Підготовка джиками

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ПРАВИЛЬНО надеть силиконовую приманку? Способы монтажа от профессионала
Відеоролик: Как ПРАВИЛЬНО надеть силиконовую приманку? Способы монтажа от профессионала

Зміст

Хікама - рослина, яка походить з Мексики. Їстівний лише корінь рослини, і він нагадує велику світло-коричневу ріпу. Білий інтер’єр має хрустку консистенцію, що нагадує грушу або сиру картоплю. Ви можете їсти джикаму в сирому або вареному вигляді, обидва способи приготування цього трохи солодкого бульби однаково смачні.

Крок

Частина 1 з 3: Вибір та підготовка джиками

  1. Виберіть стиглу джикаму. Ви можете придбати джикаму в азіатських продовольчих магазинах та деяких супермаркетах. Знайдіть малу і середню джикаму з коричневою шкірою. Він повинен бути злегка блискучим, і не тьмяним. Вибирайте бульбу без плям або м’яких плям.
    • Менші джиками молодші та солодші. Якщо вам подобається крохмалистий смак, виберіть джикаму більшого розміру, хоча текстура може бути трохи дерев’яною.
    • Джикама повинна відчувати себе важкою за своїм розміром. Якщо відчувається легкість, можливо, вона вже трохи висохла.
    • Хікама не є сезонним овочем, тому він повинен бути доступний цілий рік.
  2. Очистіть джикаму. Протріть шкіру джиками овочевою щіткою або тканиною з водою. Ви знімаєте шкірку, бо вона не їстівна, але обов’язково спочатку змийте весь бруд.
  3. Очистіть джикаму. Найпростіше з овочечисткою або картоплечисткою. Видаліть усі шматочки шкірки, оскільки вона непроста для засвоєння, що може спричинити біль у животі.
  4. Виріжте джикаму. Гострим ножем наріжте джикаму невеликими смужками, кубиками, шматочками або клинами, будь-якої форми, яка вам найбільше подобається для рецепту, який ви використовуєте. Консистенція трохи збігається з картоплею. М'ясо має бути твердим і не давати при натисканні.
  5. Зберігайте джикаму свіжою. Якщо ви не збираєтеся використовувати його відразу, ви можете довше тримати джикаму свіжою та запобігати зміні кольору, занурюючи її в миску з холодною водою з вичавкою лимонного соку. Лимонна кислота гарантує, що ви можете тримати джикаму в холодильнику до 2 днів.

Частина 2 з 3: Їжа джиками в сирому вигляді

  1. Додайте хікаму у свій салат. Джикама - це хрустке, ароматне доповнення до будь-якого салату. Наріжте джикаму невеликими смужками або кубиками і перекиньте через салат. Це дуже добре поєднується з лимонною заправкою.
    • Сира джикама смачна у фруктовому салаті, із соусом для занурення, з листям салату, курячим салатом, салатом з макаронних виробів або будь-яким іншим салатом.
  2. Зробіть джикама-слав. Цей смачний рецепт ідеально поєднується зі стейком або рибою. Наріжте невелику джикаму на дуже тонкі смужки і змішайте з наступними інгредієнтами для отримання смачного салату:
    • 1/2 капусти,
    • 1 велика морква, натерта на тертці
    • 120 мл соку лайма
    • 2 столові ложки оцту
    • 1 столова ложка меду
    • 120 мл олії виноградних кісточок або ріпаку
    • Сіль, перець та інші спеції за смаком
  3. Зробіть чіпами джикама. Якщо у вас добре стигла солодка джикама, ви також можете їсти її окремо. Це смачна корисна закваска або гарнір. Наріжте джикаму тонкими скибочками. Помістіть їх красиво на тарілку і вичавіть над ними лимонний сік. Полийте сіллю, перцем і порошком чилі.
  4. Подавайте джикаму з соусом для занурення.

Частина 3 з 3: Приготування їжі з джикамою

  1. Запечіть джикаму в духовці. М’ясо джиками настільки ж смачно смажене, як і сире. Коли ви випікаєте його, він стає трохи солодшим. Спробуйте запекти джикаму замість картоплі. Використовуйте такий спосіб:
    • Розігрійте духовку до 200 ° C.
    • Очистіть і наріжте джикаму кубиками.
    • Киньте кубики 60 мл олії для смаження, солі, перцю та ваших улюблених трав.
    • Випікайте кубики джиками в духовці протягом 15 хвилин.
  2. Соте джикама. Соте-джикама - це унікальний і смачний гарнір. Очистіть джикаму, наріжте кубиками, нагрійте на сковороді трохи олії і обсмажте джикаму до золотистої скоринки. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  3. Приготуйте обсмажену джикаму. Джикама - це смачний овоч, який замінює картоплю в посуді для запікання. Подрібніть джикаму на шматочки розміром укусу і покладіть в сотейник або вок з іншими овочами, такими як горох, морква та зелена квасоля. Зверху полийте соєвим соусом, рисовим оцтом і кунжутною олією.
  4. Зробіть рагу з джикамою. Ви можете додавати джикаму в будь рагу або суп. Наріжте джикаму невеликими кубиками та додайте до улюбленого супу або до тушонки до кінця часу варіння.
  5. Зробіть варену і розім’яту джикаму. Пюре з джикама - чудовий замінник картопляного пюре. Очистіть джикаму, зробіть з неї кубики і варіть у воді з невеликою кількістю солі до готовності. Додайте очищений і подрібнений зубчик часнику для додаткового смаку. Дайте джикамі варитися на повільному вогні, поки ви не зможете легко її зіткнути виделкою, а потім злийте і розімніть в картоплирці. Додайте вершкове масло і молоко і розмішуйте, поки пюре не стане легким і пишним.

Поради

  • Нарізану джикаму можна зберігати в холодильнику або при кімнатній температурі протягом 4 годин, не псуючи. Це не призведе до знебарвлення, але воно висохне, тому закривайте його або тримайте в посудині з водою до готовності до використання.
  • Найкраще тримати джикаму неочищеною, при кімнатній температурі. Джикама швидше зіпсується в холодильнику, оскільки там занадто вологий. Ви можете тримати його добре на прилавку до місяця.