Видалення смоли зі шкіри

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 27 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Удаление Мозоли НОЖОМ 🔪👣 ПЕДИКЮР СКАЛЬПЕЛЕМ. СТЕРЖНЕВАЯ МОЗОЛЬ. MASSIVE CORN. ПЕДИКЮР Стопы Пошагово
Відеоролик: Удаление Мозоли НОЖОМ 🔪👣 ПЕДИКЮР СКАЛЬПЕЛЕМ. СТЕРЖНЕВАЯ МОЗОЛЬ. MASSIVE CORN. ПЕДИКЮР Стопы Пошагово

Зміст

Попадання смоли на шкіру може бути дуже неприємним і болючим. Ви можете подумати, що смолу можна отримати на шкірі лише тоді, коли ви працюєте в будівництві або виконуєте дивні роботи вдома. Однак на шкірі також можна потрапити дьоготь, коли, наприклад, ви гуляєте по пляжу. Дьоготь дуже клейкий, що може ускладнити його видалення зі шкіри. У деяких випадках смола може обпалити шкіру та спричинити інші травми, які потребують медичної допомоги. Ви можете видалити смолу зі шкіри, надавши першу допомогу, обробивши ділянку льодом, а потім видаливши залишки та плями зі шкіри.

Крок

Частина 1 з 4: Надання першої допомоги для дьогтю на шкірі

  1. Негайно пропустіть над смолою холодну воду. Потримайте покриту смолою шкіру під холодною водою. Прийміть холодний душ, якщо більші ділянки шкіри покриті смолою. Тримайте покриту смолою шкіру у воді або під краном принаймні 20 хвилин. Таким чином, ви можете зупинити спалення смоли на шкірі, одночасно визначаючи, чи потрібна вам негайна медична допомога, або ви можете видалити смолу самостійно вдома.
    • Не обробляйте покриту смолою шкіру дуже холодною водою або льодом, поки не визначитеся з правильним підходом.
  2. Негайно зверніться до лікаря. Дьоготь може спалити шкіру та пошкодити шкіру знизу, хоча це трапляється рідко. Звернення до лікаря гарантує належне лікування опіків та інших пошкоджень шкіри, спричинених смолою. Ваш біль і дискомфорт пом’якшаться, а шкіра зможе зажити оптимально. Негайно зверніться до лікаря, якщо:
    • Смола стає гарячою навіть після того, як ви пропустите це місце під холодною водою
    • Відчувається, що смола пече вашу шкіру
    • Смола покриває значну частину шкіри або тіла
    • Смола знаходиться поблизу або в ваших очах
  3. Зніміть одяг та прикраси з ураженої шкіри. Зніміть весь одяг та видаліть речовини, що покривають покриту смолою шкіру. Це дозволяє теплу розсіюватися ще більше, і ви можете обмежити та заспокоїти опіки, пошкодження та інші незручності. Щоб уникнути подальших пошкоджень, не здирайте одяг та інші предмети, що прилипли до шкіри. Якщо вам не вдається зняти предмет одягу, про який йде мова, негайно зверніться до лікаря.
  4. Не беріть смолу. Не беріть пальцями смолу, поки вона повністю не охолоне на шкірі. Даючи дьогтю повністю охолонути перед його видаленням, ви зменшите ймовірність пошкодити шкіру внизу і допоможе ділянці правильно зажити.

Частина 2 з 4: Видаліть смолу зі шкіри льодом

  1. Зробіть дьоготь твердим льодом. Натріть покриту смолою шкіру кубиком льоду або мішком з льодом. Продовжуйте втирати, поки смола не застигне або не потріскається. Це дозволить вам легше знімати смолу зі шкіри, лікувати пошкодження і видаляти плями.
    • Якщо ваша шкіра стає занадто холодною, зніміть лід і дайте смолі полежати кілька хвилин. Ваша шкіра не замерзне так.
  2. Виберіть зі шкіри затверділий і потрісканий дьоготь. М’якими тягнучими рухами відривайте шкіру від охолодженого дьогтю.Якщо смола тріскається, продовжуйте витягувати дрібні шматочки, поки не видалите все. Збирання смоли може зашкодити і спричинити дискомфорт, витягуючи крихітні волоски, які прилипли до смоли. Якщо видалення смоли занадто болюче, зверніться до лікаря, щоб зменшити ризик пошкодження шкіри.
    • Повторно зміцнюйте дьоготь льодом, коли він розм’якшується від нагрівання вашого тіла.
  3. Вимийте шкіру. Якщо ви можете видалити смолу, очистіть шкіру м’яким милом. Розподіліть мило на уражену ділянку м’якими круговими рухами. Потім змийте шкіру чистою теплою водою. Це допоможе видалити залишки та дрібні шматочки смоли. Це також може допомогти видалити бактерії та мікроби, які можуть інфікувати вашу травмовану шкіру.

