Читання газети

Автор: John Pratt
Дата Створення: 18 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАРАНТИН  "ЧИТАННЯ" . Тема : МЕДІАПРОЕКТ" Класна газета".
Відеоролик: КАРАНТИН "ЧИТАННЯ" . Тема : МЕДІАПРОЕКТ" Класна газета".

Зміст

Здається, мистецтво читання газет вимирає, оскільки більше потенційних читачів звертається до інших джерел інформації, особливо до Інтернет-видань, таких як блоги та сайти думок. Неважливо, читаєте ви, щоб краще зрозуміти суспільство, дізнатися більше про світові події чи відпочити за чашкою кави - нижче ми пояснюємо, як читати газету.

Крок

Частина 1 з 3: Читання газети

  1. Знайдіть зручне місце для читання газет. Кафе, тротуарне кафе або власний м’який стілець - чудові місця, де можна посидіти та насолодитися читанням обраної вами газети. Якщо ви їдете на роботу поїздом, ви також можете прочитати це в дорозі.
  2. Визначтеся з ціллю читання. Якщо ви читаєте для дозвілля чи задоволення, ваш підхід може бути менш структурованим. Якщо ви шукаєте конкретну тему або вправи для читання, вам слід бути більш систематичним.
    • Більшість газет на голландській мові пишуться на різних рівнях читання - від приблизно середньої школи до університету, тому вам слід зосередитися на статтях та розділах, які, ймовірно, відповідають вашим цілям. Наприклад, огляди фільмів будуть легшими та швидшими для читання, тоді як звіти на складні економічні теми можуть бути більш складними та трудомісткими.
    • Читання статті для практики іноземної мови допоможе вам дізнатися більше про теми, які є важливими для носіїв цієї мови, дослідити їх культуру та розширити свій словниковий запас.
  3. Вирішіть, з чого ви хочете почати. Отримавши загальну ідею з газети, виберіть розділ чи статтю, що привернули вашу увагу, виходячи з вашої мети читання. Ви можете вибрати редакційну статтю на першій сторінці, або перейти до іншого розділу і почати читати спортивний розділ. Використовуйте зміст як орієнтир.
    • Редакційний розділ містить думки думок, а не суто фактичні новини, такі як розділ "Думка" в Фолькскрант, в якому ви можете знайти редакційні точки зору на охорону здоров’я чи боротьбу з тероризмом.
    • У розділі про спосіб життя зазвичай є розповіді про мистецтво та комерцію. Телеграф наприклад, має статті про нові фільми, популярні моделі автомобілів та ідеї подорожей.
    • Розділ розваг включає огляди фільмів та театрів, а також інтерв'ю з авторами та художниками, а також інформацію про картинні галереї та інші місцеві та національні події. Так само, у спортивному розділі будуть записані таблиці ліг з видів спорту, які зараз перебувають у грі, і ви можете знайти особисті історії про гравців, тренерів або проблеми в спортивному світі, такі як проблеми з травмою голови в НФЛ.
  4. Складіть газету, щоб ви могли читати легко та комфортно. Якщо ви перебуваєте в зайнятому районі, наприклад, у поїзді, складіть газету в квадранти, щоб полегшити читання та менше турбуватися про занепокоєння інших людей.
    • Можливо, буде простіше відокремити різні розділи, зазвичай позначені комбінацією літер-цифр, і мати справу з ними по одному, замість того, щоб намагатися підтримувати всі сторінки в порядку.
    • Правильно складати газету необов’язково, але якщо ви передасте її іншій людині, ввічливо повернути всі підписи на місце, коли закінчите.
  5. Очистіть розділ, який ви вибрали для читання. Газетні статті, як правило, пишуться у структурі "перевернутої піраміди", тобто найважливіша інформація з’являється на початку розповіді, а не в кінці, за якою слідують деталі в порядку важливості. Перше речення, яке називається "ведучий" або "партія", покликане привернути увагу читачів і надати ключові деталі історії, спонукаючи їх до читання.
    • Бічні панелі біля основних новин дають аналіз для розуміння "чому" історії. Прочитайте їх спочатку, щоб поставити новину в контекст.
    • Ви також можете прочитати підзаголовки статей або "цитати з додатковою інформацією", якщо такі є, щоб швидко переглянути основні теми та помітні коментарі до історії.
  6. Виберіть статтю, яку хочете прочитати, і починайте. Прочитайте кілька перших абзаців, оскільки вони містять основні пункти статті, і ви зможете вирішити, чи хочете ви продовжувати читати статтю. Прочитайте решту статті або перейдіть до нової статті, якщо вас більше не цікавить або якщо вона не містить інформації, яка вам здається вартою.
    • Не бійтеся переходити до нової статті чи розділу, якщо вас влаштовує ваша мета або якщо вам потрібен перерва у важкій темі. Наприклад, читання статті про домашнє насильство може здатися вам занадто болючим для розслаблюючої розмови, тож ви можете вирішити зберегти статтю про майбутній позов про домашнє насильство на потім.
    • Закінчивши статтю, ви можете відкласти її, якщо знайдете нове місце, щоб почати читати та читати вголос. Коли ви прочитаєте всі або більшість розділів, у вас повинно виникнути почуття задоволення, збираючи новий стос паперу для переробки або повторного використання.
  7. Визначтесь і зверніть увагу на власні забобони. Читаючи редакційний розділ або сторінку думок, пам’ятайте, що ви читаєте думки цих авторів, не обов’язково перевірені факти. Перш ніж почати, слід прочитати заголовок статті, щоб зрозуміти тему, а потім приділити хвилинку, щоб спочатку розглянути власну думку.
    • Хоча розділ новин є суто інформативним, перед тим, як читати ці статті, ви повинні знати власні думки та упередження, щоб бути більш відкритими для хитрих тем.
    • Спробуйте прочитати думки, які суперечать вашій власній думці. Навіть якщо ви не згодні, ви, можливо, зможете дізнатися щось нове, будь то інший спосіб захисту своєї думки або новий погляд на проблему в цілому.
  8. Шукайте зв’язок між прочитаним та власним життям та іншими джерелами новин. Навіть якщо ви читаєте, щоб розслабитися, досвід читання може стати приємнішим, якщо ви знайдете хвилинку, щоб побачити взаємозв'язок між статтями, які ви читаєте, та вашим власним досвідом чи проблемами. Запитайте себе: "Чи можу я пов'язати ідеї чи події, про які я читав, із власним життям та іншими історіями, які я читав на цю тему?"
    • Пошук зв’язків між телевізійними новинами та відео в Інтернеті та друкованою газетою допоможе вам ще більше усвідомити цю тему та залучитись як громадянин.

