Почніть кар’єру комічного коміка

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Почніть кар’єру комічного коміка - Поради
Почніть кар’єру комічного коміка - Поради

Зміст

Хоча у світ стендап-комедії непросто потрапити, це, звичайно, веселе хобі чи кар’єра, яка, ймовірно, принесе вам велике задоволення. Якщо ви хочете стати стендап-коміком - аматором чи професіоналом - вам потрібно скласти короткий список: мінімум 5 хвилин жартів. Попрацюйте над розказуванням анекдотів, хронометражем жарту та своїм персонажем на сцені. Ви можете почати з вечірок на сценічних комедіях на відкритих сценах, які зазвичай мають привітну натовп. Якщо ви хочете зануритися глибше у світ комедії звідти, необхідно зв’язатися з менеджерами гумористичних клубів та працівниками агентств бронювання комедій, щоб вас могли запланувати на вистави.

Крок

Частина 1 з 3: Написання та складання жартів

  1. Запишіть ідеї для жартів у зошит. Запишіть, якщо у вас є кумедні думки, або запишіть дивні події, які вам здаються смішними. На цьому етапі вам не потрібно ще розробляти жарти; просто запишіть ситуації, речення чи особисті анекдоти зі свого минулого, які здаються смішними, і які згодом можуть бути використані як матеріал для жартів.
    • Якщо ви не хочете носити з собою блокнот - більшість смартфонів мають програму для ноутбуків.
  2. Спробуйте перетворити одну-дві кумедні ідеї на жарт. Залежно від того, що вам здається смішним, запишіть довші жарти та анекдоти на основі ідей, які ви записали. Шукайте способи подати свій матеріал дивовижно, несподівано чи химерно. Поширений рух, написаний у жартах, - це навчити аудиторію в одному напрямку, а потім здивувати, зробивши припущення про удар в інший бік.
    • Повторюйте цей процес знову і знову: розробляйте смішну ідею чи спостереження, об’єднуйте їх із подібними смішними ідеями та пишіть довгий жарт чи анекдот.
    • Наприклад, якщо ви записали, що ненавидите потрапляти в пробку і почали зустрічатися з кимось у той вечір, після якого зовсім не було весело, ви можете вкласти ці дві деталі в жарт про те, як пробки та невдалі дати завжди здається, їдемо разом у вашому місті.
  3. Дивіться і слухайте інших коміків. Комедіанти - особливо стендап-коміки - можуть багато чому навчитися у художників, які вже багато чого досягли у світі комедії. Відвідайте комедійний клуб у вашому районі якомога частіше і перегляньте якомога більше відео в режимі стенду в мережі.
    • Спостерігайте за коміками: подивіться, як вони приурочують час до своїх жартів, як вони переходять від однієї теми до іншої та звідки, здається, беруть свій матеріал.

