть свідомі зусилля, щоб виправити проблему, замість того щоб пускати її на самоплив і дозволяти їй посилюватися.