Вчіть своїх дітей вдома

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как звезды своих первоклашек в школу собирали: куда пошли дети Оли Поляковой и Ирины Федишин
Відеоролик: Как звезды своих первоклашек в школу собирали: куда пошли дети Оли Поляковой и Ирины Федишин

Зміст

Навчання вдома - це чудовий спосіб бути поруч зі своїми дітьми, допомагаючи їм стати добре розвиненими підлітками та дорослими. Він пропонує вам можливість адаптувати освіту відповідно до своїх дітей, вашого способу життя та того, у що ви вірите. Навчання вдома також надає вашим дітям безпечну домашню базу, коли вони досліджують людей та місця навколо них. Завдяки можливості індивідуалізувати освіту вашої дитини, ви можете дарувати їй любов до навчання протягом усього життя.

Крок

  1. Дізнайтеся, чи маєте ви право на звільнення від обов’язкової освіти. У Нідерландах обов’язкова освіта регулюється законом про обов’язкову освіту. У 1969 році цей закон передбачає, що кожна дитина зобов'язана відвідувати школу. Існує ряд винятків, а саме:
    • ви ведете подорожнє життя (стаття 5а)
    • немає школи з вашою життєвою філософією (стаття 5b)
    • ваша дитина фізично / психічно не здатна відвідувати школу (стаття 5c)

