Встановити сімейні цінності

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Фамильные ценности. 1 часть (2017) Мелодрама @ Русские сериалы
Відеоролик: Фамильные ценности. 1 часть (2017) Мелодрама @ Русские сериалы

Зміст

Ваші цінності - це ваші морально-етичні принципи. Цінності часто керують рішеннями, які ви приймаєте, і тим, як ви вирішите прожити своє життя. Ви, мабуть, досить добре розумієте, якими є ваші індивідуальні цінності. Спроба визначити свої сімейні цінності може бути дещо складнішою, оскільки є більше людей, яких слід враховувати. Однак за допомогою роздумів та спілкування ви можете знайти ефективні способи визначити свої сімейні цінності.

Крок

Частина 1 з 3: Думати про свої пріоритети

  1. Деконструюйте свої сімейні цінності та свої особисті цінності. Цінності є як важливими, так і особистими, але насправді мало хто обирає власні цінності. Натомість більшість людей дотримуються цінностей, засвоєних у дитинстві. Щоб деконструювати свої цінності, ви можете подумати про своє дитинство і про те, які цінності ви прийняли за цей час.
    • Подумайте про конкретні цінності. Наприклад, чи цінували ваші батьки релігію, освіту чи багатство? Наскільки це вплинуло на ваше виховання?
    • Подумайте про те, щоб поговорити зі своїми батьками про їхні цінності. Запитайте їх, що вони вважали сімейними цінностями, і запитайте, як вони інтегрували ці цінності у ваше виховання.
  2. Подумайте про важливі життєві рішення. Поміркувавши над своїми попередніми цінностями, знайдіть час, щоб подумати, чи зберігали ви однакові ідеї протягом усього життя. Подумайте про важливі рішення, які ви прийняли у своєму житті. Чи відображає ваше сімейне життя цінності, які ви спочатку дотримувались? Або ви еволюціонували, коли старіли? Такі питання можуть допомогти вам визначити свої цінності.
    • Ви також можете подумати про вибір своєї кар’єри. Наприклад, якщо боротьба за соціальну справедливість є вашою основною цінністю, чи обрали ви шлях кар'єри, такий як соціальна робота, який інтегрує цю цінність?
    • Один із способів з’ясувати, які у вас цінності - це дослідити, як ви витрачаєте свої гроші. Більшість із них йде на розваги? Подорожувати? Або ви багато віддаєте благодійним організаціям чи політичним справам?
  3. Дослідіть загальні цінності. Перелічіть усі важливі для вас цінності. Це прекрасний спосіб подумати про цінності всією родиною. Попросіть будь-якого члена сім'ї, який може писати, скласти список. Потім ви можете ранжувати значення кожного списку, щоб допомогти один одному визначити, які з них є найбільш важливими для всіх вас.
    • Загальними цінностями є: чесність, врівноваженість, турбота, щедрість, здоров’я, гумор, вченість, мудрість, лідерство та співчуття.
    • Враховуйте свою сім’ю та родичів, розглядаючи такі цінності, як співпраця, фінансова стабільність, смирення та терпіння.
    • Подумайте про цінності з точки зору категорій. Наприклад, деякі категорії можуть бути: особистість, кар'єра, сім'я, друзі, здоров'я. Спробуйте визначити, в яку категорію слід помістити кожне зі списку значень. Це замовлення може надати більше ясності щодо того, що для вас є найбільш важливим.