Частина 2 з 3: Швидко перегляньте газету

  1. Визначтесь, скільки газети ви хочете прочитати. Іноді вам хочеться прочитати особливо довгу газету, наприклад, недільне видання, або вам потрібно прочитати щось для шкільного предмета. Якщо у вас обмежений час, але ви хочете прочитати цілу статтю, ваша стратегія буде іншою, ніж якщо вам потрібно прочитати певні розділи для завдання.
    • Якщо вам потрібно або хочете прочитати всю газету, але у вас обмежений час, скористайтеся стратегіями попереднього перегляду та сканування.
    • Якщо у вас є завдання чи тема, про яку ви хочете прочитати, ваша увага буде зосереджена на тому, щоб швидко знайти лише потрібні статті та уважно їх прочитати.
  2. Погляд на заголовки та фотографії на всіх сторінках, по черзі. Перша сторінка - найцінніша частина газети, і редакція резервує її для найважливіших чи найпопулярніших історій. Читання заголовків дає вам уявлення про найважливіші події, місцеві, національні чи міжнародні, а обрані обрані таким чином, щоб відобразити центральну або найцікавішу ідею в конкретній історії.
    • Отримання цього контуру має зайняти близько трьох хвилин, і ви будете краще розуміти, з чого почати.
  3. Почніть з першої сторінки. Головна історія, згідно з давньою газетною традицією, повинна з’являтися вгорі праворуч на першій сторінці. Друга за значимістю історія з’являється вгорі ліворуч. Крім того, редактори також використовують більший шрифт для "важливіших" історій.
    • Перегляд змісту заощадить ваш час, якщо ви шукаєте певну тему, розділ чи статтю, оскільки вам не доведеться сліпо шукати всю газету.
    • Деякі газети розміщують міні-заголовки у самому верхньому кутку сторінки, щоб привернути увагу читачів до таких історій, як спорт або розваги.
  4. Прочитайте перші абзаци статей. Щоразу, коли ви починаєте нову статтю, читайте лише перший або два абзаци. Газетні статті завжди починаються з "партії" або "ведучого", що містить найважливішу інформацію. Решта статті заповнює історію деталями в порядку їх важливості. Якщо ви читаєте ефективно, перший абзац повинен містити достатньо інформації для загального розуміння теми.
    • Якщо щось у статті кидається в очі, продовжуйте читати, але сміливо продовжуйте, коли ваша цікавість буде задоволена.
    • Якщо ви читаєте завдання, скористайтеся лекцією, щоб допомогти вам підготувати свої підсумкові примітки, оскільки це є "основною метою" уривку. Статті повинні відповідати на запитання: «Хто? Що? Правда? Як? ", Тож використовуйте ці запитання, щоб структурувати свої нотатки, якщо вам потрібно.
  5. Прочитайте кожну статтю в розділі. Якщо стаття повністю містить "рядок переходу" або інструкції продовжувати розповідь на іншій сторінці, продовжуйте читати цю історію на новій сторінці, а потім поверніться до початкового розділу, щоб продовжити читання. Уникайте початку на новій сторінці та потенційно не витрачайте час (намагаючись згадати, які статті ви забули прочитати в попередніх розділах).
    • Ви також можете просто відсканувати всі статті, особливо якщо ви поспішаєте, але хочете швидко отримати уявлення про основні ідеї.
    • Якщо ви читаєте завдання, або якщо певна тема вам цікава, ви також можете відсканувати всі статті на ключові слова для вашої теми. Тоді ви можете, наприклад, лише точніше читати ці статті.
  6. Відкладіть кожен розділ після прочитання. Якщо у вас є простір і ви хочете, щоб заохочення читати з хорошим темпом, відклавши заповнені розділи, ви відчутно нагадуєте про свої досягнення.