Частина 2 з 3: Вистава комедії

  1. Структуруйте свій набір списків. Як тільки ви записали від 20 до 30 жартів або жменьку анекдотів, якими хотіли б поділитися зі своєю аудиторією, починайте писати свій набір списків. Таким чином ви можете структурувати всі свої ідеї в цілісне ціле. Що ж, переконайтеся, що ви структуруєте свій набір списків таким чином, що відкриваєте і закриваєте справді гарними жартами. Зрештою, ви хочете відкрити і закрити своїм найкращим матеріалом. Ваша аудиторія буде розчарована, коли ви відкриєтеся чудовим жартом, а шоу закінчиться безглуздим жартом.
    • Наприклад, якщо ви відкриєте жарт із дитинства, ви можете структурувати свій набір списків за допомогою автобіографічних сюжетних ліній, а після жарту з дитинства пожартуйте про своє статеве дозрівання чи середню школу.
    • Якщо ви тільки починаєте виступати як комедія на стенді, набір може бути коротким, може тривати лише 5 хвилин. І якщо ви тільки починаєте, нічого страшного, якщо серед вашого списку набору є якісь посередні жарти.
    • Подивіться, як аудиторія реагує на ваші жарти, та налаштуйте свій список, щоб відображати ці відгуки.
  2. Виберіть стиль, який характеризує вашу ефективність. Хоча хороший сет-лист незамінний, якщо ви хочете пожинати успіх як стендап-комік; це вб’є, якщо ти стоїш на місці і розповідаєш кожен жарт з однаковою інтонацією (якщо ти не суперсаркастичний комік). Якщо ви хочете добре доставити свій матеріал і розсмішити свою аудиторію, виберіть стиль вистави, що відповідає вашим жартам та вашій особистості.
    • Деякі коміки вирішують бути на сцені майже маніакально, а ходити туди-сюди дуже зайнято. Інші більше люблять мертву комедію, декламуючи жарт за жартом, взагалі не змінюючи виразу обличчя чи інтонації.
    • Ви також можете в основному робити жарти, які бентежать вас самих, у яких ви та ваш життєвий досвід є головними у більшості ваших жартів.
  3. Узгоджуйте свої рухи та міміку. Успішні комедіанти часто виступають із конкретними жестами рук, мімікою та рухами тіла, щоб розсміяти глядачів. Визначтесь, що саме ви хочете робити з мовою обличчя та тіла. Ви могли ходити вперед-назад по сцені дуже динамічно, або ви могли обмежити свої рухи.
    • Наприклад, ви можете жестикулювати руками, щоб підкреслити те, що ви робите. Деякі коміки навіть включають мікрофон або підставку для мікрофона у свій акт - наприклад, ви можете обережно постукати мікрофоном по долоні або підлозі, щоб створити звуковий ефект.
    • Що стосується міміки, ви можете надягати смішне обличчя у певний час під час виступу, підкреслюючи у своїх жартах несподіваний поворот або смішну ударну лінію. Або ви одягаєте покерне обличчя протягом усього виступу, і ви робите жарти набагато веселішими через відсутність міміки.
  4. Запам’ятайте набір списків і репетируйте його. Запам’ятовуючи все, що може бути складним завданням, воно допомагає вам під час виступу. Ваша аудиторія не вважатиме ваш матеріал по-справжньому смішним, якщо ви забудете жарти посеред свого вчинку або якщо вам доведеться читати анекдоти з замітки. Репетируйте весь свій набір, поки ви не зможете про це мріяти: тренуйтеся в дзеркалі вдома, коли їдете на роботу чи в школу і коли знаходитесь під душем.
    • Не соромтеся переглянути свої жарти або список списків. Якщо ви репетируєте, і розумієте, що одна-дві жарти з вашого матеріалу не такі веселі, як інші, видаліть їх і замініть на кращі, смішніші.
  5. Попросіть відгуку у своїх друзів та рідних. Як тільки ви відчуєте, що ваш сет-лист достатньо хороший, і ви можете скасувати його, не дивлячись на свої нотатки, настав час для деяких відгуків. Практикуйте свій набір, виступаючи перед членами сім'ї або друзями, які спостерігають за вами. Прислухайтеся до їхніх відгуків та врахуйте їх у своїй рутині.
    • Це може допомогти вам краще підготуватися до жартів перед аудиторією в переповненому просторі.

