Розставити пріоритети

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Советы от Брайана Трейси. Как правильно расставлять приоритеты
Відеоролик: Советы от Брайана Трейси. Как правильно расставлять приоритеты

Зміст

Іноді здається, що весь світ вас переповнює. Ваші робочі та шкільні обов'язки накопичуються, як і домашні справи та обов'язки, а також зобов'язання перед друзями та родиною. Здається, що деяких днів просто не вистачає годин. Навчитися ефективно розставляти пріоритети може допомогти вам ефективніше працювати, заощадити час та енергію та уникнути стресу. Дізнайтеся, як розподілити свої завдання на окремі категорії та рівні складності та вирішити їх професійно.

Крок

Частина 1 з 3: Створіть список справ

  1. Виберіть період часу, протягом якого ви хочете внести список. У вас попереду особливо напружений тиждень? Цілий день? Можливо, ви божеволієте, думаючи про все, що вам потрібно зробити до кінця року. Якими б не були ваші завдання та дії, виберіть часовий проміжок для списку справ, який ви хочете створити, щоб допомогти вам визначити пріоритети та перетворити свій стрес на значущі дії.
    • Під вами короткострокові цілі часто залучають різні типи завдань. У вас можуть бути кілька робочих завдань, які потрібно виконати до кінця дня, доручення перед поверненням додому або різні домашні справи. Можливо, у вас є список речей, які викликають стрес, усі завдання, які потрібно виконати протягом найближчих кількох годин.
    • Під вами довгострокові цілі можуть впасти більші цілі, які вам доведеться розділити на кілька етапів і для яких ви також повинні визначити пріоритети. Можливо, ви внесете щось на кшталт пошуку та підписання на подальшу освіту у своєму списку справ на довший термін. Ця мета включає багато різних дрібніших завдань. Однак, просто розділивши цю мету на кілька етапів, полегшить вам процес і пояснить його.
  2. Запишіть усі завдання, які вам доведеться виконати. Розділіть свою роботу на різні завдання і запишіть, що саме робити в тому порядку, в якому це вам трапляється. Виберіть і перелічіть усі завдання, які вам потрібно виконати протягом певного періоду часу, який викликає у вас такий стрес зараз - великі вони чи малі, - і перелічіть їх. Внесіть до свого списку всі проекти, які потрібно виконати, рішення, які потрібно прийняти, і доручення, які потрібно виконати.
  3. Розділіть усі завдання на різні категорії. Це може допомогти, якщо ви розділите всі свої завдання на окремі категорії, по суті, створивши різні списки справ для різних сфер вашого життя. Ви можете створити категорію для всіх домашніх справ, а також іншу категорію для всіх завдань для роботи чи проектів для школи. Якщо у вас напружене соціальне життя, протягом вихідних у вас може бути багато заходів, до яких вам також потрібно підготуватися та розставити пріоритети. Складіть окремий список для кожної категорії.
    • Якщо це допоможе вам мати один огляд усіх своїх завдань, тоді ви можете подумати про складання повного списку справ щодо всіх домашніх справ та обов’язків, зобов’язань на роботі та необхідних речей, необхідних для вашого соціального життя. Якщо ви відчуваєте себе пригніченими, це може допомогти розмістити всі ваші завдання поруч на папері, щоб ви почали бачити, наскільки важливі деякі окремі завдання порівняно з іншими.
  4. Розмістіть завдання у своєму списку у правильному порядку. Подумайте, які завдання у вашому списку є найбільш важливими або нагальними, і перепишіть свій список із цими завданнями вгорі. Все залежить від вас та тем у вашому списку. Тож ви можете вирішити, що діяльність у школі важливіша за завдання для роботи чи навпаки.
    • Якщо всі завдання у вашому списку однаково важливі та необхідні, не вводьте жодного порядку у своєму списку та виконуйте свої завдання у випадковому чи алфавітному порядку. Поки ви активно берете участь у виконанні та позначенні завдань зі свого списку, важливим є лише виконання справи.
  5. Зберігайте список на видному місці. Повісьте або помістіть свій список на видному місці, щоб ви могли використовувати його як нагадування про завдання, які ви ще не виконали. Це стосується всіх списків, які ви склали на довгострокову перспективу. Активно перевіряйте або відмічайте завдання після їх виконання.
    • Якщо у вас є фізичний список на аркуші паперу, повісьте його там, де ви часто дивитесь, наприклад, дверцята холодильника, дошка оголошень біля вхідних дверей або стіна вашого офісу.
    • Ви також можете тримати список відкритим на робочому столі комп’ютера під час роботи над іншими справами. Таким чином, ви можете зберегти це в пам’яті та видалити завдання, коли їх виконали.
    • Поштові матеріали дуже зручно повісити у своєму будинку як нагадування. Якщо ви покладете аркуш паперу на телевізійний екран, нагадуючи, що вам все одно доведеться попрацювати над своїм есе, ви не забудете вирішити важливі завдання, замість того, щоб витрачати свій час на щось менш продуктивне.

