Економія енергії вдома

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как экономить электричество в деревенском доме. 5 способов. #частныйдом
Відеоролик: Как экономить электричество в деревенском доме. 5 способов. #частныйдом

Зміст

Ви стурбовані використанням викопного палива енергетичними компаніями? Ви хочете залишити на рахунку євро в кінці місяця? Якою б не була причина, є мало недоліків щодо економії енергії вдома. Щоб заощадити енергію вдома, ви можете спробувати ці поради та методи.

Крок

Метод 1 з 3: Зменште споживання енергії

  1. Опустіть термостат. Установивши термостат лише на 1 градус нижче, ви вже можете зменшити споживання енергії на 5%. Ви навіть не помітите різниці температур. Вимкніть радіатор у приміщеннях, де ви не можете його повністю вимкнути.
  2. Знизьте температуру гарячої води. Кран для гарячої води не повинен бути теплішим за 60 градусів. Якщо ви робите тепліше, вам залишається лише додати більше холодної води, щоб використовувати її.
    • Нехай регулярно перевіряється водонагрівач, особливо якщо йому кілька років.
  3. Був економічним. Не вмикайте пральну машину до повного завантаження. Якщо вам потрібно вимити менший матеріал, встановіть його на екологічне або наполовину завантаження. Сучасні пральні машини прають так само добре при температурі 40 градусів, як і при температурі 60, але нижча температура має значення насправді у кількості споживаної енергії.
    • Сушарки споживають багато енергії. Якщо є можливість, повісьте свій одяг на рядок, щоб він висох. Це навіть краще для вашого одягу.
    • Економічне прання стосується не лише вашого одягу. Якщо ви приймаєте душ самостійно замість ванни, ви економите 50% енергії.
  4. Повторно використовуйте водопровідну воду, яка в іншому випадку потрапляє у стік. Якщо ви відкрили кран і почекали гарячої води, поставте ємність під кран, поки вона не стане досить теплою. Цією водою можна, наприклад, поливати рослини.

Метод 2 з 3: Запобігання втраті енергії

  1. Уникайте протягів. У середньому будинку 50% тепла втрачається через протяги. Щоб перевірити область, ви можете провести долонею до дверей або вікна. Якщо ви відчуваєте, як надходить холодне повітря, це означає, що тепле повітря може вийти. Це легко виправити і може заощадити сотні євро на рік.
    • За необхідності встановіть проти всіх дверей навколо всіх дверей.
    • Всі щілини та проміжки навколо віконних рам, плінтусів та підлоги заповніть герметиком.
    • Закривайте штори, коли стемніє, щоб утримувати тепле повітря і не допускати протягів.
    • Якщо під вашими дверима є велика щілина, покладіть щось під неї (є такі гарні "тягучі шланги" на продаж).
  2. Вимкніть прилади та світло. Вимкніть усі пристрої, якими ви не користуєтесь, і вимкніть світло, коли виходите з кімнати. Не залишайте дверцята холодильника та морозильної камери відкритими довше, ніж це потрібно, і пам’ятайте, що вам потрібно регулярно розморожувати морозильну камеру, щоб вона працювала ефективно.
    • Вимкніть комп’ютер. За допомогою заставки ви економите немає енергія.Заставки споживають більше енергії, ніж сам комп'ютер, і вони можуть скоротити термін служби монітора. Натомість налаштуйте монітор на автоматичний «сплячий режим», коли ви певний час не користувались комп’ютером. Цим ви можете заощадити багато грошей.
  3. Ізолювати. Більше третини тепла в будинку виходить через дах. Запобігайте цьому, утеплюючи свій будинок. Це не тільки дуже легко зробити, але це також міра, яка може врятувати вас найбільше. Якщо у вас його ще немає, інвестуйте в утеплення порожнинних стін. Це запобігає виходу третини вашого тепла.

Метод 3 із 3: Використовуйте субсидії для енергозбереження та нові методи

  1. Шукайте гранти, щоб зробити ваш будинок енергоефективним. Економія енергії стала настільки важливою темою, що, якщо ви хочете покращити свій будинок, можна отримати всі види переваг.
  2. Використовуйте енергоефективні прилади. На продаж є безліч енергоефективних приладів - від енергозберігаючих ламп до техніки до телевізорів. Вони можуть використовувати до 50% менше енергії, ніж інші моделі, і до чверті з енергозберігаючими лампами.
  3. Перейдіть на зелену енергію. Зараз багато енергетичних компаній пропонують енергію з відновлюваних джерел замість забруднюючих викопних видів палива. Проведіть дослідження, щоб з’ясувати, яка енергетична компанія постачає зелену енергію у вашому районі.

Поради

  • Будь креативним. Ви ведете унікальне життя, а це означає, що існує безліч унікальних способів збереження енергії. Наприклад, якщо ви фанат-любитель чаю, кип’ятіть стільки води, скільки випиваєте за один раз.
  • Зроби свою справу, щоб врятувати нашу планету! Використовуйте відновлювану енергію замість викопного палива. Прикладами відновлюваних джерел енергії є:
    • Сонячна енергія
    • Енергія вітру
    • Біомаса
  • Якщо виконати ці кроки, ви не лише заощадите на своєму рахунку за енергію, але і допоможете відновити рівновагу у своєму житті та житті нашої землі.
  • Приклади невідновлюваних джерел енергії:
    • Горючі корисні копалини
    • Атомна енергія
    • Вугільні електростанції
  • Помістіть кілька електроприладів у подовжувач із перемикачем, щоб ви могли вимкнути їх усі відразу, коли вони не використовуються.