      Більшість батьків покладаються на статтю 5b Закону про обов’язкову освіту для звільнення від закону про обов’язкову освіту. Тут, серед іншого, зазначено, що батьки, які "переважно заперечують проти напрямку освіти взагалі на розумній відстані від дому - або, якщо вони не мають постійного місця проживання, у всіх школах чи навчальних закладах Нідерландів, де неповнолітній був би влаштований, "може бути звільнений від обов’язкової освіти. Щоб отримати звільнення, ви повинні подати запит міському голові та вільникам вашого місця проживання. Цей запит потрібно подати за місяць до досягнення вашою дитиною обов’язкового шкільного віку. Можливо, ваша дитина не відвідувала школу чи навчальний заклад у попередньому році!
  2. Пам’ятайте, що дітям різного віку дуже важливо мати можливість заводити друзів. Переконайтеся, що вони ходять до спортивного або іншого клубу. Не змушуйте їх ні до чого, але не дозволяйте їм здаватися занадто легко. Ці заходи допомагають дітям здобути соціальні навички та навчити їх важливим речам, таким як дружити та домовлятися про зустрічі.
  3. Приготуйся. Усвідомте, що ніхто не дбає про майбутнє вашої дитини більше за вас. Ось чому вам особливо підходить роль батька, який навчає вдома. Навчання вдома - це велика відповідальність, але якщо ви зможете належним чином інтегрувати його у спосіб життя вашої родини, це може добре працювати. Вам справді не потрібно відмовлятися від решти своїх інтересів; ви цілком могли б жити за межами шкільної роботи.
  4. Виберіть власний стиль домашнього навчання. Вивчіть свої наміри та спонукання. Чому ви хочете в домашню школу? Як ви вважаєте, що таке "хороша" освіта? Що ви вірите у дітей, навчання та навчання? Як ваші діти найкраще навчаються? Ці запитання можуть допомогти вам визначитися з підходом та створити навчальне середовище, яке найкраще підходить для вашої родини та ваших дітей. Також враховуйте, що підхід, який добре підходить для однієї дитини, може бути неправильним для іншої.
  5. Дізнайтеся про різні методи домашнього навчання. Деякі приклади:
    • Відмова від навчання (Elkewijs): Це анархістський підхід, коли дитина спрямована самостійно. Він базується на ідеї про те, що дитина швидко і легко вчиться, коли йдеться про речі, які її цікавлять.
    • Метод Шарлотти Мейсон
    • Метод Монтессорі або Вальдорфа
    • Суміш різних стилів
  6. Створіть свій навчальний план. Сама кількість доступних матеріалів та методів може бути надзвичайною для нових батьків, які навчаються вдома. Визначення вашого підходу сприяє спрощенню речей (люди, які дотримуються методу «нешкільного навчання», як правило, мають широкий спектр ресурсів для своїх дітей, але не мають офіційної навчальної програми. І говорять на значному рівні). Є багато ресурсів, які можуть допомогти вам зорієнтуватися між усіма різними ідеями. Бібліотеки та книгарні мають книги для домашнього навчання, досвід та перевірені навчальні програми. Інтернет пропонує нескінченну інформацію: основна інформація з різних тем, навчальні програми та матеріали пропонуються до продажу в Інтернеті, ви знайдете статті про методи, робочі групи та навчальні програми державних шкіл. Насправді в Інтернеті ви можете знайти безкоштовні уроки з більшості тем від вчителів, інших домашніх учителів та шкільного телебачення. Дослідіть, прочитайте та сплануйте, що ви хочете запропонувати та як.
    • Мову
    • Обчислювальна математика
    • Історія
    • Географія
    • Музика
    • Ст
    • Наука (біологія, хімія, фізика)
  7. Шукайте підтримки у своєму оточенні. Можуть існувати групи сімей для домашнього навчання, які збираються для обміну досвідом, ідеями та ресурсами. Якщо ви відчуваєте, що це занадто багато, розчаровано чи самотньо у ваших навчальних заняттях, така група може дати вам пораду чи підтримку, щоб ви знали, що ви не самотні. Це може також допомогти у дотриманні законів про освіту.
  8. Підготуйте своїх дітей. Поясніть їм, що буде в найближчі місяці, як буде виглядати повсякденне життя для них та решти родини. Поясніть старшим дітям, що навіть якщо вони більше не ходять до школи, це не означає, що вони залишать навчання або друзів. Запитайте їх, чого вони хотіли б навчитися. Наприклад, якщо дитина любить дивитись на зірки, візьміть телескоп і починайте викладати астрономію. Залучіть їх. Навчання вдома має бути цікавим для дітей! Це найкраща мотивація.