Частина 2 з 3: Розставте свої завдання

  1. Визначте, наскільки важливим є кожне завдання. Які найважливіші завдання у вашому списку? Загалом, ви могли б визначити, що робочі чи шкільні завдання важливіші за соціальні зобов’язання та домашні справи, але можуть бути деякі винятки. Наприклад, вам також слід їсти і приймати душ, хоча ви можете почекати ще день, щоб випрати білизну, поки спочатку виконуєте важливе завдання для роботи.
    • Встановіть кілька різних рівнів, щоб класифікувати різні обов'язки та стандарти у вашому списку. Три можуть бути хорошим числом. Найкращий і найпростіший спосіб класифікувати завдання у вашому списку відповідно до того, наскільки вони важливі, - це вибрати такі категорії Високий, Середній та Низький. Будьте розумними у визначенні.
  2. Визначте, наскільки актуальним є кожне завдання. Враховуйте наближення термінів, а також вашу здатність їх дотримуватися. Яке завдання слід виконати першим? Які завдання ви повинні виконати до кінця дня? Для якого завдання ви все-таки можете взяти трохи більше часу?
    • Важливо також враховувати час, який знадобиться вам для виконання кожного завдання. Можливо, вам навіть вдасться призначити певний час для певних завдань. Якщо ви вважаєте важливим займатися щодня, але у вас є велика кількість роботи, встановіть обмеження на півгодини для вправ і спробуйте десь вписати це у свій день.
  3. Визначте, скільки зусиль забирає у вас кожне завдання. Можливо, вам доведеться щось принести на пошту до кінця дня, але це не надзвичайно важке завдання. Впорядкуйте всі завдання зі свого списку відповідно до того, наскільки вони складні. Таким чином ви знаєте, куди поставити завдання у своєму списку порівняно з іншими завданнями.
    • Може бути ефективно використовувати налаштування складності як Складний, помірний і легкий організувати завдання, замість того, щоб порівнювати та упорядковувати завдання один за одним. Не хвилюйтеся, якщо ви сортуєте завдання перед тим, як присвоїти рівень складності кожному елементу у вашому списку. Робіть те, що вам найбільше підходить.
  4. Порівняйте всі завдання між собою та упорядкуйте список. У верхній частині списку поставте найважливіші і невідкладні завдання, які вимагають найменших зусиль. Таким чином ви зможете працювати максимально ефективно протягом встановленого вами часу.

