Підкресліть текст у HTML

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Обтекание объектов текстом в Google Документах
Відеоролик: Обтекание объектов текстом в Google Документах

Зміст

Раніше підкреслення в HTML було питанням укладання тексту між тегами u> / u>, але з тих пір цей метод не підтримується на користь більш універсального CSS. Підкреслення веб-сторінок, як правило, вважається незручним способом підкреслити певний розділ тексту. Це тому, що підкреслений текст легко сплутати із посиланням.

Крок

Метод 1 з 2: Сучасний метод

  1. Використовуйте властивість оформлення тексту у вашому стилі CSS. Використання тегу u> більше не є підходящим способом підкреслення тексту. Натомість ми використовуємо властивість CSS "прикраса тексту".
    • Це полегшує модифікацію коду, тому вам не доведеться нічого змінювати щодо старого коду, якщо він став непридатним для використання.
  2. Використовуйте тег span>, коли ви хочете підкреслити певну частину тексту. Помістіть початковий тег разом із властивістю "прикраса тексту" там, де ви хочете, щоб почалося підкреслення. Розмістіть кінцевий тег / інтервал> там, де підкреслення повинно зупинитися.

    span style = "text-decoration: underline;"> Це буде підкреслено. / span>

  3. Заявіть елементи HTML у стилі> частині вашої сторінки. Ви також можете зробити це в таблиці стилів CSS. Підкреслення можна зробити набагато простіше, пов’язавши стиль із елементом HTML. Наприклад, щоб підкреслити всі ваші заголовки рівня 3, додайте такий стиль CSS:

    html> head> style> h3 {text-decoration: underline; } / style> / head> body> h3> Цей заголовок підкреслено / h3> / body> / html>

  4. Створіть клас CSS, який можна швидко підкреслити в будь-який час. Ви можете створювати класи у своїй таблиці стилів або стилі>, які будуть викликані пізніше. Клас може мати будь-яке ім’я, яке ви хочете.

    html> head> style> .underline {text-decoration: underline; } / style> / head> body> Ви можете використовувати цей клас для швидкого підкреслення div> / div> з різних частин div> із вашого вмісту / div> / body> / html>

  5. Розглянемо інші методи підкреслення тексту. Слід уникати підкреслення, щоб уникнути плутанини для читача. Популярним методом є використання тегу em>, що робить текст курсивом. Ви можете використовувати CSS для подальшого визначення цього тегу для унікального способу підкреслення.

    html> head> style> em {color: red; } / style> / head> body> Все, що знаходиться в елементі em, стане em> курсивом (через налаштування за замовчуванням) та червоним / em> через стиль, доданий вище. / body> / html>

Метод 2 з 2: Застарілий метод

  1. Уникайте використання старих тегів u> / u>. Вони "не рекомендуються", тобто це все ще працює, але більше не використовується та не рекомендується. Це тому, що HTML в принципі не розроблений як мова розмітки. Тег u> все одно працюватиме, але тепер призначений для позначення тексту, який відрізняється від іншого тексту, наприклад, неправильно написане слово або власні китайські іменники.
  2. Використовуйте тег u> / u> для підкреслення (лише для ілюстрації). Ні в якому разі не можна використовувати цей метод знову. Можливо, було б добре знати, як він використовувався, якщо вам потрібно оновити застарілий веб-сайт.

    html> body> За допомогою старого тегу u> в HTML ви можете швидко підкреслити речі / u>, але все швидко стає брудним, коли використовуються інші елементи стилю. Ось чому ми тепер підкреслюємо "прикраса тексту" елементом CSS. / body> / html>

Поради

  • Майже завжди є кращий спосіб підкреслити щось на веб-сторінці, ніж підкреслення. Це може дуже заплутати читачів. Зробіть ваш текст гарнішим за допомогою CSS, щоб він позитивно виділявся.