Частина 3 з 3: Проведення комедійного шоу

  1. Почніть виступати на відкритих сценах якомога швидше. Єдиний спосіб покращити свій комедійний виступ - це жартувати перед справжньою аудиторією. Відкриті сцени - чудовий спосіб розпочати: вони, як правило, безкоштовні, на артистів мало тиску, і новачкам пропонується випробувати новий матеріал. Якщо у вашому районі є гумористичний клуб, перевірте їхній онлайн-календар, щоб з’ясувати, чи незабаром буде відкрита сцена.
    • Також регулярно проводяться відкриті сцени в кафе, культурних закладах, а є навіть естрадні сцени, де організовуються відкриті сцени.
  2. Розвивайте свого персонажа як коміка. Як тільки ви починаєте виконувати жарти перед аудиторією, вам потрібно мати кумедний голос або вираз обличчя, за допомогою яких ви робите жарти. Наприклад, ви можете захотіти викласти свій матеріал дуже саркастично, або, можливо, захочете використати фізичну комедію, щоб розсміяти людей. Дізнайтеся, який тип та голос найкраще підходять для вашого особистого типу комедії.
    • Багато початківців коміків вважають розумним наслідувати відомого коміка. Але насправді набагато краще бути самим собою - адже якщо ваш стиль виконання є імітацією відомого коміка (наприклад, Дейва Шаппеля), ви ризикуєте бути банальним і ледачим.
  3. Познайомтесь з іншими виборцями у вашому місті. Як і у випадку з іншими захопленнями чи роботою, спілкування в мережі - і створення дружби - це чудовий спосіб виділитися. Ви також можете почати спілкування з іншими комедійними комедіантами і навіть з власниками або менеджерами гумористичних клубів та організаторами заходів.
    • Якщо ви бачите коміка, який уже є досить відомим, представтесь і скажіть щось на кшталт: «Я бачив вас на досить багатьох комедійних заходах, як цей у місті. Чи знаєте ви відповідні місця для коміка, який тільки починає? "
    • Або скажіть: "Чи знаєте ви в місті організатора заходів або менеджера, який може організувати вистави для мене?"
  4. Візьміть участь у комедійному фестивалі або спробуйте виступити в гумористичному клубі. Після того, як ви виступили на різних відкритих сценах і познайомилися з кількома іншими коміками у своєму районі, настав час почати виступати на більш професійній сцені. Якщо ви можете зв’язатись із замовниками на комедійних фестивалях чи гумористичних клубах через Facebook або електронною поштою, чемно запитайте, чи зможуть вони запланувати вам комедійне шоу, яке незабаром.
    • Якщо ви тільки починаєте, вам, швидше за все, запланують десь посеред комедійної ночі, між двома актами, які гарантовано будуть успішними.
  5. Не бійтеся, що зазнаєте невдачі. Більшість коміків не були надзвичайно смішними на початку своєї кар’єри; тільки майте на увазі, що аудиторія може не сміятися з вас, або що в кімнаті є халепи, з якими вам потрібно мати справу належним чином. Кожен успішний комік переживав це. Просто тримайтеся і виступайте в клубі (або виступайте на улюбленій відкритій сцені), навіть якщо справи трохи розчаровують.
    • Аудиторія може сильно відрізнятися від однієї ночі до іншої. Наприклад, аудиторія в суботу визнала деякі жарти веселими, тоді як аудиторії в понеділок це зовсім не сподобалось.

Поради

  • Використовуйте телефон або відеокамеру, щоб зробити 3-хвилинний запис себе, показуючи вам частину вашого режиму стояння. Це дуже корисно надіслати керівникам комедійних клубів, які хочуть переглянути деякі ваші виступи, перш ніж забронювати їх на свою сцену.
  • Іноді коментування жарту, який ви щойно зробили, може розсмішити глядачів більше, ніж сам жарт. Але не використовуйте цей фокус занадто часто!
  • Іноді жарт, який вам здається зовсім не таким смішним, дійсно може потрапити на сцену комедійного клубу, якщо ви помістите його в середину вашого списку сцен. Пам’ятайте, люди готові посміятися, перш ніж ви хоч щось скажете.
  • Потрібна практика, щоб писати жарти. Чим більше жартів ви напишете, тим краще ви будете визначати час, розповідати жарт та розвивати свій власний стиль.
  • Більшість коміків не сидять на табуреті у своєму шоу, тож готуйтеся бути у вашому списку.
  • Використовуйте свій особистий життєвий досвід та виділяйте речі, які вам здаються смішними чи дивними. Тоді громадськості легше ідентифікуватись із нею.

Попередження

  • Не наслідуйте вчинки інших стендап-коміків. Не викрадайте чужі жарти і не вигадуйте крапку, замість того, щоб наслідувати її іншому коміку. Тому що це не тільки неетично і не лише жахливо зневажливо, але це може призвести до того, що ваша комедійна кар’єра швидко закінчиться.