Частина 3 з 4: Використання побутових ресурсів

  1. Нанесіть на область полісорбатний крем. Нанесіть жирний крем на покриту смолою шкіру. Нехай воно вбереться у смолі та шкірі протягом декількох хвилин, а потім витріть його чистою тканиною або змийте теплою водою. Це може бути найефективнішим і найбезпечнішим способом видалення смоли. Такий продукт розщеплює дьоготь, не токсичний, менше болить і менше шкодить вашій шкірі.
  2. Викладаємо майонез на місці. На остиглий дьоготь намажте товстим шаром майонезу. Нехай майонез вбирається у вашу шкіру принаймні на півгодини, щоб смола розпалася. Потім обережно витріть майонез і дьоготь зі шкіри чистою тканиною або м’якою щіткою. Потім очистіть шкіру, щоб видалити залишки, плями та бактерії.
  3. Покрийте дігтярне масло побутовим маслом. Шукайте у своїй коморі різні види олії, яку ви їсте або наносите на шкіру. Налийте щедру кількість вибраного вами масла на дьоготь та шкіру навколо. Нехай масло всмоктується в смолі протягом 20 хвилин. Виберіть, а потім обережно зішкребте дьоготь зі шкіри. Змийте та витріть надлишки олії та смоли м’яким милом, чистою водою та м’якою тканиною. Наступні побутові олії можуть видалити смолу з вашої шкіри:
    • Сафлорова олія, яка може працювати особливо добре
    • Вершкове масло
    • Дитяче масло
    • Ріпакова олія
    • Кокосове масло
    • Оливкова олія
  4. Покрийте дьоготь вазеліном. Нанесіть шар вазеліну на покриту смолою шкіру та навколишні ділянки. Зачекайте п'ять хвилин, поки вазелін вбереться в смолу. Акуратно витріть надлишки вазеліну та смоли зі шкіри. Потім вимийте та промийте шкіру, щоб видалити залишки смоли та плями.
    • Якщо на шкірі все ще є смола та плями, повторно нанесіть вазелін.
  5. Не використовуйте токсичні хімічні речовини. Вам можуть запропонувати використовувати побутові засоби, такі як засіб для зняття лаку для нігтів, щоб позбутися смоли з шкіри. Однак не використовуйте речовини, які можуть бути токсичними, оскільки ваша шкіра може їх поглинати, і вони можуть шкодити вашому здоров’ю. Не використовуйте наступне для видалення смоли зі шкіри:
    • Алкоголь
    • Ацетон
    • Рідина для зняття лаку
    • Гас
    • Ефір
    • Бензин
    • Альдегід

Частина 4 з 4: Видаліть смолу та плями, відлущуючи їх

  1. Видаліть плями за допомогою скрабової щітки. Дігтяр може забруднити вашу шкіру після видалення. Акуратно очищаючи шкіру, можна видалити смолу та плями. Акуратно почистіть плями та залишки смоли чистою мочалкою або м’якою щіткою для скрабу. Потім вимийте шкіру і змийте теплою водою.
    • Якщо потрібно, ще раз скраб шкіри.
  2. Видаліть плями пемзою. Робіть акуратні кругові рухи і натирайте пемзою залишки смоли та плями. Ви також можете використовувати м’яке мило, якщо хочете. Потім промийте ділянку теплою водою і витріть насухо чистим рушником. Таким чином ви можете легко та ефективно видалити залишки смоли та плями зі шкіри.
  3. Нанесіть пілінг. Якщо смолу і плями на шкірі особливо важко вивести, нанесіть на шкіру відлущуючий скраб. Ви можете придбати засіб у магазині або зробити самостійно. Нанесіть шар скрабу на ваш вибір на область із залишками смоли та плямами. Акуратно втирайте засіб у шкіру, поки залишки та плями не зникнуть. Деякі ресурси, які ви можете легко зробити та використовувати вдома:
    • Харчова сода
    • Паста з цукру та оливкової або кокосової олії
    • Паста з солі та мигдальної олії
    • Паста з дрібно подрібнених вівсяних пластівців та меду
  4. Відвідайте лікаря. Можливо, вам не вдасться зняти смолу зі шкіри, або у вас може бути дуже чутлива шкіра після видалення. Якщо так, домовтеся про зустріч зі своїм лікарем. Ваш лікар може діагностувати потенційні проблеми, видалити смолу та плями та належним чином обробити шкіру. Отримати медичну допомогу, якщо:
    • Ви не можете видалити смолу
    • На вашій шкірі ще є плями
    • Біль і дискомфорт продовжують турбувати
    • Ви можете помітити, що шкіра, яка зазнала впливу смоли, була пошкоджена та пошкоджена