Щоб когось втішити

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ВЫЗВАЛИ ДУХ НЕВЕСТЫ! НЕВЕСТА ТЫ ЗДЕСЬ...
Відеоролик: ВЫЗВАЛИ ДУХ НЕВЕСТЫ! НЕВЕСТА ТЫ ЗДЕСЬ...

Зміст

Втішаючи того, хто дуже сумує, іноді ви можете почуватися безпорадним. Зазвичай фізично для цієї людини ви можете мало що зробити. Однак дати людині зрозуміти, що ви там для них, і запропонувати слухове вухо - це найважливіший крок, який ви можете зробити.

Крок

Частина 1 з 3: Знайте, що сказати

  1. Відкрийте розмову. Повідомте людині, що ви бачите, що їй сумно, і що ви готові почути її історію. Якщо ви не дуже добре знаєте людину, спочатку можете сказати, чому хочете допомогти їй.
    • Наприклад, якщо ви знаєте людину, ви можете сказати: «Я бачу, щось вас турбує. Ви хочете поговорити про це? "
    • Якщо ви також не знаєте цю людину, ви можете сказати наступне: «Привіт, мене звуть ... Я товариш по студенту і побачив, що ти дуже сумуєш. Я знаю, що ви мене не знаєте, але якщо хочете, я готовий вислухати вашу історію ".
  2. Не бийте навколо куща. У вас може виникнути спокуса применшити проблему, якщо ви вже знаєте, що має інший. Якщо людина має справу зі смертю або щойно закінчила стосунки з кимось, можливо, краще не згадувати про проблему, оскільки ви не хочете викликати у іншої людини більше горя. Однак людина знає, що спричиняє горе і, мабуть, уже замислюється над ситуацією. Розпитування про ситуацію простою мовою показує, що ви дбаєте про іншу людину і готові слухати, не роблячи речей гарнішими, ніж вони є. Це, мабуть, стане полегшенням для іншого.
    • Наприклад, ви можете сказати щось на кшталт: «Я чув, що твій батько помер. Це має бути для вас дуже важко. Ви хотіли б поговорити про це? "
  3. Запитайте, як почувається людина. Один із способів розпочати розмову - запитати, як почувається інша людина. Незалежно від ситуації, людина буде мати справу з безліччю емоцій, навіть у сумних ситуаціях. Це може бути дуже корисним і полегшити, коли ви дозволяєте людині поділитися з вами цими емоціями.
    • Наприклад, якщо хтось із батьків помер після тривалої хвороби або важкої хвороби, людині, звичайно, буде дуже сумно. Але, можливо, також буде відчуття полегшення зараз, коли страждання за померлого закінчилися, а почуття провини спричинене відчуттям полегшення.
  4. Зберігайте свою увагу на іншій людині. У вас може виникнути спокуса порівняти ситуацію людини з ситуацією, в якій ви колись опинились. Однак, коли комусь сумно, він, мабуть, не слухає ситуацій, з якими ви боролися. Людина воліє обговорювати поточну ситуацію.
  5. Не намагайтеся раптом надати розмові позитивного розмаху. Цілком природно, що ми прагнемо, щоб інша людина почувалася краще, виділяючи позитивну сторону. Однак, якщо ви зробите це, ви можете викликати у людини відчуття, ніби ви намагаєтесь вирішити проблему, що може змусити людину відчути, що її ситуація не важлива. Слухайте історію, не згадуючи позитивів.
    • Наприклад, спробуйте опустити такі речення: "Ну, принаймні ти все ще живий.", "Це не так погано". або "Підбадьорись!"
    • Натомість використовуйте фрази на кшталт: "Звичайно, вам сумно, ви переживаєте складний час".

Частина 2 з 3: Навчитися уважно слухати

  1. Зрозумійте, що людина хоче, щоб її почули. Здебільшого люди, які плачуть або сумують, просто потребують, щоб хтось їх послухав. Постарайтеся дозволити іншій людині говорити якомога більше і уникайте можливих рішень.
    • Можливо, ви можете придумати рішення в кінці розмови. На початку розмови ви повинні в основному слухати іншу людину.
  2. Дайте зрозуміти, що ви розумієте ситуацію. Одним із способів уважно слухати є повторення того, що говорить інша людина. Наприклад, ви можете сказати: "Якщо я правильно розумію, ти сумуєш / злишся, бо твій хлопець / дівчина не приділяє тобі достатньо уваги".
  3. Не дозволяйте відволікатися. Продовжуйте розмову і зосередьте всю свою увагу на іншій людині. Вимкніть телевізор і не дозволяйте очам блукати до телефону.
    • Залишатися зосередженим на слуханні означає, що ви не можете дозволити своєму розуму блукати. Тож вам слід залишити мрійливість позаду. Також не намагайтеся заздалегідь продумати, що ви хочете сказати під час розмови. З іншого боку, вам слід добре сприймати історію іншої людини.
  4. Використовуйте мову тіла, щоб показати, що ви слухаєте. Встановіть зоровий контакт з людиною і кивайте, коли вона говорить. Смійтесь у відповідний час або проявляйте занепокоєння, піднімаючи брови.
    • Також не слід забувати підтримувати відкрите ставлення. Це означає, що ви не повинні схрещувати руки або ноги, а трохи нахилятися в напрямку іншої людини.

