Як грати в майнкрафт

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
MineCraft Как начать играть! Пособие для новичков!
Відеоролик: MineCraft Как начать играть! Пособие для новичков!

Зміст

З цієї статті ви дізнаєтеся, як грати в Minecraft на комп'ютері, смартфоні, планшеті або консолі. Коли ви купите, скачаєте і / або встановіть цю гру, створіть новий світ і грайте в Minecraft.

кроки

Частина 1 з 5: Як встановити гру на комп'ютері

  1. 1 Скачайте і встановіть Minecraft. Щоб грати в Minecraft, гру потрібно купити, завантажити і встановити на комп'ютері. Придбати гру можна на офіційному сайті minecraft.net
    • Якщо гра вже встановлена, пропустіть цей крок.
  2. 2 Запустіть лаунчер Minecraft. Двічі клацніть по значку у вигляді блоку землі з травою.
    • Можливо, Minecraft оновиться; в цьому випадку дочекайтеся, коли оновлення завершиться.
  3. 3 клацніть по PLAY (Грати). Ця кнопка знаходиться внизу лаунчер. Запуститься гра Minecraft.
    • Можливо, спочатку вам доведеться ввести дані для входу в Minecraft.
  4. 4 натисніть Одиночна гра. Ви знайдете цю опцію у верхній частині головного меню.
  5. 5 клацніть по Створити новий світ. Ця опція знаходиться у верхній частині вікна.
  6. 6 Введіть ім'я ігрового світу. Зробіть це в текстовому полі у верхній частині вікна.
  7. 7 Змініть параметри ігрового світу (якщо хочете). Натисніть «Налаштування світу», щоб відкрити параметри світу, а потім внесіть потрібні зміни (наприклад, змініть тип світу).
  8. 8 натисніть Створити новий світ. Ця опція знаходиться внизу вікна. Буде створено ігровий світ. Тепер можна грати в Minecraft.

Частина 2 з 5: Як встановити гру на мобільний пристрій

  1. 1 Купуйте і встановіть Minecraft. Встановити цю гру можна на iPhone і Android-пристрій.
    • Якщо гра вже встановлена, пропустіть цей крок.
  2. 2 Запустіть Minecraft. Виберіть у вигляді блоку землі з травою.
  3. 3 торкніться грати. Ця кнопка знаходиться у верхній частині екрану.
  4. 4 натисніть Створити новий. Ви знайдете цю опцію у верхній частині екрану.
  5. 5 торкніться Створити ігровий світ. Ця опція знаходиться у верхній частині екрану. Відкриється сторінка створення світу.
    • Якщо ви не бачите цю опцію, спочатку натисніть «Новий світ» у верхньому лівому кутку екрана.
  6. 6 Введіть ім'я ігрового світу. Можна ввести будь-яке ім'я.
    • Ім'я за замовчуванням - «Мій світ».
  7. 7 Виберіть рівень складності гри. Натисніть на меню в розділі «Складність» і виберіть потрібний рівень складності.
    • На більш високих рівнях складності монстри завдають більшої шкоди і їх складніше вбити.
  8. 8 Змініть інші параметри гри (якщо хочете). Прокрутіть сторінку вниз і перегляньте параметри гри. Будь-параметр можна змінити до запуску гри; деякі параметри стануть недоступними, коли ви запустите гру.
  9. 9 натисніть створити. Ця опція знаходиться на лівій стороні екрану. Буде створено ігровий світ. Тепер можна грати в Minecraft.

Частина 3 з 5: Як встановити гру на ігрової консолі

  1. 1 Купуйте і встановіть Minecraft. Встановити цю гру можна на Xbox One і PlayStation 4.
    • Якщо гра вже встановлена, пропустіть цей крок.
  2. 2 Запустіть Minecraft. Вставте диск Minecraft або виберіть Minecraft в списку куплених ігор.
  3. 3 Оберіть грати. Ця опція знаходиться у верхній частині головного меню Minecraft.
  4. 4 Виберіть вкладку створити. Для цього натисніть праву кнопку контролера.
  5. 5 Оберіть Створити новий світ. Ця опція знаходиться у верхній частині вкладки «Створити».
  6. 6 Введіть ім'я ігрового світу. Виберіть текстове поле у ​​верхній частині екрану, а потім введіть ім'я світу.
    • Ім'я за замовчуванням - «Новий світ».
  7. 7 Виберіть рівень складності гри. Прокрутіть вниз до повзунка «Складність», а потім пересуньте його вправо, щоб збільшити складність, або вліво, щоб зменшити її.
    • На більш високих рівнях складності монстри завдають більшої шкоди і їх складніше вбити.
  8. 8 Змініть інші параметри гри (якщо хочете). Виберіть «Додаткові параметри», а потім внесіть потрібні зміни. Щоб вийти з цього меню, натисніть «B» (Xbox One) або кнопку з колом (PS4).
    • Наприклад, введіть код, щоб створити певний світ, в текстовому полі «Код» або зніміть прапорець у «Створити структури», щоб створити світ без сіл.
  9. 9 натисніть Створити новий світ. Ця опція знаходиться внизу екрану. Буде створено ігровий світ. Тепер можна грати в Minecraft.

