Дістаньте червоне вино з паркетної підлоги або столу

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 28 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Дістаньте червоне вино з паркетної підлоги або столу - Поради
Дістаньте червоне вино з паркетної підлоги або столу - Поради

Зміст

Будь-хто може випадково перекинути келих червоного вина на вечірці або під час тихого вечора вдома. Однак, якщо вино потрапить на вашу тверду дерев’яну підлогу або стіл, воно може легко вбратися в дерево і спричинити постійні плями. Видалити плями від портвейну, які залежали від твердих порід дерева, може бути важко, але існує кілька методів, які можуть спрацювати. Важливо, щоб ви розсмоктали червоне вино якомога швидше після пролиття і видалили пляму. Вивести нову пляму від портвейну набагато легше, ніж пляму, яка вже застигла в дереві на день-два.

Крок

Спосіб 1 з 4: Погладьте і видаліть пролите вино

  1. Змийте розлите вино. Якщо червоне вино ще не повністю висохло на стільниці чи підлозі, можливо, ви зможете запобігти його забрудненню. Змочіть під кухонним краном паперовий рушник або абсорбуючу тканину. Потім змастіть пляму вина, натискаючи на неї вологий кухонний папір або тканину.
    • Не намагайтеся витирати вино або робити вперед-назад руху. Це лише збільшить пляму.
  2. Зробіть суміш масляного мила і води. Якщо в деревині є легка або невелика пляма, можливо, ви вже можете вивести пляму від вина за допомогою масляного мила. Змішайте масляне мило з гарячою водою відповідно до вказівок на упаковці. Можливо, вам доведеться змішати 1 склянку мила з 4 літрами води.
    • Олійне мило можна придбати у багатьох магазинах. Ви зможете знайти його на полиці засобів для чищення в супермаркеті або будівельному магазині.
  3. Видаліть пляму від вина за допомогою масляного мильно-водяної суміші. Коли ви зробили суміш, занурте в неї м’яку суху тканину. Відіжміть тканину, щоб вона була вологою або злегка мокрою, а потім ретельно витріть деревину там, де просочилось вино. Сподіваємось, пляма зникне.
    • Коли ви очистили пляму від вина, промийте ділянку чистою вологою ганчіркою або паперовим рушником і висушіть чистою сухою тканиною.
    • Якщо ви потрапите туди досить рано, ви зможете повністю видалити пляму портвейну, використовуючи наведені вище дії.

Спосіб 2 з 4: Видаліть засохлі плями відбілювачем або аміаком

  1. Спершу протестуйте відбілювач або аміак на невеликій площі. Перш ніж наносити будь-яку хімічну речовину на видиму ділянку, протестуйте відбілювач або аміак на невеликій непомітній ділянці. Нанесіть лише кілька крапель відбілювача або аміаку і дайте йому просочитися протягом 45 хвилин. Таким чином, ви не ризикуєте додатково пошкодити поверхню твердих порід деревини. Якщо відбілювач або аміак знебарвлюють деревину, вам потрібно буде видалити пляму портвейну іншим способом.
    • Ніколи не змішуйте відбілювач з аміаком, оскільки це створить небезпечний і отруйний газ. Виберіть заздалегідь, чи хочете ви видалити пляму від портвейну відбілювачем або аміаком.
    • Відбілювач та аміак - їдкі речовини, які можуть пошкодити та знебарвити вашу дерев’яну стільницю або підлогу. Відбілювач може навіть зняти захисне покриття з деревини, що може зажадати доробки всього столу.
    • Якщо він не працює з однією з цих хімічних речовин, є невелика ймовірність, що він спрацює з іншою хімічною речовиною.
  2. Нанесіть на пляму сильний відбілювач. Якщо вино встигло в деревині, очистіть пляму відбілювачем. Залежно від розміру плями, вилийте на область не менше 15 мл нерозведеного відбілювача. Залиште відбілювач принаймні на 45 хвилин, а потім витріть його. Якщо відбілювач не видалив пляму від портвейну через 45 хвилин, повторно застосуйте відбілювач і залиште його на ніч.
    • Одягніть латексні рукавички і за допомогою паперових рушників витріть відбілювач, оскільки відбілювач є їдким. Негайно утилізуйте паперові рушники та змийте відбілювач з рукавичок.
  3. Замість відбілювача нанесіть аміак на пляму від портвейну. Аміак - це також потужна їдка хімічна речовина, яка може видалити висушені плями портвейну з твердих порід дерева. Коли ви витріть зайве вино, змочіть губку або абсорбуючу тканину чистим аміаком. Нанесіть аміак на пляму вина і дайте йому вбратися. Приблизно через 45 хвилин за допомогою чистої вологої ганчірки витріть аміак з дерева.