Частина 3 з 3: Завершення розмови

  1. Визнайте почуття безпорадності. Більшість людей відчувають сильне почуття безпорадності, зіткнувшись із другом, який переживає складний час. Це природна реакція, і ви, мабуть, не знаєте, що сказати іншій людині. Однак, як правило, достатньо визнати цей факт і дати іншій людині зрозуміти, що ти там для них.
    • Наприклад, ви можете сказати щось на кшталт: «Мені шкода, що ви повинні це пережити. Я не знаю, що сказати, щоб полегшити біль, і я усвідомлюю, що слова все одно не можуть цього зробити. Але я хочу повідомити вам, що я поруч з вами, коли я вам потрібен ».
  2. Запропонуйте обійняти. Якщо це вам некомфортно, ви можете запропонувати іншій людині обійняти. Однак найкраще спочатку запитати у іншої людини, оскільки деякі люди відчувають дискомфорт при фізичному контакті, особливо якщо вони пережили травматичний досвід.
    • Наприклад, ви можете сказати: «Я хотів би вас обійняти. Ви в порядку з цим? "
  3. Запитайте про наступні кроки. Хоча не завжди є рішення проблеми, з якою стикається людина, іноді складання плану може змусити іншу людину почуватися краще. Ось чому зараз саме час уважно пропонувати рішення, коли інша людина не знає, що робити. Якщо людина вже має план, заохочуйте її обговорити з вами кроки.
  4. Виховувати терапію. Якщо ваш хлопець чи дівчина багато переживає, ви можете запитати, чи не думали вони коли-небудь про відвідування терапевта. На жаль, відвідування терапевта все ще часто характеризується соціальною стигмою, але якщо ваш хлопець чи дівчина довгий час бореться з певними проблемами, можливо, варто поговорити з кимось, хто навчився раніше.
    • Соціальна стигма навколо відвідування терапевта, звичайно, несправедлива. Можливо, вам навіть доведеться переконати свого друга, що відвідування терапевта - це зовсім не дивно. Ви розвінчуєте клеймо, даючи своєму хлопцеві чи дівчині зрозуміти, що ви не сприйматимете його чи іншу людину, навіть якщо їм потрібна невелика допомога терапевта.
  5. Запитайте, чи можете ви щось зробити для людини. Незалежно від того, хоче людина поговорити з вами щотижня, або іноді їсти разом, ви можете допомогти. Ви також можете надати підтримку для більш складних завдань, таких як підтримка людини, коли вона запитує свідоцтво про смерть у коханої людини. Відкрийте розмову з людиною та запитайте, чи може вона чи вона скористатися вашою допомогою.
    • Якщо людина, здається, вагається щодо отримання вашої допомоги, ви можете запропонувати конкретні пропозиції. Наприклад, ви можете сказати: «Я дуже хочу вам допомогти. Наприклад, я можу взяти вас кудись зі своєю машиною або принести щось поїсти. Просто дайте мені знати, що я можу зробити для вас ".
  6. Будьте щирими. Якщо ви пропонуєте підтримку або допомогу, переконайтесь, що ви дотримаєте слово. Наприклад, якщо ви скажете: "Не соромтеся зателефонувати мені будь-коли, якщо хочете поговорити.", Ви повинні насправді поговорити з людиною безпосередньо, коли вона або вона телефонує. Те саме стосується, якщо ви пропонуєте зробити щось для іншої людини, наприклад, підведіть її до терапевта. Не залишайте людину на морозі і переконайтеся, що ви дотримуєтесь свого слова, фактично підібравши їх.
  7. Залишайтеся на зв'язку з людиною. Більшості людей важко звернутися до когось, кому може знадобитися допомога, особливо якщо мова йде про емоційну підтримку. Тому не забувайте час від часу реєструватися у людини, щоб побачити, як у них справи. Важливо бути поруч з іншим, коли це потрібно.

Попередження

  • Не змушуйте когось говорити з вами, якщо людина цього не хоче. Інша людина повинна бути готова і вказати, коли вона хоче розпочати розмову.