Частина 4 з 5: Як приступити до гри

  1. 1 Вивчіть елементи управління і функції. Щоб переглянути повний список елементів керування, виконайте такі дії:
    • комп'ютер - натисніть Esc > «Налаштування»> «Управління».
    • Мобільний пристрій - натисніть «Пауза» у верхній частині екрану, торкніться «Налаштування» і натисніть «Сенсор» в лівій частині екрана. Також можна натиснути «Контролер» або «Клавіатура і миша», щоб переглянути відповідні елементи управління.
    • консоль - натисніть «Пуск» або «Налаштування» і виберіть «Довідка та установки»> «Управління».
  2. 2 Зберіть початкові ресурси. В Minecraft більшість ресурсів видобувається в навколишньому світі. Коли ви почнете грати, рекомендуємо зібрати наступне:
    • земля (Блоки землі) - мабуть, найпоширеніший блок в грі. Земля щодо марна на пізніх етапах гри, але може використовуватися для створення ефективного тимчасового притулку на початку гри. Наприклад, земля допоможе вам вибратися з глибокої ями (якщо побудувати сходи з блоків землі).
    • дерев'яні блоки - бийте по деревах, щоб добути ці блоки. Деревина необхідна для виготовлення безлічі предметів: рукояток зброї і інструментів, факелів і багато чого іншого.
    • Гравій і пісок - ці ресурси схожі на землю і можуть бути використані в якості матеріалу для підлоги або стін. Пам'ятайте, що блок гравію або піску впаде вниз, якщо під ним немає іншого блоку.
    • Вовна - добудьте шерсть, убивши вівцю. Шерсть (три блоки одного кольору) і будь-які дерев'яні дошки необхідні для створення ліжка, яка є важливим предметом (якщо ви не хочете розчаруватися в Minecraft на самому початку гри).
  3. 3 побудуйте тимчасовий хата. Використовуючи землю, гравій та пісок, побудуйте чотири стіни і дах. Так ви створите притулок, в якому можна ховатися вночі.
    • Використовуйте землю, щоб побудувати будинок, тому що дерево стане в нагоді для крафта інструментів.
    • На стіні або на даху будинку зробіть отвір (вікно) в один блок, щоб дізнатися, коли настане світанок, і вийти з дому, щоб зібрати ресурси.
  4. 4 створіть верстак. На верстаті можна скрафтіть практично будь-який предмет. Верстат створюється в сітці крафта інвентарю.
  5. 5 Скрафтіте ліжко. У ліжку можна поспати, щоб швидко пропустити ігрову ніч; також біля ліжка, в який ви спали останній раз, відроджується померлий персонаж. Тобто, якщо персонаж загинув, він з'явиться біля ліжка, а не у вихідній точці (точці початку гри).
    • Скрафтіте ліжко якомога швидше, особливо якщо побудували будинок відносно далеко від вихідної точки.
  6. 6 Лягайте в ліжко, коли настає ніч. Так ви швидко пропустіть ігрову ніч, протягом якої в світі з'являються монстри (вони називаються мобами).
    • Якщо у вас не вийшло зробити ліжко, сидите в будинку, поки не наступить світанок.
  7. 7 Створіть деякі інструменти. Інструменти - це основа успішного проходження Minecraft, тому що з їх допомогою можна добувати ресурси і створювати відмінна зброя, інструменти і броню на пізніх етапах гри. Почніть з крафта наступних інструментів:
    • Кірка - використовується для видобутку каменю. Спочатку створіть дерев'яну кирку, з її допомогою добудьте три блоки каменю, а потім скрафтіте кам'яну кирку.
    • меч - використовується для захисту від мобів.Будь-меч, навіть дерев'яний, значно краще, ніж кулаки.
    • сокира - використовується для швидкої рубки дерев. Хоча дерево можна зрубати руками, сокиру значно прискорить процес.
    • Лопата - використовується для швидкого збору землі, гравію та піску. Ці блоки можна добути руками, але лопата прискорить процес.
  8. 8 Запам'ятайте типи мобів. Швидше за все, ви захочете втекти від будь-якого відведені мобу, але пам'ятайте, що більшість мобів нападуть на вас, якщо ви самі не почнете атакувати їх:
    • мирні - такі моби ніколи не нападуть на вас; якщо ви атакуєте їх, вони просто втечуть. Мирними мобами є більшість представників домашньої худоби (свині, корови, вівці і так далі).
    • нейтральні - ці моби НЕ будуть атакувати вас, поки ви не нападаєте на них. Приклади: ендермен і павуки (тільки вдень).
    • агресивні - ці моби будуть атакувати вас, як тільки помітять. Приклади: зомбі, скелети і павуки (тільки вночі).