Частина 3 з 3: Вирішення питання зі списком

  1. Виконуйте одне завдання за раз і продовжуйте, поки воно не буде виконане. Важко пройти через список, будучи вибірковим і виконуючи трохи кожного завдання. Через кілька годин ваш список все одно буде виглядати так, як зараз: незавершений. Замість того, щоб виконувати трохи кожного завдання одночасно, вам слід працювати над одним завданням, поки не виконаєте його, а потім, зробивши невелику перерву, розпочніть наступне. Не запускайте жодних інших завдань зі свого списку, поки не виконаєте перші та найважливіші завдання.
    • Ви також можете шукати завдання з декількох списків, які ви могли б ефективно поєднати. Незважаючи на те, що одночасно вивчати свої математичні нотатки та писати есе з історії може бути непогано, ви можете прати білизну і чекати, поки ваш одяг висохне, поки ви навчаєтесь. Таким чином ви економите час, поки все ще можете виконувати важливі завдання.
  2. Вирішіть, які завдання ви можете залишити іншим, а які - пропустити. Якщо Інтернет перестає працювати у вашому домі, може виникнути спокуса зайти в бібліотеку та знайти інформацію про бездротові мережі, щоб ви могли самостійно діагностувати проблему. Але ви не можете цього зробити, якщо вам все одно доведеться готувати вечерю, оцінити 20 чернеток на наступний ранок і зробити 50 інших речей. Може, замість цього краще зателефонувати своєму провайдеру послуг?
    • Це нормально, якщо ви вирішите, що завдання просто не варте вашого часу, або що залишити завдання комусь іншому за певну ціну краще, ніж час, який ви витратили б на нього самі. Ви можете придбати новий, дорогий дріт для своєї огорожі, а можете взяти власний дріт зі сміттєзвалища, де вам доведеться витратити кілька годин, перекопуючи металобрухт на гарячому сонці. Але якщо виявиться, що ви економите цим лише кілька євро, то, мабуть, варто більше просто купувати новий провід у магазині.
  3. Чергуйте різні типи завдань зі свого списку. Організуючи свій час для роботи над різними типами завдань, ви будете свіжими під час роботи над своїми завданнями та допоможете швидше заповнити список. Чергуйте між переліком домашніх завдань та переліком домашніх завдань, щоб працювати максимально ефективно. Робіть короткі перерви між завданнями та виконуйте різні завдання. Таким чином ви залишаєтесь свіжими і можете продовжувати ефективно працювати.
  4. Почніть з найменш веселих або найскладніших завдань. Залежно від вашого характеру, це може бути корисно для вашої впевненості та наполегливості, якщо ви виконаєте завдання, якого найменше чекаєте спочатку. Це не обов'язково може бути найскладнішим або найважливішим завданням, але для деяких людей може бути ефективним виконати це завдання спочатку, щоб зберегти простіші завдання на потім.
    • Ваше есе з англійської мови може бути набагато важливішим за домашнє завдання з математики, але якщо ви дійсно ненавидите математику, найкраще спочатку над цим попрацювати. Потім, як тільки ви позбулися цього, ви можете звільнити весь час, який вам потрібен, щоб самостійно попрацювати над своїм есе. Таким чином ви можете без проблем зосередити свою увагу на своєму есе.
  5. У деяких випадках нехай важливі завдання мають перевагу над нагальними. Ви можете опинитися в ситуації, коли у вас є лише 10 хвилин, щоб забрати останній DVD "Гра престолів", який ви замовили в бібліотеці на іншому кінці міста. Це робить його найгострішим завданням у вашому списку, але, можливо, ви зможете витратити цей час краще, працюючи над своїм есе для більш важливої ​​англійської мови. Чекання дало вам більше часу, щоб отримати свій DVD. У вас може бути більше часу на це завтра.
  6. Викресліть завдання зі списку після їх виконання. Вітаємо! Під час роботи зі своїм списком знайдіть кілька хвилин, щоб тріумфально викреслити виконане завдання, вилучити його з документа на комп’ютері або агресивно вирізати завдання з паперу іржавим кишеньковим ножем і подрібнити церемоніально спалений папір. Витратьте хвилину, щоб нагородити себе за кожне маленьке досягнення, якого ви досягли. У вас все добре!

Потреби

  • Олівець
  • Папір
  • Хайлайтер

Поради

  • Допомагайте та навчайте інших. Якщо ви закінчували свої завдання раніше, запропонуйте родині та друзям допомогти та пояснити їм щось. Батьки можуть нагородити вас додатковими кишеньковими грошима.
  • Дайте собі час для відпочинку, розслаблення та підзарядки.
  • Подумайте про розподіл довгого завдання на кілька коротших завдань. Коротші завдання менш страшні і їх легше виконувати.
  • Просити про допомогу. Дозвольте своїй родині чи друзям виконати деякі завдання зі списку.
  • Використовуйте блокнот або електронну таблицю на комп’ютері. Таким чином, вам не доведеться переписувати свій список.
  • Якщо це шкільний проект, поставте завдання вартістю більше балів або раніше до початку вгорі списку.
  • Для завдань, які вимагають більше зусиль, вам, мабуть, слід розглянути планування більше часу для їх виконання.
  • Будьте реалістичні щодо того, що ви можете виконати за певний проміжок часу.
  • Якщо у вас є два завдання, однаково важливі чи нагальні, розгляньте те, яке є для вас найменшим складним.
  • Заплануйте час на несподівані завдання.
  • Працюйте над завданням від півгодини до години. Це розумний проміжок часу, щоб зосередитися, перш ніж вам знадобиться перерва.
  • Пропустіть або зволікайте деякі завдання, якщо вони не дуже важливі і вимагають великих зусиль.

Попередження

  • Ваша безпека та безпека інших є пріоритетом номер один у будь-якому завданні.
  • Ваше особисте життя, щастя та доброчесність повинні бути вгорі у вашому списку пріоритетів.