Частина 2 з 3: Поговоріть про це з усією родиною

  1. Задавати питання. Подумавши про свої особисті цінності, настав час з’ясувати, як включити їх у сім’ю. Для цього вам усім потрібно ефективно спілкуватися між собою. Почніть із запитань.
    • Запропонуйте поговорити про цінності в сім’ї. Почніть із відкритих питань, таких як: "Що найважливіше для нашої родини?"
    • Ви також можете спробувати щось на зразок: "Що вас радує? Як це впливає на нашу сім'ю? "
    • Інші хороші запитання включають: "Що найбільше пишається, коли думаєш про нас як про сім’ю?" Або "Чого ти з нетерпінням чекаєш, повернувшись додому?"
    • Ви також можете спробувати щось на кшталт: «Чи є в нашій сім’ї щось, що викликає почуття сорому, і що це?» І «Що пропонує наша сім’я, чого ви не отримуєте від друзів?»
    • Пам’ятайте, що кожен із членів сім’ї повинен відповідати на ці питання індивідуально. Тоді ви можете порівняти відповіді відкрито та справедливо.
    • Заохочуйте решту родини також задавати питання.
  2. Будьте хорошим слухачем. Під час цієї сімейної зустрічі важливо, щоб ви всі уважно слухали одне одного. Щоб вказати, що ви слухаєте, задайте подальші запитання. Наприклад, якщо ваш партнер каже, що цінує чесність, запитайте його, як це може більше турбувати сім'ю.
    • Ви також можете використовувати невербальні сигнали, щоб вказати, що ви слухаєте. Кивайте головою, коли хтось розмовляє, і посміхніться, щоб показати, що ви цінуєте сказане.
    • Спробуйте обмежити перебої. Попросіть усіх прибрати мобільний телефон і вимкнути телевізор, поки ви ведете цю важливу розмову.
  3. Зробіть сімейні цінності більш конкретними. Після того, як ви витратили якийсь час на обговорення сімейних цінностей і добре провели час разом, ви можете чіткіше визначити обговорені сімейні цінності. Не поспішайте сісти і перелічіть найважливіші цінності. Ви можете сприймати ці цінності як тверді настанови, яких зобов'язуються дотримуватися всі в родині.
    • Запис речей може допомогти вашій родині визначити спільні цінності.
    • Подумайте про такі речі, як "допомога в суспільстві", "релігія / духовність" або "чесне спілкування з членами сім'ї".
    • Попросіть кожного члена сім’ї вибрати 3-4 найважливіші для них цінності. У сукупності це забезпечує керовану кількість значень, які можна додати до вашого постійного списку.
    • Наприклад, ви можете вибрати "Безпека" як одне з основних значень для сім'ї. Потім кожен член родини може вказати, як він чи вона будуть дотримуватися цієї цінності. Ви можете пообіцяти завжди керувати обмеженням швидкості. Ваша дочка може пообіцяти завжди носити шолом, коли їде на велосипеді.
  4. Залучайте своїх дітей. Ставтеся до визначення своїх сімейних цінностей як до сімейного рішення. Якщо ваші діти трохи старші, як підлітки, переконайтеся, що вони почуваються важливою частиною процесу. Скажіть такі речі: "Ми вдячні за ваш внесок. Як ви ставитесь до включення освіти як однієї з наших основних сімейних цінностей? "
    • Ви також можете заохотити своїх дітей пояснити свою точку зору. Спробуйте щось на зразок: "Що вам подобається у цьому виборі?" Чому, на вашу думку, додавання гумору як сімейної цінності є найкращим варіантом? "
    • Якщо ваші діти досить молоді, ви можете знайти інші способи залучити їх. Спробуйте змусити їх намалювати картину того, що вони люблять у вашій родині.
  5. Напишіть заяву про місію. Подумавши про свої цінності та обговоривши їх із рештою родини, ви повинні добре уявити, як ці сімейні цінності можна визначити. Один із способів сформувати їх - написання заяви про місію. Це документ, який викладає ваші сімейні цінності та може містити цілі. Заява про місію - це офіційне висловлення цінностей, якими ви поділяєтесь у сім'ї.
    • Запишіть свою мету як сім’ю та стратегію, яка допоможе вам зосередитись на цій меті.
    • Напишіть вступний пояснення, чому ваша сім’я обирає саме ці цінності. Ви можете розповісти про те, як ваша сім’я віддана цим цінностям, щоб сприяти правильному життєвому вибору. Вступ не повинен бути довгим, довшим за абзац.
    • Організуйте перелік цінностей. Ви можете розділити їх на такі категорії, як здоров'я, щастя, рівновага та стабільність. Потім ви можете вказати сімейну стратегію дотримання кожного з цих цінностей.
    • Ви можете роздрукувати заяву про місію та поставити її в рамку. Зберігати його у своєму будинку - чудовий спосіб нагадати кожному з вас про те, що насправді важливо для вас як для сім’ї.