Частина 5 з 5: Як вижити в Minecraft

  1. 1 Знайдіть і добудьте вугілля. Він є паливом для печі, яку ви створите пізніше, а також важливим компонентом для крафта смолоскипів.
  2. 2 Скрафтіте факели. Кілька смолоскипів можна зробити з однієї палиці і одного вугілля (або деревного вугілля).
    • Встановлений факел не можна знищити або загасити - такий факел можна збити на землю, а потім забрати і встановити в іншому місці.
  3. 3 Встановіть безліч смолоскипів навколо свого житла. Смолоскипи висвітлюватимуть простір, що запобіжить поява біля будинку певних мобів (наприклад, Кріпера, зомбі, скелетів і так далі) і забезпечить вам деяку безпеку вночі.
    • Встановіть багато факелів, щоб повністю запобігти появі мобів біля будинку. Рекомендуємо оточити будинок суцільним кільцем з факелів.
  4. 4 Скрафтіте піч. Крім іншого, піч можна використовувати для приготування їжі і виплавки залізних злитків із залізної руди. Піч просто необхідна, тому що їжа потрібна для виживання, а залізо є одним з найцінніших ресурсів.
    • Щоб використовувати піч, додайте в верхній слот ресурс, який можна приготувати або переплавити (наприклад, продукти харчування або руду), а в нижній слот додайте паливо (наприклад, вугілля, деревину, лаву тощо).
  5. 5 Розпочніть вивчення світу і збору ресурсів. Такі ресурси, як камінь, вугілля, залізо і дерево, необхідні для тривалого виживання в Minecraft, тому зберіть їх якомога більше.
    • Якщо ви знайдете місце, багате ресурсами (наприклад, печеру), відзначте шлях до нього за допомогою факелів або доріжки (наприклад, з каменю).
    • Можна створити скрині, щоб зберігати в них зібрані ресурси, які не потрібно носити з собою, коли ви знову підете добувати ресурси.
  6. 6 Побудуйте інший будинок. Швидше за все, ваше перше житло побудоване з невідповідного матеріалу, тому побудуйте новий укріплений будинок, коли здобудете достатньо ресурсів.
    • Деякі ресурси, такі як камінь (особливо граніт) і залізо, краще протистоять вибухів, ніж земля і дерево. Це стане в нагоді, якщо у будинку вибухне кріпер.
  7. 7 Перенесіть вміст старого будинку в новий (якщо необхідно). Це просто, якщо обидва будинки знаходяться недалеко один від одного. В іншому випадку безпечніше використовувати старий будинок як сховище, а новий будинок заповнити новими предметами.
    • Переносите вміст старого будинку тільки протягом дня.
    • Не сушіть скриню, в якому щось є - перекладіть предмети зі скрині в свій інвентар, а потім розбийте скриню, щоб взяти його.
  8. 8 Знайдіть їжу. Для цього вбивайте тварин і підбирайте м'ясо, яке випадає з них (наприклад, з свиней випадає свинина). Їжа дозволить відновити здоров'я персонажа і підняти рівень ситості, який з часом зменшується.
    • Щоб приготувати їжу, покладіть її в піч, в якій є паливо.
    • Щоб поїсти, покладіть їжу на панель швидкого доступу, потім виберіть їжу на панелі і натисніть ліву кнопку миші (або натисніть і утримуйте екран в Minecraft PE).
  9. 9 Уникайте агресивних мобів, якщо це можливо. Minecraft - це не бойова гра; в ній можна створювати предмети для самозахисту, тому, якщо ви спробуєте битися з мобом вночі, ви, швидше за все, загинете. Звичайно, є і виключення, наприклад, коли потрібно вбити павука, щоб добути нитка, але все-таки перед мобом краще відступити і уникнути бійки.
    • Якщо вам доведеться битися з мобом, використовуйте меч або сокира; пам'ятайте, що будь-який інструмент більш ефективний, ніж кулаки.
    • Не зв'язуйтеся з Кріпера (зелені вибухають монстри). Якщо він має на вас, вдарте його один раз і швидко відійдіть, поки він не вибухнув.
    • Ендермен (високий чорний моб) не атакуватиме вас, якщо ви не дивіться і не нападаєте на нього. Якщо ви спровокували ендермена на атаку, його дуже складно вбити будь-якою зброєю або інструментом.
    • Якщо у вас є лук і стріли, стріляйте в мобів під час відступу. Майте на увазі, що у деяких мобів (наприклад, скелетів) також є луки і стріли.