Частина 3 з 3: Вибір газети для читання

  1. Виберіть місцеву газету, якщо хочете більше залучити громади. Місцеві газети, як щоденні, так і щотижневі, можуть зв’язати вас із людьми у вашому районі, політикою та подіями, і їх будуть писати місцеві письменники з певним інтересом у вашій місцевості. Ці газети часто є статтями репортерів, а не статтями, заснованими на національних новинах, тобто вони є більш активними та менш реактивними.
    • Деякі місцеві газети виходять щодня, а інші виходять щотижня або раз на два тижні. Щотижневі газети будуть ще більше орієнтовані на громаду, оскільки у них буде більше часу на повний розвиток та дослідження місцевих історій.
    • Місцеві газети не лише наймуть письменників із вашої громади, але й залучатимуть членів громади, тому вам можуть здатися, що розповіді ще більш відповідають вашому власному життю.
  2. Виберіть національну газету, якщо хочете ширше висвітлювати національні проблеми. Національні інформаційні агентства, такі як de Volkskrant або de Telegraaf, будуть випускати матеріали, які мають більш широкий привабливість, але багато з цих матеріалів будуть випускатись у прес-релізи, такі як Reuters або Associate Press (AP). Вони включатимуть інформацію про національні погодні тенденції та важливі політичні історії, і, швидше за все, вони матимуть значну присутність в Інтернеті.
    • Деякі великі міські газети, такі як Het Parool або "Леувардер Курант", можуть стати гарним поєднанням місцевих новин та забезпечити значне національне висвітлення.
    • Національні інформаційні видання можуть дати більше поглядів на багато тем, оскільки їх автори можуть знаходитись по всій країні, а не в одному місті.
  3. Виберіть міжнародну чи іноземну газету, щоб відкрити нові перспективи. Міжнародні газети можуть дати вам новий погляд на знайомі теми або можливість пізнати іншу культуру. Газети кожної країни чи регіону представляють свої історії з точки зору їхньої культури, висвітлюючи цінності та позитивні риси цієї частини світу. Якщо ви читаєте критично, ви можете звернути увагу на ці точки зору, а також на свій власний спосіб мислення, і ви можете отримати нове розуміння того, наскільки правдивою є історія.
    • Ви зустрінете кольорові думки в популярних газетах, таких як Росія сьогодні та Australian Associated Press, які повідомляють про війну та конфлікти, головним чином шляхом перебільшення або ослаблення насильства. Інші проблеми випливають із надмірного спрощення складних національних та міжнародних питань.
  4. Вирішіть, чи хочете ви читати фізичну газету чи інтернет-версію. Якщо вам потрібні найсвіжіші історії, з найсвіжішою інформацією та посиланнями на інші точки зору на ті самі теми, спробуйте цифрове видання в газеті. Для потенційно більш глибокого висвітлення, включаючи більше редакційних публікацій або коментарів інших читачів, таких як листи до редактора, перейдіть до версії для друку.
    • Не всі місцеві газети матимуть подібне висвітлення в Інтернеті. Наприклад, "News Impact News" у Техасі має лише кілька матеріалів на своєму веб-сайті, навіть незважаючи на те, що у них величезний тираж на місцях.
    • Деякі газети, особливо національні та міжнародні, беруть передплату за доступ до Інтернету. Нью-Йорк Таймс Наприклад, плата за підписку становить від 2 до 9 доларів на тиждень, залежно від рівня вашого доступу.
    • Деякі інтернет-сайти новин, навіть ті, що мають друковані видання, можуть не проводити достатньо досліджень і використовувати навмисно оманливі тактики, щоб заохотити відвідувачів на свої сайти.
  5. Виберіть газету, яка чесно представляє новини та думки окремо. Газети - це поєднання фактичних новин та опитувань громадської думки. Репортер новин повинен надати стільки підтверджених та досліджених фактів, скільки доступно, а редакційна стаття (в редакції) повинна бути чітко позначена в певному розділі газети. Перевірте надійні джерела та невідповідні стереотипи у заголовках та оповіданнях.
    • Запитайте себе: `` Хто розповідає історію? '' Якщо історія про економіку зосереджена на біржових посередниках, а не на простих людях, які постраждали від рецесії, газета не тільки може бути упередженою, але й може мати її. її читачі.
    • Шукайте більше інформації про редакторів та авторів. Чи вони представляють різноманітність громади, якій служать? Якщо ні, розповіді також можуть бути упередженими, особливо стосовно висвітлення частин громади, не представлених у газеті.

Поради

  • Не потрібно читати все поглиблено. Зверніть увагу на своє призначення та жанр: газети простіші та висвітлюють основи більшості речей, а також є гарним місцем для огляду перспектив та тем.
  • Не соромтеся читати газету по-своєму, наприклад, вирізати найцікавіші статті, які потрібно прочитати пізніше, або читати їх назад.
  • Повторно використовуйте свою газету, передаючи її другові, переробляючи папір або використовуючи її з іншою метою.