Метод 3 з 4: Використовуйте оцет як природний засіб

  1. Змішайте рівні частини оцту та води, щоб вийшла миюча суміш. Налийте рідини в миску. Підготуйтеся, щоб покрити пляму. Наприклад, ви можете використовувати 250 мл оцту і 250 мл води.
  2. Змочіть сумішшю тканину. Намочіть тканину в суміші і не віджимайте її. Суміш повинна просочитися деревиною і видалити пляму, тому тканина повинна бути мокрою.
  3. Покладіть тканину на пляму і залиште, поки пляма не посвітлішає. Кожні кілька хвилин заглядайте під тканину, чи не стає пляма світлішою. Ви повинні побачити, як пляма світлішає і червоне вино вбирається в тканину.
  4. Протріть пляму другою мокрою тканиною, поки пляма не зникне. Намочіть чисту тканину водою та оцтовою сумішшю і протріть нею пляму. Продовжуйте чистити, поки пляма не зникне.
    • Якщо пляма не зникає, можна повторити процес.
  5. Протріть місце чистою тканиною. Видаливши пляму, витріть залишки суміші чистою мокрою тканиною. Потім висушіть місце чистою тканиною.

Спосіб 4 з 4: Видаліть глибокі плями абразивами

  1. Видаліть пляму пастою з соди та олії. Змішайте харчову соду з мінеральним маслом, щоб вийшла густа піщиста паста. Злегка втирайте пасту в пляму чистою тканиною або пальцями. Потріть у напрямку деревного зерна. Залиште пасту на 30 хвилин, а потім протріть її чистою сухою тканиною.
    • Залежно від розміру плями від портвейну, почніть приблизно з 30 грам харчової соди. Додайте за раз приблизно 2 мл мінеральної олії, поки паста не стане досить рідкою.
    • Оскільки харчова сода є відносно м’яким абразивом, навряд чи ви можете подряпати або пошкодити вашу дерев’яну підлогу або стіл. Не забудьте спробувати харчову соду перед початком роботи з порошком триполі.
  2. Зробіть пасту з лляної олії та порошку триполі. Порошок Tripoli складається з дуже тонко подрібнених каменів, і деревообробники використовують цей абразивний порошок для полірування деревини. За допомогою ложки або пальців змішайте приблизно 15 грам порошку триполі з 2 мл лляної олії. Густу пасту злегка втирайте на пляму у напрямку деревного зерна. Залиште пасту на півгодини, а потім протріть її чистою сухою тканиною.
    • Використовуйте порошок триполі лише в тому випадку, якщо харчова сода не видаляє пляму портвейну. Порошок Тріполі грубіший і має більш абразивний ефект, а це означає, що з більшою ймовірністю легкі подряпини потраплять у деревину.
    • Якщо ви все ще бачите залишки масла на деревині, ви можете поглинути олію, посипавши олією трохи соди.
    • Ви можете придбати лляну олію в супермаркетах та будівельних магазинах. Ви можете придбати порошок триполі в будівельних магазинах та спеціалізованих веб-магазинах.
  3. Використовуйте сіль і суміш пемзи, порошку соди та лимонної олії. Посипте пляму сіллю і дайте їй попрацювати протягом десяти хвилин. Витріть сіль і огляньте пляму. Якщо ви все ще можете це побачити, змішайте 85 грам меленої пемзи з 65 грамами харчової соди і 60 мл лимонної олії, щоб вийшла паста. Нанесіть пасту на область, дайте їй постояти 10 хвилин, а потім протріть пасту чистою вологою ганчіркою.
    • Ви можете повторювати процес, поки пляма не зникне.
    • Коли пляма буде видалено, просушіть місце чистою тканиною.
  4. Зверніться до професіонала, який розуміється на технічному обслуговуванні деревини. Якщо ви спробували все, щоб видалити пляму, і пляма все ще знаходиться в деревині, швидше за все, ця пляма заглибилася вглиб деревини, щоб ви могли видалити себе. Зверніться до професіонала, який розуміється на обслуговуванні деревини у вашому районі. Він відвідає вас, щоб переглянути пляму та визначити, як найкраще його видалити.
    • Ви також можете зателефонувати до професіонала, якщо пляма від портвейну велика або на добре видному місці на вашій підлозі. Це не дозволить вам збільшити пляму.

Поради

  • Якщо ви можете видалити пляму, натріть на це місце меблі для полірування меблів або віск, щоб відновити блиск твердих порід дерева.
  • Якщо ви не можете знайти порошок триполі, використовуйте пемзу. Майте на увазі, що пемза в порошку трохи абразивніша.

Попередження

  • Порошок Тріполі та пемза мають сильну абразивну дію. Якщо вас турбує подряпина підлоги або стільниці, зверніться за порадою до професіонала.
  • Вам може здатися, що ви можете використовувати біле вино для виведення плями червоного вина. Це не правильно. Змішуючи ці два, пляма буде лише світлішим і більшим.

Потреби

  • Паперові рушники
  • М'які абсорбуючі полотна
  • Вода
  • Масляне мило
  • Оцет
  • Харчова сода
  • Лляна олія
  • Мінеральна олія
  • Порошок Тріполі або пемза
  • Поліроль для меблів або віск
  • сіль
  • Лимонна олія