  9. Повідомте решту родини. Інші члени сім'ї, які піклуються про вас та ваших дітей, можуть бути корисними та підтримувати вас у ваших домашніх навчальних закладах - або вони можуть бути жорсткою критикою. Заздалегідь сплануйте, як ви збираєтеся розповісти їм, що ви задумали, і дайте відповіді на будь-які запитання чи проблеми, які вони можуть мати. Допоможіть їм зрозуміти, що ви готові і рішучі і не дозволяйте негативним реакціям обдурити вас. Вони хвилюються, і побачивши, як з часом ваші діти будуть щасливими та успішними у своєму домашньому навчанні, вони передумають і стануть вашими найбільшими прихильниками.
  10. Залиште дітям достатньо часу, щоб налаштуватися. Часто дітям, які виходять із загальноосвітніх навчальних закладів та отримують домашнє навчання, просто потрібен певний час для адаптації. Замість того, щоб відразу переходити до «домашньої школи», можливо, краще почати з якихось неструктурованих занять, а потім повільно звикати до рутини. Визначтеся, скільки часу потрібно кожній дитині, щоб адаптуватися до нової ситуації, і співпрацювати з ними, щоб створити інший, більш приємний досвід навчання.
  11. Збирайте матеріали. Матеріали, необхідні для домашнього навчання, сильно відрізняються залежно від методу. Ви можете замовити підручники, навчальні програми та ресурси в Інтернеті або у видавця методів навчання. Для більш дешевих альтернатив ви також можете спробувати бібліотеку, книгарню, секонд-хенди та книжкові магазини. Коли навчальний рік триває якийсь час, продається багато шкільних приладдя, таких як ручки, зошити, клей, фарба тощо.
  12. Сплануйте свій день. Якщо ви вибрали більш офіційне домашнє шкільне середовище, ви можете підготуватися, зібравши план уроків, матеріали та книги - або навіть створивши спеціальну навчальну кімнату для занять та заходів. Інший підхід може означати, що ваша підготовка складається з організації польових робіт або проектів у кожній навчальній галузі, залучення навчальних об’єктів або просто розгляду кожного дня як можливості навчання без фіксованих планів чи підручників. Однак, якщо ви обираєте домашню освіту, найкраще спланувати і підготуватися заздалегідь якомога більше.
  13. Шукайте досвід у реальному житті. Кожному вигідно бачити і переживати речі на власні очі. Деякі навчальні та прості заняття: садівництво, приготування їжі, шиття, компостування, хімічні проекти, прогулянки, домашні саморобки, догляд за домашніми тваринами та розбирання зламаних приладів (лише переконайтеся, що лазерів та іншої небезпечної електроніки все ще немає активний). Ваші діти вчаться різним речам залежно від їх віку, але кожен чомусь навчиться на цьому.
  14. Зберігайте портфоліо робіт кожної дитини. Товсті палітурки з вкладками для кожної дитини - це чудовий спосіб відстежувати шкільну роботу та успіхи, а також те, що може вимагатись законом. Позначте кожну вкладку темою чи полем. Якщо ваша дитина зробила якусь роботу, зробіть у ній отвори і помістіть у відповідний розділ своєї папки. Не забудьте поставити дату на кожній сторінці, інакше це буде великою загадкою згодом.
  15. Регулярно оцінюйте прогрес. Оцінка прогресу є цілком природною, оскільки це ситуація "один на один", хоча може існувати певний контроль з боку освітньої інспекції. Однак особиста оцінка повинна бути не тільки на когнітивному рівні, але також повинна стосуватися того, як цей процес працює для всіх у родині. Якщо методи навчання не відповідають стилю навчання дитини, якщо навчальна програма занадто структурована або недостатньо структурована, або якщо весь процес домашнього навчання, здається, погіршує ситуацію, а не покращує, настав час змін. На щастя, змінити дуже легко і швидко, з невеликим дослідженням. Якщо ви не впевнені у рівні знань у певних областях, ви можете замовити тести через Інтернет для відстеження успіху вашої дитини.
  16. Слідкуйте за своїми почуттями. Довіряйте своїм знанням та інстинктам, коли мова йде про ваших власних дітей. Ви не тільки несете остаточну відповідальність за освіту вашої дитини, але й часто бачите найкраще в тому, що вона робить чи не потребує. Не соромтеся дивитись на досвід та розуміння інших людей, щоб допомогти вам знайти напрямок, але довіряйте власним інстинктам того, чого ваша дитина повинна вчитися та робити у своєму навчальному прогресі.
  17. Нехай ваші діти йдуть до парку чи інших громадських місць, щоб подружитися. Заохочуйте дитину підтримувати зв’язок зі старими друзями. Ви можете заохотити - але не змусити - свою дитину подружитися з іншою дитиною, яку навчають удома. Це часто трапляється спонтанно, коли ваша сім'я контактує з іншими родинами, що навчаються вдома.

