Додайте виноски до тексту

Автор: Tamara Smith
Дата Створення: 25 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
21. Як додати виноску у Word’i (і відформатувати її)
Відеоролик: 21. Як додати виноску у Word’i (і відформатувати її)

Зміст

Виноски дуже корисні для надання додаткової інформації та ресурсів внизу сторінки тексту. Зазвичай редактори вказують включати інформацію в дужки як виноски, щоб не переривати потік тексту. При правильному використанні виноски можуть бути дуже корисним доповненням до тексту та швидким способом цитування цитати.

Крок

Метод 1 із 2: Використовуйте виноски як цитати

  1. Напишіть свою бібліографію / список джерел, перш ніж розміщувати виноски. Зноска - це, як правило, але не завжди, скорочена версія посилання на звороті книги. Який би зміст не згадувався у виносці, як правило, це останнє, що робиться під час написання тексту. Перед додаванням виносок напишіть повний текст есе чи тези, включаючи список посилань.
  2. Перейдіть до кінця речення, до якого потрібно додати виноску. У Microsoft Word перейдіть на вкладку Посилання та натисніть "Вставити виноску". У місці курсора з’являється «1», а в нижньому колонтитулі сторінки з’являється «1». Введіть інформацію про виноски у нижній колонтитул.
    • Курсор слід розміщувати після крапки. Номер, пов’язаний із виноскою, слід розміщувати поза реченням, а не всередині нього.
    • Якщо ви не знаєте, де знайти меню для розміщення виносок у вашій програмі обробки текстів, шукайте інструкції в інструкції.
  3. Наведіть цитату або джерело. Якщо ви використовуєте виноски замість посилань у дужках у тексті, це повинно містити ім’я автора чи редактора курсивом, упорядник, перекладач, видання, назву серії (включаючи номер чи том), місце публікації, видавець та дата публікації поруч із номерами сторінок цитування джерела.
    • Наприклад: Reginald Daily, Timeless wiki How Examples: Through the Ages (Minneapolis: St. Olaf Press, 2010), 115.
  4. Посилаючись на Інтернет-джерело. Для позначення виноски веб-сайту вам потрібна наступна інформація: автор або редактор веб-сайту, заголовок (курсив), URL-адреса та дата консультації.
    • Наприклад: Reginald Daily, Timeless wikiHow Examples, http: //www.timelesswikihowexamples.html (Доступ 22 липня 2011 р.).
  5. Продовжуйте розміщувати виноски у своєму тексті. Перейдіть до кожного розділу тексту, де ви включили цитату, і повторіть попередній процес. Використовуйте скорочену версію цитати для послідовних виносок з того самого джерела. Вам знадобляться прізвище автора або редактора, скорочений заголовок (курсивом) та цифри, які ви вказали в цитатах.
    • Незалежно від використовуваного вами стилю, застосування виносок не означає, що вам не потрібно включати список джерел у кінці статті чи есе, навіть якщо це здається трохи непотрібним. Додайте сторінку з цитатами або список посилань у випадку стилю APA.

Метод 2 із 2: Використання виносок для уточнення інформації

  1. Додайте виноски, що уточнюють джерела. Замість того, щоб вставляти інформацію про випуск у виноску, багато авторів часто розміщують додаткову або опосередковано пов’язану інформацію у виносках, часто взятих з інших джерел, на які безпосередньо не посилаються. Девід Фостер використав Уоллеса у своєму громіздкому романі Нескінченний жарт використання виносок довжиною на сторінку, призначених як жарт інсайдерам. Вам слід економно використовувати це в наукових роботах, але це частіше зустрічається в мемуарах або в науковій літературі.
    • Конвенція щодо написання наукових статей полягає у цитуванні у виносках подібних досліджень, які дійшли до того самого висновку, але прямо не цитуються в тексті.
  2. Будьте короткими. Якщо в тексті згадується джерело, пов’язане зі статтями wikiHow, і ви хочете це пояснити, ваша примітка може виглядати так: «Приклади WikiHow використовуються для уточнення тексту в тих ситуаціях, коли корисно використовувати зображення. Reginald Daily, Timeless wikiHow Приклади: Крізь віки (Міннеаполіс: Сент-Олаф-Прес, 2010), 115. "
  3. Використовуйте ці типи виносок економно. Довговинні виноски відволікають увагу читача. Якщо ви захочете втиснути багато інформації у виноски, спробуйте знайти для нього місце у своєму тексті або перепишіть частину тексту, щоб використати додаткову інформацію.
    • Редактори часто рекомендують включати будь-яку інформацію в дужках до тексту як виноску. Поміркуйте над ходом тексту і судіть самі, чи не можна додаткову інформацію розмістити як виноску внизу сторінки.
  4. Ще раз перевірте правильність використання виноски. Перш ніж почати вставляти виноски для довідки, радимо порадитись із вашим редактором чи викладачем, чи не є гарною ідеєю включати джерела як виноски. Характеристикою керівних принципів MLA або APA є те, що посилання в тексті в дужках є кращими замість виносок, а останні зарезервовані для додаткової інформації або альтернативних посилань на ту саму інформацію. Використовуйте виноски лише там, де це необхідно.
    • У чиказькому стилі виноски використовуються більше, ніж посилання в дужках.

Поради

  • Перш ніж почати писати, доцільно спочатку проконсультуватися зі своїм викладачем чи організацією, чи слід використовувати текст у стилі APA, MLA чи Чикаго. Після цього переконайтеся, що ви послідовно працюєте над текстом, дотримуючись вказівок цього стилю.