Поради

  • Створіть карту. На ній відобразиться досліджений вами світ. В консольної версії Minecraft ви можете отримати карту, коли відродиться.
  • Грайте в мирному режимі, в якому моби не можуть вбити вас (на відміну від режиму виживання).
  • Трусіть скрині в селах, щоб отримати ресурси. Знайдіть кузню - у неї плоский дах і колодязь з лавою біля входу. Кузня є не в кожному селі, але якщо ви знайдете її, всередині повинен бути скриню.
  • Якщо ви натрапите на село, в ній можна сховатися на ніч, обміняти смарагди на спорядження і використовувати ресурси села (наприклад, ферми і ковадла), щоб виготовити предмети.
  • Правильно користуйтеся інструментами. Мечі призначені для вбивства мобів (таких як зомбі, скелети, Кріпера і так далі), лопати - для копання (наприклад, землі, гравію, піску і так далі), сокири - для рубки дерев'яних предметів (таких як скрині, колоди, верстати та так далі), кирки - для видобутку кам'яних блоків (наприклад, кругляка, вугільної руди і так далі), мотики - для обробки грунту.
  • Якщо вам потрібно негайно сховатися, побудуйте вежу висотою 20 блоків і заберіть на неї - так ви убезпечите себе на час, достатній, щоб підлікуватися, надіти нові обладунки або взяти іншу зброю. Тільки не впадіть з вежі!
  • В Minecraft є два «подміра»: Нижній світ, який являє собою подобу пекла і містить цінні ресурси, і Край, в якому живе один з босів мобів.
  • Якщо ви опинилися на острові з одним або декількома деревами, зрубаєте дерево і зберіть саджанці, які з'являться з листя. Таким чином, у вас буде достатньо дерев, які можна зрубати. Майте на увазі, що яблука, які падають з дерев, можна їсти. Золоті яблука можна скрафтіть так: додайте одне яблуко в центральний слот верстата, а в решту слоти додайте по золотому злитку.
  • У версії 1.9+ створювати зачаровані золоті яблука більше не можна. Замість цього їх потрібно шукати в підземних скарбницях. Вірогідність знайти зачароване золоте яблуко становить 0,01% (або 0,1%?), Тому не чекайте, що ви швидко знайдете таке яблуко.

попередження

  • Чи не заподіювати шкоду сільським жителям, щоб не знизити репутацію свого села. Якщо репутація зменшиться до -15, залізні големи будуть атакувати, а не захищати вас.
  • Ніколи не копайте прямо вниз. У грі повно пасток і підземних озер з лавою. Також можна впасти в печеру, повну зомбі або інших мобів.
  • Кріпера і павуки - це одні з найагресивніших мобів, які можуть швидко вбити вас. Тому тікайте, як тільки зустрінете їх.
  • Будьте обережні, потрапивши в Нижній світ - якщо ви забудете, де знаходиться портал, ви залишитеся в Нижньому світі назавжди.
  • В ущелинах можна добути деякі ресурси, але іноді ущелині прорізає гору, тобто під ним може бути печера з мобами, тому будьте обережні, якщо копаєте вниз. Якщо ви впадете в водоспад або водойму, ви не загинете, але краще підготуйтеся, щоб вибратися.