Поради

  • Ви можете знайти основні цілі початкової освіти в Інтернеті.
  • Якщо ви хочете навчати вдома дитину з вадами навчання, знайдіть інших, які також навчають дітей з особливими потребами вдома.
  • Оскільки ваші діти мають більше часу на навчання, ніж у звичайній школі, спробуйте організувати позабукові заходи, такі як вивчення нової мови чи навичок. Це дає їм ширше виховання.
  • Зверніться до сторонньої допомоги, якщо потрібно. Якщо є тема, про яку ви недостатньо знаєте, найміть викладача або запросіть друга, який має більше знань про цю тему, і поговоріть про неї.
  • Відвідування бібліотек сприятиме самостійному навчанню, чому діти у звичайних школах часто менше розвиваються. Це також розвиває любов до читання. Ваша дитина вам точно подякує.
  • Обов’язково організуйте багато цікавих екскурсій, таких як ботанічні сади, фермерські ринки, аеропорт, пошта тощо. Оскільки ваша дитина приділяє всю увагу свого вчителя, вона багато чому навчиться з цих поїздок.
  • Прочитайте все, що можете про навчання.
  • Подаруйте кожній дитині свою бібліотечну картку. Щотижневі відвідування бібліотеки - чудовий спосіб викликати інтерес до навчання та читання. Є багато чудових книг для дітей, а бібліотека - чудове джерело матеріалів, які можна додати до своїх уроків. Багато бібліотек також пропонують щотижневі години читання та інші програми для дітей (і можливість познайомитися з іншими дітьми).
  • Будь веселим вчителем. Навчання вдома складеться погано і для вас, і для ваших дітей, якщо ви злитеся і розчаруєтеся щоденним стресом. Бережіть себе, знаходьте час для щоденного заряджання та будьте готові до численних обов’язків, які передбачає ваша роль батьків та вчителя.
  • Фотографувати! Не забудьте записати свої домашні заняття, навіть якщо це здається щоденною роботою. Документуючи, ви демонструєте свою активність і бачите прогрес у навчанні. Робіть записки в кінці кожного року або відкривайте сімейний веб-сайт або щоденник - як для власної пам’яті, так і для того, щоб творчо показати іншим людям, що таке домашнє навчання.
  • Зверніть увагу на те, як ви використовуєте свій час. Навчання вдома - це не запрошення до лінощів. Це спосіб навчання, який більше підходить вашій родині. Ранні птахи можуть використовувати ранкові години, тоді як нічні сови воліють пізній день і вечір. Подивіться, які ваші найпродуктивніші часи.
  • Будьте гнучкими. Якщо ви та ваша сім’я ризикуєте перевтомитися, занадто сидіти вдома або втомитися від щоденних занять, вирушайте на екскурсію! Займіться сімейною справою, наприклад, відвідайте музей, влаштуйте пікнік або катайтеся на човні. Не кожен день пройде точно так, як планували, і хвороби або надзвичайні ситуації можуть також перервати домашнє навчання. Будьте відкриті до змін.
  • Переконайтесь, що ваша дитина має достатньо контактів. Покладіть дитину на заняття спортом, на музичний урок, на скаутинг тощо. Це дає дитині можливість розвивати соціальні навички та взаємодіяти з різними людьми в різних ситуаціях.

Попередження

  • Будьте обережні, користуючись традиційними підручниками. Ці програми мають переваги, але підходять не для всіх стилів навчання і можуть принести негатив звичайної школи у ваш дім. Обов’язково адаптуйте навчальну програму до потреб та цілей вашої родини.
  • Не захоплюйтеся своїми дітьми! Бережіть себе, виходьте з подружжям, говоріть про інші речі, крім освіти та дітей, і всі будуть щасливішими.
  • Не ігноруйте закони про домашнє навчання.
  • Не витрачайте занадто багато на навчальні програми та ресурси. Навчання вдома не повинно бути дорогим. Використовуйте безкоштовні або недорогі ресурси, які ви можете знайти у своєму районі чи в Інтернеті, і не витрачайте свої гроші на навчальні програми, яких ви не бачили та не схвалювали.
  • Не порівнюйте своїх дітей з іншими. Ваша дитина має більше часу, більше днів у році та більше можливостей вчитися, ніж діти, які ходять до школи. Насолоджуйтесь універсальністю цього привілею і не турбуйтеся про те, як він / вона ставиться до дітей, які відвідують школу.
  • Будьте обережні, але не перестарайтеся. Можливості як для освітньої, так і для соціальної діяльності настільки великі, що ви і ваші діти можете бути вражені, якщо ви хочете зробити все. Вирішіть, що, на вашу думку, є найважливішим і що найбільше сподобається вашим дітям, і дотримуйтесь цього.