Як пом'якшити рушники

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
✅ 12 ЛАЙФХАКОВ для мягкости Махровых Полотенец 👍 СЕКРЕТЫ ПУШИСТЫХ ПОЛОТЕНЕЦ от ХОЗЯЮШКИ
Відеоролик: ✅ 12 ЛАЙФХАКОВ для мягкости Махровых Полотенец 👍 СЕКРЕТЫ ПУШИСТЫХ ПОЛОТЕНЕЦ от ХОЗЯЮШКИ

Зміст

Витиратися жорстким і шорстким рушником - то ще задоволення. Немає нічого дивного в тому, що масла, бруд і різні хімікати в'їдаються в тканину, через що вона огрубевает і погано мнеться. Виною цьому може бути ваше засіб для прання, спосіб прання і навіть водопостачання, але можна дещо зробити, щоб це виправити. Читайте далі і ви дізнаєтеся, як пом'якшити жорсткі рушники!

кроки

Метод 1 з 3: Прання та замочування

  1. 1 Періть рушники в теплій або гарячій воді. Чим тепліше вода, тим краще вона поглинає засіб для прання і тим менше його залишиться на тканині. Більш того, гаряча вода допоможе розчинити масла, що залишаються на рушниках після контакту із засобами гігієни і шкірою.
    • Врахуйте, що повторна прання в гарячій воді може привести до потускнению яскравих фарб на рушник. Якщо вам все одно, тоді можете сміливо прати в гарячій воді. Якщо ж ви хочете зберегти колір, періть в холодній воді і випробуйте інші способи пом'якшення рушників.
  2. 2 Замочіть рушники в кондиціонері для білизни. Змішайте 240 мл кондиціонера для білизни з такою кількістю гарячої води, щоб рушники занурилися в неї повністю. Замочіть рушники в розчині мінімум на годину, щоб кондиціонер встиг гарненько просочити тканину.
  3. 3 Замініть пральний порошок і кондиціонер оцтом. Більшість покупних кондиціонерів для білизни містить кремній, який здатний покрити поверхню ваших рушників і знизити їх вбирають властивості. Додайте додатковий цикл полоскання при пранні рушників в пральній машині, а в першому циклі замість засобу для прання візьміть 120 мл білого оцту. Оцет видалить масла і залишки мила, через які ваше рушник стає жорстким, роблячи його більш пухнастим і підвищуючи вбираючі властивості. Використовуйте м'який засіб (або звичайну воду) у другому циклі полоскання, щоб вимити запах оцту, але при цьому зберегти м'якість тканини.
  4. 4 Використовуйте харчову соду. Спробуйте додати до звичайного прального порошку 60 г харчової соди. Це дозволить змити будь-які масла, бруд і хімічні речовини, через які рушник стає жорстким і шорстким. Також соді прекрасно виводить затхлий запах, який з'являється, коли рушник довгий час залишається вологим.

Метод 2 з 3: Способи сушки

  1. 1 Просушіть рушники на повітрі. Найкраще, якщо при цьому на вулиці буде прохолодна погода і легкий вітерець. Коли рушник висохне, розімніть його руками немов шматок м'яса або тісто. Це повинно знизити жорсткість.
  2. 2 Виконайте барабанну сушку на слабкій потужності. Висока температура, безумовно, зробить ваші рушники пухнасті, але при цьому може порушити цілісність тканини. Можете чергувати сушку на повітрі і в сушарці. Спробуйте частково просушити рушники на білизняний мотузці, а потім досушити в сушарці, щоб зробити їх теплими і пухнастими.
    • Після закінчення сушіння запустіть ще один цикл, тільки тепер виберіть режим «без складок», якщо такий доступний. Цей режим повинен розпушити рушник і пом'якшити тканину.
  3. 3 Струсіть рушники. Гарненько струшуйте рушники після завершення прання, а також після процесу сушіння. Так ви зробите тканину пухнастою.
  4. 4 Покладіть в пральну машину м'ячики для прання або тенісні м'ячики. Якщо ви вирішили сушити рушники в барабані, завантажте разом з ними парочку чистих тенісних м'ячів або м'ячиків для прання. Поки йде цикл сушки, м'ячики будуть бовтатися всередині барабана і збивати ваші рушники. Це повинно розім'яти волокна і пом'якшити жорсткі ділянки.

Метод 3 з 3: Як не дати рушникам стати жорсткими

  1. 1 Використовуйте менше кошти для прання. Засоби для прання мають високу концентрацію, так що навіть невеликої кількості повинно вистачати. Якщо ви візьмете занадто багато засоби, то його залишки можуть в'їсться в тканину, роблячи її жорсткою і шорсткою. Використовуйте менше миючого засобу, ніж зазвичай.
    • Якщо на тканині залишається занадто багато засоби для прання, це також може сприяти зростанню цвілі і бактерій, особливо якщо рушник буде залишатися вологим.
  2. 2 Не перевантажуйте пральну машину. Якщо барабан буде переповнений, то ваші рушники не прополощутся належним чином. Тканина вийде жорсткою і на ній залишаться залишки мінералів, бруду і засоби для прання.
    • Те ж саме стосується і сушки! Будьте терплячі і проведіть кілька циклів, щоб не переповнювати сушильну машину.
  3. 3 Остерігайтеся жорсткої води. Якщо вода у вашому будинку жорстка і містить багато мінералів, то вода в крані або пральній машині може залишати на рушниках вапняний осад. Купіть мінеральний фільтр, щоб пом'якшити воду, або стирайте рушники у воді не з водопроводу.

попередження

  • Запам'ятайте: чим довше рушники будуть відмокати в кондиціонері для білизни, тим м'якше і ніжніше вони стануть. Але якщо рушник буде відмокати занадто довго, це може зіпсувати тканину.