Частина 3 з 3: Втілення своїх сімейних цінностей

  1. Щодня думайте про свої сімейні цінності. Щодня витрачайте кілька хвилин, щоб поміркувати над цим. В кінці кожного дня ви можете задавати собі питання. Наприклад: "Як мої дії були пов’язані зі значенням 1 сьогодні? А як щодо значення №2? Це займає лише кілька хвилин вашого часу, але може бути дуже корисним для того, щоб поставити свої цінності вперед і в центрі.
    • Попросіть усіх членів сім'ї прийняти цю звичку. Отримавши легко доступну заяву про місію, кожному буде легко щодня переглядати список цінностей.
  2. Залишайтеся на зв'язку як сім'я. Ви можете зробити це, переконавшись, що справді проводите час разом. Чим більше часу ви проведете разом, тим більше спільного досвіду ви отримаєте в сім’ї. Проводячи час один з одним з увагою одне до одного, ви можете ближче познайомитися. Це може допомогти вам зрозуміти, що найважливіше для кожного з вас окремо та в сім’ї.
    • Складіть графік часу для проведення всією сім’єю разом. Це може бути просто, як спільна їжа або щось на зразок проведення цілої суботи в сімейних справах.
    • Дозвольте кожному члену сім'ї брати участь у ваших заходах. Наприклад, якщо ваша дочка хотіла б займатися фізичними вправами, запропонуйте піти у похід разом.
  3. Зробіть позитивний життєвий вибір. Ваші цінності є важливою частиною процесу прийняття рішень. Перш ніж робити великий життєвий вибір, пам’ятайте про свої сімейні цінності. Наприклад, припустимо, що сімейною цінністю є освіта, переконайтеся, що ви живете в районі, де є хороша школа.
    • Порадьтеся з усією родиною щодо життєвого вибору. Перш ніж вносити будь-які серйозні зміни, запропонуйте сімейну зустріч, щоб обговорити, як потенційні зміни відповідають вашим сімейним цінностям.
  4. Формуйте свої цінності. Найкращий спосіб інтегрувати свої сімейні цінності у повсякденне життя - це переконатися, що ваші дії відображають ці цінності. Переконайтесь, що вибір, який ви робите, відповідає тому, що ви вважаєте найважливішими сімейними цінностями.
    • Якщо сімейна цінність - це чесність номер один, переконайтеся, що ви відкриті та чесні. Застосуйте це значення до своєї роботи та суспільного життя.
    • Рольові моделі - найкращий спосіб допомогти дітям засвоїти цінності. Наприклад, якщо ви цінуєте повагу, покажіть своїм дітям, як бути поважними, наприклад, завжди з повагою розмовляючи з іншими людьми.
  5. Використовуйте сімейні цінності для роботи над сімейними цілями. Цінності важливі, оскільки вони можуть допомогти визначити вибір та дії. Думаючи про сімейні цінності, корисно враховувати і свої сімейні цілі. Ваші цінності, швидше за все, зіграють велику роль у досягненні цих цілей.
    • Навчання є однією з ваших сімейних цінностей? Подумайте про те, щоб перетворити це на конкретну мету. Подумайте, які кроки ви можете зробити, щоб навчитися всією сім’єю. Наприклад, ви всі можете разом вивчити нову мову або взяти курс кулінарії. Таким чином, сімейні цінності та цілі можуть бути інтегровані.
    • Якщо фінансова відповідальність є сімейною цінністю, ви можете використовувати цю передумову, щоб переконатись, що кожен член родини розуміє важливість дотримання бюджету. Таким чином, ви можете досягти сімейних цілей, таких як заощадження на пенсію, навчання в коледжі тощо.

Поради

  • Дайте собі час добре подумати над своїми цінностями та цілями.
  • Будьте гнучкими. Це нормально, що цінності змінюються з часом.